41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Borg
    Igen, de itt sem irják sehol, hogy már a bolti verzióban benne lesz a HDR. Csak azt hogy benne lesz a HL2-ben. És benne is lesz, update formájában.
    "Egyszerűen nem készült el a megjelenés időpontjára, így az update mellett döntöttek." mondaná a naív ember, igazából csak az ati kenőpénze késleltette egy kicsit.
  • NeoMaN
    ez benne van alapból a DX9 ficsőrök között...
  • NeoMaN
    Itt
    és
    itt
    egyébként orrba-szájba reklámozták a HDR-t ezzel a képpel itten:

Ráadásul ATI karival.
  • Borg
    Erről én nem hallottam, de elég furcsa lett volna, mert ugye ATI nyálazott program, és nekik jelenleg nincs HDR hardverük...
    Most is csak azért teszi bele a valve, mert a tavasszal érkező új ATI cuccban már lesz... valszeg addigra jönnek ki vele.
  • NeoMaN
    9800pro
  • Gabesz amd64
    Én is láttam már csillogo villogo padlót a Sufferingbe Ti4200-esen!
  • Gabesz amd64
    Nekem akarodmegmagyarázni hogy mit tesz a directx9?

apropó milyen VGA-d van?
  • NeoMaN
    az volt ígérve, hogy alapból benne lesz nem?
  • Borg
    Miazhogy beigérték, mégsem volt?

A steam newsban pár hete jelentették be, hogy dolgoznak rajta, és egy updateben benne lesz. És screenshotok is voltak róla.
  • NeoMaN
    beígérték, mégsem volt. ilyen alapon a wolf3d-hez is jöhet a hdr peccs
  • NeoMaN
    ezért mondom hogy átverés
  • Borg
    "mint ahogy HL2 se látott HDR-t."

khm... eddig. De már készül az update.
  • Inquisitor
    Csillogó víz? Szerinzem a Morrowind csak DX8-as :)
    Heat efektet meg a jó öreg Matrox G400 is tudott a maga kis EMBM-jével DX6 idején ;)
  • NeoMaN
    DX 9 effektek:
    csillógó víz
    csillogó padló
    heat effekt
    ennyi. Parasztvakítás az egész.
    Stalker sose látott dx9-et, mint ahogy HL2 se látott HDR-t. Vakítás az egész.....
  • Inquisitor
    Pont a STALKER? Én nagyon várom, de eddig egy DX7-es!!! lopot Alphat láttam, meg egy halom állítólag DX9-es, még DX8 promónak se látszó screenshotot. De majd meglátjuk. Én nem szidtam a 6600 vagy 6800GT kártyákat, most jó árban vannak, de pl. egy 9800-ról nem érdemes váltani 6600-ra ... 100e-ért meg nem vennék VGA-t.
    Én megváro amíg kinövi a PCIE a gyerekbetegségeit, mert ...
    Nos amit eddig olvasgattam, abból olybá tünt, hogy a PCIE kártyák lasabbak soxor az AGP verziónál (R9600XT vs X600, 6600GT AGP vs 6600GT PCIE), ami szerintem a nem tökéletes kiforrotságot mutatja.
    Majd Év végére/elejére veszek egy aktuális HighTech kártyát ... középkategóriából ;)
  • dan104
    Ennyire jóban lennénk?
    Nem tudom,hogy mennyire sok,de azt tudom,hogy mire ki lehetne használni a 6600 előnyét addigra sehol nem lesz,nem fog annyi időt eltölteni a csúcson mint a 9800
  • czky
    Én is ugy akarom, hogy akkor minden megy piacra: alap, proc, ram, vga, táp, hang stb...
  • Gabesz amd64
    Hát jah Én is várok még él évet egy PCI-ex-esre!
  • Gabesz amd64
    Ati Radeon 11k! :D
  • czky
    6800GT. Volt annyi lóvém hogy megvehettem volna, de nagyon sajnáltam volna érte a 90k-t! Majd 1 félév múlva. Akkor talán olcsóbb lesz!
    Amúgy szerintem nincs olyan cucc a világon, ami mindenkinek abszolult megfelel.
  • Gabesz amd64
    "Hány játék alkalmazza?"

Elég ok barátocskám elég sok!
  • Gabesz amd64
    nem veszel rá mérget!Hah. :DDDD
    A Stalker az kezelni fogja elmondanám neked!meg az összes többi ami ez után ön ki!Ahogy meg írtad a Far cry-hoz meg kiadtak patchot hogy jobban fusson!
  • Gabesz amd64
    6800Gt is szidták lejebb nem is értem akkor milyen VGA-t akartok Ti?
    HyperMegaProGtULtra vagy mi? :D

De ha eladtad volna milyen kártyát vettél volna?erre kiváncsi lennék!
  • Inquisitor
    Mondjuk én csak a FarCry PS3.0 vs 2.0c tesztet láttam, avagy mennyivel gyorsabb vagy szebb kérdéskört. Ott a majdnem semmi, és a semmi volt az eredmény, igaz a FarCry összes patchel együtt is max. részlegesen PS3.0-ás. Szóval majd meglátjuk. Csak addigra GF7 meg Radeon 10K lesz soron ;)
  • dan104
    Emlékszel mikor jelent meg a direct x 9?
    Hány játék alkalmazza?
    Ez csak egy példa.......
  • Inquisitor
    Erre nem vennék mérget, de meglehet. Viszont mire eljön a PS3.0 ideje ... nos addigra már PS4.0 kártyák lesznek piacon ;)
  • czky
    Ha adsz rá pénzt, én megveszem azt a kártyát és kiteszem disznek. :)Ahhoz kellene 1 alaplap, 1 proci is. Ennyi pénzt soha nem adnék vga-ért. De 1 6800gt az jöhet 90ezerért :) + 1 500W-os tápegység 20ezerért :). Nem adom ám el! :)
  • Gabesz amd64
    De fellendült ez a topic!! :DDD
  • Gabesz amd64
    És milyet veszel?130k-ért x850xt-t?gratulálok!
  • Gabesz amd64
    Jó most ég tartja meg minden de mi lesz ha jönnek az új gémek akkor a PS3.0 befigyel a 6600-on és 9800 elvérzik...
  • Gabesz amd64
    Nem mondom hogy fogd be a szád!mért mondanám...

Én is megtenném azt hogy ha lenne pénzem..
    Na mindegy
  • czky
    Szerintem meghirdetem inkább és eladom.
  • dan104
    Ha valakit érdekel én ma majdnem lecseréltem a club3d9800pro-mat egy msigf fx 6600gttd-re!
    De hála istennek megmentettek tőle,5 hozzáértő számítástechnikai üzlet tulajdonos véleményének köszönhetem!!
    Nem másért akartam cserélni csupán kíváncsiságból(annyira dícsérték a szaklapok) és csak 5 rongyot kellett volna rádobnom!
    De azt hiszem az mindent elárul hogy egy 2 éves konstrukció tartja a szintet egy vadi új teknicskával!!
  • Raszkolnyikov
    Írjál levelet a Club3D-nek. Mert az én gépembe még csak csak beleköthetnek,de a tiédbe már nehezen.
  • czky
    Ja meg az előbb próbáltam ki a Street Racing Syndicate játékot/undorító, senkinek nem ajánlom/, beállítgattam fullosra a grafikát, és mi történt???? Na mi??? Akadozott a game!!! Na neeeeeeeeeeeee!!!!!
  • czky
    Én legszívesebben eladnám!!!
    Egyetértek veled.
  • Raszkolnyikov
    Tök igazad van. Most már én is kezdem megbánni a dolgot,de akkor a faszért írják mindenol azt,hogy a középkategória királya, meg hogy szarrá veri a 9800por-t. A prohardver is elmehet bús p*csába meg az össze többi teszt oldalal együtt.
  • czky
    Figyelj!
    Az az ő dolguk, hogy mit vettek.
    Ez meg az enyém. Csak azért mert másnak nincs rá pénze akkor én már fogjam is be a pofámat? Nagyon sajnálom hogy nem tud mindenki ilyet venni. Ha lenne annyi pénzem akkor mindenkinek vennék ilyet aki csak kér.
  • Gabesz amd64
    Ne panaszkodjál!nem mindenki teheti meg hogy ilyen kártyát vegyen!
    Múlthéten néhány srác 23k-ért vett Fx5700-et és annak nagyon örült hogy ilyet tudott venni!Szal nem kell a
  • Gabesz amd64
    Ne izgulj nem fogok tűzet szitani inkább hagyom a fenébe