41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Gabesz amd64
    Én most nem az MSI-re céloztam,hanem az Abit-ra amin 3 venti is van még a memórikat is hűti!
  • Robin Hood
    Ma már alap a venti, új lapokhoz kevés a passzív. Enyémen is van pár:

• ERIK
    Xpertvision 9800SE 128mb.128bit,azt hiszem 3,3-as Samsung ramok vannak rajta.BGA nem Tsop.
  • Narancs
    9800se -ből sokféle van, még egy gyártón belül is rengeteg.
    Ha 9800se 128bites, nem moddolható, lassú tégla alakú ramokkal szerelt akkor inkább 9600PRO.
    Kicsit többet kéne tudni arról a 9800se -ről...
  • Gabesz amd64
    Nincs mit!
    De ha jól tudom a 9800Se-t jól lehet tuningolni erről kérdezd meg Narancsot Ő tudja mi a helyzet!
  • ERIK
    Köszi!
  • Gabesz amd64
    Hát ez van!Nem tudtak megegyezni!

Engem akkor se érdekelt volna az Nforce3
    ha most minden jól megy akkor két nforce csipet kihagytam az Nforce1 után és most lesz az nforce4 amit veszek.
  • Gabesz amd64
    ez talán tud segíteni egy kicsit:

Én a 9600Pro-t választanám...
  • Borg
    Szégyen, az nvidiának, igen. Olvasd el az ezzel kapcsolatos híreket, nem véletlenül volt így.
  • Gabesz amd64
    Jó!látom hogy van ilyen...
    De ez elég szégyen hogy csak 1-2 év után tudta bemutatni az Nforce3-at amikor arra már nem nagyon van szükség!
  • Gabesz amd64
    Hogyne lenne kilátásom hogy milyen deszkák vannak!
    DE ahogy elnézem sokaknak van a láblécébe beleírva:MSI,Giga,Asus...

Én személy szerintem DFI-t akarok legközelebb vásárolni és az viszont nem annyira elterjedt mint az Abit de mégis jobb...
  • ERIK
    Faterom most akar venni 9800SE-t,de annyiért van 9600PRO-is.Szerintetek melyik a jobb választás?Az SE 128 bites!
  • mesor
    Nem akarok offolni de szerinted ez a deszka milyen chipsettel van szerelve: Abit NF8 mert szerintem Nforce3-al
  • Borg
    Mert nincs überblicked :) Más deszkák is vannak, és veszik is őket, max a te környezetedben nem látsz rá példát.
  • Gabesz amd64
    Másik dolog: mért van az hogy mostanában csak az ASus-t,Gigabyte,MSI,DFI deszkákat veszik?

mert a többi gáz.Elcsesztek valamit anno(1-2éve)a gyártók pl: Abit-nál nem láttál Nforce3-as deszkát mert Nvidia és az Abit "összeveszett"!Most úgy látszik megoldodtak a problémák.És egyből az Abit Fatality-vel akar betörni!
    De az is gáz mert rajt van a sok ki venti.Az meg fél év alatt beszarik azt cserélheted ki...Na mindegy.Én ugyse fogok Abit-ot venni ahogy VGA-ban sem.
    Ha tesztelnek valami új procit,alaplapot,memcsit,vagy akarmit akkor nem Abit és nem Inno VGA-val tesztelik le..
  • sheepcz
    nem gyengébb csak max nem tood annyira huzni...
  • STLRR
    de a hűtő nem megy a kártya rovására nem?Mármint nem gyengébb emiatt csak hangos nem?
  • Punker
    elég sok Inno kártyával találkoztam olcsó kategóriában a legjobb csak a hűtője hulladék, ugyanezt tudja az Abit is csak annak drágábban hulladék a hűtője, és igen az Abitnak a 4200-es széria volt az utolsó tisztességes VGA-ja.
  • STLRR
    Nekem annyira nem fontos, hogy hagos-e vagy nem!Az a lényeg, hogy jó legyen
  • Borg
    Jó az, csak nem igy hivják. Az FX nem kell a nevébe.

Az Inno3D meg olyan amilyen. Minőségileg alsó kategória, de cserébe olcsóbb mint a többi. Lehet hogy nem lesz vele gondod. Ellenben a hűtőjéről azt hallottam, hogy hangos.
  • STLRR
    Akkor milyet tudnál ajánlani 40-50ezer Ft között?
  • STLRR
    Hát a Bluefish oldalán pedig fent van
  • Borg
    Az a véleményem, hogy ilyen kártya nincs.
  • STLRR
    Inno3D GeForce FX6600gt 128mb
    Erről a kártyáról mi a véleményetek?Jó vétel lenne?
  • ZaJanga
  • Borg
    És miért hezitáltál, ha egyszer a 6600 jobb?
    És mi alapján "nem bántad meg"?
  • Gabesz amd64
    Én is megvagyok elégedve a VGA-mmal,minden tökéletesen futt vele ahhoz képest hogy SD Ram-om van!

azt egyesek igy fikázzák az FX-et meg ugy fikázzák!
    Ki se probálták!akkor meg honnan tudják!
  • ZaJanga
    De van és valóban jobb
  • MasterJay
    Igen ezt ismerem ezt már láttam, de ez a GE verzió.
  • MasterJay
    Sima 6600 van agp-ben olyat akartam venni.Hezitáltam a 9600XT és a 6600 között, de sokan az XT-t mondták.És amint látod az XT-t vettem meg és nem bántam meg!!!
  • Loogan
    Cikk: 9550 modding (PH)
  • Borg
    Sima 6600(nemGT) nincs AGPs-be?
    Az is lenyomja a 9600prot, és kb egy árban van vele.
  • Loogan
    A gyári 9600Pro 400/300-on megy, az én moddolt 9550-em most 370/260-on (250/200-ról). Bír többet is, de akkor már néha észreveszek 1-2 pixelhibát. 400/280-al játszottam alatta hiba nélkül, de normálban a Win alatt már hibázgatott. Amúgy a proci bírná még, a silányabb Samsung ramok fogják vissza a tuningot.
    Teszteredményeket már raktam be vmikor korábban vmelyik topikban, de még csinálok akkor, ha érdekel. De leghamarabb csak holanapra, mert most otthon nincs netem...
    Ennyi pénzért ez a kártya ár/teljesítmény arányban ebben a kategóriában király.
  • NeoMaN
    ez is milyen hüleség átalánosítgatás. Inno szar, Abit szar...
    VGA-m volt inno és abit is (2-2 évig), alaplapom szinte csak abit van hosszú évek óta. Semmi bajom nem volt velük (sőt, Gef4 4200 Abitot majd 4600-ra lehetett húzni mindenféle moddolt hűtés nélkül). BF7-S meg jól végzi a dolgáűt nálam, és haverjaimnál is.
    Minden gyártónak van rossz szériája....
  • Gabesz amd64
    adok Én neked kommentett mindjárt te
    Ha nem tetszik a hozzászólásom ne olvasd el!
  • Gabesz amd64
    alaplapban is hulladék!régen volt jó amikor az első Nforce-s alaplapok jöttek ki!akkor még türhető volt!
  • MasterJay
    Az istenit abba a 6600GT-be mindenki ezzel van megáldva!
    Igen igazad van valóban hozzájutsz így anyiért egy 9600pro-hoz.
    Tudsz mondani teszteredményeket?
  • Loogan
    17 000 HUF-ért egy 9600Pro azért nem rossz szerintem. (Világos hogy jobb egy 6600GT, de az ára is...) Én meg vagyok elégedve a moddolt 9550-el.
  • NeoMaN
    csak érdekelt volna, mert a kommentjeid alapján 14 alatti.
  • MasterJay
    Ja igen akkor talán, de akkor is csak max egy 9600pro-ra lehet modolni, ha minden igaz. Dehát az is vagy beválik vagy nem.