41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • kidboy
    Sajnos igen... de a remény hal meg utoljára..hátha olcsó lesz ! :)
  • arty
    az uj amd is horror áron jön :)
  • TomStorm
    Az már biztos,igen:)
    Ezek a Gtx-ek nem hoznak lázba már,eszem ágába se lenne a jelenlegi Phantom-nál nagyobb árral bíró Gtx-et venni.
    Viszont egy új ATI finom lehetne:))
  • Puhos
    Kisebb fogyasztás nagyobb teljesítmény .
  • kidboy
    Engem nem a csicsa érdemel, hanem a teljesítménye ! ;) Ez pár évig elég lesz mindenre, de 1 hónap múlva lehull a lepel az új Ati-ról, kíváncsi vagyok mi a válasz az Nvidia csúcs kártyáira! :)
  • Blum
    Ez szep meg jo,csak amikor berakod a gephazba akkor kitorolheted vele a segged,mert nem latsz belole semmit. Az a LED-es bumszli a hatuljan pedig inkabb igenytelen,mintsem "dizajnos".

Persze ha hatekony az nekunk csak jo de soha nem ertettem hogy minek kell igy kicsicsazni egy alkatreszt-plane egy VGA-t.
  • kidboy
    Végre lehullt a lepel erről is! Ez a kártya nagyon durva... na ez kell nekem ! :D
  • arty
    attól függ :)

a 760gtx most kategoriájában jobb vétel a hasonló amdknél

szal ezt mindig adott összegnél kell megnézni!
  • xido
    és ha mondjuk nem Ati,hanem nvidia lenne a csere?..bár úgy tudom az ati-nál még mindig jobb az ár/érték arány...
  • broman191
    Én nem várnék jelentős áresést, úgy hallottam hogy annak ellenére hogy lesz új széria, a megjelenő újdonságok a magasabb teljesítményük miatt magasabb árcédulával fognak érkezni, így maradnak a régebbi termékek is, a jelenlegihez hasonló áron. Először a felsőkategóriás megoldásokat mutatják be úgyis, nem biztos hogy a következő HDx850 vagy hasonló mezőnyben versenyző nVidia kari érkezik az ősz folyamán/az évben és akkor miért vágnák meg az árcédulát ha nincs kiújuló verseny... Ősszel egyébként sem feltétlen lefelé vándorolnak a hardverárak, az uborkaszezon befejeztével... :)
  • arty
    alatta a 7790es van, de az - szerintem - nem lenne elég nagy ugrás :)

ha őszig ráér, akkor várd meg az áresést - tuti lesz, hiszen szeptemberben jön az új széria!
  • xido
    nem..amúgy pont az a régóta kiszemelt cél,csak még nem férne a keretbe..reménykedem egy őszi áresésbe,ha lesznek új darabok:)
  • arty
    7850, de az 35-ből max használtan jönne ki ... az is opcio?
  • xido
    Sziasztok!

Lassan volna kedvem gondolkodni egy új kártyában,ugyan megy vele minden,de csak jönnek azok a játékok nemsokára,amik elkezdhetik már gondolkoztatni a motyót..
    Szóval tanács a szintlépésre..jelenleg egy 4890-es van a gépben,meg egy 550w corsair táp..megvan már pár éve,szóval akár megint pár évre előre gondolkodnék,olyan 35 körüli összegben..
  • Hecker007
    Egy nagyon jó, csöndes hűtést és némi gyári tuningot.
  • Ok5
    a DirectCU II OC Edition mit takar?
  • Ok5
    köszönöm skacok valszeg itt ragadok le az asusnál
  • Hecker007
    Asus
  • broman191
    Egyiket sem, mivel van alig pár ezressel drágábban 2GB GDDR5-ös verzió is... :)

Például.:

Gigabyte GV-N65TBOC-2GD - 3év garancia - 43.900 Ft

Asus GTX650 TIB-DC2OC-2GD5 - 3év garancia - 46.050 Ft
  • Ok5
    most megint eshetek kétségbe:D egyébként a Gainwardnak a zajszintje is nagyobb lehet?
  • Ok5
    kaptam egy olyan választ ettől a webshoptól hogy "Gainward, mert sokkal kevesebb baj van velük, ritkán kell garanciáztatni!"
  • Hecker007
    Én az EVGA-t választanám, már csak azért is mert egy prémium nv gyártó.
  • Ok5
    hm. nem tudom melyik gyártót érdemesebb választani ugyanazon modellből...
    http://webshop.atxcomp.hu/termek/426018336_2883.jpg/57296
    vagy
    http://webshop.atxcomp.hu/termek/01G_P4_3655_KR.jpg/57574
  • kidboy
    Csak furcsa... mert amikor bemutatnak valamit minden arról szól...
  • broman191
    Alig mutatták be, nem csoda nem találsz róla szinte semmit... :D
  • kidboy
    üdv. Tudtok valamit az MSI GTX 780 Lightning-ról? Augusztus 7-én mutatták be, de se a hivatalos oldalon, sehol nem találok semmit! :(
  • broman191
  • Blum
    "nem a legminőségibb"

Vegulis igy is kilehet fejezni azt,hogy szar minosegu :D
  • broman191
    Egy darab 6-os PCI-E átalakító csatit általában mellékel a legtöbb vga gyártó a termékéhez, az M-Tech tudtommal "nem a legminőségibb" tápok egyike, de elvileg a többi hardvered alapján nem lesz gond vele, még ha vesztett valamelyest a hatásfokából akkor sem...viszont a majdani új konfighoz érdemes lesz beszerezni pl. egy 500W-os FPS Hexa vagy hasonló tápot!
  • Ok5
    most olvasom hogy ennek van egy külön 6 tűs tápcsatlakozója nekem még ez is új dolog a régin nem találkoztam ilyennel (hirtelen nem is tudom van-e ilyen szabad kábelem egyáltalán) mostmár csak az lesz kérdés hogy rá lehet-e bízni a kártyát a tápra
  • Ok5
    köszönöm még ez tűnik a legideálisabbnak mint egy középút valószínűleg GTX650Ti Boost lesz.
    a táp egy M-Tech ez azt hiszem nem a legszerencsésebb
  • broman191
    Hogyha egy nevesebb gyártó minőségi modellje a 450W-os táp, akkor esélyesen nem lesz gond egy GTX660 mellett sem, bár a korral csökkenhet a hatásfoka... A GTX660 "jobb annyival amennyivel többe kerül", igaz egy GTX650Ti Boost általában ~10e Ft-tal olcsóbb és általánosan alig érezhetően marad el a játékteljesítménye egy GTX660-tól.
  • Hecker007
    Attól függ hogy milyen a táp, egy minőségi 450-es elég kell hogy legyen.
  • Ok5
    azt hiszem leszűkítettem kettőre, Gtx 650 vagy pedig 660. igazából szívesebben adnék ki több pénzt hogyha azzal legalább letudom hogy az az alkatrész megvan a jövőre nézve. jobb annyival a 660 amennyivel többe is kerül?:) ezeknél is ilyen egyszerűen megy hogy csak bepattintom a pcie foglalatba, hátul rádugom és kész? egyedül az aggaszt hogy fog-e tetszeni a 450es tápomnak még egyenlőre egy ilyen környezetben
  • broman191
    Akkor egy HD5770/HD6770/HD7770/GTX650/GTX650Ti bőven megfelelhetne az elvárásaidnak. :)
  • Ok5
    próbálnék újabbak játszani hát ha mostaniakkal elboldogulna medium beállításokon akadásmentesen általában élsimitást is vagy kikapcsoltam vagy max 2xesen hagytam stb. szóval nincsenek nagy igényeim

(amúgy engem meglepett hogy a 8600asom is elindított elég sokmindent alapbeállításon még mostanában ahhoz képest milyen idős kártya)
  • Hecker007
    660/660Ti illetve 760
  • broman191
    Az igényeidtől függ, milyen játékokra használnád, milyen felbontásban, milyen grafikus beállításokkal... :)
  • Ok5
    igen inkább nvidiánal maradnék...náluk mi lenne a már tűrhető szint?
  • arty
    elsősorban nagy felbontásban tudnád kihasználni, de sok játékkal így is sajnos cpu limitbe ütköznél.
    a későbbi géphez meg még mindig gyengécske szvsz, sokat buknál, amikor eladod ...