41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Feccho86
    igazából 20.000Huf volt a gép anno. ezen kívül egyszer befosott benne az alaplap rendeltem Angliából ebayen 10ezer volt postával együtt (magyarba nem találtam, sőt még románban sem).

összegezve, így újonnan természetesen nem éri meg, nem tudva azt sem, h mit tudhat aztán...mint ahogy írtad el kell felejteni :)

/egyébként ez egy tartalék gépem, az enyém sajnos lefoglalás alatt van :( /

tehát ha találok hozzá használtan egyet a fentiből olcsón, akkor lehet beruházok rá, ha nem nem.

esetleg ha van használt cuccrol link jöhet..!
  • arty
    találj jobbat... :)
  • Dobronski
    teljesítményéhez képest nagyon drága :O
  • arty
    6570 ddr3 - 16ezer ft, képek alapján jár hozzá low-profile hátlap, amit vszeg neked kell átszerelni az alap/nagy helyére (egyszerű)

ez árban még belefér?

hogy mit bír el egy p4? semmit, az már akkor szar volt, amikor az intel piacra dobta.
    még1x: ha játszani akarsz, elfelejted ezt a gépet.
  • Anonymusx
    Ugyanolyan videókártya típusnál a gyártók között van különbség? A 7770-as kártyánál, amit kinéztem magamnak látom hogy van Saphire, és Ati radeon is..
  • Feccho86
    Leírom akkor pontosan a paramétereket:

alaplap: Dell Optiplex GX280 Motherboard Y6281
    http://www.ascendtech.us/dell-optiplex-gx280-motherboard-y6281_i_mb4dely6281.aspx
    processzor: Intel Pentium 4 CPU 3.00Ghz 1mag
    memória: 2gb
    videokari driver: Intel 82915G/GV/910GL Express Chipset Family

Így esetleg valami?
    (írjatok már egy pár játékot is amihez még elég lenne az új karival!)
  • arty
    p4 cpu mellett felejtsd el a farcry3at vagy bármi más modern játékot! (pentium 4 van benne egyáltalán?)

ha az fc3 cél, akkor ezt a konfigot felejtsd el, nem érdemes rá költeni - az LP vga drágább, s p4 mellé játékra kb bármi elég felesleges

gef8/9e-et nem ajánlom, mert eléggé tönkremenősek mostanra (rossz forraszanyag)
  • Blum
    CoD2-hoz eleg lenne egy 8600GT is hasznaltan fillerekert de FC3 szintu jatekokhoz mar kelleni fog valami combosabb kartya.

Hasznaltan vegyel egy HD5770-et vagy 6770-et (1GB GDDR5)
  • Feccho86
    nem fér el normál magasságú kártya, laptopcuccok kellenek hozzá kb.
    a cél, h fusson pl. egy call of duty2, vagy egy far cry3. úgy gondolom ezeket talán indítaná egy vidikarival, mindenképp használtat vennék persze.

• arty
    ha jól látom ebbe low-profile (azaz alacsony) vga kártya menne, pci-expresses csatolóval

p4 mellé erősebb kártyát kár lenne tenni, sokat erre én már nem költenék - használtad vennék valamit.

egyébként mi volna a cél?
    netezni?
    valami (régebbi)játék is elinduljon rajta?
    mkv-t/filmet néznél rajta?
  • Blum
    Hat..ebbe a gepbe felesleges eros kartyat venni. Vegyel bele egy 6670-et aztan kesz.

Bar a gep felepiteset elnezve a banat tudja hogy elfer-e ebben egy normal magassagu VGA.
  • Feccho86
    Dell Optiplex GX280 mini

Erről lenne szó, sorry, lemaradt!
  • arty
    hol "fenti" ?
  • Feccho86
    Hello mindenki!

Szeretnék a fenti számítógépembe egy videókártyát vásárolni, mivel egy játék sem hajlandó elindulni a meglévő integrált kártyával...

Melyek, vagy mely a megfelelő választás?
  • arty
    inkább 760 ...

a 660 33%-al lasabb
  • xido
    köszi
  • Blum
    GTX660
  • xido
    sziasztok..

a pár napja ajánlatként kapott 7870 vagy R9270X kártyákhoz árban/képességben milyen nvidia passzolna,hogy lássam a másik oldalt is?
  • arty
    semmi gond :)
  • soo277
    bocsi a smili ért
  • soo277
    kösz szépen
  • arty
    simán
  • soo277
    Sziasztok!
    EZT!a kártyát néztem ki magamnak,
    ennek elég 1 minőségi 400w os Táp?
    köszi
  • arty
    mi az a hdmi menet? menet a csavaron van :P

kimenet? az attól függ h a laptopon/alaplapon van-e kivezetés
    bemenet? semmi köze az integrált vga-hoz, azon ilyen nincs biztosan
  • Animefox
    AMD Radeon HD 8470D integrált videokariban van HDMI menet? Nem találom sehol a leírást róla :S
  • arty
    garit a bolt érvényesíti, így a gariztatásban nem tud különbség lenni

viszont sapphire-re csak 2 év a gari, msi/giga/asus-ra három, így azok jobban megérik (ha nem jelentősen drágábbak)
  • broman191
    Szvsz nem tűnik rossz vételnek az R7 250 a bizonyos árban, de a GDDR3 memória erősen korlátozza a játékteljesítményét, inkább 1 GB ajánlott de GDDR5! Ebben a vga kategóriában amúgy is sokszor kérdéses a 2 GB grafikus memória meglétének értelme, mivel a grafikus proci feltornázott grafikus beállításokkal már nem biztos hogy olyan elégséges futásteljesítményt produkálna a legtöbb korszerű játékban, hogy a 2 GB VRAM kihasznált lenne... A jelenlegi karid használt árát nagyjából jól saccolták meg, annyiért esélyesen el is adható, akár postával az árban! A Sapphire márkától szerintem nincs miért félned, amit írtál valami nagyon ritka eset lehet, mivel nem hallani tömegesen ilyenekről... Az alaplapoddal való kompatibilitásban elvileg nem lehet gond. :)

Tehát, az általad említett új kari helyett hasonló árban:

Gigabyte R7 250 OC 1GB GDDR5 - 23e Ft, 3 év garival

Avagy lényegesen jobb játékos potenciállal, de valamivel drágábban:

Gigabyte HD7770 OC 1GB GDDR5 - 26e Ft, szintén 3 év garival
  • bajgunar
    Manuálisan biztos hozzá tudtad volna adni a driver-t.
    És igen. Szerintem is legyen az bármi, csak Sapphire, vagy MSI NE! Ha már asus a lapod, vegyél inkább asus-t bele. ;) Biztos ami tuti. Meg a garis ügyintézése is biztosabb. De Te tudod.
  • Béluska74
    Én most is csak azt szajkózóm amit már itt leírtam (és ez szigorúan a magánvéleményem),hogy inkább BÁRMILYEN másik fajtát vegyél ne pedig Sapphire típusút. Mondom ezt úgy,hogy nekem is van egy 5670 kártyám ami Sapphire...de van egy Gigabyte is (6670) ami viszont tök jól szuperál.
  • kenderbajusz
    Sziasztok .

Karácsonyra tervezek egy videó kártya cserét , felkerestem egy szakboltot , és kikértem a véleményüket ...

Nekem jelenleg egy ilyen kártyám van :

http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/radeon-hd5670-1gb-128bit-ddr5-pci-e-eah5670-di-1gd5-p40184200/termek-leiras.html

kb olyan 10e. ft-ra saccolták , hogy el lehet adni .

És ezt ajánlották

http://www.aqua.hu/sapphire-radeon-r7-250-2gb-ddr3-pciexpress-11215-01-20g-254640.html

Még kb. 5 éve vásároltam egy ilyen Sapphire tipisú videkártyát , és akármilyen Ati drivert szedtem le hozzá , egyszerűen nem akarta elfogadni , csak a gyári cd-n lévő driver volt jó hozzá ...
    Pedig a hivatalos oldalról szedtem le hozzá .

Rengeteg játék nem indult el vele , csak a baj volt vele .

Vissza is vittem az üzletbe , és ott kicserélték , arra hivatkoztam , hogy nem voltam megelégedve vele .

Van valamilyen tapasztalatok ezzel a Sapphire márkával kapcsolatban ?

Nem szeretném még 1x ráfázni vele :)

Ja igen egy Asus M5A 78L-M LX alaplapom van , elvileg kompatibilis a videókarival amit ajánlottak ?

Üdv.
  • arty
    az semmiféle számottevő lassulást nem okoz (kompatibilisnek pedig kompatibilis)
  • xido
    a táp corsiar vx550w

csak az alaplap miatt kérdeztem,mert pcie 1.0-ja van és a kártyák már 3.0-t szeretnek
  • DIESEL DOG #38269
    Szia!

Az említett hardware-es környezetbe egy HD7870-es sem lenne rossz választás, vagy egy R9270X. Egyébként a CPU-d mellé elfér ezektől nagyobb VGA is pláne ha kicsit feljebb pöckölöd az órajelet, de függ a tápegységedtől is. :)

Gigabyte HD7870 2GB
    Sapphire R9270X Vapor-X OC
  • xido
    Sziasztok..
    vga újítási szándékom van,főleg a dx11 beszerzése miatt,félő,hogy közeljövőben már alapkövetelmény lesz pár várt játéknál...
    ami van,az most egy 4890es...ami a terv..méltó dx11es csere,elvileg 7850 lenne a cél,de hátha az alábbi környezetbe annál kisebbet javasoltok csak..

alaplap Gigabyte GA-EX58-UD3R
    proci i7 920 (2800mhz)
    ram 3x2g tripla csatornás ocz
  • arty
    lehet hirdetni 10ért is, de elmenni szvsz 6-8 körül fog

400as chieftec mellé még akár 7850 is beférhet, ha rá tudod szánni az árát - viszont ekkor már erősen a cpu-d lesz a géped korlátozója

az ajánlott 7770 szerintem is egy jó kompromisszum
  • arty
    7770/7790 szvsz még akár egy minőségi 300assal is elmenne :)

6870 alá nem árt a 400as, értelmesebb 12V ágakkal
  • Anonymusx
    Az a kártya pont jó lenne,árban is, viszont olvastam róla hogy 450 w kellene neki, remélem az még tényleg beleférne.

A gépem:
    Alaplap neve ASRock N68C-GS UCC
    2x2 gb ddr3 memória
    QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz
    2 db 7200-as merevlemez
    2 dvd meghajtó
  • DIESEL DOG #38264
    Ha a kártya jó állapotnak örvend akkor kb. 8-10 ezer Ft körül el lehet passzolni. Az említett tápegységed mellé egy Radeon HD7770-es bőven elfér, de ez attól is függ hogy milyen környezetbe kerül a leendő kártya, illetve mennyit szeretnél rászánni.
  • Anonymusx
    Szerintetek egy 1gb-os gddr3-as Ati radeon hd 4850 kártyát mennyiért lehetne eladni?
    Szeretnék egy directx 11--es karit venni, csak még azt sem tudom hogy a tápom mennyire fogja bírni, most egy 400w-os Chieftecem van.

• Béluska74
    Jó minőségű 450-500-550-es tápegység elég nekik.