41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • arty
    ha van rá pénzed, persze - hatalmas előrelépés lenne :)
  • maujuri #38580
    Sziasztok.
    Kérdésem az lenne hogy jelenleg asus 560TI videokarim van, és érdemes lenne egy Asus 760 OC re váltani? Észrevehető e a teljesítménynövekedés,persze ár/ érték arányban. Az 560 assal és egy i5 procival pl battlefield 3 full hd felbontásban ultrára állítva olyan 35 fps t produkál.
  • sz4bolcs
    Ha konkrétan a Terát kérdezed, ott látványos teljesítménynövekedéssel működik az sli.
  • arty
    kérdezted, elmondtuk a véleményünket :) majd rájössz a magad kárán VAGY(!) "neked lett igazad" ;)
  • TomStorm
    Üdv.
    Windows 8.1 rendszerhez milyen Nvidia tweak programot használjak(Gtx 760)?
    Inkább csak a hűtés miatt kellene,tuningolni úgyse kell.Vagy ha nem teszek fel ilyesmi programot az se gond?
  • Vicodine
    650es tapom van azzal nem lesz baj. Nezegettem youtubeon videot es elegge meggyozott, hogy erdemes betenni dualba, legtobb esetben minimum masfelszeres volt a teljesitmenynovekedes, ami elegge jo szerintem, es egy erosebb videokarival volt osszehasonlitas, azt is sokszor megelozte,de ha nem, akkor is majdnem azonos teljesitmenyt produkalt
  • rvn
    Számolj azzal is hogy a 2 kártya fogyasztása is összeadódik és lehet tápegységet is kell cserélned, 2 VGA-hoz már illik a 600-650W-os táp.
  • Vicodine
    ertelek,de nincsen 120k manim egy olyan vkarira,viszont egy olyat mint amim van azt 25 papirbol meg tudnam uszni, es az nem mindegy.ezert kerdeztem, igazabol teraval jatszom amit elvileg tamogat a videokari,szal szerintem lenne teljesitmenynovekedes, de azert koszonom a valaszt meggondolom
  • arty
    bizonyos játékokban akár a dupláját is
    máshol akár annyit se megy a kettő, mint egy

játékfüggő... ilyen kategoriában értelmetlen az SLI, add el és vegyél erősebbet a két 650es árából
    SLI csucskártyához jo, ahol már nincs feljebb lépési lehetőség, csak a két kártya...
  • Vicodine
    Olyan kerdesem lenne, hogy ha dualba beteszek a videokarim melle meg egy azonosat, akkor mekkora javulast erhetek el vele? GTX 650 van, ez melle szeretnek meg egyet betenni.
  • arty
    Gyorsabb, de én vidiával látom reklámozni a játékot, szal lehetnek meglepetések. Vidia nem jószándékkal rakatja be a logóját egy játékba... (lásd még korai metro2033 verzák és a crysis város alatti tenger-tesszelációja).
  • Blum
    Ketto kozul egyertelmuen a 280X a jobb valasztas.
  • simonl #38569
    Sziasztok, egy EVGA GTX 760 Superclocked jó választás lehet pl. Watch Dogs megjelenés előtt vagy inkább egy R9 280X ?

Köszi a hozzáértő válaszokat.
  • xido
    Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 760 2GB GDDR5 - GV-N760OC-2GD R2.0

vannak-e vélemények a 760as eme példányáról?
    termékfórum egyik kommentje hangosnak ítéli,másik halknak.találja ki az ember,hogy melyik igaz :)
  • rvn
    Sapphire R7 265 Válassz :)
  • DIESEL DOG #38566
    Szia!

Gigabyte GTX660OC
  • krisz073
    Sziasztok,

Szeretnék egy kis segítséget kérni új videokártya vásárláshoz, kb. 40.000.- Ft-t körüli összeget szánnék rá.

Konfig:

Asrock FM2A85X Extreme4
    AMD A10-5800K
    8GB 2400MHz Kingston HyperX Ram

A választ előre is köszönöm.
  • arty
    760 50%-al erősebb minimum a 750ti-nél, a sima 750nél talán 70-el is

760 illene a gépedbe simán :) (ha anyagilag megteheted, azt vedd)
  • Ariakus
    Core i7 860-as procim van 8 giga rammal és új videókártyát szeretnék venni (most egy Geforce 210 van a gépemben). A következő kártyákon gondolkodom: Geforce GTX 660, Geforce GTX 750, Geforce GTX 760. A Geforce 600-as szériánál mennyivel jobb a 700-as széria? Illetve mekkora erőkülönbség lehet százalékban a 750-es és 760-as között. Érdemes még 660-ast venni vagy mindenképp jobb mondjuk nála már a 750-es is? A procim egyébként bőven elég a 700-as szériához ugye?

Válaszokat előre is köszönöm!
  • Blum
    Hi!

GIGABYTE GT640 2GB GDDR5 PCIE 22.623 Ft
  • Yoki
    helló

szeretnék egy kis segítséget kérni új videokártyát szeretnék venni a mostani integrált ATI Radeon HD 4200 helyet és az lenne a kérdésem hogy milyent érdemes venni kb 20000 ft körül amivel már lehet játszani is és még azt szeretném megkérdezni hogy az ajánlott kártyához milyen táp kellene
    a választ előre is köszönöm

konfig:
    Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
    ATI Radeon HD 4200
    AMD Athlon™ II X2 240 Processor
    2GB ram
  • arty
    esetleg olyan helyen vedd, ahol kapsz kalibrálást/színprofilt
  • Novatek
    üdv!
    Tervben van egy egy ips monitor vásárlása: DELL U2713HM.
    Az lenne a kérdésem hogy ehhez milyen vga kellene, mert azt olvastam hogy nem minden vga kimenete bírja lefedni a monitor színterét.
    Ez a elég lehet? R9290-DC2OC-4GD5 ?

Köszi a válaszokat, ha van valahol egy jó cikk a témáról szívesen elolvasnám.
  • kisbesi
    Köszi.
  • rvn
    Itt megnézheted, ez a 2 model van összehasonlítva.
  • kisbesi
    Sziasztok, laptopot szeretnék venni, de nem tudom, hogy melyik videokártya a jobb.
    van egy integrál Intel HD 4600, ez gondolom nem elég játékok futásához
    Van egy AMD HD 8570M és egy GF GT740M.
    Esetleg van valami olyan megbízható oldal, amin össze tudom hasonlítani vagy legalább egy normális lista van?
    Előre is köszönöm!
  • xido
    nézem a következő szintet..azért azt most soknak tartom kártyára,de megjegyzem a tippeket/tanácsokat :)
  • arty
    jó hírem van, a régi pci-e sem gyengébb játékra, mint az ujabb, 3.0 ;)
    katt

de nem akarlak lebeszélni a dologról, játékon kívül pl videokodolásra sokat hozhat egy erősebb cpu - de ha a cél a játék, én a cpura szánt pénzből inkább erősebb vga-t vennék ....
  • xido
    nem nagyon merek ilyeneket csinálni
    meg hosszú távon aláraknék a kártyának egy pci3-as lapot a mostani 1es helyére :)
  • arty
    megteheted, bár szvsz felesleges - a 920 3.4-3.6g környékére simán elpöckölhető pár biosbeállítással :)
  • xido
    közeljövőben tervem szerint alácserélek egy új alaplapot és bele egy i5 3g körüli procit
  • alyr2
    nekem 270x van szerintem megfelelo
  • arty
    270x jó választás, de a cpun szerintem kicsit rángathatnál :)
  • xido
    Sziasztok!

Gigabyte alaplap 1366 foglalatában egy i7-920(2.6g)proci,pci 1es vga foglalatában 4890es kártya és 6giga ram..

mikor tervbe lett véve egy vga csere,akkor 7850/7950 körüli tippeket kaptam..azóta bejöttek újak és én most egy r9 270x-re gondolok..

50e körüli értékben mozgok,tippeket kérek cseréhez köszönettel
  • arty
    4xx forrófejű volt, nem kell vele foglalkozni :) élvezd a játékot!
  • TomStorm
    Egyébként gondoltam,hogy elcseszett széria.Na de nem mai darab így el kell fogadnom.Teljesítményre panasz nincs figyelembe véve az alacsony árat amiért vettem.
    Végülis csak ennyit szerettem megtudni amiket leírtatok.Köszi szépen mindenkinek.
    Majd ősszel jövök tanácsot kérni v.mi felső kategoriás VGA ügyben az új gépbe majd!
    Addig most ezt szét nyúzom,egyébként bírja a strapát,kap rendesen.AC4 high beállítás minden on,2xMSAA és simán játszható a game akadás nélkül igaz 90 fok:D
    Ez fölé nem megy már.
    De tényleg ami rohadt érdekes,hogy így 90-ről alt+tab és pár másodperc múlva 40 fokos a kártya lol
    Szar a hűtés mert ref kártya de szerintem másik aktívval se lenne jobb..
  • arty
    amd ugye 94 fokra lövi be a 290es kártyáit... szerintem nincs mitől félni 90foknál se a túloldalon se :)
  • Blum
    Referencia GTX470-nel a 90 fok meg teljesen elfogadhato. Elcseszett cuccok voltak azok,480 3-way SLI-n meg tojast is sutottek. :D
  • TomStorm
    Már megcsináltam meg pasztázás is.De most visszament 83-ra.Fene se érti ezt.Most már úgy vagyok használom így amíg bírja azt majd cserélem.Egyébként kraft van benne visz szépen mindent meg annyira azért nem is hangos.Asztalra kilépve visszahül másodpercek alatt 40-45 fokra de néha gondol egyet és felugrik magasra a hőfok.
    Ha visszaveszem grafikát akkor csak pár fokot megy vissza.Mintha mindegy lenne neki,hogy low vagy full grafon játszok,ez is érdekes..
  • alyr2
    szerintem ganezd ki a hutot.