41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Blum
    Ne nyulj hozza. Kb. mintha egy Babettat akarnal tuningolni :)
    Amugy AfterBurnerrel szoktak szorakozni a szakik.
  • laacika
    az előzőekbe emlitett 9500-as kártyát érdemes egy kicsit füljebb húzni a Mhz-eket?Kivi lennék rá hogy utánna a 3dmark 05 hogy pontozná.Mivek lehetne rivatuner?
  • laacika
    Igen elirtam,úgy akartam irni hogy keményebb 2 magosakat amik 1666 on mennek,4 magvasak már 3400-en mennek.
  • Blum
    "4 magos 1666Mhz-en futó procikat lehet venni"

Az eleg gyengecske...esetleg valami laptop proci lesz az.
  • laacika
    Igen igen,igazad van,ez a gép már sokmindent nem érdemel,a vételt elszúrtam mert a 9500 helyett jobb lett volna egy 8800,többet tud.Annyi hogy nem alaplapi Vga van és azért kisebb játékok csak elfutnak rajta.Ma 1-2 játékkal megnézem mit produkál.

Igen hónapról hónapra jönnek ki az új dolgok,gyorsabb procik stb,én is csak pislogtam mikor látom hogy nem is egy eget rengető összegekér 4 magos 1666Mhz-en futó procikat lehet venni.
  • MerlinW
    Ebbe a gépbe felesleges új VGA-t venned, de tényleg. A rendszer többi része nem képes kihasználni a többletet (CPU limit). Gyűjtögessél és vegyél egy teljesen új vasat.

A szomorú tény pedig az, hogy az a gép nem ér már 20 ezer forintot sem. Ez egy ilyen mocsok hobbi/szakma sajnos. Mármint mocsok drága és minden elavul 4-5 éven belül.
  • Blum
    Na igen,akkor a 4890 es tarsai biztos kilove...
  • laacika
    Szia.Az olcsó azt jelenti hogy 5-6 ezer,és most jön a szégyen hogy a 9500-ös ér is 5-öt adtam.Nem fogsz elszédülni attól a géptől amibe rakom.
    Cpu:E2180 2x2000,2Gb ram,és ezekhez társul egy olcsó 400w-os táp. :(
  • Blum
    Kb. a 4830-cal van egy szinten,azzal meg ugy-ahogy,kotelidegekkel ellehet jatszogatni. De mindenkepp nagy elorelepes a 9500-hoz kepest.
    Amugy mit jelent az az olcso? Mert 15k-ert mar 4890-et lehet kapni ami mar megint egy masik dimenzio. Milyen gepbe raknad a kartyat? (proci,RAM,tap van normalis?)
  • laacika
    Sziasztok,nem nem,mit szóltok a Gigabyte 9800GTOC 512mb/256bit /ddr3-hoz?Tudom ez se mai darab de....olcsó.
  • Blum
    20k-t nem akar ra kolteni szerintem.
  • MerlinW
    4850 cirka ~2x gyorsabb, a lent linkelt R7 250 meg ~4x. Árban mondjuk arányos:)
  • Blum
    8-10k-ert lehet kapni HD4830/4850-et. Azokat meg belehet vallalni es egy 9500-hoz kepest fenyevnyi a kulonbseg.
  • arty
    azok elolvadósak manapság :(
    8800gt-t öngyilkosság venni szvsz.... (plusz membugosak is, azaz ha kifutsz az 512 ramból, akkor kb kalapkabát)

egébként a 9500gt (8600gt) ugyan valóban középkat volt 2007 környékén, de az akkori középkategoria(ának behazudott) kártyák és a csucs 8800gt/gts között drámai volt a különbség (nem mint ma, amikor kb 10% teljesitménylépcsőnként van megvehető kártya)

szal igen, nem szerencsés abból az időből kártyát venni manapság :))
  • MerlinW
    Ezelőtt 7 évvel tuti:)
  • laacika
    Háát egy 8800gt vagy gts is jobb választás lett volna! :(
  • MerlinW
    A lényeg, hogy a 9500 teljesítménye a 2007-ben volt középkategória. Értelemszerűen az informatika rohanó fejlődésének hála, mára már elég sovány. Ha még lenne rajta 1GB memória (512MB van a 9500-ön), még csak-csak elkaristolna alacsony felbontáson egy-egy mai játék, de így nem igen.

~20 ezer Ft-ért kapod a legolcsóbb kártyát, amivel tudsz játszani mindennel némi kompromisszum mellett.
  • arty
    jó, végülis te tudod, h mennyire bírod a szaggatást :) (ha a 3450en a crysis elment, akkor szerintem eléggé)

ha majd cserélnél vga-t, újra - visszavárunk a topikba, segítünk! :)
  • laacika
    frémrátát?hallod azt se tudom miről beszélsz ;),egy másik gépemben egy elég régi agp-s Vga kártya van tipusa:Asus AH 3450 és elég jól játszható volt pl a Crysis első része,úgy látom te profi vagy ezekbe a dolgokba és hiszek is neked de én játék téren nem vagyok az a tipikus nagyonigényes,mindenpénzét beleölő full felbontáson játszós ember,eldöcögjön a gépen és ennyi.Persze értelek én,kicsit olyan ez mint a nezehalgatás,a szar zenét is elhalgatja az ember ha egy gyönyörűen tisztán szóló cuccal nyomják,ellenben a legjobb zene is szar lesz ha azt sokol 304-esen halja ;) :).
  • arty
    9500assal te nem fogsz crysis2-zni, de még farcry2-zni se :(
    ha már erre jártál korábban, semmitérő youtube videok helyett kérdezhettél volna ;) sajnos a videokon nem látni sem a grafikát, sem a frémrátát nem tudod jól megsaccolni....

2x2000mhz még nem a világ vége, ez a 9500 ahot képest is alul van "méretezve" :)
  • laacika
    Háááát nem 1000ft ba került,nem vagyok az a nagy játékos pc-s de pár régebbi játék azért csak elfut vele kisebb felbontáson,jó pár évig nem játszottam és most kicsit be szeretném pótolni,pl: crysis2,far-cry 2,esetleg 3,cod4.Mondom nagyon lemaradtam,és a mostani gépembe csak integrált vga van,sok pénzt meg nem akarok rá költeni,van máshova tenni.Tudom mai világba semmit nem kap az ember egy 20-as ér(20ezer) és azér annyiér már elég jó kártyát vesz az ember na de viszont nem ilyen gépbe való már egy olyan kártya mint az enyém.Dual core 2x2000,2gb ram.Majd idővel ezt a fiamnak adom és veszek egy ütősebb gépet amibe vagy lesz egy komolyabb Vga kártya vagy abba már komolyabbat veszek,A you tube-on szoktam nézni hogy milyen kártyákon milyen játékok hogy futnak,van aki a konfigját is leirja.
  • laacika
    Én is remélem hogy nem lesz.
  • arty
    4gigának semmi, pláne filmezésre
    talán a windforce jobb hűtés, így talán a GV-N650WF2-2GI jobb választás...

de miért nem inkább egy 750es nvidia? filmezésre jobb volna, jelentősen gyorsabb, újabb, modernebb arhitektura ...
  • Irodeak
    Egy ismerősömnek az alábbi 3 kártya közül kéne választania:
    GIGABYTE GV-N650OC-2GI GTX650 2GB GDDR5 PCIE
    GIGABYTE GV-N650WF2-2GI GTX650 2GB GDDR5 PCIE
    GIGABYTE GV-N650OC-4GI GTX650 4GB GDDR5 PCIE

Feladat: 3 monitor egyidejű működtetése + néha film nézés céljából + tévé készülék.
    Nem szoktam játszani főként csak programozásra használom. Eddig 2 kártyám volt, de egyik bedöglött ezért kell cserélnem.
    - Van e értelme a 4Gb ramnak ennél a kártyánál?
    üdv előre is köszi.
  • arty
    remélem játékot nem terveztél vele... bár dx10est én 2014-ben nem vettem volna :) (ha egy ezresbe került, nem szóltam, annyit megér)

• Blum
    Ezzel mar nem lehet problema.
    Nekem egy GT210-em van,meg azon is tokeletesen futott a Windows.
  • laacika
    Vettem egy másik kártyát,remélem ez kicsit jobb lesz mint a másik és rendesen fog menni win 8.1 alatt.
    Galaxy nvidia 9500gt 512mb.
  • laacika
    Szerintem is.
  • Blum
    Ez baromsag.
  • laacika
    Valahol olyat is olvastam hogy csak azok a Vga kártyák fognak rendesen menni win8 on álltalában ami támogatja a dx11-et.
  • arty
    hw hiba
    sw hiba
    csak mint általában :))
    szerintem ne ess kétségbe, lehet h csak eme régi programban van kisdriverhiba... ha máshol is látod a zöldséget, akkor kell inkább aggódni!
  • laacika
    Köszi a hozzászólásod,megnéztem Youtube-on más videóját 3dmark05 ről és abban nincsennek olyan zöld csikok mint nekem,ez azt jelentené hogy szar a kártya?
  • arty
    x1600-1650ből volt nem kevés kiépítettséggel kártya, így a kapott sebességet nemigazán mérvadó a "netes fenegyerekek" ellenében :)
    gpu órajel, memória órajel, melyik verzio/patchelt 3dmark, stb stb stb... voltak 500 és 600mhzen menő példányok, ram órajelben is volt rendesn szórás, pro-XT, stb

gpu-z mit mond a kártyádról? tudsz betenni screenshotot?

zöld képhibák : youtuben kéne megnézni más felvételét a programról.... de ha máshol nincs gond a kártyával, sztem sz*rj le egy 2005ös bencsmárkot ;)
  • laacika
    Kép:http://www.imagebam.com/image/b456ec327503918][IMG]http://thumbnails111.imagebam.com/32751/b456ec327503918.jpg
  • laacika
    Sziasztok.Egy két kérdésem lenne,az imént leteszteltem 3dmark05-el egy vga kártyát,mutatok egy képet teszt közben na ott nem tetszenek azok a zöld csikok,most nem tudom hogy annak olyannak-e kell leni vagy valami gáz van a kártyával.Illetve amit még nem értek hogy netes oldalakon vannak eredmények 3dmark05-el és ezt az én kártyámat 7600-8000 pontra pontozza nekem a mark05 meg csak 4360 pontott adott,igaz az én kártyám Gigabyte radeon x1650 és nem Saphire radeon és nem Msi radeon.Ez jelentene ennyi ponteltérést?Nem hiszem
  • DannyL81
    Szerintem cpu-hoz már alaplapot is kéne cserélnem. Azért próbálnám most kihozni ebből a max-ot egy új videókarcsival, aztán ha már így is vége a dalnak, akkor menne a levesbe az egész. Nem vagyok egy nagy játékos, nem is nagyon érek sajnos rá, csak néha jó lenne beleszagolni az újabb játékokba kicsit. Az se baj ha csak butább grafikán. Ez megérne nekem 30e Ft-ot most, ha van értelme.
  • arty
    ha fullhd a monitorod, akkor lehet értelme a 7770nek is - rátolod a játékokra a max AA-t és még akkor is a cpu lesz a visszafogó erő
    én gyengébbet nem vennék, mert előbb utobb ugyis cseréled a cpu-d sztem ;)
  • DannyL81
    Köszi szépen az infót, sejtettem, hogy nem csak a vga lesz itt szűk keresztmetszet. De ha ebből a konfigból kéne kihoznod a maximumot, akkor milyen dx11-es kártya lenne az aminek lenne értelme (ár/érték) ezzel a cpu-val?
  • arty
    önmagában a 7770 csak bizonyos játékokon/magas felbontásban segítene igazán - sok kihasználhatatlan tartalékot hagyna benne a viszonylag gyenge cpu, ami sajnos már nem volna képes hatékonyan kihasználni

tehát továbbra is maradna szűk keresztmetszet a pécédben - együtt volna igazán ésszerű cserélni mindkettőt (cpu-gpu)

cpu-z meg tudja mondani, hogy milyen ramod van, reméljük tényleg ddr3 - ellenben azt is cserélni kell majd, mivel az uj cpu-k csak azt képesek használni (és mostanság elég drága... :( )
  • DannyL81
    Sziasztok!

Ezer éve nem frissítettem hardware-t, és mostanában kezd előjönni, hogy bizonyos játékok nem futnak a gépemen. Azt hiszem mindez a videókártyám miatt van, mivel csak DX10-es ha jól tudom.

Ez a mostani, lepusztult konfigom. :)
    1. Intel Core2 Duo E7400 2.8GHz
    2. 4GB ram (asszem DDR3)
    3. MSI ATI Radeon HD4800 PCIE

Tudnátok ajánlani nekem videokártyát 30.000 Ft alatt/környékén?
    Egyelőre magamtól a HD7770-ig jutottam, de hátha van jobb tippetek.

Köszönöm!
    Dani