41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • G18XM8
    Ja ezt Rony94-nek akartam. :)
  • G18XM8
    Pontosan ahogy Blum mondja...
  • Blum
    Nagyon nem kell ezen gondolkozni,egy egyszeru kerdes az egesz.

Tedd fel magadnak: "Meger nekem +20k-t az,hogy 50 helyett 60-70 FPS-sel jatszak?"
  • Rony94
    Igen játékra meg filmekre kéne. Csak azért mondom a 770-et, mert néztem adatokat és e között és a 760 között hatalmas különbség van. Csak nem tudom hogy megéri-e ezt a plusz 20 ezer forintot.
  • G18XM8
    Gondolom a cél az Rony94-nek, hogy játékokra megfeleljen. Próbáltam csupán rávilágítani, hogy erre a célra a 760 is elég. Arról nem volt szó, hogy nekem mim van.
  • Blum
    Marmint melyiknek? Merthogy a GT210-esem is boven megfelel a celnak.

Ertjuk,hogy neked is az van es hogy mennyire jo de azert a 770 mas kaliber.
  • G18XM8
    Az is bőven megfelel a célnak.
  • Rony94
    Én ezt vennék ha nem lenne olyan rohadt drága. Így marad a GTX760.
  • G18XM8
    Annyiért jó is lenne, ha lenne rá keret..
  • Blum
    Ekozben iponnal 79k a ref. MSI GTX770...
  • G18XM8
    45 k-ért bőven megérte. Mai játékokat is viszi full hd-n.
  • dantor7
    Köszi még egyszer a megerősítést, végül 45k lett belőle :)
    Érdekes, lehet szubjektív a dolog, de főleg WoW-ra használom a gépet (azért mellette jól jön, ha a legújabb single játékokat ki tudom függni),
    a régi radeon 5830-ammal be tudtam lőni fix 60fps-re vsynccel, illetve nyílván a gtx660ti-vel is - viszont az utóbbival _SOKKAL_ de sokkal simább, darabolás-mentes a kép. egy icipici törést sem tudok felfedezni, szuper :)
  • Blum
    De igazad van.
    Persze,hogy nem vagyok mindenben no1...tobbek kozott ezert nem irok pl. asztrologiaval,kemiaval,matekkal,stb. kapcsolatos forumokra.
  • G18XM8
    Ok igazad van, hozzá szóltam egy dologhoz, amit nem vágtam annyira, ezért kösz a helyesbítést. Ebből tanulok. Legközelebb ha nem vágok valamit, akkor utána nézek. De nem kell ezért rögtön kérdőre vonni, te sem vagy mindenben no. 1 szakember. Azért van a fórum, hogy az emberek megbeszéljék a dolgokat, okosítsák egymást, meg segítsenek egymáson. Nincs igazam?
  • Blum
    Ha nem tudod,akkor minek beszelsz rola?
  • G18XM8
    Nem tudom, sosem volt sli-m, meg nem is lesz, mert nem érdekel. Inkább egy erős gpu, mint két gyenge, vagy közepes.
  • Blum
    Loszart tekinti 4 giganak,az ugyanugy 2GB-nak minosul.
  • G18XM8
    Nekem is, főleg az utolsó. :)
  • G18XM8
    Lehet, de egyelőre ez az első, aminek kevés a 2 giga. Még a bf4 nek is bőven elég volt. Remélem nem lesz több olyan játék mostanság, aminek kevés a 2. Amúgy írtad, hogy a te 760od nem engedi az ultrát. Az enyém lehet azért engedi, mert a gpu tweak-ben nyomtam + 600 mhz-et az effektív memóriára. Majd próbálok még húzni rajta. Próbáld ki te is a tunigot, hát ha...
  • G18XM8
    Igen, de az sli csak akkor működik, ha az adott játék is támogatja.
  • Sippie
    és mi van, ha 2 darab 2 gigás kártyát nyomunk SLI-be, akkor azt 4 gigának tekinti? :D
  • arty
    nekem mind a "4" rész tetszett :)
  • TomStorm
    Nem csak egy játék.Ha van ez akkor a jövőben lehet másik is ilyen
  • G18XM8
    Na kipróbáltam ezt a Watch Dogs-ot. Nekem a 2 gigás 760al engedi az ultrát, nem tudom neked miért nem. Igaz néha megakad a kép egy fél pillanatra, tehát tényleg kell a 3 giga vram. De egy játék miatt nem éri meg a csere. Highon is jó a grafika és ott már megszűnik az akadás.
  • MerlinW
    Oké, beismerem az elsőt még én is képes voltam egyszer végigjátszani:)
  • Rony94
    Azért a Crysis első része egész jó. :)
  • MerlinW
    Sehol sem vagyunk még a fotorealisztikus grafikától:) A fizikától pedig még messzebb:) Ami szvsz. nem is baj, én azt vallom, hogy egy játék inkább legyen stílusosan szép mintsem fotorealisztikus. (Bioshock Infinite, Dishonored, Rage, stb). Jó példa a Crysis sorozat. Kívülről gyönyörűek, de ridegek, stílustalanok, és mint játék semmit sem érnek.
  • MerlinW
    ~20% erőforrást megeszik az AA, és annyit nem ad az összképhez. Nekem pl. sosem hiányzott 1080p-ben, akkor sem kapcsoltam be soha, ha bírta volna a vasam.
  • arty
    jah, de ha már most van ilyen, mi lesz 2-3-4 é mulva? :)
  • Blum
    De az egy hatartalan nagy hompolygo bugtenger,az nem szamit :D
  • arty
    az megvan h a watchdogs élsimivel nem tudja a fix60fps-t a titánon se? :D
  • Sir Quno Jedi
    A fejlődést NEM lehet megállítani. De legalább van mire költsük a nehezen összehergelt kis pízünket. Képzeljétek, ha nem lenne mire. Ez még így mindig jobb, mint a hiánygazdaság.
  • Blum
    Ja,5 eve is ezt mondtuk. Amig leteznek a konzolok addig a PC-s gamereket oda-vissza szopatjak,a most megvett 200k-s kartyat meg 5 ev mulva nezegetheted....es ha igy haladunk akkor 5 ev mulva 1M korul lesz egy high-end kartya.

Pl. 4870 x2

Iden lesz 6 eves kartya es mar semmit se er. Pedig annak idejen egy kisebb vagyon volt.
    Vagy a HD5970. Szinten zenesz. Azzal meg talan 1 evet kilehet huzni,aztan szep lassan az is eltunik.
  • Rony94
    Szerintem már nem nagyon fog növekedni a gépigény. Lassacskán tényleg elérjük a fotorealisztikus grafikát. Félig-meddig már el is értük.
  • Blum
    5 evig.....almodban :)
  • Rony94
    Vegyen mindenki GTX Titan-t és akkor nem lesz probléma egyik játékkal se legalább 5 évig. :)
  • G18XM8
    Szépen fut. Azért ajánlják a 780-at minimum, mert az már bírná az AA-t és folyamatos 60 fps körüli eredményt nyújt. Mondjuk ez már maximalistáknak. Amúgy láttunk már szebb grafikát is.
  • G18XM8
    Igen az AA nagyon sokat fog a gépen, azért szokták azt kikapcsolni, mert úgy még egész tűrhető a grafika, de viszont jelentősen nő a teljesítmény.
  • Rony94
    Az Anti-Aliasing-ot nem értem miért szokták sokan kikapcsolni. Ennyire nem számít grafikailag? Mondjuk olyasmit hallottam hogy bekapcsolva már erős gépeken is dobja az FPS számokat.
  • MerlinW
    GTX660 WD Ultra