41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • vki
    Hi!

A 8600 GT mikorra várható?
  • bertino
    hát 1 hónapon nekem biztos nem mulna, kibírnám fél lábbal is :)
  • Inquisitor
    Hopp, kimarad ... szóval az első kérdés a gépe bírja e a Vistát?
  • Inquisitor
    Attól függ milyen a gépe és akar e rá Vistát tenni egy éven belül? (Sokaknál legalább az egyik NEM!), különben kenheti hajára a DX10 támogatást. No persze egy DX10 kártya jobb ár/értékkel bír DX9 alatt is, csak akkor most várjon legalbb egy hónapot?
  • bertino
    már csak dx10el jársz jobban, hidd el
    ha kiadsz pénzt most egy 7xxx kártyra, gyakorlatilag az ablakon dobod ki a pénzed, mert bizonyos ára a kártyának ha el akarod adni, nem fog visszajönni
    persze ez általánosságban van így, de most télleg felesleges ilyen kártyát venned, várd meg a dx10 javát, itt van lassan a nyakunkon
  • Inquisitor
    7600GT. Vagy picit hozzátenni és 7900GS.
  • Sliders
    Köszi szépen a választ!
  • Cnut
    Ebből az ilyen LITE verzióktól óvakodni kell?
  • xmark2
    Sziasztok!
    Van egy MSI 6600GT-m vegyek egy másik ilyet vagy vegyek egy 7600Gt-t? Szerintetek mivel járok jobban?
  • kgy89
    Utánna nézek!
    Kösz!!
  • saviola
    x1650 pro ddr3-as legyen kb 30-32-ért
  • kgy89
    Sziasztok!

Le szeretném cserélni a mostani ATI Radeon 9200-as videókártyát, úgy hogy passzoljon az alaplapomhoz.(Abit IS-7)
    Maximum 30 ezerért szeretnék venni valami tuti kártyát. Főleg ATI Radeon-ba gondolkozok. Miket ajánlotok?
  • Inquisitor
    Elvileg a Quantum rész kihasználásra van újabb (drágább) SLI lapokon plusz PCIE foglalat, de ez pont nem SLI-hez van,az a lényeg, hogy függetlenül a másik (vagy másik kettő!) VGA-tól egy gyengébb kártyát betéve az számoljon fizikát. (Tudtommal ilyen plusz csati jelenleg csak drága NForce 680 alaplapokon van.)
    Az ATI is elöjött ezzel, náluk a foglalat neve Aszimetrikus Fizikai Slot. NVidiánál tudtommal csak a GF8 sorozat támogatja ezt (de nem 100%!), ATI oldalán meg elvileg X1300-tól fölfelé, de csak X1600-tól van értelme.

Ez azt jelenti, hogy ha csak grfaikára kellene, akkor nem tudsz SLI-be kötni egy erősebb és egy gyengébb VGA-t.
  • Inquisitor
    8600GTS biztosan meghaladja az X1950pro sebességét (meg picit a 7950GT-t is), de a 8600GT kb. ugyan ott lesz. Ha vársz, akkor inkább GTS.
    7600GTt nehéz eladni ennyiért (hacsak nem AGP), mert a bolti ára se sokkal több újonan.
  • PLackó
    Üdv!
    Szerintetek megérné az,ha eladnám 7600GT-m kb~30 ezerért, és vennék helyette X1950Pro-t~45 ezerért? Vagy inkább várjam meg a 8600-as szériát? Teljesítményük vajon eléri majd az X1950Prot?
  • Sliders
    Sziasztok! Olvastam valahol, hogy hamarosan megoldható lesz majd olyan is, hogy különböző nvidia videókártyákat SLI-be lehessen kötni! Ez igaz? Mi fogja ezt támogatni, illetve milyen chip lesz ezért felelős, tudtok erről valamit. Mert szeretnék gépet venni, de ez a része eléggé érdekel. Kérlek segítsetek, mit tudtok róla.
    Előre is köszi
  • Frigetrus
    egyértelmű Gainward!!!
  • Ari18
    Gainward Bliss 7600GT 256MB Golden Sample PCIE,de ha jobbat akarsz akkor X1650XT-35k-ért.
  • vki
    Hi!

Szerintetek melyik a jobb?:

1,Asus EN7600GT 256MB Silent PCIE TV-OUT
    2,Leadtek WinFast PX7600GT 256MB PCIE TV-OUT
    3,Gainward Bliss 7600GT 256MB Golden Sample PCIE
  • MasterJay
    #15025-re válasz valaki?
    pls.
  • bioshock
    Mégegyszer köszi a segítséget!
  • MasterJay
    Nagyon minimális. De itt van nekünk Pontiusnak köszönhetően a Videókártyák Erősorrendje Táblázat vess rá egy pillantást. És nézd meg a külömbséget AGP vs. PCI-E között. Persze nem teljesen pontos, de azért viszonyítani tudsz!
  • bioshock
    Azt tudtam,hogy a foglalat különbözik de azt nem hogy sebességben mennyi lehet az eltérés. Azért köszi a segitséget MasterJay!
  • MasterJay
    #15025-re válasz valaki?
  • bazza
    Az AGP-s dx10es videókarik érkezését mennyire lehet komolyan venni? Mert ha esetleg elérhető lesz rá, akkor lehet nem fogom tudni kihagyni. Sajna a full gépcsere már egy ideje esedékes lenne, eddig nem is gondolkoztam dx10ben, viszont ez megint csak elhalasztaná a gépcserét egy évre. (legalábbis számomra) Bár nem tudom hogy egy ilyenbe érdemes lenne-e belevágni egy őskori A64 2800+as géppel, hisz ez több mint valószínű hogy keményen visszafogná a legygyengébb kártyát is. Vélemény?
  • kerla
    Nufy: Crokin aláb található utalása egy topicra, ami nekem megoldotta a problémámat. álmomban nem jutott volna eszembe ez a megoldás. próbáld ki Te is, nekem teljesen bevált.
  • MasterJay
    Az AGP és a PCIe változatok között nincs butítás! A két vga között a látható külömbség a HSI és a foglalat típusa. Meg talán egy pár Mhz külömbség.
  • Hellsing47
    semennyire sincsen
  • bioshock
    Geforce 6600-ot(AGP) szeretném lecserélni egy XpertVision Geforce 7600GT-re (AGP). Csak azt nem tudom, mennyire van lebutítva az AGP változat PCIe változattól.
  • MasterJay
    Most egy 6600GT 128MB (GDDR3) csücsül az AGP foglalatomban! Megéri-e lecserélni egy 7300GT-re vagy egy 7600GS-re. Természetesen csak GDDR3 256MB ramokkal szereltre.
  • Nufy
    Szerintem ő is lesz, mivel ezen az oldalon majdnem meg bírtam spórolni azt amenyivel többe kerül, és marha jó az adatai. 8-)
    Igaz a márkájhát nem nagyon ismerem
  • PLackó
    Nah ő lenne az igazi,főleg ilyen olcsón!
  • Nufy
    Véleményetek szerint ez milyen videókártya?
    http://www.gepbolt.hu/termek_popup.php?o=megjelenítés&f=VGA&t=58732587
  • Crokin
    Videótükrözés vezérlő, teljesképernyős eszköz.
    Amúgy ebben a topicban van némi segítség felül.
  • Inquisitor
    Nem mondod,hogy a TV-n nincs értelmesebb csati? Composit HDTV, VGA vagy DVI? Esetleg HDMI?
  • uborka666
    ATi új sikervárományos kártyái, X1950GT-X1950PRO teszt, nVidia hasonló árkategóriás 7600-7900-esei ellen, érdekes teszt, nagyon jól megirva!
  • Nufy
    Kerta: Ismerős a helyzet a haveromnak is ez a baj, és nem birunk rájönni, hogy mi lehet vele. talán a videókártya, de nem vagyunk benne biztosak, ha te rájönnél, akkor légyszives oszd meg velem is.
    Köszi
  • kerla
    bár nem kimondottan videókártyás a kérdésem, de szorosan kapcsolódik hozzá.LCD TV-vel kötöttem össze a gépemet (S-video kábel), hogy nézhessem a filmjeimet kényelmesen. a probléma, hogy a TV-n látható is az asztal franyán, csaképpen fekete-fehér és ha filmet indítok, az a tv-n nem, csak a gépen látszik. nvidia 6600-os a videokártyám (Leadtek 128 mb, DT), beállítottam a Tv kódot, clonban probálkozom, mindenféle varázslót futtatam, de csak nem jössze.
    Esetleg kellene még vmilyen progit beszerznem?
    szerintem kártya vagy videó driver lehet a hibás, ugyanis a tv új, kábellal többel is próbálkoztam és semmi. próbáltam a gyári drivert, a legújabbat is.
    Vkinek vmi ötlete?
    köszi!
  • Nufy
    Amint hallottam az atit jobban kihasználja a 3dStudioMax, és azzal én "néha" szoktam szerkeszgetni, meg egyébb szerkesztőprogival. Amúgy most teljes mértékbe bizonytalan vagyok mivel amit videókártyára költenék az max 20.000 a galaxy meg 27 lenne, és arra egyáltalán nincs most pízem, ha lenne, akkor biztos olyant vennék. de még nem tom, ezért is járok olyan sokszor ezen az oldalon.
  • schenker88
    szuper választás :)
    a legjobban kelendő karim a galaxy