41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • strebacom
    Én ezt mind tudom de te nagyobb mesevilágban élsz mint én, te a játék alatt azt figyeled hogy ez most 10 -es vagy 10.1-es....tehát én nem védem az NV-t sem az Atit de ők most is kaszálnak hogy mi ezt irjuk, nagy kamu az egész....de én befejeztem a leirtak csak vélemény volt, nem kértem rá és kérek választ erre sem remélem ezt tiszteletben tartod te is és más is...
    Köszönöm!!
  • gurubefree
    Nem hiszem el ... Miert kell csukott szemmel jarni ???
    Az utolso par honapban szemmel lathato volt hogy az nVidia elszamolta magat.
    A 512-es GT-k GTS-k mind idohuzas volt a meglevo dolgok megszeloztetese a piac felmeresere.
  • gurubefree
    Hat ezt nem gondolhatod komolyan ..... Assassins cred bar ez csak egy pelda . Miert kell az a javitas a jatekhoz ami kiveszi a DX10.1 tamogatast ??
    Na akkor elmondom . Assassins cred az egyik legfelkapottabb jatek amit millioan jatszanak UK,USA( bar erre jo pelda a CRYSIS is , bar ez a jatek mind a ket gyarto kartyain fosul megy ) Ezt a jatekot egy olyan ceg keszitette aki az nVidia tenyerebol eszik. Na mar most ha elveszik a hapi-hapit ehes marad a paraszt.
    Erre gyorsan , hogy az nVida kartyak nepszerusege megmaradjon vartak egy foltot a zsakra es megvontak az ATI kartyaknak kedvezo DX10.1.
    Ezek egyszeru szamok 1000 emberbol kozel 700 nVidia kartyat hasznal. Ebbol az 1000 emberbol min. a 80% bizonyos jatekhoz vagy tipusu jatekhoz valasztja a kartyat. Akkor szerinted .....
  • strebacom
    Ez csak egy vélemény erröl az ATI-NV harcról, meg az egészröl!
  • [HUN]FaTaL
    Az hogy elírták:D X3850 nincs, az is HD3850.
  • SeriusLame
    hiall!
    volna egy egyszerü kérdésem: mi a külömbség a radeon X3850 és a HD3850 között ? Orajel, chipset megegyezik, mégis az X 10k-val olcsóbb!

Erre gondoltam: HIS radeon X3850
  • menyasszony
    Volna egy kérdésem. A PRO mivel tud többet a simánál, mert most nézem a főbb adataikat és azokban megegyeznek. Pl. mindkettő 500/800 MHz-es, pedig a PRO-nak gyorsabbnak kellene lennie nem?
  • [HUN]FaTaL
    HISből vedd az ICEQ-t, a sima x1650 az szar. Nem tesók, semmi közük egymáshoz csak mindkettő régóta gyárt ATi kártyákat.
  • menyasszony
    Hogy érted, hogy a la Sapphire??? A HIS meg a Sapphire tesók vagy az egyik a másiknak valami almárkája vagy csak úgy érted, hogy teljesen egyforma minőségű a kettő???

U.i.: Egyébként ha nem ezt veszem (HIS X1650PRO 512MB), akkor ezt Sapphire X1650 512MB. Sajnos itt nálunk nem találok Sapphire-ból PRO-t vagy XT, pedig abból vennék szívesebben.
  • gurubefree
    Nekem a gagyi fajta HD3870-bol van ketto .....
    50fok-rol indul mind a ketto , de semmi gondom nincs vele. Mindent maxon jatszok vele ( kiv. ugye a Crysis ) nincs olyan jatek ami megfogna ezt a ket kartyat egyutt.COH DX10 1680X1050 ; GRID 1680X1050 max. minden.
    Bar a VISTA okoz neha meglepeteseket.
    Szoval 100 szonak is egy a vege ....... szerintem mindegy ha ATI-rol van szo milyen kartyat vegyen az ember
    En fulest hasznalok tehat engem nem zavar ha hangos , meg kulonben is csak akkor hangos ha nyuzza az ember amugy akar melyik kartyat nezed nagyon is halk.
    Hogy mennyire meleg ..... Ez egy masik kerdes , miert is meleg. Ha nem megfeleo hazban van , vagy valaki nem tartja tisztan valszeg melegedni is fog.

• Malganis
    Hello!
    © Sordoran

most 1.91 GHz-es AMD XP 2200+ van benne, lesz az újban AMD Athlon 64 X2 4800+
    szóval a változás óriási lesz :D
    viszont most olvastam h a SP3-as XP gondba kerülhet az AMD procikkal és én meg pont most váltanék SP3-ra :S

Szetm a 8600 as videokari nem rossz menni fognak rajta a játékok amikre gondoltál: Pár haver most vett ráadásul nem is asust hanem msit és tökéletes cod 4 és hozzá hasonló játékok ut3 tökéletesen mennek rajta igaz nem max felbontás meg élsimítás hanem csak medium de az is jó.
    Az sp 3 meg az amd procik közti gond az meg hülyeség nekem is amd ém van (meg vagyok elégedve vele) +sp 3 és semmi gond!!
    De ha még nem vetted meg a konfigodat akkor én is inkább már a 9600 at ajánlanám!

• Solten
    Régebbi vasak ilyenek.. Még a 2900-asok is tűzforróak voltak (90nm), a Sapphire is.
  • [HUN]FaTaL
    Ha nem ICEQ hűtéses akkor sűrgősen kerüld el. Nekem 256os volt, meleg mint egy kazán hűtőcserét meg nem ér meg. Vagy vegyél ICEQt vagy Sapphiret.
  • Solten
    His-ek jók Már 500 éve gyárt Atikat a la Sapphire.
  • menyasszony
    Sziasztok!

A HIS-ről mit kell tudni? Érdemes venni? Jó kártyái vannak?
    Mert kinéztem magamnak egy "HIS X1650 PRO 512MB"-ot.
  • Hecker007
    jaja, ez LOoL, olvastam énis, háát elég nagy égés az egész, mondjuk az ati jobbnak tűnik..., van egyártalán olyan am aki ekkora felbontásokban szokott gameelni mert én még nem találkoztam ilyennel
  • Solten
    Lol

• lac coo
    Egyedü lennél látok X2600-ot írva ....Zalman ...
  • [HUN]FaTaL
    Zalman VF900-CU
  • Zsolt1964
    www.computermode.hu
  • lac coo
    HD 2600 XT AGP -re tudtok valami kompatibilis tuning-hűtőt ???

THX +!
  • shrike7973
    Neminkább HD3850 mellé azt betenni?:D
  • JaSoN HuNTeR #24351
    srácok azt meglehet csinálni h az én HD2600XT mellé betenni egy HD3850?
    Crossfire-t támogatja az alaplap!
  • Zsolt1964
    mást nem nagyon érdemes beletenni
  • Solten
  • czky
    Szerintem nem.
  • JaSoN HuNTeR #24347
    ha játékra kell a config akkor vegyél teljesen új confingot.
    Ha meg csak úgy h új kari legyen benne akkor HD2600XT
  • Szega87
    szerintetek megéri az 50-55k-t?
  • pera
    Sziasztok!

Egy unalomig ismételt kérdéesm lenne. Milyen videokártyát vegyek?

Igazából nem akarok túl nagy beruházást, csak egy karit, meg memóriát, hogy egy kicsit szinten tartsam a gépet.

Szóval a konfig amihez karit keresek:

Abit IC7 alaplap
    Intel p4 3Ghz
    1 Gb RAM

Namost ehez veszek még 1 giga ramot. Az Ok. Viszont a karival meg vagyok lőve.
    Olyat szeretnék amivel a mostani játékok elfutnak, de nem túl drága.

Tudtok ajánlani valamit?

Előre is köszi.

• Hecker007
    jah XD :D
    az a jó ebben a kariban hogy még mostis jól fut rajta minden :D
  • Solten
    Nekem az "X" tetszik.. XD
  • Hecker007
    csak azért linkeltem hogyha valaki nem ismerné a gyári hűtőt:D
  • Solten
    klassz
  • Hecker007
    100%-ig így néz ki a kártyám
  • Hecker007
    asus, sima gyári hűtő van rajta, meg ugye a ház oldalán a 25cm is vent fújja rá a hideget ezerrel, így szinte alig kapcsol be a karin a venti
  • crazyclone
    most ráheckeltem valami lecsot amig nem lesz valami hasonlom igy egy picit kisebb felbontasnál már nemjönnek be ezek a hirtelen szaggatasok de kösz
    hacker007: neked xtx ed van azt ki gyártotta, milyen cooler van rajta?
  • Hecker007
    inkább 900CU-t a 700-as az havernak kicsi volt a pron, amúgy van akinél akad alapból a játék, főleg a kanyarok előtt, mondjuk én ezt még nem tapasztaltam
  • [HUN]FaTaL
    Vegyél rá egy Zalman VF700CU-t vagy VF900CU-t.
  • crazyclone
    minden eredeti benne és forog is rendesen de nem valami ez a cooler azt meg kell hagyni ilyen mini szétszórós, érdekesség hogy a játék csak időközönként lassul be 35 fps ről 5 re és eleinte nem csak pár perc játék után
  • Zsolt1964
    A hűtés megfelelő a karin??/ úgy értem hozzáér,felfekszik rendesen??