41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Sir Quno Jedi
    Bár akkor további kérdéseim:

Minek rá 512MB RAM?
    Minek rá a CF támogatás?
    Miért melegszik kurvára, ha 1x HTPC-be jó csak, avagy melóba?
    Minek gyártanak egyáltalán ilyet?
    Miért nem 3000HUF az ára (annyit sem ér)?
    Miért?!?!?
  • Sir Quno Jedi
    És akkor még finoman fogalmaztál. Én már azon is csodálkozom lassan, hogy az aknakereső elindul rajta.
  • Dobronski
    Hiába újabb, nem játékra tervezték.
  • Sir Quno Jedi
    Hamár az őskövületeknél tartunk, a fejlődésről én is tudnék mondani egy jó példát, ami pont tegnap este esett meg velem:

Íppeg kénytelen voltam a csont új HD4350-en tolni az éjszakai C&C Generals Zero:Hour partit, de be kellett látnom, hogy bár anno ti4200-al, meg R9600Pro-val is gyönyörűen futott (pláne x800pro-n és 8800GTS-en), itt durva eksönöknél úgy beszaggat és belassul, hogy már-már játszhatatlan. Nos aztán levettem mindent szégyenszemre LOW-ra és így már gyönyörűen tudtunk játszani. Egy "modern" 512MB-os karin, míg azok 32-64MB-os kövületek... :DDD

Mi ebből a tanulság?! az utóbbi 6-7évben erre tellett a fejlődéből...
  • Dobronski
  • Sir Quno Jedi
    Merthogy?
  • Sir Quno Jedi
    Az a bajotok, hogy alapból lenézitek, aki máskép gondolkodik mint ti. Jöttök itt csúcskártyékkal, mmo-kkal, plazmáékkal meg a jó ég tudja mivel, de fogalmatok sincs ÉN miből indultam ki.

Én is verhetném a nyálamat, mert már akkor 26"-es LCD-n toltam (PC-t is), mikor mindenki esküdött a 17"-19"-es kijelzőkre és hülyének bélyegeztek, hogy mi a fasznak akkor kijelző (itt az SG-n is, de érdekes). LANpartyn voltak beszarva a 26"-estől anno, ma már haverok is azzal járnak. Aztán váltottam 32"-re, majd 37"-re amint lehetett. Mindannyiszor hülyének neveztek a saját barátaim is (egyet kivéve), mégis azt mondtam, nekem kell az innováció és sose sajnáltam 70k-t vidkarira, pedig sok pénz volt. Csakhogy közben benőtt a fejem lágya és már nem vagyok elmebeteg technogeek. Nem veszek meg valamit, csak ha SZÜKSÉGEM van rá és értelme is van. Ennyi. Mindjárt más a világ, ha az ember nem, szemellenzővel nézi.
  • Dobronski
    "még ha az egyik leghülyébb beruházás a plazma" apád fogát.
  • Sir Quno Jedi
    EZt ki vitatta?! Csak éppen attól még 5 éve avult el az engine-je és grafikája és valszeg. egy 5 éve kártya is vígan viszi dx8-al! Nem érzed a folyamatos DURVA ellentmondást az érvelésetekben!?
  • Dobronski
    A GW még ma is a legszebb MMORPG.(CORPG)
  • Sir Quno Jedi
    Igen 2005 FEBRUÁRI játék! Valóban egy 4-5 éves gammával akartok példálózni, ami ráadásul MMO?! Pofám leszakad.

1x DX11-el, meg modern technóval jöttök, aztán meg 5 éves gammákkal!??!? Nooooormális?!?!?
  • Sir Quno Jedi
    Valahol nagyon eltévedtél. Felőlem 1500"-en és százmilliószorszázmillióban is nézheted ugyanazt a 720p-s gammát, plusz információt nem fog neked az engine szülni PS3-mon sem, merthogy 720p-re készültek a gammák 99%-ban. Elhiszem hogy büszke vagy a plazmádra (még ha az egyik leghülyébb beruházás a plazma), de a témához kb. semmi köze. :D

A FullHD kijelzőnek játékra akkor lesz valamicske értelme, mikor VALÓBAN kijönnek fullhd konzolok, addig meg csak bullshit az egész.
  • Sir Quno Jedi
    Most direkt hülyének tetteted magadat?! A textúrák felbontása nem nő, hiába növeled a felbontást a csillagos égig. Ez tény, neked magyarázzam.

Persze olyan játékoknál, mint pl. a Sacred2, ahol kiadnak űberfelbontású textúra packot, ott talán van is értelem felbontást növelni, hiszen van hozzá elegendő minőségű és felbontású textúra a gammában. Máshol viszont kb. semmi értelme (legalábbis nem sok).

A nagyfelbontás, saját bevallásotok szerint is erős kártyát igényel, erősebbet és drágábbat, mint amit nyersz vele. Magatok állítjátok, plusz a tesztek is, hogy a kisebbik HD felbontásban a legtöbb olcsó kártya is jeleskedik, míg a FullHD-hoz és elfogadható FPS értékekhez CF és SLI ajánlott, de legalábbis űberdrága nagykarik. Namost mea culpa, ha nem szeretnék még százezreket kidobni az ablakon, hogy ugyanazt a tré pécé játékot immár MÉGNAGYOBB felbontásban unjam! Sorry!

Lehet, hogy ti lopjátok, vagy kapjátok a pénzt (én azt nem tudhatom ugye), de én megdolgozom érte és nem lapátolom agyatlanul a gépembe. Megtehetném, de ennél értelmesebbnek érzem magamat.
  • Sir Quno Jedi
    Nos én példának okáért 37"-en nézem a gammákat, vagy a 3 méter SZÉLES vetítővásznamon, hamár. De hogy egy sok-sok éves GuildWars-t hoztok fel példának a superior grafikánál, az tényleg röhej. Miért nem mindjárt az aknakeresőt?! :DDD
  • gurubefree
    Meg is nezheti ... nalam az 50" plasman es tathatja a szajat hogy is nez ki valojaban a Guild Wars . De akarmelyik PS3 game ugyan csak ... meg ha 720p van is optimalizalva . Akkor csak 26"-32" lehet vele jatszani ???
    Erdekes en semmi kivetni valot nem talaltam 50"-on bar nem hasznalok nagyitot hogy a pixelek utan nyomozzak .
  • gurubefree
    Ajanlom neki a WoW-ot ... attol gyatrabb jatekot meg nem lattam .
  • Solten
    Irtam hogy a GW csak egy pelda volt, NEZZ MEG A SAJAT szemeddel akarmilyen jatekot, ha mar ennyire erdeklodve varod es talan feltunik...

"gondolom a textúrák is nagyobb felbontásúak lesznek stb"

Igen, 1280x720-ban szep nagy pixelek vannak, 1920x1200-ban meg nem igazan...
  • Dobronski
    Én nem is foglalkozok már vele. :D Skippelem a HSZ-eit.
  • gurubefree
    Mi a baj a Guild Wars-al ??? Egy gyonyoru jatek , kivalo grafikaval .
  • Dobronski
    Gw ftw!
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem ti vicceltek. A felbontás az agyatokra ment. De érdeklődve várom a nembénakonzolátiratésnemezerévesmmojátékokat, amik csúcsszuperül néznek ki fullhd-ban. (gondolom a textúrák is nagyobb felbontásúak lesznek stb. hahaha)
  • [HUN]FaTaL
    lol 1280x720. Most viccelsz remélem. :D

Nézz meg egy konzol átiratot ennél nagyobb felbontásban (1680, 1920), meglepő dolgokat fogsz tapasztalni.
  • Solten
    Csak egy pelda volt. Azert irtam nezz meg valami ertelmes jatekot, ne valami csucsbena konzolatiratot. Na meg nezd meg a kulonbseget a sajat szemeddel... :) (1280x720 : hahha lol :))) )

Guild Wars 1920x1200 No AA: lefolyik a kepernyorol. Notimon 1366x768-ban jatszom 4xAA-val, nokedli, csunyacska.
  • Sir Quno Jedi
    Guild Wars??!? Most viccelsz velem?! Mellesleg mivel a konzoljátékokat (és így az átiratokat, meg multiplatformokat is) 1280x720-ra optimalizálják, totálisan felesleges nekik ennél nagyobb felbontás.
  • Solten
    A jovoben megjeleno jatekok mindegyike DX11-es lesz. Az uj API total megkonnyiti a programozok dolgat, visszafele kompatibilis, nem kell kulon sz@rakodni a DX9/DX10-el. Mivel az nvidia sorozatosan tokonlotte magat, szerencsere mar nincs ereje hatraltatni a fejlodest. Ugy gondolom a jovore valo tekintettel mindenkepp erdemes DX11-es vasat vasarolni. Minimum DX 10.1-set. DX 10-es nvidiat meg vegyen az atomlama (igen ez most nagyon szep hogy a mult jatekaiban a GTX 260 egyforman teljesit az 5770-el...).

#31034: konzolok felbontasa es az 1360x768 total vicc a full HD ill. a 1920x1200-hoz kepest (pl Guild Wars).
  • Sir Quno Jedi
    Erős talán. Ha kifogyok a 8800GTS-ből, ami nem valószínű, mert minden megy vele 1360x768-ban, mint a kisangyal (ez a hülye unigine heaven benchmark is szárnyal), akkor talán. De mivel minden konzolátirat, így ha x360-on meg, nálam is fog, hacsak nem iszonyat szar a konverzió, de akor meg tolom boxon, az is van.
  • [HUN]FaTaL
    Nálam is 30k a lélektani határ, ezért nem érzem szükségességét egy váltásnak. Majd ha lejjebb mennek az árak és 30k körül kapható lesz az 5770 akkor talán.
  • Sir Quno Jedi
    SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 DUALDVI PCIE 38.953 Ft
    GIGABYTE GV-R577D5-1GD-B HD5770 1GB PCIE 41.743 Ft
    XFX HD4890 1GB XT PCIE 44.301 Ft

Nincs nagy különbség, gondoltam mégis az újabbat venném (hátha tényleg jobb hosszútávra), de ugye ha 4870-re nem cseréltem, mert nem éreztem elég "nagynak" a váltást, akkor erre sem kéne...

Nálam most a lélektani határ erősen 25-30k körül lakik. Régen nem sajnáltam a 70k-t sem egy vidkarira, de most már kinőttem ebből és nem szívesen vesztegetem a nehezen megszerzett pénzmagot szarokra, amik felét érik pár hónap múlva.
  • Sir Quno Jedi
  • [HUN]FaTaL
    Akkor meg mi a szarnak vártál egy HD5770re?:D

Miért nem veszel egy 4870et vagy egy 4890et? Mindkettő gyorsabb mint a 260, olcsóbb.
  • Sir Quno Jedi
    Megnyugodhatsz, rengeteg tesztet néztem előtte (jó régen azt teszem, mivel akartam venni egy HD5770-et), DE gondoltam tán az ipon-os meggyőz titeket, mert az ipont komáljátok amúgy beszerzésnél. Inkább feladom. Nektek egy lassúbb kártya gyorsabb, egy drágább kártya olcsóbb stb.-stb Valszeg. nem azonos dimenzióban élünk, vagy ilyesmi.

Az, hogy DX11-es tesztekben és "játékokban" mit teljesít a kártya, meg számomra végképp irreveláns, mivelhogy a programok 99.99%-nak köze sincs a dx10-hez SEM.
  • tomyka74
    egyenlőre ennyi , köszike : )
  • [HUN]FaTaL
    Ha van még rá bolti gari nyugodtan. Ha nincs akkor 5 ezerért nem éri meg szerintem.
  • tomyka74
    inkább kérdezem , h okosodjak!
    szted merjek használtan venni vga-t? spórolnék 5-7 ezret
    megéri?
  • [HUN]FaTaL
    Látom te is benyelted a játék elején lévő marketing maszlagot.

ATi gyorsabb és jobb most.
  • tomyka74
    és amugy az ATI-s jobb vagy a Nvidia-s?
    ugye a játékok szinte mind Nvidiát támogat vagy , h mondjam
  • [HUN]FaTaL
    4850: Gyorsabb (A 9800GT ellenfele a HD4830, de még attól is lassabb), modernebb.
  • tomyka74
    ja és miért az egyik vagy miért a másik ?
    köszike!
  • tomyka74
    üdv!
    kérdés, szakik!
    GeForce 9800 GT vagy Sapphire HD4850 ??
    ez itt a nagy kérdés!
  • Solten
    Szerintem inkabb guglizz ra valamelyik ertelmesebb hardveroldal tesztjere, ne az ipon-ebol indulj ki. Amugy linkeltem is be egyet: #30960