41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • kifli
    drágább, mert drágább előállítani, és sokan bedőlnek annak hogy az x2 és akk biztos jobb, holott nagy ló*aszt
  • Sharks
    Van, amelyik drágább, olcsóbban is találsz. Nyilván a raktárkészlettől is függ, mostanában elég szarul vannak árazva a dolgok. De ugye nem abba a gépbe akarod venni, ami az aláírásodban szerepel!?
  • Sir Quno Jedi
    Soxor drágábbak a rosszabb/régebbi karik.
  • matyi009
    lol mert a 4870x2 es drágább.. leglaábbis amit találtam
  • Sharks
    5870 a jobb és nincs nvidia megfelelője!
  • matyi009
    Hali ati 4870x2 vagy a 5870 a jobb? és ezeknek mi az nvidia megfelelője? :D
  • balint1111
    Akkor kösd össze. Valamire csak jó lesz.Kösz hogy elmondtad.
  • Sir Quno Jedi
    Utánaolvastam, ennek mind1. Még a Directx-ben oldja meg, hogy szétszedi a feladatokat és annyi kártyának küldi ki ezeket, ahánynak jólesik, majd a végén egy közös framebufferbe összetolják a kész képet és akié a moncsi, az kitolja. A driver szint ez alatt van, így neki ehhez semmi köze. Ezért pofás, mert elvileg mindég működnie kéne, már ha szabványosan használják a dx-et.
  • balint1111
    Sztem ilyesmit mond. De még mindig nem értem a driver kérdést.
  • Sir Quno Jedi
    Asszondod betehetném a hd5870-em mellé a 8800GTS320Mb-met és akkor ezen GYORSABB lenne a gamma?!?!?
  • [HUN]FaTaL
    Nem fogunk, Solten állandóan szerkesztget. :)))
  • Solten
    Ne hari, kisse nehez napom volt es belassultam... mea culpa
  • duracellmumus
    légyszíves ne szerkesztgesd a hozzászólásaidat mert engem fognak komplett őrültnek nézni
  • Solten
    erm...

• duracellmumus
    akkor csak két vga-n fut egyszerre ugyanaz a játék, semmi teljesítménynövekedés a szóló vga-k hoz képest, csak jobban pörög a villanyóra:)

megnyugodottam

• Solten
    Na vegre talaltam rola valami teszt-feleseget: link
  • duracellmumus
    hogy néz ki hogy amd-s csippet raknak inteles proci mellé mi ez ha nem világvége:)?

és miért nem lga1366-osez csak középkategória
  • KillTheKonzol
  • duracellmumus
    amd csinál(t) egy csippet a pci-ex csatlakozók közé hogy ne legyen szükség egyébb dugókra a kártyák közé(6xxx-en már nem lesz cf csati )?

akkor most mind kettő kártya működik egymás mellett, gondolom ez valami teljesítmény többlettel is jár, nemcsak arra jó hogy gyorsan össze lehessen hasonlítani a két vga-t:)

azt el tudom képzelni hogy nv-t befogják fizikát számolni ati meg ontja az fpst, de hogy mi módon nőhet így a videó teljesítmény, azt nem. mindkét gyártónak különböző mikrokódojaik vannak amik nem kompatibilisek egymással
  • Solten
    Szerintem nem ertettem felre... ;)

KLIKK
  • duracellmumus
    szent szar:) és a drivert ki fogja írni hozzá MSI?:)
  • duracellmumus
    szerintem te félreértetted:) az én lapom is tudja a crosfire-t + sli-t is de nem egyszerre:)
    az emberkének olyan lap kellene ami egyszerre tud 295-el és 5970-el üzemelni...
  • Solten
    Lucid Hydra 200
  • Solten
    MSI Big Bang Trinergy lett volna ha felkerul ra a Lucid Hydra 20 lapka (osszekotheto egy ATi es Nvidia CF-ben vagy SLI-ben vagy miben... )
  • Dobronski
    Honnan van neked ennyi pénzed?
  • duracellmumus
    inkább driver kérdése mint alaplap-é, szerintem.

ha nv és ati összefog csodákra lehet képes:)
  • KillTheKonzol
    most komolyan kérdeztem...
    ilyen alaplap nem létezik?
  • duracellmumus
    nem akarsz ugye VÉRPISTIKE lenni?

ha van lé bőven akkor vegyél mindkét vga-hoz külön gépet, aztán hívd át a szomszéd srácot lanon cs-zni:)

• KillTheKonzol
    Olyat nem tudok megcsinálni, hogy veszek egy GTX295-öt meg egy HD5970-et, és egy alaplapra teszem rá mindkettőt, és tudok váltogatni, melyikről akarom épp a videó kimenetet? Mekkora állatság lenne már...
  • trident
    Át lehetne a témán lépni?
  • kifli
    ja nemis standardra van állítva, de így még nem nyúl bele a játékba (ennél lejebb nem lehet vinni a csúszkát)
  • [HUN]FaTaL
    Az AI nem abból áll hogy kikapcsolja a füstöt meg az árnyékokat. :D
  • rumkola
    miért baszná föl magát, csak véleménycsere megy
    persze úgyse győzi meg senki a másikat, de legalább megy az idő meló közben :DD
  • kifli
    igenám, de ai alapból nem működik, azt akkor kapcsolod rá ha akarod
  • rumkola
    +100mhz nv-nél csodát tesz, ugyanis ilyenkor a shaderek nem +100mhz-t kapnak, hanem sokkal többet, és ugyebár nv-nél a kevés shader lehet a gond

itt nem a threaded opti a lényeg, csak linketltem egy képet, hogy miket lehet állítgatni programonként, tudtommal amd driverekben is van ilyen, sőt ott van még az AI is (ennyi erővel ezt is csalásnak kiálthatnád ki)
  • Dobronski
    Ne foglalkozz velük, csak felbaszod magad.
  • kifli
    na ezt jól eldugták :D
    Egy átlag user ilyet mikor állítgat hogy Threaded optimizaton ?
    Meg miért kapcsolja be alapból? A ráerőltettet élsimítás miért nincs 8x-osra állítva alapból? Nameg a leírása sem teljes: Allows applications to take advantage of multiple CPUs. Szó nem esik arról hogy kevesebb árnyék meg füst lesz a játékban
  • kifli
    jajjnevicceljmár egy techpowerupos teszt? :D
    #31776 olvasd el, ez legalább személyes tapasztalat (az ilyen teszteknek álltalában nem szabad hinna, ahol egy konkrét gyártó kariját külön kiemelve tesztelik, mert annak pénzszaga van)
    És ahogy előttem leírták, +100mhz csodát nem tesz, úgy ahogy az a tesztben szemléltetve van!
    Másrészt 4850-et is lehet húzni (én +125mhz-t adtam neki anno, gond nélkül megbírkózott vele)
  • rumkola
    ez a nevezzék át a játékot pedig nem kell... elég a profilokat átírni
    ez minden driverben benne van

• Ari18
    1. Te kérdeztél valamit #31750
    2. Szerencsére nekem van mit osztani.
    3. Legyél boldog, hogy drágán szart vettél. Gratulálok.
    4. A személyeskedést meg fejezd be. Valószínű nem vagyunk egy súlycsoportban.