41390
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
Mondjuk én is már sokat használtam Nforce chipset-es lapot AMD/ATI VGA kártyával. -
nekem az elmult években talán már minden variácio előjött: amd lapban amd vga, amd lapban nvidia, intel lapban amd vga és intel lapban nvidia vga. soha, egyikkel se volt semmi gondom :) (szigoruan a teljesítményt nézve)
akkor az én példám eltörli a tiédet? :D
1 példa nem trend, a pécé nem exakt tudomány, te pl megjártad, de ennek semmi köze az amd lap és az nvidia vgahoz - ha lenne, tömegével lennének ilyen gondok. nincsenek.
amugy milyen amdt akarsz sandyra cserélni és miért? vagy a 460 is cserélve lesz? -
Hasonló eset volt velem is, mikor GF6600-ról GF7900-ra váltottam. Egyik kártya kivesz, másik betesz, fagy, kékhalál, szétesik a kép...stb. Szűz rendszer feltesz, de a hiba megmaradt. 7900 kivesz, 6600 visszarak (még drivert se cseréltem) minden megy hibátlanul. 7900 betesz, haldoklás.
Nah vittem vissza a kártyát, de ott náluk minden kafán ment. Azért rendesek voltak és adtak egy másikat (7900 csak más márka, mert nem volt már amit én vettem). Betettem, mondom ez már jó lesz. Hát a nagy lópikulát. Hibák szintén ugyanazok voltak. Képzelheted mekkora volt a fejem. Ott tartottam hogy kettéfejelem az alaplapot, majd a kártyát és kivágom az ablakon az egészet asztalostul.
Néhány mély lélegzet után elmentem aludni egyet a problémára, másnap egy furcsa sugallatra kivettem a ramokat és kicseréltem az egyik akkori haverommal. (A két 512-esemet 4db 256-osra :P). Már nem fagyott ki a gép, de még mindig kékhaldoklott és pár perc játék után szétesett a kép. Gondoltam kísérletezem tovább. Egyik ram kivesz (maradt bent 768). Hibátlanul ment a gép. Ram betesz, hibahegyek. Aztán rá pár nappal vettem új alaplapot és minden gondom elszállt. Utána egy szervízes ismerősömet kértem hogy derítse már ki mi a pék van az alaplappal, mert piszkosul érdekelt ám. Állítólag az alaplap memória vezérléssel volt valami, de hogy ennek mi köze volt a VGA-hoz azt ő sem tudta. Viszont mondta hogy egy BIOS frissítéssel megoldódott a gond és az enyémhez hasonló konfigon is hibátlanul futott.
Nah urban legendek /OFF -
Notiknál vannak ilyen gondok különben (néha sajnos azonos Nvidia vagy AMD/ATI kártyákkal csak más típussal is vannak kellemetlenségek sajna) Mondjuk ez a notik BIOS -ábol ered, elég fapados ugyanis. -
NVIDIA nForce 570-SLI -
Mit tudom én:) Asus M2N SLI delux a lap.
Ja 8800GT volt benne . A lap még mindig üzemel most egy gtx460 el, 4 magos athlonnal ,tökéletes. De nyugdíjazom nemsokára,csak jönnének már a javított 1155 ös lapok. -
Akkor Pl az én esetemet mivel magyarázod?:) Vackok az ATI kártyák?:D
Na nehogy komolyan vedd:)) -
Milyen Nforce (4?) és milyen Geforce 8800 (GT?)? -
Tesztekkel bizonyitottak hogy sebesseg szempontjabol ennek semmi jelentosege (nvidia-chipset amd kartya, amd chipset - nvidia kartya), ugyhogy a felesleges urban legendek gyartogatasat keretik mellozni. -
Elárulom:)
Nforce-s a lapom. Most nem kívánok belemenni ATI vs NV vitába ,úgy hogy kérlek a helyén kezeld a mondandómat.
Tavaly az év elején felbuzdulva az Ati kártyák sikerén beszereztem egy 4850 est. Mindenki mondta,hogy remek . Nem ecsetelem,siralmas teljesítményt nyújtott a 8800 asom sokkal jobbnak tűnt. Mielőtt okosítanál,szűz rendszerbe tettem.:) Vissza a boltba 4870 es kihoz beletesz ,szarakszik. Vissza 4890 es beletesz ,szarakszik.
Vissza ,NV kártya betesz ,hibátlan. Én nem állítom,hogy ez mindig így van ,de felettébb gyanús a dolog. Még ABU is eltöprengett ezen amikor értekeztünk erről. Én azóta szkeptikus vagyok. Fiam gépében Ati kártya van és hibátlan ,de az AMD -s. -
Benne sem csak neki nincs platformja. -
És az Nvidiában meg bízol? Az is csinálhat ilyet. -
Mind mondottam volt nem kell komolyan venni. :)
(de mondjuk én nem bízok az AMD -ben simán megcsinálhatja, hogy nem menjenek az Nvidia kártyák a lapjaiban) -
Ezt a marhaságot már évek óta hallgatom, de mégis milyen alapokon nyugszik ez a nyílvánvaló baromság?:D -
Nforce északi híddal készűlt lapba Geforce -ot.;) -
intelesbe meg intelt? nvidiásba meg nvidiást? ;) nanemár! -
Igazad van egyik sem hímestojás.
Sztem AMD -s gépbe Radeon, de nem kell komolyan venni :). -
az olcsóbbat
(gtx460ból ugye az 1gigásra gondolsz? mert a 768as lassabb) -
HD6850-re szavaznék. Technológiai paramétereket vesd össze. Abból a szempontból az ATI előrébb áll. nVidia mellett meg a Physx szól. Bár nem sok játék használja ez tény.
ATI = Új technológiák, friss széria
nV = Physix, játéktámogatás (mindenki ismeri az nV logót a játékok elején)
De te döntesz. -
Én ezt nem értem 
Még ha igaz is amit írsz (szerintem nem) akkor is mi köze ennek a kollega kérdéséhez. Azt kérdezte melyiket. KB egyformák. Jut eszembe akkor a 6850 es is késett másfél évet? Szóval visszatérve a kérdésre ,te mi alapján döntenél? Hogy szerinted másfél évet késett ezért jobb a másik?
Kíváncsivá tettél ,de komolyan:) -
A kerdesre a valasz, a 460 mindossze vagy 1,5 evet kesett a megjelenessel, hogy versenykepes legyen, ezekutan dontsd el. :D -
:DD -
-
A kérdész:))) re a válasz.
Amelyiket olcsóbban megkapod. Véleményem szerint tök mindegy.
-
üdv mindenki videokártyát akarok venni és akkor az a kérdész hogy gtx460 vagy HD6850? -
akkor ne vegyél semmit most
olyan mintha elszórnád a szélbe az ezreseket... -
Am néztem Vga support listát alaplaphoz és rajta volt a Geforce FX5200 ^^
Mindíg utólag derülnek ki dolgok basszus xD -
Thx neked is =)
Új alaplapra nincs pénz :/
-
Thx =D -
agi = "emulált" agp
lehet, hogy a beletett AGP-s kártya nem megy majd vele. ezt a gépet hagyd a francba, nincs vele továbblépési lehetőség
az 5200as nvidia egy hulladék, alig erősebb az integrált megoldásnál - felesleges pénzkidobás lenne megvenni, ráadásul lehet nem is menne az AGI portban -
Ari18 #35031 Ha megnézed a képen, akkor láthatod, hogy agp foglalat van rajta. -
De biztos hogy jó?
Mert a kari Agp-s abba az alaplapba ameg valami Amr, Agi, meg PCI slot van... o.o -
Ari18 #35029 igen ehhez is jó, de pénzt ne adj egyikért sem. -
Am ehez is jó lenne?
-
Köszi!!!! =D -
Ari18 #35026 Igen -
Sziasztok, kicsit helpelnétek?
Ebbe az alaplapba beilleszkedik EZ a videókártya? ^^ -
5770 -
Találtam 1 árba 4870 és 5770. Mindkettő 1 GB-os. Melyik a jobb választás? -
goso #35022 mellényomtam a választ mind1