41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Jakuza001
    Szerintem nem akarod te azt a VGA-t, az meg a te mostani kartyadnal is lassabb, de vagy ketszer. :D
  • Optimus Prime
    Ez nem semmi darab + DDR5 és 1GB memória. Egyedül hagyományos VGA kimenet nincs rajta, persze ott az átalakító. (Pedig LCD monitorom van)
    És ez milyen?
  • Jakuza001
    Vagy marad neki a hasznalt piac es vesz egy 4850 koruli VGA-t azok mennek 13-15 korul es kb vagy 2,5X gyorsabb mint a jelenlegi VGA-ja.
  • arty
    az a gond, hogy a mostanid + 15k környékén már erősebbek a kártyák és passzivat nehéz találni...

ez esetleg?

ez már elég "komoly" teljesítményű kártya és garantáltan hangtalan :)
  • pxxl
    ahh komolyság. :D
  • Optimus Prime
    Hááát... talán cirka 15000-et össze tudnék szedni rá, főleg ha a mostanit eltudom adni. És lévén high-end modellre úgysem futná és nem is lenne rá szükségem, jobb lenne egy egyszerűbb modell, ami valószínűbb hogy létezik passzív hűtéssel. Hogy legalább csendes legyen a gép, mert hallgattam a VGA nélkül és hát egy álom. Pedig azonfelül 4 ventilátor.
    Persze az is a dilemmám, hogy mi van, ha veszek egy újat, ami ugyan olyan vagy még hangosabb? :S Meg vásárlás előtt szeretnék kicsit körbeérdeklődni is, mielőtt megvenném az első olcsó és jónak tűnő kártyát.
  • Solten
    Csak lapot kell venned hozza...

• arty
    asszem fusionos alaplapot gyárt a sapphire, abba ellőheted :D
  • pxxl
    süti, nekem jöhet, de ki veszi meg a sapphire vga-mat?
  • arty
    nekem annyi... asrock alaplapom van és az nem gyárt vga-t :(((

figyelem, asus vga eladó! :D
  • arty
    olcsóbb és gyorsabb
  • arty
    ha nem passziv, akkor viszont egy árat írj, hogy mennyit szánnál rá, mert míg passzív kártya manapság már nincs sok, ami értelmes is, adig aktivból milliónyi választható :)
  • Her Laca
    Vedd az olcsóbbikat.
  • sectorgasa
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni?
    Max 30 körül szeretnék venni VGA kártyát játékra.
    Van pár dolog amit nem értek.

Shader órajel:
    Magórajel:
    Memória órajel
    Ramdac:

Ezek nem mindig egyenes arányosan nőnek ahogy megyek a drágább kártyák felé, hanem abszolúte összevissza.

PL.:
    Palit GeForce GTS 450 Sonic 1GB GDDR5: 27.300FT
    Memória seb: 3900MHz Proci órajel: 880MHz

GAINWARD GTS450 GLH 1GB GDDR5 PCI-E 31.500
    Memória seb: 2000MHz Proci órajel: 930MHz

Mindegyik GDDR5 1GB. De hiába drágább a Gainward mégis alacsonyabb a memória sebbegése az olcsóbbiknál.
    Melyiket kéne néznem most akkor a felsoroltak közül?

Köszönöm mindenkinek aki segíteni tud.
  • Solten
    Wow. Nem veletlen hogy atsiklottam ekkora okorseg felett... :)
  • Puhos
    "meg ha lehet olyan Márkanéven fusson a VGA, mint az alaplap...
    pl: Gigabyte Lap --->Gigabyte radeon vagy geforce..."
    LOL!
    Akkor a te állításod szerint nagyon-nagyon sokan bajban vannak, mert az alaplap márkája nem egyezik a vga kártya márkájával! Ilyet se hallottam még. Mindig tanul valamit az ember!
  • Laza
    Nekem a EVGA 8800GS SSC egy Accelero S1 rev2 passzív hűtővel kegyegett, rajta egy 12cm-es halk Thermaltake ventivel. Most egy Gigabyte 560Ti OC-m van, ami ugyanennyire halk a gyári hűtőjével (dupla ventis).
    A 8800GT gyári hűtője kiba hangos volt, és nagyon nem hűtött jól.
  • Optimus Prime
    És Geforce-ból milyen lenne, ami jó is? Nem feltétlen ragaszkodnék a passzív hűtéshez, csak az valószínű évek múltán se lenne zajos. :P Egyébként a mostani kártyám Gainward, de szerintem írtó hangos.Bár a Crysis 2 demója is elment vele.
  • arty
    én csak az elméletet mondtam fel :D

foggalmam sincs - voodoo3pci? emlékeim szerint azon is király volt az svideo kimenet!
  • Jakuza001
    Latom megint tul nehezet kerdeztem itt.
    Mindig ez van. :DD
  • slybacsi
    érdekes, most feltelepítettem az asus smart doctort, és nem indul el, mert "can not find graphics card information" valami itt nagyon nem stimmel...
  • slybacsi
    napoleon total war alatt 51 celsius fokra melegszik. ez fogalmam sincs, hogy sok vagy kevés vagy pont jó...
  • slybacsi
    feltelepítettem, látom a videókari hőmérsékletét, eddig nem tűnik úgy, hogy túlmalegedne. játékban kéne kipróbálni, de most meg már nem tölti vissza assassin's creedben a játékállásomat, nem tudom folytatni. asszem megbolondulok.
  • slybacsi
    megnézem ezt a progit, aztán írok megint. köszi!
  • Laza
    Nem melegszik túl a kártya?
    Nézd meg MSI Afterburnerrel, beállíthatod a logolást is, így ha kifagy utólag tudod csekkolni.
  • Puhos
    A kékhalál után van egy számsor amit kiír a gép. Abból megtudod/megtudhatod, hogy mi a baj! Vagy linkelj egy képet a képernyőről (kékhalál).
  • slybacsi
    sziasztok! tudna valaki segíteni? valószínűleg a videókarimmal van gond, mert ahányszor meg akarok nézni egy videót a youtube-on, kékhalál lesz belőle. az összes játéknál is gond van, assassin's creed brotherhood, meg dragon age origins is folyton lefagy, vagy szétesik a kép pixlekre. mi lehet a gond?
  • cafe986
    a problémánk akkor szinte ua. ...inkább szandi!
  • Jakuza001
    Van ilyen alaplap egyaltalan ? :D
    Ahogy neztem a 30-40k-s lapokat azok is max x8-x8-t tudnak
  • pxxl
    jah, ilyen sokat nem tekerek lefele ha nincs "válasz erre" xD
  • arty
    szerintem a 4850-et cseréld le egy x300-as, passzív ati-ra :)

pci-e sebessége pedig alaplapfüggő: ha mindkét foglalat tudja a 16x-et "cf" esetén, akkor "külön hajtva" is fog menni annyin
  • Jakuza001
    Szep es jo amit leirsz, de ugy tunik vissza mar nem olvastal.

"LCD TV vetel kizarva, halal draga D/A konverter szinten."

Ezek 200 dollartol indulnak es az a leggagyibb ugy altalaban.
    A DVI to Svideo kabelek jo resze pedig nem is mukodik, ami a netrol beszerezheto.
  • pxxl
    vagy szerzel egy dvi to s-video adaptert :)
  • Jakuza001
    Valaki probalt ket VGA-t egy idoben kulon-kulon (nem SLI-ben vagy CF-ben) egyszerre meghajtani.

Erdekelne ez a lehetoseg, mivel mas megoldast hirtelen nem talaltam az analog TV-m meghajtasara.

Tehat csak azert tartanam meg a regi 4850-m, hogy annak az Svideo kimenetevel vezereljem a regi analog TV-t es a a masik mondjuk 6850-nen meg vezerelnek minden mast pl a monitort stb.

Valamint meg egy olyan kerdesem lenne, hogy ilyen esetben mi tortenik a PCI-E-vel, leredukalja a 16X-t X8-ra ?
  • arty
    az említett kártyák vszeg lassabbak, mint a 8600gt-d, játékra teljesen alkalmatlanok

egy passzív 5570es ATI-t, lehetőleg ddr5 rammal vegyél minimum

• arty
    szerintem add el az 5670et, amit érte kapsz, dobd a 30k-ra rá és abból vegyél egy kártyát... az gyorsabb lesz, mint a 2x5670 és legalább mindenhol hozza a sebességet (CF lesz ahol nemhogy dupla gyors nem lesz, de esetleg semmit se hoz majd)
  • Laza
    Azzal elketyeg szerintem.
    Nálam most E6750 -el megy az 560Ti.

Azon filóztam, hogy vegyek e egy Core2Quad-ot, vagy inkább lépjek tovább a SandyBridge irányába :)
    Mondjuk a Quad inkább már csak pénzkidobás ...
  • cafe986
    Halihó!

e6500-as procc !NAGYON! gyenge lenne egy hd5770 karihoz vagy egy gtx 460-hoz? Azért csak nem fossa össze magát a procim.

• samsung123
    Ja ez is maradt, a 460gtx eltörpül a 5850 mellett, tesztelgetni nem volt időm, az nvidia szemét Phiszarja sem érdekel, 3d meg meg van atikon is már...mondjuk ez a veszély nem fenyeget 120hz megjelenítő hiányában.
    A 460gtx itt van a polcomon ha valakinek kell, megbeszélhetjük.
  • Laza
    Hangja meg szinte semmi.