41390
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
ebben szó sincs a két gyártó cpu limitjének eltéréseiről :)
Baxo: szerintem bármelyik kártyát is választod, hatalmas ugrás lesz a 260as után, de valóban lesznek bizonyos játékok, ahol erősebb cpu-val még további gyorsulást is tapasztalhatsz majd (ha egyszer cseréled azt is)
amugy fullhdben játszanál? remélem igen :) -
Baxo #37380 Gondoltam fel jon ez a vga limites dolog meg anno mikor a gtx 260at vettem akkor is errol magyaraztak es teszteltem egy jobb procival mint ami nekem van tehat magasabb orajeluvel es semmi kulonbseg nem volt nem adott le tobb fpst. annyira nem vagom ezt, viszont nem ertem mert neztem tesztet 660ti es 7870 kozott crysis meg bf3 es az nvidia 3-4 fpsel tobbet produkalt altalaban. akkor az h. lehet h. nekem megfelelobb lenne a procimhoz ha kicsit erosebb is? tenyleg fontos kerdes milyen lenne jo nekem mert ha nem tudom kihasznalni akkor feleslegesen dobok ki hetven nyolcvan ropit ha beerem gyengebbel is. -
Puhos #37379 "A CPU-limites vagy VGA-limites kifejezés gyakran szerepel processzorokkal vagy videokártyákkal foglalkozó cikkeinkben. Ezt sokan félreértelmezik, ami nem is csoda, mert egy nehezen megfogalmazható, nehezen megfogható jelenségről van szó.
VGA-limitről akkor beszélhetünk, amikor az adott játékot olyan beállítások mellett teszteljük (felbontás és grafikai részletesség), amely úgymond „kihajtja” a videokártyát. Ez rendszerint magas felbontást és magas grafikai részletességet jelent, de a magas jelző elég relatív, mert mást jelent egy Radeon HD 5770 és egy Radeon HD 6970 esetén. Egy Radeon HD 5770 egyes játékokban könnyen elvérezhet 1680x1050-es felbontásban, míg a HD 6970 csak a 2560x1600-as beállítás mellett adja meg magát. A VGA-limit abban nyilvánul meg, hogy hiába rakunk a videokártya alá gyorsabb processzort, a játék nem lesz gyorsabb, mert a VGA-n található GPU számítási kapacitása, vagy éppen a memória-sávszélesség telítődött, tehát ennyit tud az adott videokártya.
CPU-limitről akkor beszélhetünk, amikor alacsony felbontásban (ami szintén relatív), alacsony grafikai részletesség mellett jól látható, azaz kimutatható az egyes processzorok, architektúrák közötti különbség. Ez annak köszönhető, hogy a videokártya számára az adott felbontás/grafikai részletesség nem megterhelő, vagyis a videokártya GPU-ja nem dolgozik 100%-os terhelésen, tehát a játék sebessége alapvetően a processzortól függ. A játékokban található jelenetek kiértékelése ugyanis elsősorban a CPU feladata, a GPU csak a kész eredményről készít egy képkockát."
A cikk innen van. -
felejtsd már el ezt az urban legendet
-
Puhos #37377 Az nVidiához éppen hogy elég lenne a procija, de ha AMD-ben gondolkodik akkor ahhoz kevés lesz még 3,3Ghz-en is. -
Mindkét választ köszönöm, igyekszem finomítani folyamatosan a Bandicam és a Fraps felvételét is. Illetve a mosógép után befektetek videókártyába is, de előbb a zanussi... Szóval kösz a gyors válaszokat
, jár a piros pont
-
Szerintem már 560Ti-ben /újonnan/ nem érdemes gondolkodni, ha nVidia mindenképpen akkor 660/660Ti, avagy ATi-AMD berkekben HD7850/HD7870. -
Baxo #37374 7870 jobb mint a gtx 660ti és még olcsobb is 5000ftvel kb. hmm -
660ti a többi kártyához képest
ezután az árak arányait nézve egy árlistán kiderítheted mi éri meg és mennyire :) -
Baxo #37372 Hali mindenki. Szeretnék venni vidikarit. Nvidia párti vok, de bevallom kicsit lusta is vok böngészni meg véleményetekre vok kíváncsi. Szemezgetek a gtx 660al, de gondolkodtam 560ti-ben. Valami jó teszt oldalt tudtok mondani. vagy most mit érdemes venni? a gépem: Gigabyte GA-EP45-DS4 ; Intel Core Quad Q6600 2,4Ghz @ 3,3Ghz <<-- AC Freezer 7 Pro ; 2x2GB DDR2 Kingmax 800Mhz @ 826Mhz 5-5-5-18 ; XFX GTX 260 XT Edition 896Mb ; 500W Chieftec -
Gyenge a géped, ennyi. A videófelvevés eszi a hardvert, főleg ha még tömörítést is beállítottál, hiszen nem csak a játékot kell futtatni, hanem mellette még videotömörítést is kell csinálnia.
Használj FARPS-t, és felezett felbontással vedd fel, tömörített file-ba. Rohadt nagy méretű file-okat fog csinálni, de utólag átkonvertálni tömörített formátumba még mindig jobb ötlet. Ha meg nem tudsz szabadulni a Bandicam-tól, akkor is felezett felbontást állíts be, és próbálj meg más tömörítésit kiválasztani (de ha jól rémlik a Bandicam nem tud tömörített videófájlba menteni). -
nem szar, biztosan másvalami okozza -
Szevasztok
Nagyon szar, ha AMD processzorom van és Nvidia videókártyám? Nincs olyan gondom, hogy nem tudok játszani, csak a szánalmasan röhejes Need For Speed Worldből szeretnék videót felvenni és baromira szaggat a Bandicam. Nem feltétlenül a videófelvételben keresném a hibát, hanem a processzor-videókártya viszonylatában. Szar vagy nem szar? -
Madi92 #37368 Igazából az a bajom, hogy alapjáraton is csinálja, tehát mikor nincs terhelés alatt a VGA és csak olyan 50°C körül van. Kipróbáltam, hogy bezárok minden alkalmazást a feladatkezelőben, egyszer bejött, másodszor már nem...:\ -
áhááá, okés, köszi mindkettőtöknek, akkor a 7850 es lesz 50.000 ért:) -
ujabb, játékok nemsokára ezt az arhitekturát fogják preferálni, drivert is erre fejlesztiklegjobban... -
ugye a 7850 mellett szól még a garancia is, mert ugye újat vennék abból.
miért vennél amúgy 7850 et? -
kb talán egál
6950em van, de 7850et vennék :) kivéve ha a 6950 moddolhato ... -
és melyik jobb? a 6950 vagy 7850? -
Puhos #37362 Találtam a Ha-on 48,5k-ért egy 2gb-os Iceq verziót a HIS-től ami még garanciás. -
köszönöm!
közben prohardveren giannitól láttam 49 ért shappire 2gb 7850 et
6950 es nem játszik? -
Puhos #37360 Szia!
Igazából újonnan 50.000 Ft körül kaphatsz: ATI 7850 1GB-os kivitelben VTX3D, vagy pedig nVidia GTX560 Gigabyte verzióban (Ipon.hu). Ha használtban gondolkozol akkor 7850 2GB-os van a Hardveraprón 50.000 Ft-ért, vagy 48.000 Ft-ért GTX560Ti. -
következő hónapban szeretnék venni egy videókártyát.
Most egy Ati 5850 es van 1GB-al.
50.000 ft volna a keret. Tök mind1, hogy nvidia vagy ati, csak minél nagyobb sebességnövekedést érjek el átlagban:)
Nem feltétlen szeretnék újat, jó a használt kártya is, gondolom ami most 50 ért megy használtban az gyorsabb mint amit újonnan lehetne kihozni ugyanekkora összegből.
köszi! -
Irtó egyszerű, nézd meg mi a helyzet, ha a hangkarit kiveszed, mennyivel változik a hőmérséklet.
Egyébként olyat is megpróbálhatsz, hogy MSI Afterburnerben felállítod a VGA hűtését 80-100% körülire, csak próbaképpen, ha akkor nem jelentkezik a hiba, akkor a hűtésen kell javítanid (jobban szellőzőn a ház, plusz venti, stb.). -
Hali,
van egy MSI R4870 HD 1GB videókarim, amit már nem használok és lenne rá vevő. Szerintetek mennyiért lehetne/lenne érdemes eladni? -
Inquisitor #37356 Sajnos én anno egy soros-párhuzamos kártyával jártam így, szóval igen ez okozza és igen máshogy nem tudod megoldani vagy átteszed vagy kiszeded.
Na és én ezért szoktam prüszkölni alaplapokra amiért a fontosabb bővítő helyeket a 16x PCI-E mellé teszik közvetlenül, pláne mert izmosabb kártya akár 2-3 slot helyet is befoglal. -
Madi92 #37355 Hali!
Bocsi, tudom nem egészen ez a megfelelő topik, de másikban nem ír senki! :D
Pár napja elkezdett a gép játék közben kirakosgatni asztalra, illetőleg nem csak játék közben, hanem simán böngészőből is kirak, tehát mikor írom ezt, egy percenként eltűnik a kurzor, és vissza kell kattintanom, hogy megint tudjak írni.
Elkezdtem keresgélni, hogy mi lehet... találtam olyat, hogy VGA túlmelegedés miatt. Kétlem mivel 0 aktivitás alatt, tehát mint említettem böngészés közben is csinálja. De azért megmértem a hőfokot, és terhelés alatt közel 94C°-ra is felment a VGA! o.O Az legjobb tudásom szerint nagyon nem egészséges..
Annyit kell tudni, hogy nem régiben vettem egy komolyabb hangkarit, amit hely miatt csak közvetlen a VGA alatt tudtam elhelyezni, nem sok hely van a két kártya között. :\ Ez okozhat gondot? A Venti fele van kb eltakarva.
Tudnátok javasolni valamit? Mind a tálcára lerakásra, mind a VGA problémára? -
pauly #37354 Oké,köszi mindenkinek akkor a 8800gt-t veszem inkább. -
Szerintem az OK. -
pauly #37352 2 ezerrel több a 8800gt. -
Egyértelműen 8800GT, ha ugyanannyiért adják. -
azért a 8800gt gyorsabb nála... viszont elég sok elhullik manapság :/ -
HD 3870 -
pauly #37348 Sziasztok!
Szerintetek meilyk éri meg jobban?LEADTEK 8800GT GTB 512Mb DDR3 vagy egy Powercolor HD 3870 512MB GDDR4 256bit?
Köszi! -
Annyit, hogy egy Accelero S1 épphogy elhűti passzívan
-
pauly #37346 Köszi! -
furmark alatt 122W
forrás
-
pauly #37344 Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy egy HD3870-es kari kb mennyit fogyaszthat terhelés alatt maximum?
Köszi! -
gpu-z programmal nézd meg az órajelét, az sokmindent elárul majd :) -
Igaz meg tudom holnap kérdezni tőlük is.