59
Hogy kell hálozatot meg pingelni meg stb...
-
#19 "Megy a UPC Windows XP-s netmegosztással is, már kipróbáltam egy helyen."
Azért megy, mert a hálózaton lévő gépeknek belső IP címük lesz, vagyis kívülről a hálózaton lévő összes gépnek ugyan az lesz az IP-je. A szerver gég fogja végezni a csomagelosztást a többi gép között. (MAC cím alapján) -
#18 Az egy dolog, hogy 64kbit/s-t ír a honlap, de ez nem mindig van úgy. Nálam átlagban 10 K/s a letöltés, 5 K/s a feltöltés. A legbiztosabb, ha DU meterrel megnézed, hogy nálad mennyi.
-
#17 tudom,hogy nem lesz nagyobb a sávszélesség,de kábelnetes elérésről van szó,és gondolom gyorsabb 5 gép esetén ha nem 1 gép osztja szét 4 felé a netet,hanem mondjuk 2 gép a maradék 3 felé (ezért kéne plusz 1 ip cím.
LANNET-es elérés,utp-s kábelen jön a falból a net.
Ha a switchre rádugom a netes kábelt,illetve a két gépet,amelyiknek van a szolgáltatótól kapott ip címe és ezekről osztom meg a többi felé,az lehetséges?
meg lehet azt oldani,hogy a falból kijövő kábelt megtoldjam 10 méterrel,egy másik kábellel? -
#16 DU Meter-rel meg tudod nézni, hogy mekkora sávszélt eszik egy játék.
Switch-el nem működik a dolog.
Elmondom én hogyan oldanám meg:
Egy gép, ami csatlakozik a netre(szerver) a saját szolgáltató hálókártyájával. Abban a gépben még egy hálókártya, ami össze van kötve a switch-el, a switch meg a többi géppel. Ha XP-t használtok, a gépeknél egyszerüen beálltjátok a szerver gép IP-jét default gateway-nek. (így a hálózati kapcsolatoknál létrejön egy "network bridge") -
#15 attol hogy lesz +ipcimed az előfizetésed kötött, nem lesz nagyobb a sávszélesség -
#14 Sima ADSL-t úgy is meg tudsz osztani, hogy bedugod egy mezei switch-be a kábelt, ami az ADSL modemből jön, és be tudsz tárcsázni akár több gépről is, 2 gépig legalábbis biztosan müxik. -
#13 Megy a UPC Windows XP-s netmegosztással is, már kipróbáltam egy helyen. -
#12 mármint a mohaa.. -
#11 annyit tuti nem igényel mint a bf1942,vagy tévedek? mondjuk legyen 10K/s,akkor 5 gép már belassítja. a sávszélességről ezt írja a honlap:garantálja a minimum 64kbps átviteli sebességet.
-
#10 oké. hol nézzem meg,hogy mekkora sávszélességet igényel a játék? most 1 gépről van megosztva a net,egy másikra. ha kapnék még 1 ip címet(lehet havi 500Ft ért igényelni) és azokról is megosztanám pl. így is mehetne akár.
switch alkalmas erre? 1 kábelen megy a net a serverre,vagy a switchre és onnan több gépre,azokról pedig megosztva(sajna nem tudom hogy működik pontosan) a maradék 3 gépre? -
#9 A pingek nagysága esetetekben többek közt attól függ, hogy a mennyire töltitek ki a sávszélességet. Ha 50% fölött játszotok, már eléggé érzékelhető lesz a pingnövekedés. pl. nálam Tactical Ops: 4-7 K/s, a Battlefield 1942 10-15 K/s-t igényel. Ezeket kell számításba venni.
A TVnet (a UPC-is) az előfizető hálókártyájának MAC címe alapján azonosítja az előfizetőit. Ezért van az, hogy csak a szolgáltató által regisztrál MAC-el rendelkező hálókártyával működik a netelérés. A probléma megoldása egy szoftveresen változtatható MAC-című router lehet.
-
#8 mennyire növeli a pingeket egy 5 gépes LANpartyn 1 NET eléréssel(kábelnet TvNetwork) ha NETen akarunk játszani?
meg lenne osztva a net,az egyik gépről. most is áll a háló a 2 gépem közt,és nem lassulnak egyáltalán a ping-ek(sok server MOHAA-ban 50-es pingel megy),mind2 gépen egál. vmint SWITCH-el meglehet így osztani 1 elérést? -
t. Füly #7 jo azt tudom de az a problem hogy működöttmeg minden aztán elmentünk kajálni vissza mentünk már nem ment a játék háloban pedig nem álítotunk semmit el...na erre varjál gombot.... -
[Walaki]D`Lair #6 mármint: ping [ip] -
[Walaki]D`Lair #5 pingelni meg msdos parancssorban kell : beírod ping és kész. -
[Walaki]D`Lair #4 Pedig nagyon-nagyon egyszeű... Én már raktam össze többet is és mondhatom ennél még fdiskelni is nehezebb :)))) -
t. Füly #3 Bazd meg ha értenél hozzá tudnád hogy nem lenne ilyen egyszerű.... -
#2 vesztek 2 halokartyat meg 1 koax kabelt, vagy egy crosslink utp kabelt... de ha ennyire nemegy a tema inkabb keressetek 1 ismeröst aki ert hozza. -
t. Füly #1 Hogy csináljunk két gép között hálozatot??