Rpg Fanok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pedig milyen rossz játék volt 😊 De olyan jól lehetett benne tápolni 😊
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Riszpekk
Released:1993 (!)
Published By:Interplay
Developed By:Strategic Simulations, Inc.
jó helyröl lopni nem szégyen. igaz, az Eyeofbeholderes-belsönézetes cucc volt, de akkoris van egy pici utánérzés benne nem? 😊
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
ezt most vagy félrefogalmaztad (szerintem igen) vagy valami nagyon nem stimmel a világodban.
egy fantáziának nagyobbak a korlátai mint a számítógépnek??? jajjj 😊
Ám mindezek ellenére én azt mondom, mint játék rpg-nek tekinthető, amiben van interaktivitás, egy/több karaktersz irányitasz (lényegtelen, hogy 3d vagy akár egy kocka felülről), a döntéseket te hozod meg, és te "neveled". Egyszoval egy életjátékban veszel részt, mégha a számitogép miatt sokkal kisebbek a korlátok egy-egy játék esetében, mint a fantáziáé élőben. A Diablo, a Bald.Gate és a Deux Ex is rpg, csak az egyik actionrpg, a másik klasszikus/hagyományos rpg, a harmadik meg fps kategoria. De a lényeg mindnél ugyanaz.. Irányitsd, neveld, dönts és éld tul az egészet, mint az életben..
ui: szerintem..
És szerintem nem az a vita tárgya, hogy rpg vagy crpg-e a diablo, mert egyik sem 😊
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Viszont van egy gyönyörû grafikája, egy állat hangulata meg egy jól megírt története. Szóval LÉGKÖRE.
Nálam 4/5
Riszpekk
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
annál jobb nincs
De azért az túlzás, hogy PC-s RPG nincs. Csomó játékban teljesen király a karaktergenerálás, és van hogy a sztorit sem muszáj a forgatókönyv szerint játszani, vagy több rész-történetet is végig lehet nyomni tetszõleges sorrendben
Riszpekk
Számítógépen ilyen nem létezik!!!
CRPG az van, de az nem azonos a szerpjátékkal! Az egyetlen játék, amire talán azt mondhatjuk, hogy RPG, az a Neverwinter Nights lesz. Ebben ugyanúgy DM lesz, mint a valós szerepjátékokban és a játékosok is egy egy karaktert személyesítenek meg. De jelenleg másról nem tudok, ami jogosan viselhetné az RPG nevet. Talán az MMORPG-k roleplay szerverei...
A Diabló meg Dungeon siege féle játékokról annyit, hogy bár élvezetes velük játszani, ezek soha nem voltak RPG-k és nem is lesznek! Ezek egyszuerű Fantasy környezetbe átültetett hack'n'slash akciójátékok! Ennél egy fikarcnyival sem többek. Igaz nem is kevesebbek...
A szerepjátszás akkor igazi, ha a varázsló varázsol, a harcos harcol, a bárd énekel (és közben varázsol 😊 stb stb stb... Plusz ott vannak a különbözõ vallások, amiket szintén jól ki kell játszani. Ha ez körökre osztva valósul meg, akkor sem kell sírni, az IGAZI RPG mindig is round based volt.
Akárhogy is boncolgatjuk a Diablo és az RPG stílus két teljesen különbözõ világ, csak mostanában divat leszarni a szakkifejezések értelmét.....
Riszpekk
Riszpekk
Riszpekk
Szerény véleményem szerint 😊)))
Riszpekk
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
A sok custom kuldetest, amit majd neten lehet jatszani hogy fogod megunni? Én pl. tuti fogok szerezni egy "csapatot" akiknek "mesélhetek" :-))
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
Mekkora marha vagyok, hogy elfelejtettem. És ha az lefutott már itt is lesz a Star Wars Galaxies. Érdekes évnek nézek elébe... 😄