1651
  • Shiwo
    hát én az írást 1,5 oldal után meguntam :)
  • light00
    Teljesen felszabadit engem, nem gondolok semmire, csakhogy most játszok. Én irányitok mindent, átélhetem az egészet kivülröl-belülröl, egyszerre km és játékos lehetek, de ne istent játszak, és az idövel valo nemtörödés, csak a szárnyalo képzelet, egyszerüen csodálatos érzés.
  • light00
    heh.
    Az is jo, csak nagyon hentelö. Inkább logikázok.(arx fatalis)
    én szeretem magam hagyományosan, irásban kiélni, habár olyan 10 oldal után nagyon meg tudom unni a novellairást...De nagyon jo élvezet.
  • Shiwo
    én meg az mmorpg-kre..
  • light00

csoda hogy rászoktam az egyszemélyes játékra...(->novellák)
  • Shiwo
  • light00
    nemá'
    mindenki játszik csak mi nem? Utoljára 3 honapja játszottam...
  • light00

terepen még nem játszottam, kiváncsi vagyok, milyen lehet. :O
    Egy-egy délután a leggyakoribb összeülés, ez kb 6-8orát jelent, minusz az ökörködés, tehát nem sok marad.
    De amit kétszer sikerült kieszközölnöm, 3nap egyfolytában, amikor reggeli, játék, ebéd, játék, vacsora, játék kb hajnali 2-ig, 8-kor kelés. Ilyen kétszer volt, és nem sikerült befejeznem a kalandom, olyan hosszu lett :D
    (ugy még egy ilyen alkalom kellett volna, mire összeáll a vége, és befejezik a játékosok)
  • Shiwo
    hát..mostanában heti 1szer van időnk szombaton vagy vasárnap...többnyire kettőtől 7ig vagy 9ig..
  • Shiwo
    hát..mi is egy darabig sokan voltunk, csak volt egy "pártszakadás", azóta 7en vagyunk max, de 90%-ban kevesebben...főleg 3-5en..mesélővel együtt..
  • LES FORZA INTER
    erről jut eszembe ti hol szoktatok, és mien körülmények között nyátszani, egyszerre mennyi időt?

nálunk pl ált. vkinél, aol mindig van kaja, meg öblögetnivaló, aztán egy délután játszunk, de volt már olyanra példa, hogy (érettségi idején :D) esteledéskor kiültünk 1 parkba aztán éjfélig vampire, volt amikor délután öttől hajnali 5ig, nameg a TelekPáré, amikor 2 nap tiszta szerep kint a telkek közt, na az az év eseménye ilyen téren
  • light00
    Ja és az a két ora ut 50 km, +/-5...tehát csak ennyi a baj.
  • light00
    Igen, diákjeggyel, de a hév amugy sem drága, nem annyira mint a volán.

Mi meg itt bátyámmal annyi hellyel rendelkezünk hogy lazán tudnánk 11en is játszani, de annyira nincs ember...ha csak a topikot nézem, vagyunk itt kb 5-6an, esetleg kicsivel többen a visszajáro vendégekkel.
  • Shiwo
    az szép, ha 2 órányi út "csak" 300 ft..bár nem tom, lehet te diák vagy és azért olcsóbb tán..
  • light00
    Ha csak az ut lenne a gond...én mikor tudtunk játszani, örömmel fizettem ki a HÉVjegyet, két ora csak oda(!) az ut meg valami 300 ft...és közben vissza kellett egyszer jönnöm. De legalább megvolt, hogy tudunk játszani, ami elfeledtette velem ezeket.
  • Shiwo
    elég jól, mert az első fél órában / órában 1másnak estek a játékosok ..tolvaj elkezdte cseszegetni a khált, az meg nem állt jót magáért..néhányan beszáltak a buliba, páran csak figyelték..végül a khál csapata nyert, mert beszált a harcművész is, és a hat túlélő nekiállhatott végre a kalandnak..
  • light00
    Nem baromkodott, csak nem vigyázott. Nem szándékosan keveredett bajba, csak a kaland volt rettentöen összetett, tul nagy története volt, és aproságok függtek össze, amit szerintem én sem találtam volna ki. De a kaland jora sikeredett, csak nem figyelt a részletekre. Persze számtalanszor megbosszultam, áldott fegyverét ellopták, elhagyott ezt-azt, külön kapott szivatos küldiket, stb. De nem esett le neki, csak miután megjegyeztem szünetben, hogy figyeljen, mégegyszer nem mentem meg :D
  • Shiwo
    nálunk is néha allig jön össze a csapat...meg főleg helyhiányban szenvedünk.. 2 helyen tunk jáccani..barátnőméknél (csak ő meg néha melózik 7végén) meg havernál falun, de oda meg 200 ft a busz..(400 oda-vissza..kocsim/jogsim nincs...)
  • light00
    O:
    Hogy birta?
    Én eddig 6nak meséltem egyszerre, és az elején jol lefárasztott. Mikor a végefelé bepörögtem, utána nagyon topon voltam, egyszerre többfele tudtam figyelni, azota nem voltam olyan extázisban :D
  • Shiwo
    de ha hagyod baromkodni, akkor baromkodni is fog..1szer-kétszer szigorúnak kell lenni, és akkor visszavesz és normálisan játszik..
  • light00
    Tulajdonképpen jo lenne a csapatba vérfrissités, pár uj jo játékos, mert egyre több a "nincs kedvem" verzio, és ez nagyon tud zavarni. Barátok, jobarátok, és kedvelem öket, de ezzel meg tudják ölni a játékot. Már azzal hogy nem jönnek el. Csakhát a mai világban nem könnyü jo játékost találni :C
  • Shiwo
    nálunk a top az 1 mesélő 11 játékos volt..
  • light00
    elsö játékom volt vele. pontosabban mint játékostárs játszottam már vele, akkor még tudott a tovajjal viszonylag jol szerepelni.
  • Shiwo
    hülye játékost nem kell központi személlyé tenni..
  • Shiwo
    asszem megvan...vagy legalábbis egy része...eléggé saláta állapotban...majd meglesem vmikor ls bescannelem..
  • LES FORZA INTER
    na ja reméljük így is lesz. csak év közben nehéz összehozni 1 partit, akkor a fix 5 főből gyakran csak 3an vagyunk(1KM 2játékos)
  • LES FORZA INTER
    általában csak játszom, 1-2 MAGUSt meséltem, Shadowrunt szoktam mesélni, azt nem is olyan ritkán, de én is a lusta KM vok, közben szövöm az eseményeket
  • Nuki
    dejó egyeseknek ^^
  • Nuki
    én szeretem ha sok játékos van :)
    és abban is igazad van hogy jó alacsony szinten, de magas szinten akkor magas városlakókat kell 'betenni' alkalmazkodsz a té-jéhez, és úgy alakítod ki a vé-ket hogy mondjuk 25% esélye legyen eltalálni az ellent (számolsz... mert KM ként tudod az értékeket)
  • LES FORZA INTER
    nade jön a nyári szünet haverokkal már tervezgetjük: kijövök melóból, estig gém, 7vége gém, 4. hivatalos TelekPáré :D a tervek alapján szerepjátékban megintcsak gazdag nyár lesz... reméljük...
  • LES FORZA INTER
    a best of felállás 1 mesélő, 4 játékos, de volt már 6 játékos is, na az üt 1 akciónál maikor 6an 6féleképpen akarnak támadni, és mellé mindenkinek van kérdése, ami persze megint nem egyezik
    legjobb egyébként gyenge karikkal játszani, abban van kihívás, többbet kell agyalni, már uncsi volt amikor a goblin tolvajom észrevétlenül bárkit leszedett a tömegben, bárhova besurrant, bárkit kirabolt, és naon jól dobta a tört nyakra, amin róna volt: K.O. aquir, a kardművészem körönként képes volt 6 kemény embert leszedni, erre csináltam 1 solymász bárdot, tudott kicsit lőni, de a VÉje is gyík volt, na azzal volt kíhívás, meg nemest játszani bajvívóval...
  • Aldaryn
    :) Elővették páran itt a szabályok, kivételek, stb. folyton folyvást előrángatott kérdését, és gondoltam valami értelmeset is hozzászólok. (ha egyáltalán az) Annak az első két mondatnak meg az lett volna az értelme, hogy normális, értelmes emberekkel leülve, akik szerepjátszani szeretnének, sosem kell vitatkozni a szabályokon, vagy vért izzadva küzdeni, hogy megmaradjon a játékegyensúly kis szikrája legalább.
    A kegyetlenség talán a legjobb példa erre. Képzeld el, hogy három nagyhatalmú, az emberségtől teljesen idegen eszméket imádó hóhérpoéta, vagy csuda se tudja milyen fertelem érkezik egy kis falucskába, ahol az egész várost egy kurta éjszaka alatt gigantikus mesterművé szabdalják. Megtörténhetne, ugye, hiszen ez csak mese, mi találjuk ki, blabla. Mégis, ezernyi pontot elbukik a dolog.

No, mindegy, könyveket azért hetente egyszer-kétszer előveszem, forgatom, "lesz ez még ígyse" alapon.
  • Nuki
    tessék lesöpörgetni a port a jó öreg könyvről (vagy cédéről, kinek hogy van meg )
  • light00
    Ez az elsö két mondat kicsit fura nekem, igy nem értem :\
    De itt nem arrol van szo, hogy minden alkalommal ezt csináljuk, csak különleges játékokra. (igazábol nem számolom, de emlékeim szerint eddig több mint 30 alkalommal játszottam, és ebböl 4 ilyen volt)
  • Nuki
    nemis tanul.

#173: én az egyik balatoni kalandunkat akartam igy megörökíteni, de úgy a felénél meguntam :(
  • Aldaryn
    Hejj, a "szabályokat" nem kell "betartatni" ha a játékos fléri szellemmel, hogy vajh miért néznek olyan furcsán egy gnóm harcművész ötletére. Amikor egy partiban már a harmadik Mallior fetisiszta kráni elfet akarja indítani valaki, akkor vele célszerű egy kisit elbeszélgetni.

Tök fura, hogy valaki megint elővette itt ezt a topikot, azért jó látni, hogy nem veszett még ki a magus, pont minap elmélkedtem, hogy nemrég milyen frankókat játszottunk, aztán, ahogy Punker is mondta, az a nemrég az lassan 6 éve lesz... :|
  • Brolly28
    :D
  • light00
    saját novella? O:
    (akkor végre örülök, hogy nem egyedül rejtegetem öket)
  • light00
    direkt azért durva párositás, mert gnom-lassu, harcmüvész-gyors. Ezt kellett eljátszani. Nem volt egyszerü. Nehezebb volt az elf boszorkány esete, amit nagyon de nagyon jol eldramatizált a játékos, irigyeltem is érte. Durva párositás, az elötörténet hihetetlen jo magyarázat rá, aki kételkedik, annak feltöltöm, csak most nem akarok sokat irni. Ezért is jo.
    De ha belegondolok, meddig nem tudok majd játszani...nyáron munka, utána mindenki "tanul" arra a nagyon nehéz technikusira...
    kár érte, pedig jo sokan lennénk(6), de mindenki kitalál valami álindokot, mindeközben mögötte a "nincs kedvem" áll. Ezt tudom utálni.
  • Brolly28
    így kezdődik:
    A fehérmanó – aki a tegnapelőtti, tévedésből történt hypós áztatásig még szürkemanó volt – gyanakodva nézett le az előtte tátongó kútszerűségbe.