7
falihulladék
  • ByP
    #7
    A config programjával nem érdemes szórakozni, mert én megtettem és két ilyen szar készüléket is szét cseszett, de szerencsére a fatáv két nap múlva kicserélte, de addig vonal nuku.Nekem is szokott szakadni, és elég érdekes mert net közben olyan szokott lenni, hogy Roger Wilco közben ha szakad én már nem hallom a felém jövő hangot, de kifelé engem még 5-6 secig hallanak. A ping rohattul függ a netszolgáltatótol, van olyan szolgáltató hogy CS be 3500as pingem volt, másik szolgáltatóval uazon a szerveren 80-90 között.
  • Long_Gun
    #5
    Thx mindenkinek.
    Vonal 1 órán keresztül mérve, állítólag minden oké, de mivel nem értek hozzá ezért...
    Itthon én vagyok az isten :)), ha én netezek akkor kuss a telefontól.D
    Netmod.hu-t már áttnulmányoztam, finomhangoló progi belőve, sok változás nincs.
    Annyira nem fontos a ping, de ha naponta 10x megszakad akkor telefonköltségben fél év alatt kifizetem 1 isdn modem árát kb.
    Itt az emitelnél duál isdn-t adnak havi 4 rugó a net és havi 5 az átalánydíj (18-07 ill. 15-07 ig) és csak most került számomra is elérhető közelségbe, mert eddig 75k huf + Áfa volt a bekötés most "levitték" 30-ra.
    Win2k-t használok amúgy már a béta 1 óta.
    Azt az Eicon diva-t mennyiért láttad Dikkma ?

    Long Gun
  • Laalee
    #4
    1 kihiv telszolg. vonal bemer
    2 szolj muternak ne telefonaljon a masik vonalon :) vagy a szolgaltato hibaja
    3 ez van lassu mert analog jelet kell alakitgatnia ha ennyire fontos a ping akor isdn kartya beszerzese, és bedugasa a nt digitalis csatlakozojaba

    amugymeg www.netmod.hu ha finomhangolo program kell, vagy a keziköny tanulmanyozasa az at parancsok miatt.
  • Dikkma
    #3
    Megoldás: Egy Eicon Diva. Le-fel 15.5/15.5 kb/sec, ping 30-50.
  • Dikkma
    #2
    Nekem majdnem hasonló a helyzet, de hát ugyanilyenem van, szóval ez annyira nem meglepő :)

    A ping azért rossz, mert a soros portot keresztül csatlakozik a géphez.Gondolom duálod van, ez TÖKÉLETESEN kihasználatlan marad ilyen esetben. Ugyanis az maximum 11 kb-ot tud körülbelül átengedni másodpercenként. Tehát, hiába jöhetne le és fel is 15/15 kb-l az adat, ha feltöltesz 10-el, lefelé nulla lesz :(
    Egyszerűen ennyit bír a soros port. Az is megfigyelhető, hogy letöltés közben feltöltést elindítva a feltöltés kapja meg a sávszélesség nagy részét, ezért játékban is kb. 6-al tölt fel, 4-el le, pedig fordítva sokkal jobb lenne. Hogy ezt lehet-e változtatni? Nem tudom, nem hiszem.

    Szakadás. Nekem régebben (kereken egy éve van) egészen kb. szeptemberig sokszor szakadt. Az elején semennyit sem, később, nyáron olyan napi 1,2, de volt, hogy 2 óra alatt 4 (ez azért csak egyszer fordult elő). CS közben iszonyú élvezetes!
    Azonban mára szinte teljesen megszűnt, nem tudom, miért. Én sak single isdn-t használok, így nem szakad. Ugyanakkor a freemail+axelero szilveszteri akciójában duállal csatlakoztam, és tényleg szakadt.

    Ha win98/Met használsz, térj át win2k/XPre, gyorsabb a letöltés, kicsivel alacsonyabb a ping. Ennyi így hirtelen. :)
  • Long_Gun
    #1
    Hi all, legyetek olyan jók és osszátok meg velem erről a falihulladékról a tapasztalataitokat, meg a beállítási trükköket amire rájöttetek.
    Az én problémáim:
    1, egy este a 3-5 vonalmegszakadás az átlagosnak tekinthető, hogy éjszaka még ezenkívül hányszor csatlakozhat újra azt még nem mertem meglogolni. (56k-s modemmel ilyen gondom nem volt és a drót ugyanaz) (7.50 netto csenget minden kapcsolat létrehozásakor, ami nem tűnik soknak, de havonta már jelentős is lehet :((()
    2, kb 4-5 csatlakozásonként csak 1 csatin mászik fel.
    3, Szar a pingem, 80-100 körül, gyors szerverekre is meg lassú leterheltekre is. (tudom, modemmel 200, tehát ne sirjon a szám, de ha lehet 30 is akkor miért ne?).
    Már elkezdtem a "spórolást" egy normális modemre, de addig is b@szni kéne vmit ezzel a szarral.
    Előre is kössz mindenkinek.

    Long Gun