17
  • Hahoocsi
    #17
    És most mégis melyiket egyszerűbb, mondd: Feltelepíteni egy patch-t, vagy visszaküldeni a cuccodat a gyártóhoz kicserélni? (Jobb esetben csak a boltba) 1ébként AMD-Acer párosításom van,de asszem ez most nem számít.

    "Ti telleg ennyire hulyek vagytok vagy meg eletetekben nem olvastatok el egyetlen hardware tesztet sem? ...hiszen tudvalevo dolog" SSeth:Na te sem láttál még számítógépet! Hiszen tudvalevő, hogy a tesztekben hülyesegeket írnak. (még a jobb helyeken is) A suliban olvastál egy Anand tesztet azt most az egyik kiragadott mondtatot ismételgeted?

    "Több rendszergazdával beszéltem és a Via hallatán harsány röhögésben törtek ki..." no comment. (az egyik mutatott is neked egy számítógépet, mi?) A rendszergazdák a múltban élnek. Emlékeznek, hogy régen volt valami jó cucc, amire Intel volt írva. Ez kb. olyan, mint a számtechboltok: "Ne vegyél AMD-t, me' szar" gyk.: "Ne vegyél AMD-t me' negyedannyi hasznunk van rajta".

    Amúgy meg el kell, hogy mondjam, hígan körbesz@rom, hogy ki mit gondol egyes proci/chipset/GPU/stb. gyártókról és termékeikről. Van már akkora tapasztalatom (kb. 10 éve van PC-m, soha senki nem rakott össze/telepített nekem semmit, ellenben én számtalan ember gépét javítottam meg, raktam össze, stb.), hogy tudjam mit szabad megvenni, és mit nem, és úgyis azt veszem, amelyiket ÉN akarom. Csak gondoltam beszállok a kurva izgalmas vitátokba, hátha írtok már valami értelmeset is.

    Na pá!
  • sztavrosz
    #16
    Szeva Hahoocsi!

    Te gondolom nem halottam még a monopólium fogalmáról! Tudod, ha csak az ócskagyáros VIA csinálja a chipsetet a SOCKET A-hoz! Akkor nem rakhatnak bele sem SIS, sem Acer chipet sem! Fogtad amit mondok! Ki kéne józanodni, és nem éjenezni az ócska VIA-AMD-s konfigodat!!! Ja még valami, ha az intel elbakiza a cuccokat azt visszahívja a fogyasztótól és nem patch-ket talál ki (lásd osztás hibás P60 CPU, vagy a hibás I8xx -es alaplapi chipset)! További kellemes aknakeresőzést kívánok!!!
  • Hahoocsi
    #13
    Te és sztavrosz testvérek lehettek. Mit gondolsz az alaplapgyártók 10 Sockat-A lapból 9-et miért VIA chipsettel gyártanak? Mi van az Acer és SiS chipkészletekkel? Azok is vannak, sőt még olcsóbbak is. Az Intel chipkészleteiről meg találsz egy cikket itt az SG-n. Az Intel cuccokhoz nem patch kell, azokat ki kell dobni, és megvenni a javított változatot...
  • Hahoocsi
    #11
    Te egy állat vagy, már bocs!
  • sztavrosz
    #10
    Kedves HABLA nevezetű hardware guru!

    Nem már nincs állandóan kékhalál, mert már csak INTEL cuccot használok (NEVER USE VIA, AMD, CYRIX), és mivel nem értek a géphez ezzel már érdekes módon minden OK. Ja tényleg mit használsz DOS-t (azon ne is várd a kéhalált, a Heroes 3-hoz is külön AMD patch kell, ehhez se ért senki, de mondom én ezt untam meg tele van a farkam a patch vadászattal)? Szerintem nem az a normális, hogy minden féle szir-szart kell begyűjtenem a netről, meg a különböző fórumokat kuksizni, hogy tökéletesen tudjam a használni a számítógépet! _HABLA_ szerintem te is meg fogsz harmarosan világosodni, csak neked még idő kell!

    Üdv
  • _HABLA_
    #9
    Csak gratulálni tudok nektek okosok! Én kb 2 hónapja láttam utoljára kék képernyőt a gépemen pedig napi 15 órát megy, ha nálad állandóan az van az azért van mert nem értesz a géphez.
  • sztavrosz
    #8
    Kedves HABLA!

    Szerintem fingod nincs a témához, SSeth-tel tökéletesen egyetértek! Az egész VIA-AMD páros egy nagy rakat szar! Biztos az én hozzáértésemmel is baj van, mert egy tökéletesen működő intel konfignál, mikor csak alaplapot és procit cseréltem és felraktam azt a kibaszott 4in1 software moslékot és egy az egyben kékhalál következett be (most tudom mire gondolsz használjak linux-ot)! Egy bölcsesség: nem éri meg szarakodni pár ezer forintos spórolás, és max 5%-os sebesség növekedés, miatt egy állandóan szopni f*szt! Tudod _HABLA_, én a gépemet használni szeretném és nem patch vadászatot indítani, meg a CPU hőmérsékletét méricskélni! INTEL FOREVER (és ezt tapasztalatból mondom)!!!
  • _HABLA_
    #7
    SSeth!
    Öreg... volt már Via chipsetes alaplapom. Sőt most is az van. Az előző egy Epox MVP3G2 volt aminek az egyetlen erénye talán az ára volt, dobta a trükköket rendesen, nem hagyott unatkozni és mellette a K6-2-nek köszönhetően fasza lassú is volt, a mostani egy Epox 8KHA+ ezzel az ég világon semmi bajom sincsen, teljesen stabil és mindamellett a leggyorsabb chipset az AMD-hez, teljesen elégedett vagyok vele. Egy csomó ismerősömnek van Via chipsetes lapja és semelyik sem panaszkodik rá, az egyik az Asus CUSL2-jét cserélte le pont olyanra mint ami nekem is van mert elégedetlen volt a teljesítményével és túl sokba került volna bele egy gyorsabb processzor. A via újabb driverjeivel nem értem mi a bajod, ezek szerint az nvidia driverek is szarok mert folyamatosan fejlesztik őket.
    Olvasom egy éve szopsz az alaplapoddal. Ennek három oka lehet:
    1. vettél egy régi lapot mikor a via még tényleg szar volt
    2. az alaplapod vagy valamelyik másik hardware elem hibás, de ezt azért egy év alatt lehet orvosolni
    3. és ez a legvalószínűbb, a gépben keresed a problémák okát mikor a hozzánemértésed okozza
    A Via KT266A chipset részesedése 70%-os a piacon, ez több millió felhasználót jelent, nehezen érte volna el ezt a részesedést ha a terméke szar lenne (de lehet hogy az AMD vásárlók mind hülyék és nem zavarja őket ha a gép nem stabil).
    Ha mindenkinél jól működik csak nálad nem, lehet, hogy a hozzáértésedben van a hiba és nem a chipsetben.
    A laikusokat gyakran egészen kis hibák is képesek akár egy évig is szivatni...
  • Yv@n
    #4
    No igen.
  • _HABLA_
    #3
    SSeth feltételezem, hogy te az elmúlt 1 évet barlangban töltötted. Eltaláltam?