35
-
Caballero #35 Na jó, de nyilván van egy kis árkülönbség, nem? Most megvetted a GeForce3-at, mert kifizethető, és még minimum egy-két évig minden játék tökéletesen el fog futni vele. A GeForce4 pedig megfizethetetlen árral februártól (hm-hm...) kapható ugyan, de mire meg tudod majd venni, jön a GeForce5 :) Nem tudom, hogy sikerült-e rávilágítanom a lényegre... -
shabba #32 Iiyama Vision Master Pro 454. 19"-os, igaz a gyári tájékoztatóban csak 90Hz szerepel, de nehogy már 130Khz-es sorfrekivel ne lehessen a 100-at elérni vele. 148+bünti az ára, szomorú lennék ha ennyit csak fél év alatt keresnék programozóként. Jó lesz egy hónap is. :)
Vision Master Pro 512, 140khz, 105Hz 270+bünti. ez már inkább egy ilyen kategória, de nem kell mindenből a csúcsot venni, egy értelmes ár/teljesítményű termék is tökéletes választás.
Szerintem ha nagyon fontos a teljesítmény akkor a Ti200 tökéletes választás, pláne OC-al még Ti500-t közelítőre is húzható. Ha kisebb a keret a Ti2 szintén egy jó vásár, igaz behatároltabbak a távolabbi lehetőségek(U2,Kreed,UT2,D3,Q4). A GF4 szériás kártyák pedig nem fognak szignifikánsan eltérni az azonos kategóriás jelenlegi termékektől.
Geret:
Minek neked 4xFSAA 1600x1200-on, azt kis felbontásokhoz találták ki. Azt ne mond hogy látod a lépcsős vonalakat? A 3. elég sznobra sikeredett. :))) -
#22 NV17 ugyben teljesen "megnyugtattal", most mar biztos vagyok benne hogy megiscsak egy jol huzhato Ti200 lesz a favoritom. :-) Csak nehogy a memoria aremelesek folytan a videokartyak ara is elkezdjen stagnalni (ne adj Isten emelkedni), mert osszekarmolom magam. -
#21 hat nemtom hamar csomo penzt kiadok videokartyara tuti nem nvidiat veszek :) amig a low cost piacon talan ök a legjobbak addig meg igen :) -
_HABLA_ #14 Nagyon okosak vagytok srácok, de biztosak lehettek benne, hogy ez a kártya ott lesz a topon. Ugyanez volt a fanyalgás a GF3 kiadása előtt is. Az nvidia fejlesztőmérnökei egy kicsit jobban ott vannak a témán mint ti otthonülő szánalmas kis monitorkukacok. -
#11 Az X-Boxban nem Gf3 Ultra van, hanem, mint a GF4-ben, dupla vertex shaderű GF3. Ahogy Shabba mondta. -
#10 a 4400as jó vicc. csak az baj, hogy 1 rendesebb Mx400as is majdem überelni hogja, mert annak 128bit SDR lesz(64bit DDR kb 96bit SDRnbekn felel meg)(mert csak a jel egyik oldalán lehet címezni, lassabb a frissítés, és sok az interferencia) -
RpPRO #9 Eleg hulyeseg volt kijelenteni anno, h. felevenkent kihozunk egy uj(itott) kartyacsaladot. Egy kicsit ezzel maguk alatt vagjak a fat, mert gyakorlatilag semmi sem hasznalja ki jelenleg, majd jo egy ev mulva. -
An-Dee #8 Nem tudom de ez az Nvidia historia teljesen a "hogyan húzzunk le több bört 1 dologról" stratégiára épül és a vásárlók becsapásáról szól.
Talán éppen nekünk nem kéne a lovat adni alájuk. értsd: nem kell rohanni és megvenni a soron következ? gf-et. -
shabba #5 Marad a 4 pipeline, javított fsaa, +1 vertex shader, gyakorlatilag az NV2A, alias a chip ami az XBOX-ban muzsikál. Ha jól tudom annak a corejai is 250Mhz-en megy, vagyis semmi változás. Csak a memória mennyisége és sebessége nő. A 4400-as példány 64bites memória sávszélét gondolom elolvasta a szerző, mert ez marha nagy hülyeség, ezzel alaposan alá mennének a Ti200-nak. Korábban még 128bites volt és 200-250Mhz, vagyis ami most van a Ti200-nak.
Nagy változás nem fog hozni az új GForce, kicsit gyorsabb memória+XboX chip. Sajnos még gyártástechnológia váltás sem lesz 0.13 micronra, hogy kevésbé melegedjen.
Egyetlen pozitív hatása hogy talán lenyomja a GF3 árát, upgradelni erre GF3-ről egyáltalán nem fogja megérni, hisz alig van különbség.
Gyakorlatlag Ti500->4600, Ti200->4400,Ti2->460,Mx400->440,Mx200->420, és ezzel az egységes GF4 jeöléssel próbál még vakítani az nVidia. -
Anee #4 annyi lesz az új hogy 6 pipeline +új fsaak ennyi -
#3 Nem tudom hogy ki hogy van vele, de engem kisse nyugtalanit az NV17 kodnev. Nekem azt sugallja, hogy az NV20 "alatt" lesz a kartya... Marpedig ha az nVIDIA egy GF3 Ti200-nal gyengebb kartyad ad ki, akkor nem hiszem hogy tul nagy jovoje lesz az NV17-nek. Gondoljunk csak bele! Az NV10 utan jott az NV15, es az NV11 ennek volt a gyengitett valtozata. Kb. ugy fest a dolog, mintha akkor pl. NV7-et adtak volna ki. :-)
Mas:
Tul nagy a kodosites van a GF4 architekturajat illetoen. Ertem ezalatt azt, hogy mindenki csak MHz-ekkel dobalozik, de senki nem mondja/tudja hogy mivel is lesz jobb ez a kartya, mint egy ugyanilyen orajelen uzemelo GF3. Milyen ujdonsagokat hoz? Mit optimalizaltak? 1-2 helyen talalgatas szintjen felmerult hogy a pipeline-ok szama fog novekedni. Ha csak ennyi lesz az egesz, akkor azt hiszem nagyobb a fustje mint a langja ennek az NV25 dolognak. -
nyunyu #2 Szanalmas ez a 4400-as. Inkabb veszek egy RadeonXXXX-LE-t, mint egy ilyen herelt vackot. -
#1 fasza,mire az ember összegyűti a pénzt a Gef 3-ra,akkora az már elavult lesz,mert már a Gef 5 lesz készülőfélben.
gratulálok nVidida,ha igy folytatjátok,akkor igencsak rossz vége lesz a dolgoknak!