18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • [NST]Cifu
    Az ne zavarjon, hogy a gyorsírás ki van kapcsolva, az elvileg ilyen hibát nem okozhat. Viszont ha legközelebb képet szúrsz be, akkor lehetőleg ne .BMP-be, hanem .JPG-be tedd légyszives, mert ez a viszonylag kis kép is több, mint 700kbyte így...

Így is fent áll a hibajelenség amúgy?
  • Perba

Felraktam az Omegát,most ez itt jó ?
  • antijedi
    ott a pont... :PPP
  • [NST]Cifu
    Szerintem te is láttál már igen nagy tehetségeket ilyen dolgok esetén, nem?
  • Perba
    okés
  • antijedi
    max vin reisntall ha nagyon elszur valamit :DDD
    bár ahoz mrá tehetség kell :)
  • [NST]Cifu
    Próbáld meg Omegát, baj nem lehet belőle.
  • Perba
    Igen,de én a Programok telepitése és törlése menüben(vezérlőpult) Ati Software eltávólítóval csináltam!Omegát megpróbáljam?
  • Gladiator
    na, mind1, csak az asztalon vibrál/hullámzik, ráadásul vmi full screenes alkalmazás után már az asztalon se. htx, byez
  • antijedi
    hát moncsi kábelnek meg a kártyán a csatlakozonak nem biztos hogy jot szesz a folyamatos ide oda dugdosás...
  • Crokin
    Állítsd a hertzet 60 fölé és akkor nem fog vibrálni.
  • [NST]Cifu
    Biztos a gép hibája? Nem a kábel tört meg, vagy a csatlakozónál van valami gubanc?
  • Gladiator
    2 gépem van. egyikkel netezek, másikkal dolgozok.

egy monitorom van, meg egér, meg bill, szal mindig össze-vissza dugdosom őket. amikor előszőr összedugtam, akkor semmi baj nem volt, viszont tegnap is összedugtam, és akkor tökre vibrált a kép, meg minden, de előszőr nem volt vele baj, szal nem hiszem hogy driver hiba.

konfig:
    9800pro
    xp SP2
    intel 3.2

szal mi az isten baja lett?
  • ollie
    nem
  • HRaVeN1
    control center=control panel ? :)
  • Shep
    nem feltétlenül kell az neked, csak akkor ha a control centert is fel akarod rakni, ha viszont minden olyat amit abban lehet állítani te is szeretnél állítani de a net framework nem kell neked akkor szedd le a dna vagy omega driverek legújabbját www.dna-drivers.nl
  • HRaVeN1
    Most lett meg a 9800pro-m, és nem nagyon értek még hozzá. Vhol olvastam, hogy kell hozzá a net framework. Ez mit csinál vele?
  • Shep
    ati tray toolsnál lehet ilyet állítani, geometry instancing ez micsoda? mit csinál?
  • Gábor
    Köszönöm a türelmed és segítséged, úgy néz ki, hogy a texture detail volt az igazi ludas a szaggatásban!
  • [NST]Cifu
    Idézek abból a hozzászólásomból:

Ez jobb képminőséget jelent, de egyben azt is, hogy az FPS nem haladhatja meg a monitor képfrissitését, vagyis 100Hz-en futó moncsi esetén max. 100FPS-ed lehet.

Kicsit kacifántosabb a megfogalmazásom, de talán érthető. :))
  • Zsoldos
    A tortenethez persze hozzatartozik, hogy a monitor kepfrissitesenel nagyobb fps-ed soha nem lehet, max papiron ;)
  • raziel.
    huzd fel az aztalon jobb klikk tulajdonságok és agp gyorsitás maxra ha pedig maxon van akkor huzd le 0-ra:D próba cseresznye
  • Perba
    Hali!Mitől van az hogy a textúrák csúnyák MINDEN játékban (pl a falak,hordok,tereptárgyak)egyedül az emberek és a fegyverek néznek ki úgy ahogy kell!Nem volt ilyen 1 hete lett ilyen minden!Club 3D Ati Radeon 9800 PROm van,catalyst 4.11 -essel sem jó,4.7-sel sem(ez volt alapból a CDn amit adtak hozzá)Az Omega segithet??PLZ HELP!

HEELP! HEEELP!
  • antijedi
    jól megmondos , giazat mondos, szerintem...
  • Narancs
    sí sí sí!!!
  • Met
    aceton mentes körömlakk lemosót!!!!
  • Narancs
    körömmel nem ajánlom inkább, én inkább vmi jó erős alkoholt (házi pálesz rulez) használnék...vagy körömlakk lemosót talán...
  • Gerzson
    Hello! Még pár hete írtam, hogy leállt a ventilátorom, azóta vettem újat bordával, de sajnos nem hűti le (játékoknál nagyobb pályán elsötétül/nem tud irni videókártyára hibaüzenet)

az a baj, hogy a régi hővezető paszta szinte ráégett a procira, és gondolom ezért nem tud hűlni
    mivel lehetne eltávolítani? mi az oldószere? próbáltam körömmel kaparni, egy része lejött de sok van még rajta
  • [NST]Cifu
    A Vsync annyit tesz, hogy a videókártya megvárja a képkockakiszámolással a monitort. A monitor képfrissitési frekije ugye annyi, ahány Hz-es, tehát egy 60Hz-en futó moncsi másodpercenként 60x frissit, egy 100Hz-es 100x. Ha a Vsync ki van kapcsolva, akkor amint elkészült egy képkocka kiszámolásával a videókártya, azonnal küldi is a monitornak, függetlenül hol tart, így lehet, hogy 600 soros felbontásnál (800x600-as felbontás) valahol a kép közepén "frissül" a kép, a felső részen még az előző, az alsó részen már az új képkockát rakja ki a monitor. Ez főleg akkor feltümő, ha gyorsan változik a látható kép (pl. körbe-körbe forogsz).
    Vsync bekapcsolásánál a videókártya bevárja, amíg a monitor az előző képfrissitést befejezi, és csak a következő képfrissitésnél küldi az új képet. Ez jobb képminőséget jelent, de egyben azt is, hogy az FPS nem haladhatja meg a monitor képfrissitését, vagyis 100Hz-en futó moncsi esetén max. 100FPS-ed lehet.

Tesztprogramoknál ezért célszerű kikapcsolni, de játékoknál inkább be kell kapcsolni. Szerintem.
  • Gábor
    Eredeti.
    Pont most kísérleteztem ki, hogy a texture detail highon izzaszt nagyon a karin, így azt visszavettem mediumra.
    Most így néz ki a beállítás:
    1024*768, modellek high,texturák medium, víz reflect world,shadow high,AA 2x, AF 8x, shader high, wait 4 vert sync disabled. Az utóbbiról nem tudom mi, de mindjárt bekapcsolom.
  • [NST]Cifu
    Hmmm...
    Tört vagy eredeti játék? Ha visszaveszed mediumra a textúrarészletességet, akkor rendbejön?
  • Gábor
    Valódi p4 northwood.A játék pár másodpercenként beröccen. Még most kísérletezgetem a beállításokkal játékon belül, de a driverben app control van.
  • [NST]Cifu
    Na, ebből most jöjjek rá, miért szaggat...

Először is hogy szaggat? A winyó swappel, és meg-meg röccen, vagy egyszerűen lassú? Ha lejjebb veszed a beállításokat (textúra részletesség, stb.) akkor változik a sebesség? A driverben az AA és az AF-nél be van állítva, hogy a játék határozza meg (application pref. vagy mi be van pipálva?)?
    Valódi P4-ed van, vagy Celeron?
  • [NST]Cifu
    9800SE-d van? Ha nem, akkor sima telepítés...
  • Perba
    Omega telepítésnél Normal Omega driver vagy Soft-Mod 9800 SE ?
  • Gábor
    Omega 4.11 van fenn. Ahogy javasoltad beállítottam 0xAA-ra és 8xAF-ra, és az első pályán a hl2 játszhatatlanul szaggat. Mi lehet a baj? Felbontás 1024, a minőségeket highra raktam.
  • Perba
    Sztem igen,én is azt szedtem le amin az van
  • Gábor
    Az utolsó omega nem tartalmazza véletlenül a 4.12es betat? Mintha azt olvastam volna...
  • Perba
    Igen,de én a Programok telepitése és törlése menüben(vezérlőpult) Ati Software eltávólítóval csináltam!Omegát megpróbáljam?
  • [NST]Cifu
    16xAF és 6xAA kicsit erős, még az én 9800XT-m sem bírja, pedig Barton 3200+ és 1Gbyte ram van alatta. Nálam 16xAF és 4xAA van, minden maxra felhúzva, és így 30-50 (extrém esetekben, pl. eget nézve 100) FPS van, nagyon nagy ramazurinál leesik 20-25-re, de ott szvsz részben a fizikai motor a hibás, tehát nem a videókártya, hanem a proci a szűk keresztmetszet. Az, hogy a játék automata configja mit javasol, azt nyugodtan hagyd figyelmen kívűl, mert nálam is azt hiszem Trilinear filteringet javasol alap helyzetben, ami legalábbis vicc.

Szvsz a te gépeden zsírul kell futnia 8xAF és 0xAA mellett, talán még 16xAF-et vagy egy 2xAA, esetleg 4xAA-t is meg lehet próbálni. Demindenképpen rakd fel a 4.12-es driverek valamelyikét!