18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#3417 Én már "befürödtem" a "rohadékok átvágtak" vele, a kártyára, meg a dobozára 9700 volt írva, de egy 9700Pro bios volt rajta gyárilag (nem én flash-eltem át), és az órajelek sem 9700-as referencián mentek!!!
Ja a kártya természetesen Club3D... -
#3416 Én is veszek inkább egy sima 9700-ast, mert a tuningszerencse forgandó -
#3415 Ezek lemaradtak: -
#3414 "Nagy volt a tét." - Nekem mondod... A műanyag csavarhúzókészlet érdekel! Hol és mennyiért láttad? A gyártó vállalja rá, hogy ha beleesik az asztalól a gépembe, akkor nem ver le egyetlen egy kondit sem? (Csak akkor veszem meg, ha írásos garancia van rá) Ha ez így megvan, akkor rendszeresíttetem a cégnél! -
#3412 valamint ,13as nem ,15 os 400mhz es nem 275. nem lesz az rossz kartya -
HG #3411 Sziasztok! Pár hét kihagyás után örömmel láttam Gerry, hogy összejött a Garancia! Nagy volt a tét. A sarki játékboltban láttam műanyag csavarhúzókészletet.-bocs
Egy kérdésem is lenne, hátha tudtok valamit. Mikortól lehet magyarországon kapni 9200-at, vagy esetleg már van is? Kb milyen áron lesz sima és pro? Én nem találtam erről infót, bocs ha korai a kérdés, de hát eladtam a 9000-esemet, és most kéne másik, de ha nemsokára kijön a 9200, lehet hogy megvárom. Köszi! -
#3410 Bocs, még valami. Tudom hogy nem pont ide tartozik és már olvastam erről, de hogyan lehet XP alatt a default képernyőfrissítést állítani játékok alatt?
nekem mindig 75Hz,de nagyobbra szeretném állítani. Viszont hogyan? A desktop képernyőfríssítését hiába állítom, nem befolyásolja a játékok alatt levőt... -
#3409 Kérdés:
Hogyan lehet Radeon kártyáknál teljesen kikapcsolni az antialiasingot:
A csúszka min értéke 2x és nem 0. Ezen kívül még be lehet állítani application preference-re. Ekkor alapállapotban 0 lenne az antialias?
Még egy észrevétel.
Most vettem pár napja a 9100-asomat.
Ami durva volt, hogy csak WinXP alatt volt hajlandó normálisan működni. Kipróbáltam Win98 és Me alatt is, de azok alatt szaggatott a kártya, noha az fps (30-100) magas volt. Ez nem minden játék alatt volt, főleg azoknál, melyek dx8-at használtak. Ugyanez volt a helyzet a 3dmark2001 alatt is, de csak a dx8-as teszteknél.
Ez nagy csalódás volt a számomra, most vehetek WinXP-t. A másik érdekes dolog, hogy XP alatt gyorsabb lett a kártya.
Egy clean isntall után mind 98 mind Me alatt kb 5500 3dmark pont volt, de XP alatt kb 6200. Érdekes nem? -
Borg #3408 Az a baj, hogy nem biztos hogy sok valóság alapja van...
Mert a PM kártya valszeg engineering sample volt (mint megannyi 8500 anno, ami BBA és zacskóban lett eladva). Tehét ez a kártya még nem PM, hanem átmatricázott ATI termék (club3d), ezért lehet felhuzni odáig.
Magyarul lehet hogy ezesetben bejött ez az összehasonlitás, és az adott 2 kártya esetében meg is állja helyét, de nem feltétlenül igaz arra, amit az egyszeri user holnap vesz a boltban... -
#3407 Értsd: Fasza -
#3406 Faszs!! -
izb #3404 Nagyon egyszerüen meg tudod csinálni,hogy ez a probléma megoldodjon!!
Ragd fel a catalyst 3. ha ez megvan,akkor asztalra jobb gomb utána tulajdonságok fül,és ott beálitások!!
Ha ez megvan,akkor speciális menüpontot válaszd!
ott kilyön az ati 9100 tulajdonságai,és ott válaszd a Display feliratu menüpontot!
ott monitor tulajdonságait válaszd!
"Direct x ovveride" fölecskénél álisd be,hogy mennyi lehet a max frissitési ráta,és a játék menni fog!
A max frissitést ugyanitt csak "monitor" fülnél tudod megskubizni,ahol a windows kiirja,mennyi a max amit a monitorod még elbir!!
Ha ugy jársz el,ahogy leirtam,a játék muxeni fog! -
izb #3403 azokhoz nem kell!!!! -
gabyka20 #3401 Hello mindenki!!!
A problémám az, hogy nemrégen vettem 1 RAdEON 9100-as kártyát és a kedvenc játékom a GTA3 nem indul el rajta, csak egy fekete kép és FAGYI. Elötte Geforce 2-em volt. Ha Tud valaki ötlettel szolgálni írjon.
Thanks! -
UnConnecteD #3400 Anee - hol is aruljak a pro-t netto62-ert? -
#3399 Csak az FX-eknek kell plusz táp... -
#3396 BIOS csere, a legtöbb gyári BIOS-ban le van tiltva az overclock! -
Inquisitor #3395 "9600 on nincs +tapcsati kiraly kartya :D"
Mivel sokkal kevesebb tranyoból áll mint a 9500 (ami egy az egyben 9700 chip!) nem is csoda. Csak hát ugye a 9600-ban 4x1 TMU van a 9500 pro-ban meg 8x1. És NEM mindeg ... -
#3393 Én is úgy tudom, hogy azon nincs -
#3392 Olyat még nem láttam! -
#3391 9600 on nincs +tapcsati kiraly kartya :D -
#3390 Kell, de adnak a csomagban egy elosztókábelt, amit rádugsz mondjuk a winyód tápkábelére, és utána rá tudod kötni a Radeont is, egyébként ez a megoldás 9500-tól vált szükségessé! -
#3388 mert ati nem gyart 9100 at keresd a powered by ati reszen
http://www.ati.com/technology/hardware/radeon9100/index.html -
#3387 Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem lehet Radeon 9100-ről bármit is találni az ATI weboldalán?
Elég érdekes nem? -
#3386 Köszi a segítséget. -
#3385 nvidia kartya utan erdemes tiszta lappal inditani :D ezt legegyszerubb egy uj rendszer felrakasaval ered el, esetleg probalkozhatsz egy registry cleaner el -
#3384 rage3d tweaker -
#3383 Lehet Radeon 9100-at tuningolni és ha igen mivel?
Még az is érdekelne, hogy mivel lehetne megtekinteni az órajeleket... -
#3382 Gyerekek,
tegnap vettem egy Club3d Radeon 9100-at, 128M Rammal.
A 3dMark2001SE kb. 6100-ra pontozta.
Ez jó eredmény, vagy érdemes újrainstallálni mindent? Előtte egy gf4mx kártya volt a gépben.
Viszont van egy problémám. Bizonyos játékoknál, valamint 3dmark teszteknél a kb másodpercenként szaggat, noha az fps szám elég nagy, akár 20-100-ig. Ez normális? Ha nem hogyan lehet megszüntetni? Egy játéknál ki tudtam kapcsolni a frame limitert, így nem szaggatott, de akkor persze nagyon felgyorsult a játék.
Javaslatok? -
#3381 Na, ja, ez valószínűleg gyári tuning lesz, mert én nem flasheltem meg a BIOS-át, csak kíváncsiságból lementettem, és abban olvastam, hogy 9700Pro with Infineon DDR, és asszem 3ns-os memók vannak rajta, most nem szedem ki, de majd megkukkolom! -
Anee #3380 fogod magad elé veszed a kártyát s megnézed mi van ráirva....az utolsó két szám jelzi az adott értéket, ha a felirás 2 soros akkor az alsó sorban van.. -
BBking #3379 Gyerekek!Hogy lehet megnézni, hogy 1 vid. kártyán milyen típusú ramok vannak?Progival,stb? -
Anee #3378 nem 9700-on a legrosszabb a 3.3-mas ram...Na igen ha az ilyen akkor gyárilag tuningolták....
Amúgy most néztem már csak 50.200+áfa a 3.3-mas rammal ellátott 9700 kiskerben -
vrob98 #3377 Nem akarok unnepronto lenni, de milyen memoriak vannak rajta? Mert igazabol az lenne a kulonbseg a ket kartya kozott ... a 325/300 -at barmelyik 9700 viszi ... bios flashel gyari is lesz :)
9700pron 2,8-as, 9700en 3,3 vagy 3,6-os mem van -
Anee #3376 muris 62+áfáért már sima 9700 PROt lehet kapni ...
51+áfa a Sapphire 9700 ami elég jó ár... -
Inquisitor #3375 Ha figyeltél, akkor láthatod Gerry R9700-et (nem Pro-t) vett, csak kiderült, hogy még se ... :) -
Deathcourier #3374 Gratula Gerry !!!
Ez nem gyenge 9500 vásár volt,csak velem esne meg egyszer! -
Borg #3373 Egyrészt, nem bolhapiac (ugye), másrészt próbáljatok meg ugy irni, hogy a netto értelme a hozzászólásnak több legyen mint az emoticon:) S akkor nem leszen moderálva ez az egész itt. -
#3372 Akkor marad 9500, 50000 tréfával -
#3371 Sajna az olyan kártya, mint az enyém most 62e+fáért van csak...