Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Na ja, de miért vetted meg, ha 2 nap után eladod?

ollie
Nekem most: Radeon 9100 128M
Elötte: GF4 Mx-8x 64M
A GF4MX-el soha nem volt semmi problémám.
A Radeon 9100-el 5 perc játék után már találkoztam renderelési bugokkal a Morrowindben, noha a GF4MX-el soha nem fordult elõ ilyesmi, bármennyit is játszottam az elõbb említett játékkal.
Valamint több játéknál szaggatott az R9100 (akár 100FPS-nél is), pedig nagyobb FPS-t hozott mint a GF4MX, ami nem csinált ilyet.

Viszont érdekes, hogy WinXP alatt eltûnt egy csomó hiba, elõtte akár Me akár 98 alatt sok problémám volt.

Szvsz nem radeon specifikus dolog, mégha a gef4 nem is csinálta. Ha más játék nem csinál igy, akkor az a játék gondja...
ollie
Miért adod el ha csak 2 napos?

BaLeeX
Letöltöttem a 2.1-es Playa-t és 8500-am van 9100 biossal de nem lehet bekapcsolni a Fullstreamet (inaktív a jelölõnégyzet).
Ötlet?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Gerry
Nekem már az alaplapomnak nincsen Win98-as IDE meghajtója, ezért számûztem a 98-at, mert marha lassú lett benne a lemezkezelés!

Gerry
Mekkora a frissítési freki a játékban? Mekkorát tud max? Lehet, hogy azon is kéne állítani, és akkor nem ugrana össze a kép kisebbre...

Szerintem a winXP-vel lesz gondotok, az lehet a ludas.Nálam 98 alatt tökéletesen mûködik minden, beleértve a Raven Shield-ot is.(9500Pro,19c monitor)

BaLeeX
Az rulz, mert akkor az enyém is támogatja. Jó tudni 😊
Kipróbálom.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ollie
Na végre. Köszi a választ.

Laalee
a jatekok alapbol nem hasznaljak, tehat apl pref = a nincs aa val.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ollie
Azzal én is tisztában vagyok amit írsz, de egyáltalán nincs AA letíltás. Hiszen a csúszka 2x-el kezdõdik, ezen felül meg van applikáció függés, de nem tõlem függ, hogy van e vagy nem.
Érthetõ amit írsz, csak nem értem, hogy miért nem lehet 100%-ra kikapcsolni az AA-t úgy hogy biztosan soha ne legyen. Az nvidia kártyáknál van ilyen funkció.

Olyan nincs hogy az app pref alapbol 0-at jelent.
Azt jelenti hogy applikacio fuggo. Ha bekapcsolod a gamaban, mar ahol lehet, akkor van ha nem akkor nincs.

Amikor a csuszkan allitod akkor meg force. Mindig az van amit beallitottal.

Nem ertem hogy ezen hogy lehet fennakadni
ollie
Na, ez nem egyértelmû.
Van egy csúszka és van egy application preference kapcsoló.
Vagy a csúszka él, vagy az elõbb említett, de ott sem írja, hogy nincs AA.
nVidianal pl ugyanez van egy az egyben, de van 0 is a csúszkán.
Megegyszer, itt nem pipa van, hanem radio button.
A kérdés hoyg az application preference alapból 0-át jelent e, de ebben az esetben is bármelyik program be tudja kapcsolni az AA-t, hoszen engedélyezve van.

Mit nem lehet erteni azon a csuszkan???
Ha bepipalod akkor mindenkepp AA, ha nem akkor nincs.
A csuszkan valasztod hogy 2x 4x vagy 6x.

Erted?!?!?

Ha azt valasztod hogy legyen AA, akkor miert akarsz masodik valasztaskeppen a csuszkan 0-at valasztani??????

....
ollie
Szóval, ki lehet az antialiasingot teljesen kapcsolni Radeon kártyáknál?
A csúszkán a min érték 2x és nem 0...

Gerry
Ja, lenne egy kérdésem, amiben lehet, hogy tudnál segíteni Borg, mert te már régóta foglalkozol ATi kártyákkal:

A probléma az lenne, hogy adott a Radeon 9700-asom, WinXP, Cat. 3.2, DX9.0a, és néha pl. Raven Shield alat mûvel érdekes dolgokat (amit egy Ti4200-as nem csinál): Bejön a játék, és hiába van beállítva 1024*768-as felbontásra, amikor betölt egy pályát, akkor gyönyörûen 640*480-ban adja be a képet, ilyenkor vissza megyek a menübe, nem csinálok semmit, nyomok egy "back to game"-et, és beáll 1024*768-ra, ha nem , akkor megismételem az elõzõ lépést (amíg be nem jön), nomármost, felraktam a játékhoz az 1.1-es patch-et, és úgy tûnt megoldotta a gondomat, de tévedtem, mert 2 játék után megint 640*480-ban jött be kép.
Ez miért lehet? (Ja, és amint azt írtam mindezt egy GF4 Ti 4200-zal nem csinálja...)

ollie
A Radeon 7000 egy GF2MX-nél tuti jobb. Van 64M-es változata is TV out nélkül (de valószínûleg TV out-os is). És ennek a 64M-esnek a PCI változata többet hozott 3dmark alatt mint egy AGP-s MX200 64M. És persze többet is tud.

Gerry
Nem rossz, annyi csak vele a probléma, hogy még nemnagyon van a piacon PCI Express x16-os slottal rendelkezõ alaplap...

vrzone

"...DDR2 is the only way to go and Radeon 9800 Pro is expected to be fitted with 256MB of GDDR2 towards second half of the year when Samsung GDDR2 1.4Ghz is ready for sampling. ATi also has re-designed the memory controller of the Radeon 9800 Pro to improve memory access by decreasing the frequency of reading and writing of memory. From our sources, Triplex is said to be sampling their Radeon cards with GDDR2 technology now so it will be interesting to see how much boost will they get from the cards.

R400

0.13 micron process
Programmable Shader 3.0 (Pixel & Vertex)
PCI Express x16 (8GB/s bi-directional)
DirectX 9/10
Availability in End of 2003-Q1'04"
Pedig de.
A 8500 is támogatja a fullstreamet egy 9100as BIOS belerakása után.
Gerry
Ja, én a sebességre gondoltam, nem a felépítésére!

Gerry
Magyarul kb sima GeForce256...

GF2 MX 200-400 nak felel meg...1 pipeline+1TMU +183MHz+HydraVision
BaLeeX
Azt hiszem a 7000 az a Radeon VE tv outtal. Igazából egy SDR-el szerelt 32mb-os radeon. Geforce2 MX 400 szinten van csak sebességben, talán valamivel gyorsabb, de képminõségben egyértelmûen jobb.

Aquli
A radeon 7000 az milyennek szamit? mert a szamjelzesek nem egyertelmuek, nem feltetlenul jelentik a teljesitmeny novekedeset, szal mondjuk melyik geforce teljesitmenyenek felel meg kb. (jatekok terén).

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

BaLeeX
Akkor rossz a leírás. A 9100-asok igazából 8500-ak, ezek pedig még nem támogatják. A 9500 és 9700 viszont biztos, 9000-et nem tudom de szerintem azt sem.

Laalee
az uj divx playa tamogatja a fullstream et, tobb 9100 tulaj is panaszkodik hogy nemtudjak bekapcsolni, nektek megy? erdekelne hogy most mi van mert 9100 leiras szerint tamogatja.

Gerry
Akkor neked is soxerencsét a vásárláshoz!

RelakS
Írtad, olvastam

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Gerry
Én már "befürödtem" a "rohadékok átvágtak" vele, a kártyára, meg a dobozára 9700 volt írva, de egy 9700Pro bios volt rajta gyárilag (nem én flash-eltem át), és az órajelek sem 9700-as referencián mentek!!!

Ja a kártya természetesen Club3D...

RelakS
Én is veszek inkább egy sima 9700-ast, mert a tuningszerencse forgandó

Gerry
Ezek lemaradtak:

Gerry
"Nagy volt a tét." - Nekem mondod... A mûanyag csavarhúzókészlet érdekel! Hol és mennyiért láttad? A gyártó vállalja rá, hogy ha beleesik az asztalól a gépembe, akkor nem ver le egyetlen egy kondit sem? (Csak akkor veszem meg, ha írásos garancia van rá) Ha ez így megvan, akkor rendszeresíttetem a cégnél!

Laalee
valamint ,13as nem ,15 os 400mhz es nem 275. nem lesz az rossz kartya

Sziasztok! Pár hét kihagyás után örömmel láttam Gerry, hogy összejött a Garancia! Nagy volt a tét. A sarki játékboltban láttam mûanyag csavarhúzókészletet.-bocs
Egy kérdésem is lenne, hátha tudtok valamit. Mikortól lehet magyarországon kapni 9200-at, vagy esetleg már van is? Kb milyen áron lesz sima és pro? Én nem találtam errõl infót, bocs ha korai a kérdés, de hát eladtam a 9000-esemet, és most kéne másik, de ha nemsokára kijön a 9200, lehet hogy megvárom. Köszi!
ollie
Bocs, még valami. Tudom hogy nem pont ide tartozik és már olvastam errõl, de hogyan lehet XP alatt a default képernyõfrissítést állítani játékok alatt?
nekem mindig 75Hz,de nagyobbra szeretném állítani. Viszont hogyan? A desktop képernyõfríssítését hiába állítom, nem befolyásolja a játékok alatt levõt...

ollie
Kérdés:
Hogyan lehet Radeon kártyáknál teljesen kikapcsolni az antialiasingot:
A csúszka min értéke 2x és nem 0. Ezen kívül még be lehet állítani application preference-re. Ekkor alapállapotban 0 lenne az antialias?

Még egy észrevétel.
Most vettem pár napja a 9100-asomat.
Ami durva volt, hogy csak WinXP alatt volt hajlandó normálisan mûködni. Kipróbáltam Win98 és Me alatt is, de azok alatt szaggatott a kártya, noha az fps (30-100) magas volt. Ez nem minden játék alatt volt, fõleg azoknál, melyek dx8-at használtak. Ugyanez volt a helyzet a 3dmark2001 alatt is, de csak a dx8-as teszteknél.
Ez nagy csalódás volt a számomra, most vehetek WinXP-t. A másik érdekes dolog, hogy XP alatt gyorsabb lett a kártya.
Egy clean isntall után mind 98 mind Me alatt kb 5500 3dmark pont volt, de XP alatt kb 6200. Érdekes nem?

Az a baj, hogy nem biztos hogy sok valóság alapja van...
Mert a PM kártya valszeg engineering sample volt (mint megannyi 8500 anno, ami BBA és zacskóban lett eladva). Tehét ez a kártya még nem PM, hanem átmatricázott ATI termék (club3d), ezért lehet felhuzni odáig.
Magyarul lehet hogy ezesetben bejött ez az összehasonlitás, és az adott 2 kártya esetében meg is állja helyét, de nem feltétlenül igaz arra, amit az egyszeri user holnap vesz a boltban...
RelakS
Értsd: Fasza

RelakS

Nagyon egyszerüen meg tudod csinálni,hogy ez a probléma megoldodjon!!
Ragd fel a catalyst 3. ha ez megvan,akkor asztalra jobb gomb utána tulajdonságok fül,és ott beálitások!!
Ha ez megvan,akkor speciális menüpontot válaszd!
ott kilyön az ati 9100 tulajdonságai,és ott válaszd a Display feliratu menüpontot!
ott monitor tulajdonságait válaszd!
"Direct x ovveride" fölecskénél álisd be,hogy mennyi lehet a max frissitési ráta,és a játék menni fog!
A max frissitést ugyanitt csak "monitor" fülnél tudod megskubizni,ahol a windows kiirja,mennyi a max amit a monitorod még elbir!!
Ha ugy jársz el,ahogy leirtam,a játék muxeni fog!

azokhoz nem kell!!!!

Hello mindenki!!!
A problémám az, hogy nemrégen vettem 1 RAdEON 9100-as kártyát és a kedvenc játékom a GTA3 nem indul el rajta, csak egy fekete kép és FAGYI. Elötte Geforce 2-em volt. Ha Tud valaki ötlettel szolgálni írjon.

Thanks!
Anee - hol is aruljak a pro-t netto62-ert?

LYONESS - Your Cashback Company

Gerry
Csak az FX-eknek kell plusz táp...

Gerry
BIOS csere, a legtöbb gyári BIOS-ban le van tiltva az overclock!

"9600 on nincs +tapcsati kiraly kartya 😄"
Mivel sokkal kevesebb tranyoból áll mint a 9500 (ami egy az egyben 9700 chip!) nem is csoda. Csak hát ugye a 9600-ban 4x1 TMU van a 9500 pro-ban meg 8x1. És NEM mindeg ...

RelakS
Én is úgy tudom, hogy azon nincs

Gerry
Olyat még nem láttam!