Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy rendes procival a 2001es eredmény akár a duplája is lehetne...
A 2.6 celeron nagyon megfogja azt a kártyát, nem tudod kihasználni vele.
2001-es nature teszt-nek nem kell proci, egy 1.0 -as proci is boven eleg, szinte csak vga-kartyafuggo az eredmeny
Ha jól emlékszem, a 7200 tudja a 2x-et, igaz ? Akkor mégsem ez lesz a bibi...
8x, 4x, 2x

Alaplapi driver cserére nincs idõ, addig már rég lefagy. Integrált VGA nincs, viszont integrált hang az van. Ellenben installálva az sincs. Talán hét végén tudok szerezni egy 8500 kareszt, már nagyon kiváncsi vagyok.
A 8x AGP lefele hogyan kompatibilis ? Nem lehet hogy olyan sebességel müködik ennél a lapnál amit a 7200 már nem bir ?
Met
Csökkentett mód és szedd le a drivert és tedd fel a legújabbat.
Ha az van fent akkor esetleg tegyél bele egy másik kártyát.
Alaplapi driver fent van? DX? Ütközés nincs? Az alaplapon nincs integrált vga? Ha van integrált hangkártya és azt használod tiltsd le mert az is be szokott kavarni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Egyre gyanusabb a videokártya. Most már standard produkálja hogy login után kb fél perc és egér leáll, majd a kép is tök fekete lesz és lehet resetelni. A következõ loginnál jelzi hogy valami probléma volt és úgy látom a vga driverrel van baja. De megnézni már nincs idõm addigra megint jön a fekete halál...
Lehet ez valamiféle AGP probléma ???
gyraph
A 2003 az kb. reális, de a 2001 az nekem kicsit kevésnek tûnik...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
HI ALL!
Powercolor Ati Radeon 9800PRO (BOX) 92.000ft-ért megéri?

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Met
Ez a márkája, azért HIS mert adnak hozzá valami játékot és annak a neve HIS, asszem nem néztem meg azt a cd-t.
Tesztet nem tudok

csaptelep
És nem tudsz v.mi tesztet róla?
És ez a márkája, hogy excalibur?
Mer én olyat is hallottam hogy HIS Excalibur...

Erröl jut eszembe, hátulról teszem be... RIP HRZS: \'00 - \'03

Abit IC7, IP2.4, Codegen 300W.
Met
Nekem Excalibur 9600 Pro-m van és nincs vele gondom.
Esetleg csak annyi, hogy a kártyához adott svid-rca átalakító kábel a második bedugás után tönkre ment.

csaptelep
Sziaztok!
mit tudtok Excalibur Radeon 9600-ról?

Met
Milyen alaplap, táp, proci stb.

Most vettem új gépet, és az oprendszer felrakása
meg az elsõ bejelentkezés után valamiért mindig lefagy/ujraindul a gép. Gyanusan az után, hogy telepitem a videókártya drivert, vagy felbontást váltok. Próbáltam W2K-t, WXP, ugyanaz a helyzet, sõt mostmár a be sem bootol csak nagy fekete képernyõ mikor már a grafikus részhez érne. Lehet hogy az új alaplap nem tudja rendesen kezelni a régi 7200-es Radeonom ? Valami ötlet ?
Laalee
200 fölé nem nagyon fog menni az a memoria modul... ha jol látom 5nanos

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ollie
Próbáld ki. A ramot húzd mondjuk 10 MHz-nként, és ez után mindig futtas valami tesztet, mondjuk 3dmark, egy ideig. HA a renderelésben nincsenek bugok (szemetel, stb), akkor megint húzz rajta és teszteld le. A core viszont valszeg jóval 400 fölé mehet, de lehet, hogy nincs hozzá jó hûtése. Télleg, van rajta venti, vagy csak borda? MErt ha nicns venti, akkor a core húzásával ne próbálkozz, mert megsütheted.

ollie
ja ez tuti sima 9600, bár a ramnak 200-nak kéne lennie még így is.

Ez elég nagy jóindulattal is csak sima 9600 nemPRO...
nezd meg a ram hany nanos.
rage3d tweak

rage3d.com
Na úgy néz ki én kitalálom mit vegyek, piac meg beszól és azt mondja ez nincs, vegyél másikat...
Tud valaki olyan boltot ahol nemcsak az árlistán de a polcon is van még eladó 9700-es ???
RelakS
Nekem semmi bajom vele, pedig tavasz óta muzsikál

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sziasztok,
Na úgy látszik lassan a pontot teszek a gép vásárlás végére, már csak ez a kari hiányzik. Az megvan hogy 9700-es lesz (pénztárca döntött) de nem tudom kitõl. Úgy látom PowerMagic kapott jót is rosszat is itt a fórumon. Mégis, most akkor érdemes ugy ilyenbe beruházni, vagy legyen inkább egy OEM ? A különbség nincs 1000 forint se.
ollie
#5783 egy szép pro nyák. ha a tied is így néz ki (a színe nem számít), akkor pro. amint Laalee írta, itt láthatod a négyzet alakú ramokat. a nem pro-n tégalalp alakúak.

ollie
club3d-nél

ollie
az egyiknek 200, a másiknak 340 ;D

Laalee
legeszszerübb ha megnézed a kártyát ha bga (kis fekete négyzet) tokozásu a memória nagy valószinüség szerint pro a kártya.

Azt hogy PRO vagy nem, azt nem tudod a hûtõborda levételével sem megállapitani, mert mindkettõn ugyanúgy RV350 chip van.
Legjobb ha a mûködési frekvenciákat megállapitod valami tuning programmal.
Ha 400/300 akkor PRO, ha nem nem.
Gerry
BBA, mert az tuti jó, Club3D-bõl meg van 2-féle, az egyiknek 200, a másiknak 300MHz-n megy a memója, ez meg ugye nem mindegy!

Balea
Egy kérdés. Melyiket javasolnátok a két kártya közül:
BBA Ati Radeon 9600Pro
vagy
Club3D Ati Radeon 9600Pro

Régebben ateista voltam, de azután megismertem Magamat...

Met
Persze, hogy ne zöldüljön meg😄

Nem tudom, nekem a ram réz hûtõfelületét is feketére színezték ... boztos van oka.

ollie
esztaláltam:

http://www.techspot.com/tweaks/radeon/index.shtml

Laalee
abban van valami hogy a fekete szinû hûtõfelületnek jobb a hõleadása, de nemhiszem, hogy a temperával festett alu borda nagyot dobna a hûtésen 😄 egy gyárilag feketére oxidált aul hõtés valszeg jobb eredményt hozna mint egy arany színû, vagy sima ezust felületû

elég sok helyen hõvezetésként írták....prohardver stb
LOL 😄
csaptelep
Amúgy a Nickles - pc tuningolás '99 -ben
javasolják, hogy fessük be feketére a hûtõbordákat, mert így sokkal jobb a hõvezetés...
Hát nem tom...

Ha jól emléxem nem a hõvezetés volt az apropója, hanem az elektromos interferenciák csökkentése...
Laalee
na ja marketing... állítólag jobb a hõelvezetés, gyakorlatilag meg magyarázzák akinek akrják 😄

ha ezüst tartalmú lenne akkor rövidre kéne zárnia az egész nyákot, ha meg ezüst szinû festék akkor meg mitöl jobb mint a piros vagy zöld esetleg kék, de ha még igaz is lenne szerinted hány wattnyi hõt tud elvezetni az a pár miligram ezüst amit a festék tartalmaz?

B@dsector
Ennyivel gyengébb mert nekemis ilyen van de itt
leírom pontosan #5770 .
Az ezüst festés nem dekorativ céllal van a triplex kártyán😊
Laalee
azért nem egészen a +pénzért kapsz rusnya ezüst festést + világitó ventit 😄

55rongy....
az egy 9600 PRO és egy Terratec Cinyergy 400
sokkal jobban jársz ezzel a kombóval
ha bruttó akkor meg egy sima 9600 még az is jobb mint egy 9000

kajak ez a triplex kártya
kár hogy baszott drága

helyetted tuningolják.....és ezért fizess...........
Elég szép darab 9600PRO-S😊
Triplex REDai, alapból 425/740...
A 8500/9100hoz sehogyan sem viszonyul (szinte), a 9200=9000+AGP8X. Ennyi.
Laalee
nem kényelmesebb egy kulsõ tuner vétele? igy minden kártyacseréhez vehetsz uj tunert is, ha a kártya teljesítménye nem szempont akkor a 9000el jol jársz. nekem egy 7500aiw em volt régen, az szép képet adott, szebbet mint az elötte meglévõ miro pctv prom, ami az egyik legjobb tuner talán még most is.

Sziasztok!

A hozzáértõ segítségetek szeretném kérni:
A mostani videokártyám (geforce2 mx400 32Mb) cserélném le egy olyan videokártyára, amely tv tunert is tartalmaz egyben.
A Radeonok után olvasva találtam rá a Radeon 9000 pro all-in-wonder 64Mb-ra. Ennek az ára számomra megfizethetõ, nem úgy mint a Radeon 9700 pro all-in-wonder ára.

Arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek Radeon 9000 pro all-in-wonder-rõl?

Vagy esetleg tudtok-e valamilyen olyan más videokártyát ajánlani, amely tv tunert tartalmaz és lehetõleg nem több 50-55 ezer forintnál?

Elõre is köszönöm hozzászólásaitokat!

csaptelep
Vagy félre értettem?