Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki segitsen mar pliiz!Teljesen ismeretlen vagyok ezen a teruleten, ugyhogy azt se tudom merre kezdjem.Hol talalok ATI 9700 hez olyan bioszt ami kiszedi az overlock tiltast? Es hogyen kell majd bios-t cserelni?
Elore is koszi!

Ok! Óriási hülyeséget irtam!
Nagyon félreolvastam...
Elnézést
cifuatwork
Mi köze a Gf-nek a Radeon-nak?

Egy másik fórumbó idézet az Atitool-ról:
"van azonban egy program, ami a GF-ek beépített tuningolási lehetõségeit egy kis beállítófülön felfedi a VGA tulajdonságainál, de szvsz kerüld. nekem egy driverreinstall után állt vissza a rendszer csak normálisra, mert olyan szépen hazavágta az a kis program "

Ez azért megrémiszt egy picit
ollie
Elfüstölni csak akkor fog, ha meghal a ventillátor a kártyán, de akkor tök mindegy, hogy 400 vagy 500-on ment e. Ha néhány óra játék után sem volt probléma akkor már nem valószínû, hogy lesz. Próbálj pl 3dmark03-at futtatni órákon keresztûl (vagya hasonló progit ami ennyire leterheli a kareszt). De a legjobb valami táposabb játék beizzítása, mert akkor tuti nem hagyod a gépet felügyelet nélkül.

ollie
Ha a 9800 pro-ra gondolsz, keveset próbálkoztam. 410-en még jól ment a gpu, de nem tesztelgettem nagyon, mert minek is húzni egy ilyen karit. Bár a Far Cry elgondolkodtatott egy picit...

NeoMaN
Illetve hány fokig húztad? 😄DDD

Szerinted legyek óvatossabb?
Értem. Ha pár órácskát játszok ezen a beállításon s nem jelenkezik probéma, akkor hagyhatom ezen. S az a veszély nem áll fent hogy közben kfüstõl/bedöglik a kártyám? -ettõl félek nagyon
A ram-ok álltalában mennyire szoktak felmenni?
Enyém egybõl felment tegnap 380-ra, ma is újból kipróbáltam elõszor felmet 340-re majd leállt. Megszakitottam a tuningolást majd újrainditottam (340-es értékrõl)s felment 360 itt is megállt s újrainditottam ismét s felment 384-ig (tegnap egybõl felment eddig). Ennél tovább viszont nem megy.
Nem baj, hogy megált s újra-újra indítottam?
NeoMaN
Te má húztad?

NeoMaN
110 celsius...

ollie
tesztelgesd pár óráig, és ha közben nem kezd el furcsa dolgokat csinálni (szemetel a kép, fehér pöttyök mintha hangyák szaladgálnak, eltûnnek textúrák, eltorzulnak objektumok, stb), akkor ok. A gpu nem meglepõ, hoyg eddig felment (az enyém anno 520-on is stabil volt), inkább a ram ami meglep, mert nem szoktak ilyen jó ramot rátenni a 9600-okra.

Sziasztok feltuningoltam a 9600 pro-mat 500/385-re.
Ehhez a 10569#-ben ajánlott AtiTool-t használtam. Kártyám:9600 pro-mat
Autómatán tuningoltam a find max core/mem-mel (a beállításokban nem állitottam át semmit), külön külön s igy jutott: 500/385-re. Bár még nem igzán merem ezen az értéken hagyni, kicsit féltem a kártyám, hogy el ne szálljon
Kérdéseim:
1.Ez az érték, mely a progi adott megbízható, szóval nyugodtan használhatom a kareszt ezen az értéken?
2.A venti birja rendesen hûteni? Nem kell rá plusz venti?
3.Nagyban csökken az élettartam?
ollie
Szerintem nem lehet rossz. Amennyire tudom, õk elsõsorban nem hazai forgalmazóktól veszik a cuccokat, hanem közvetlenûl a gyártóktól, ezért olcsó.

Sziasztok. Itt beszélgettünk arról, hogy hol érdemes vásárolni. Nos most hogy mondtátok az alien-t. Megnézegettem, és sokkal olcsóbb bolt ebben-abban. Pl. alaplap. Megkapom a gigabyte 7n400 pro II-õt 31ezerért áfával együtt. sapphire 9800 pro-t meg 51200+áfáért. Milyenek ezek a cuccok szerintetek??

ollie
Fokig?

Hány fokig érdemes húzni a magot egy 9600XT-nél?

MaSzKa
Kösz mindekinek!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

cifuatwork
Ha jól értelmezem, akkor nem lehet gond, mivel az MX 3,3 VAGY 1,5V-os, az alaplapba pedig AGP 1x/2x-es kártyát nem szabad rakni, mert azok csak 3,3V-on mennek.
Elvileg tehát nem lehet baj...

ollie
A kártya tud 4x AGP-t szóval tutira bele tudod tenni (4x módban 1,5 V-n fog menni).

MaSzKa
Helloztok! +int AGP PRobléma!
-Van 1 Asrock k7s8x alaplap 4/8x Agp Nem szabad a leírás szerint 3.3Voltos kareszt beletenni
-Van 1 GF2 MX400 1/2/4x Agp 1,5/3,3 Volt
?nem fog e valami elfüstölni?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

[Jakuza]

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Mi a SAPPHIRE honlapja ahol vannak képek a karikról ?????

Sziasztok

SAPPHIRE ATI Radeon 9800 Pro 128MB DDR TV-OUT + DVI (AGP)

Érdemes megvanni?Vett ilyen kártyát OEM-be?Érdemes megvenni õket ??????????

ollie
Szerintem az Alien Computers a legkorrektebb, ott adnak jó tanácsokat is, de nem érzem mellette, hogy le akarnák nyúlni az összes lóvémat.

ollie
Mert ez olcsóbb volt és extra hûtés és hõszenzorok vannak rajta. A BBA akkor jó, ha nem kell semmi extra hozzá.

ubi
Bluefish jó, ott vásárolhatsz
OKé, én nem is tervezem, hogy ott vásároljak. Én Pesten az aqua-ban, és a bluefish-ben szeretnék vásárolni. róluk mit gondoltok??

ubi
MISTRAl romániából veszi 3 hónap garral és eleve szarnak a fejedre, bármit is viszel vissza!!! NE VÁSÁRLJATOK OTT SOHA!
olli látom megvettend a tyan tachion-t. Milyen? mi ért vettél olyant, ha BBA a legjobb? 😊)

ollie
BBA a legjobb, Built by Ati! Bár nemtom honnan szerzik, mert az ATI elvileg nem forgalmaz Európában saját "gyártású" kártyákat.

BBA-sat nem akarok. inkább akkor sapphire, vagy excalibur.

tier
Vagy itt van ez. ATI Radeon 9800Pro 51k+fa. Ez eredeti BBA. www.aliencomputers.hu

I can\'t remember anything Can\'t tell if this is true or dream

És az aqua milyen cég olyan szempontból, hogy ha rossz valami, és visszaviszem, akkor hogy fogadják? Naná hogy nem örülnek, na de ugye nem szórakoznak annyit, mint a mistral...

ollie
Tapasztalatom nincs Sapphire-al, de baj csak akkor van, ha tönkremegy, mert nem szeretik ott ha az emberek visszavisznek dolgokat.

Én helyedben rendelnék egyet: www.aqua.hu, www.ready.hu Itt lehet kapni 54ezer+áfáért eredeti dobozos HIS Excaliburt, és Sapphire-t.

Hali! Van valakinek tapasztalata a mistral-os ati radeon 9800Pro-val? Szerintetek jó vétel 75000-ért sulinetbe? Link itt:ATI Radeon 9800Pro 128 MB

Abit IC7-G full - P4 Northwood [email protected]/800 - Geforce FX 5600XT 256DDR 364/431 - 2*256DDR - Pioneer DVDR-106D 120Gb Maxtor7200 8Mbyte cache SATA - 2x 80Gb Maxtor7200 8Mbyte cache

ollie
Na igen az alaplap egy elég gagyi ECS lap SiS chipsettel, ami a lehetõ legrosszabb párosítás. Majd meggyõzõm a havert, hogy most már azért vegyen egy új alaplapot + procit.

cifuatwork
Valószinüleg az alaplap AGP 4x, és azért a proci se túl erõs (finoman szólva...), szóval nekem reális adatnak tûnik.

ollie
Na a haveromnak odaadtam ajándékba a HIS Excalibur 9700 pro-t. Nos neki a következõ konfigja van:

Tualatin Celeron 1300
512M DDR 266
SB Live! 5.1

3dMark03 3600 pont
3dMark2001 8800 pont
Szerintem ezek nem igazán reálisak, többnek kéne lenniük, nem? Legalábbis a játékok a pontokhoz képest is gyorsabbnak tûnnek.

Na de a játékok hasítanak rendesen. Persze a proci viszafogja a kareszt valamennyire, de semmi sebességcsökkenés nem érzékelhetõ 6xAA és 16xAF bekapcsolása után, sõt mintha egyes játékok gyorsabbak lennének úgy. Ez persze nyílván azért van így mert a proci visszafogja a kártyát, viszont az AA és AF-hez semmi köze sincs.

ollie
Hát gyerekek, nagyon állat ez a Tyan 9800 PRO-M. Méri a gpu és a memóriák hõmérsékletét valamint a venti fordulatszámát, és van hozzá gyári tuning, ill. venti fordulat szabályzó. Ha meg túlmelegszik a gpu játék közben, még a káros hõfok elõtt hanggal jelez (ez is a kártyán van rajta.)

Es honnet lehet beszerezni? Hogyan kell cserelni?

koszi

Bios csere kell.Nekem is azt kellet a 9500Pro-n.

Kulso overlockal probaltam mar vagy 5 felet
1 vonasal is feljebb huzom azzonal letilt es fekete kepernyo lesz.

azt mint mondta valaki csak xt-knél van és nem is érdemes megbuherálni emiatt a krátyát, szvsz érdemesebb valami külsõ overlockert használni, régebben már irtak párat...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Mondja mar meg valaki PLs, hogyan lehet a 9700-as kartyamrol levenni az overlock tiltast!
Koszi

Narancs
Akkor veszed észre, mikor lefagy. Ilyenkor a GPU -t húztad túl...
Amikor szemetel a kép (na ezt tuti észre veszed) akkor pedig a memória nem bírja...
A tuning az élettartamot mindenképp csökkenti, szóval ha rögtön nem füstöl el az még nem jelenti hogy nem is fog!
Szóval csak ésszel!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Ha elkezdem tuningolni a 9600pro-mat, azokkal a progikkal melyeket ajánlottatok, nem áll fenn annak a veszélye, hogy meghibásodik, pl.: kifüstül.
Gondolom, majd úgy kell hogy szépen lassan kezdem pakogatni, de mikor veszem észre, hogy nem birja tovább.
Természetesen!! Valami info nincs róla?
Narancs
Ha bruttó akkor jó!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!