18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • tajfun
    Ennyi erovel visszamehetnenk a trident8900ig is a beleposzinttel, de inkabb csak hidd el nekem, hogy a gf4, r9600 mai jatekokban mar csak beleposzintnek felel meg.

"Es csaknem azonos ar mellett"
    A majdnem dupla ar neked csaknem azonos? Fogalmi zavaraid vannak.
  • tajfun
    "Erre mi a te valaszreakciod?"
    Ilyen "te szerencsetlen" (zsoldos, #13481) belebofogesekre megis mit vartal?

"Hol itt egyetlenegy eszerv kerlek mondd el? A szovegeid ures locsogas, es a masik fikazasa."
    Ugy latom vegre neked is feltunt hogy csak ennyire vagy kepes, orulok hogy belatod.

"Ha meg epp a hozzaertesemet kerdojelezned meg, programozo vagyok es az xt-k ota kovetem nyomon a pc-ket."
    Es akkor mivan? En is villamosmernok/infos vagyok, de ez nem kinek erosebb az apukaja verseny.

"Ertsd mar meg a gombostunyi agyaddal, az opengl es a d3d ugyanazt a hardware-t hasznalja."
    Latom a tyukeszednek tul magas ezt felfogni, szal ne eroltesd! Programozonak mondod maad, es ilyen baromsagokkal etetni a nepet? Csak nem a Gabor Denesre jarsz? Azt mar meg se probalom neked elmagyarazni hogy ugyanaz a progi C-ben vagy javaban megirva miert fut kulonbozo sebseeggel, ugyse ertened +.
  • hykao #13508
    Mi van??? Nem eldarabolódik a kép???
    Vsync-et állítsd mindig-re!
    A Control Panelen a Direct3D és az OpenGl esetében is külön be kell állítani (várj a függőleges szinkronizációra v. valami ilyesmi szöveg van, itt a csúszkát állítsd mindig-re)!
  • Met
  • tajfun
    Amelyik jatek dx9, ott igen, amelyik nem, annal nem.
  • Borg
    Próbáld inkább 1024*768-ra állítani a felbontást :)
  • Met
    sztem az nem túl jó jel
  • Narancs
    kicsit pontosabban: vízszintes vonalak párhuzamosan futkosnak a képenyőn...
  • Narancs
    Hi!
    Megvan az új kari! Sapphire 9800SE!
    Pár dolgot még nem értek: szóval beállítom az 1024*68 @ 85HZ felbontást, és a moncsin (LG F700B) látom ahogy úsznak a cuccok...
    Mi a fene ez?
    Hogy hehet kivédeni?
  • Met
    9600Prora raktad?
  • M. Tibor
    Szoval csak ovatosan a halkitasal en igy csak 110.000 ft buktam.:) Egy kuka 6000-forintos zalman bordaval.

A legjobb megoldast halkitasra csak 20 ft. Egy 100-omos ellenalas :)))
  • M. Tibor
    En is Felraktam a zalman bordat es fustolt a ati 4 nap mulva.:)))))
  • Zsoldos
    "Ami a 9600-zal is. Kepregeny. Alsokategoriarol van szo, felfogtad, vagy szotagoljam?"

Hat ma meg azert ez kozepkategoria, a beleposzint a 9550 es az 5200. Es csaknem azonos ar mellett egesz mas 30 fps-el nezni teljes pompajaban egy programot, es 18-al effektek nelkul.

Az uj drivert meg megkoszonnem, ha letesztelned a nwn alatt, hogy legyen valami hasznod is.
  • Zsoldos
    Olyan oltari nagy nevetseges idiotasagot amit te irtal, csak ritkan latni meg forumokon is. Erre mi a te valaszreakciod?

"Ne eroltesd amihez nem ertesz, hulyegyerek! Aki ennyire nincs tisztaban a fogalmakkal mint te, annak felesleges is barmit magyarazni, gyere vissza ha legalabb 2 mondatot elolvastal a temabol."

"Rajtad rohogunk, hiszen ervek helyett csak fikazasra futja a tyukeszedbol."

Hogy is van ez? Hol itt egyetlenegy eszerv kerlek mondd el? A szovegeid ures locsogas, es a masik fikazasa.

Ha meg epp a hozzaertesemet kerdojelezned meg, programozo vagyok es az xt-k ota kovetem nyomon a pc-ket.

Latom megint belekezdtel a szokasos hulyesegedbe a #13491-ben, igy leirom megint. "Driver vagy nem driver, majd most kiderul a 4.8 utan hogy tenyleg az vagy csak arra fogja az ati. " Ertsd mar meg a gombostunyi agyaddal, az opengl es a d3d ugyanazt a hardware-t hasznalja. Csak egy programozoi felulet, amivel a hardware-t magasabb szinten, nem kozvetlenul tudod kezelni. A hardware jo, az egyertelmu, igy max az opengl drivert szarul irtak meg, es nem tul optimalis a mukodese.
  • barret
    Svsz 2004-ben dx9-es teljesítményt kéne alapul venni nem?
  • tajfun
    1folytaban a 9600 vs gf4 a tema.
  • Bircsike
    Sziasztok! Van egy ATI RADEON 9500 Pro-m! Hogyan tudnám feltuningolni ezt az öreg de nagyon erős videókártyát? Ha letöltök egy BIOS-t a videókártyámhoz azt hogyan kell feltenni rá? Előre is köszi!
  • hykao #13493
    Cifu!
    Jól olvastam, hogy a TAA kapcsoló bekerült a Control Panelbe??? (az élsimítás részhez)
  • hykao #13492
    9600XT vs Gf4 volt a téma, nem más - amit te kezdtél el!!!
    Ne bővítsd ki te ezt globális ATI vs. nV összehasonlítássá!!!

A sok felesleges hemzsegés helyett inkább kipróbálhatnád, hogy a 4.8-as driver-rel jobban fut-e a hőn szeretett NWN-ed (élsimítással, és anizotrópikus szűrés mellett), és nem romlik-e közben a képminőség.
  • tajfun
    "Találtál (találtak) egy szem rohadt Neverwinter Nights-ot, ami esetében - nyilvánvalóan csakis driver okokból - a Gef4 gyorsabb, de persze csak élsimítás, és anizotrópikus szűrés nélkül. Mert ezek bekapcsolásával bizony egyből kétvállra fekszik a Gef4."
    Es meg 2 vallon is lenyomja (opengl-rol van szo meg mindig) a 9600 prot, 24.5 fps vs 23.7 fps.
    Driver vagy nem driver, majd most kiderul a 4.8 utan hogy tenyleg az vagy csak arra fogja az ati. Nemcsak az NWN alatt, minden opengl jatekban vagy gyengebb, vagy kb azonos szintet hoz az ati mint az azonos kategoriaju nvidia. Ezek a tenyek, nem ertem mit nem lehet ezen felfogni. Nem kell a bizonyitvanyt magyarazni csak azert mert neked epp ati kartyad van, nekem is az van, megse kellett ezert hirtelen az ati propagandajat atvennem. Mint az eletben mindenhol, itt sincs csak jo es csak rossz. Egyik ebben jobb, masik abban, jelen esetben az ati dx-ben jobb, openglben meg szarabb.

"ahogy meg melyik elvetemült ember játszana egy ilyen játékot (mint a NWN), ha 27FPS-el játszhat 4xélsimítás, és 8xanizotrópikus szűrés mellett (ahogy már ugye gyorsabb a 9600XT)???"
    9800pro van az asztali gepemben, 1024*768-ban jaccom az NWNt, es be se merem kapcsolni az AA/AF-et, mert egybol beszaggat. De biztos egy 9600xt az tobbet tud...

"Mellesleg a játékok döntő többsége nem OpenGl-es."
    Nem errol volt szo. Megint elkezdhetunk vitatkozni errol is, es ujra kijon hogy a szinvonalas jatekok kb fele openglt hasznal, de minek? Senki nem vitatta hogy d3d-ben gyorsabb a radeon, csak epp egy kifejezetten opengl-es teljesitmeny osszehasonlitasnal nem igaza ertem hogy kerul ez a kepbe.
  • tajfun
    Neki biztos eleg a kepregeny, en ennel tobbet tartok csak elfogadhatonak.
  • hykao #13489
    Miről győződjek meg???
    Találtál (találtak) egy szem rohadt Neverwinter Nights-ot, ami esetében - nyilvánvalóan csakis driver okokból - a Gef4 gyorsabb, de persze csak élsimítás, és anizotrópikus szűrés nélkül. Mert ezek bekapcsolásával bizony egyből kétvállra fekszik a Gef4.
    Az összes többi OpenGl-es alkalmazásban is, de a Direct3D-ről már nem is beszélve alulmarad a Gef4 - természetes módon.
    Akkor milyen számítás alapján lett az a konklúziód, hogy a Gef4 gyorsabb, mint a 9600XT (akár csak OpenGl-ben is), csupán mert egy szem rohadt játék esetén ez a helyzet, de csak persze alapbeállítások mellett - ahogy meg melyik elvetemült ember játszana egy ilyen játékot (mint a NWN), ha 27FPS-el játszhat 4xélsimítás, és 8xanizotrópikus szűrés mellett (ahogy már ugye gyorsabb a 9600XT)???

Ki a fene játszik ma már élsimítás, és anizotrópikus szűrés nélkül ilyen kártyákkal (9600-tól felfelé)???

Mellesleg a játékok döntő többsége nem OpenGl-es.
  • tajfun
    Kell a venti, bar elmegy anelkul is, foleg ha nem tuningolsz, de ha jot akarsz a kartyadnak, rarakod. Foleg ha visszajonnek a 30+ fokok.
  • tajfun
    Nem vagyok 1 html guru, de nem is allitottam. Megprobaltam, nem ment, kesz. Megtalalod a linken amit akarsz.
  • tajfun
    OpenGL-rol volt szo, te olvasol is vagy csak irsz?

"Mar a mai programokban is csunyan alulmarad, meg szurok nelkul is, es mi lesz szerinted jovore?"
    Ami a 9600-zal is. Kepregeny. Alsokategoriarol van szo, felfogtad, vagy szotagoljam?

"Ja, egy kartyaban szerinted kulon hardware van opengl-nek es d3d-nek? Vagy opengl-nek "tobb ero" kell? Azok API-k te szerencsetlen. Software-k."
    Ne eroltesd amihez nem ertesz, hulyegyerek! Aki ennyire nincs tisztaban a fogalmakkal mint te, annak felesleges is barmit magyarazni, gyere vissza ha legalabb 2 mondatot elolvastal a temabol.

"Vicces, hogy megkerdezesuk nelkul azonositottad a tobbiek velemenyet a sajatoddal, foleg ezutan a megszolalas utan orulj, ha nem rohog rajtad mindenki olyan szinten, mint en."
    Rajtad rohogunk, hiszen ervek helyett csak fikazasra futja a tyukeszedbol. A sulinet sok hozzad hasonlot raszabaditott a netre.
  • [NST]Cifu
    Ügyes, .SWF-et akarsz beszúrni... És még csodálkozol, hogy nem működik... :)))
  • [NST]Cifu
    Haverom 800x600-ban játszotta full részletességel, 8xAF és 0xAA mellett egy ASUS 9600XT-n. Tehát enyhén szólva is hülyeség amit mondasz...
  • Punker
    nekem Sapphire 9800Pro Ultimate van az is meleg CoD-ozás után de én nem raktam be + ventit nekem halk gép kell.
  • Met
    Felraktam a zalman bordát, kicsit colin 4-eztem max grafikával 1024x768ban. És elég forró a borda, a ház oldalán van egy venti az most nem megy mert nincs felrakva az oldala. Elég lesz az a venti, hogy lehűtse vagy kell a plusz venti a bordára?
    HIS Excalibur 9600Pro-ról van szó.
  • Zsoldos
    Na akkor nehany link a kedvenc cikkedbol:

ut2003
    x2
    aquamark
    tron

Egy izmosabb alkalmazasban a gf4 meg se mukkan a 9600 mellett. Az uj driverrel opengl-ben is kb ilyen lesz a helyzet.

Mar a mai programokban is csunyan alulmarad, meg szurok nelkul is, es mi lesz szerinted jovore? Es mindemellett epphogy olcsobb valamivel (21-ert mar lehet venni 256mb -s 9600pro-t).

Sajnallak teged is, meg azokat akiknek te adsz vasarlasi tanacsot.

"OpenGL-ben meg forditva. A 9600 hiaba dx9, oda mar keves az ereje, akkor meg minek."
    Ja, egy kartyaban szerinted kulon hardware van opengl-nek es d3d-nek? Vagy opengl-nek "tobb ero" kell? Azok API-k te szerencsetlen. Software-k.

Vicces, hogy megkerdezesuk nelkul azonositottad a tobbiek velemenyet a sajatoddal, foleg ezutan a megszolalas utan orulj, ha nem rohog rajtad mindenki olyan szinten, mint en.
  • tajfun
    Lehet "optimalizaltak" jol.
  • tajfun
    Hmm, hat a flashet igy nem jeleniti +, de a lenti linken megtekinthetoek.
  • tajfun
    Hat akkor gyozodj meg rola magad is:

Link.
  • tajfun
    Hat ha neked 640*480-ban, minimal reszletesseggel is eleg, akkor hajra. Ennyi erovel persze jacchatnal q1-et is, ha mar hasonlo szintre butitod vissza a jatekot...
  • tajfun
    Jo, akkor csak neked a Nap fekete, a fu" piros, nekunk tobbieknek meg nem.
  • tajfun
    En csak orulnek neki, mert jelenleg mind2 gepemben radeon van.
  • tajfun
    Szerintem probald ki a valosagban ezeket a kartyakat. Tudod, nekem megadatott hogy van mind3 (9800pro, 9600, gf4), lehet ezert ertek hozza jobban?
  • ollie
    hát őőő, nálam teljesen másmilyen a víz, sokkal szebb
  • hykao #13472
    Akkó' szép - gyors IL-2 teli - álmokat! :)
  • [NST]Cifu
    Nem tudom biztosan. Szerintem nem ártott volna egy pár screenshot, hátha valami turpisság van emögött... De sajnos már marha fáradt vagyok, szóval megyek is aludni...

Áhhh... Azért az nagyon megnyugtatott, hogy ezentúl az IL-2-ben Perfect részletességel is játszható lesz a game...