18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#13710 Hát először is pontosítsd, hogy mit jelent az, hogy hullámzik.
Pár haveromnál volt ilyesmi gebasz.
Valószínűleg zavarta náluk a jelet valami, de nem a géppel, és nem is a kártyával kapcsolatos a dolog szerintem. -
the Godfather #13709 Van egy problémám....nem tudom hogy mi okozza, de meg kell oldanom. Szoval, nemrég vettem egy Radeon9800Pro256-ot amit sikeresen flasheltem XT-re. Teljesitmény, overdrive képminöség minden rendben, csak amikor a TV-kimenetet akarom használni, a TV-n megjelenö kép hullámzik. Nos, régebb használtam ugyan csak ATI-s kártyát tv-re, amolyan 9500np128-->9700pro ugyancsak flashelt kártya, és semmi gond nem volt sehol, gyönyörü kép a tv-n. Nos..valami tippet adjatok, hogy driver, vagy a flash miatt lehet?.....Valakinek volt hasonló esete? -
#13708 ok.
azért beírtam az észrevételeimet, remélve, hogy más is kipróbálja, aztán több szem többet lát alapon majd elválik. -
Borg #13707 De összehasonlítási alapod sincs :) Hacsak nincs melletted még egy ugyanolyan gép, másik catalysttel :)
A különbségek minimálisak lehetnek, bár ha nem zavaróak, ahogy írod, akkor úgyis mind1.
Csak azért irtam, hogy a + teljesítmények szinte mindig van ára :) -
#13706 Nincs tweakerem, de elhiszem amit mondassz.
Csupán én nem látok képminőségromlást. -
Borg #13705 Ezért irtam, hogy tweakerben nézd meg.
Z buffer beállítások, textúraminőség, mipmap stb stb. Ezer féle beállítás van, amitől "csak bizonyos esetekben romlik a képminőség" (© nVIDIA:), de javul a teljesítmény. -
Bircsike #13704 Dehogynem!!! Ebből a videókártyából lehet egy teljes értékű 9800 XT-t csinálni!!! Ha érdekel valakit akkor szóljon! -
#13703 Én nem vettem észre minőségromlást a képen!
Mellesleg az OMEGA driverek nem a gyorsaságot tűzik ki célul, és mégis ez van most.
De ha te tudod, hogy miket állít át, akkor légyszi meséld el. -
#13702 Teljesen hivatalos és úgy hívják, hogy Hydravision -
rayman2003 #13701 Hi
Kinek van itt Sapphire 9800 pro-ja?
Kinek van meg Redline program amit SaPPHIRE KÁRTYÁHOZ ADANK?
Mert kéne progihoz cd-key?
Amit kaptam hozzá nincs rajtan sehol
Valaki kuldje akinek meg van.
Elore is köszönöm.
-
Borg #13700 De minek az árán. Nézd meg tweakerben, hogy mit állít át az omega, hogy gyorsabb legyen.
A plusz teljesítmény nem csak úgy "terem" a semmiből... -
Robbb #13699 Szasztok!
Szerintetek melyik x800pro érdemes megvenni,van-e nagy különbség:gigabyte,sapphire,his exalibur?
A gigabyton 1.6 ramok vannak(nem biztos)
Köszi! -
#13698 Jelentem alásan kipróbáltam a 4.8bétával is (modolva).
Ugyanannyit ért el, mint 4.9béta alatt!
Tehát, ahogy gondoltam a 4.7-en alapuló OMEGA driverrel ezek szerint több, mint 10%-kal gyorsabb a kártya, mint akár a 4.8-as, akár a 4.9-es bétával!!! -
#13697 Ezt tudom, de gondoltam a 4.8bétához képest írták.
De mindegy, megnézem a 4.8bétával. -
Borg #13696 Kerek perec leírták, hogy a 4.9 béta CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az X800 kártyák esetében hozz +fpst a d3-ban. -
#13695 Na sikerült megoldani a modolást.
Danecay hívta fel a figyelmemet, hogy a 2.0-ás RivaTunerrel (ill. egyik mellékprogramjával) meg lehet patch-elni az ati2mtag.sys vagy at2mtag.sy_ fájlt.
Na ezt megpeccselve (és a fölöslegessé vált .sy_ fájt törölve) már az install után ismét a jól megszokott 9800pro teljesítmény fogadott...
CSAKHOGY! A DOOM3 timedemót lefuttatva 3FPS-sel kevesebbet értem el, mint előtte a 4.7-es modolt OMEGA driverrel. (26.1 előtte 23 utána) LOL!
Tehát a 4.7-es OMEGA bizony gyorsabb, mint a 4.9-es béta Catalyst...
Cifu! Lehet, hogy ez volt a titka, hogy nálam jobb volt az eredmény, annak ellenére, hogy csak 4.7-es volt fenn, és a videókártyám is gyengébb... -
tajfun #13694 Elvileg ez lenne a lenyege (tobbek kozt). -
#13693 mostani gamerben van tuning leírás 9800Proról XTre -
#13692 Tényleg egy kérdés:
ha a 9800SE-mbe belesütök egy 9800pro biost, akkor onnantól nem kell modolnom? -
#13691 Sajnos nem jött össze ilyen egyszerűen a dolog.
9800SE-nek installálta. -
tauka3 #13690 Nem szeretnék igazán pakolászni, ezért megkérdezem, hogy pl hálókártyám nem zavarhat be neki?bár 2 pci slot van köztük...
Nincs az Ati-hoz valmi (fél)hivatalos progi, amivel a többképernyős módot lehet egyszerű(bb)en kezelni, mint az nvidia-hoz a tvtool? -
tajfun #13689 Hat erre nemtok mit mondani, nekem pont forditva van, a tv is tuneren m1, de haverom kirakta a 9800projat tv-re es semmi baj nem volt vele, semmi extra buveszkedes nem kellett hozza. -
tauka3 #13688 Hi, srácok, remélem tudtok segíteni...
Szóval én tegnap vettem egy Sapphire 9800pro vidkártyát, és játék téren (doom3) teljesen oké, 1024*768*high simán fut szépen. De. Igazából azért váltottam ati-ra, mert sokan mondták, hogy a képe szebb, mint a geforce-oké. Tv-n is. Namost én ezt a kártyát rákötöttem a tv-re, de tisztán láthatóan van benne vlmi zavar, amit nem tudok eltüntetni. Ugyanazt a kábelt használom, amit a ti4200-nél, azzal nem volt ilyen prob. Kompoziton kevésbé, de S-videon nagyon látszik, vlmi interferencia vagy mi (ahova pl ki van írva egy ablak neve, balról jobbra, függőleges vonalak vándorolnak, mintha olyan tv adót néznék, amit zavar vlmi, dehát ez mégiscsak egy 50ezres vidkártya...a 20 ezres ti4200 szebb képe lenne?????????). Namost nem szeretnék 50k-ért ilyet kapni, szeretném ha jól működne. Már minden létező dolgot, kábelt kipróbáltam, Catalyst-okat is, de semmi változás. Zavarni nem zavarhatja semmi, merta szoba közepére szedtem már ki a kábelt, de ugyanaz. Másnak minden oké a tv képpel? Mi lehet a gáz, mire érzékeny ennyire ez a kártya?? Segítsetek plíz, mert most nemtom, hogy mi tévő legyek, ettől jobbat vártam....köszi előre is...:( -
tajfun #13687 mail? -
#13686 na de azt, hogy?
telepítés előtt mindenkinek ugyanazok a fájlok vannak a sima Catalyst-nál.
a telepítés utáni 9800pro féle .sys fájl kell, és azt kell kicserélni az én 9800SE féle .sys-emre nem?
bár most ahogy belegondolok, ha a telepítés előtt a .sy_ fájlt lecserélem a 9800pro féle .sys-re akkor elméletileg csak azt fogja tudni használni...
hmmm kipróbálom! csak valaki dobjon meg egy 9800pro féle 4.9béta felinstallált ati2mtag.sys-el.
a windows/system32/drivers könyvtárban van -
#13685 A R360 esetén van egy kis hődióda, valamint javítottak állítólag az élsimitásért felelősz részen. Ezen kívűl különbség nem nem sok van, max. az, hogy az R360 magasabb frekin fut. -
maniac001 #13684 Gondolom az R360-as Sapphire Radeon 9800PRO sokkal drágább mint az R350-es.
Én az enyémet 61.500-ért vettem. -
tajfun #13683 Az az xt gpu. -
maniac001 #13682 Hello!
Nekem egy Sapphire Radeon 9800PRO van, de az R350-es. Az R360-as miben jobb és mennyivel? -
#13681 erre nem gondoltam, de nem rossz ötlet -
#13680 hát első lépésben próbálkozz csökkentett módban -
#13679 köszi.
már csak a gép többi részét kell megvárnom. Sulinet Expressz száksz. de ez már offtopik. :) -
#13678 jó választás -
#13677 Remélhetőleg én is péntektől! :) -
#13676 mától egy Sapphire Radeon 9800 Pro 128 megás kártya -remélhetőleg - boldog tulajdonosa vagyok -
tajfun #13675 Nem 1szerubb a kicsomagolt driver konyvtaraba behajitani meg install elott? A mobil radeonoknak is ugy kell a catalystot. -
#13674 ööö NTFS a rendszer, és floppymeghajtóm nincs.
megoldható azért valahogy szted? -
#13673 Ja, kell szerezned egy ilyen sys file-t, amit a driver 9800 pro-hoz telepít fel (ugyanis minden fajta kareszhoz más ilyen file települ fel). Dobj nekem egy mail-t ide: gyokzoli(KUKAC)hotmail(PONT)com, és visszaküldök az este egy ilyen file-t neked (nekem 9800 pro van). Csak nem túl egyszerű felülírni a régit, vagy csökkentett módban kell, vagy ha úgy sem megy, valami bootfloppyról (ha ntfs a filerendszered, akkor még bonyolultabb a dolog). -
#13672 a 9200se csak gyorsabb, mint a 7000-es, szal szerintem azt -
rayman2003 #13671 Hi
Kinek van itt Sapphire 9800 pro-ja?
Kinek van meg Redline program amit SaPPHIRE KÁRTYÁHOZ ADANK?
Mert kéne progihoz cd-key?
Amit kaptam hozzá nincs rajtan sehol
Valaki kuldje akinek meg van.
Elore is köszönöm.