24
Rdram gondok
  • pista
    Nagytudású barátom! Ha okosat nem tudsz írni, minek villogsz?
  • jasper.
    Ahogy ti megértitek az én 3 ill 4 procimat ,úgy én is megértem az illetve rövidítését.:o)))
  • Pheel
    Ill

Ez a furcsa betűhalmaz az illetve rövidítése a mondat elején :)
  • Mathias
    egyébként keress friss drivert XP alá a hangkártyához.
  • Pheel
    Nekem sima Live!-om van, nem 5.1. Amióta van hivatalosan is XP (okt 25), azóta nincs ilyen problémám. Mondom, még anno 2k-s driverrel volt. Ill ott a liveware cseszte el a drivert.
  • jasper.
    bocs! :o))
    memoria!
  • Mathias
    "Akkor még azt is leirom hogy a második két procival együt bekerült egy live 5.1-es is! :o((("
    szerintem ezt nem érti Pheel, de én sem.
  • jasper.
    Nem tudom nekem ez van fent a live-hoz driver!
    Gondoltam tudni fogod,hogy ez jó vagy sem!
  • Pheel
    Ezt meg nem fogtam fel...
  • Pheel
    Vannak ennek verziói :)
  • jasper.
    SBLive51XPDrvUpdate.exe
    ez van most fent!
  • jasper.
    Köszi srácok nagyon rendesek vagytok!
    Akkor még azt is leirom hogy a második két procival együt bekerült egy live 5.1-es is! :o(((
    Most akkor mi van?
  • Pheel
    Versio: te nem a PlayStation 2-ődön játszol? Mire neked az az olcsón nagy teljesítményű AMD PC? Videot tömörgetsz vagy nagyterheltségű szervernek használod? :-PPP
  • Pheel
    Az XP-ben alapból van egy olyan beállítás, hogy ha olyan hibát érzékel, ami kékhalál-szerű állapotba juttatja a gépet, akkor azonnal reseteljen és kész. Ezt ki lehet kapcsolni és akkor legalább elolvashatod a hiba okát a szokásos kék képernyőn és nyomhatod te a reset-et.

System Properties->Advanced->Startup and Recovery->System Failure->Automatic Restart

Versio: neked meg tényleg nem kellene beleszólnod, ha csak az Intelt bírod szidni és semmi ötleted nincs. Ez a "probléma" bármilyen PC-n előfordul, köszönhetően napjaink elterjedt operációs rendszerének alkotóinak.

Okozhatja bármilyen driver- illetve hardverprobléma. Nekem akkor fordult elő, amikor a Live-omhoz Win2k-s driver volt még csak. Azzal izmosakat resetelt, majd kékhalálkodott a gép.

Lehet még feszkültség ingadozás (alaplap vagy táp hibája) és még nagyjából 1000 dolog, de az Intel procit, mint olyat kiszűrhetjük. Memóriát szintúgy IMHO.
  • Mathias
    Nono Version tényleg minek baszogatod nem szép dolog.
    Jasper: Nem hiszem hogy a RAMokkal lenne baj. inkább valami mással. Tényleg sok minden lehet több info kéne, de vegyél ki minden fölösleges dolgot a gépből, még a fölösleges RAMokat is.
  • versio
    lehet ramhiba is
    ha van 4 ramod akkor probálj meg csak 2 -t belerakni
    igy meglehet találni a hibás ramot,de nem biztos hogy ez a baj
  • jasper.
    Na egyre jobb veled beszélni!
    Igen tudom, de ha elkezdtem variállni a ramokkal jobb lett igy gondoltam ,hogy a ramokkal van a gond!
    Egyébként 400-on is csinálja!
    Volt olyan nap hogy fél óra alatt 3* ,de most az elmúlt két napban összesen volt 1!
    Volt úgy hogy a win-ig sem jutott el mert mindig újra indult a bejelentkező képernyő előtt!
  • versio
    elvileg 400-on megy

ha nem huzod akkor nem resetel a gép???

mer ha 400-on is resetel akkor sok gond lehet
    a táptol kezdve a driverekig bármi
  • jasper.
    Na látod igy is lehet nem kell egyből nekem esni!
    Valaki amd-t vesz valaki meg p-t.
    Nekem ez jutott neked meg gondolom amd.
    Akkor váltsunk hangot ha lehet!ok?
    Nem vagyok 13 és nem is 20 ,de nem is ez a lényeg.
    Hanem ,hogy tudsz-e valamit segiteni vagy nem?
    Azzal hogy azt mondod ,hogy a Mhz jó a ramnak az ok.
    Itt mindenki legnagyobb elfoglaltsága, hogy minél többet kihozzon a gépéből csak az a kérdés mi az ami még nem gond a ramnak mert ha már 1,9 megy a P4 akkor jóval 400 fölött jár a ram Mhz-e és ha jól tudom 400-on kéne mennie ,de javits ki ha nem jól tudom!
  • versio
    szerinted kinek van itt a forumon rdramos gépe???
    talán rajtad kivül még 1-2 embernek
    nemhiszem hogy kapsz segitséget
  • jasper.
    Tudsz mást is vagy csak engem ba...gatni?
    Mert igazán semmit nem mondasz!
  • versio
    most hallottam egy jo sztorit:

13 éves kissrácnak az apja venni akart gépet
    persze számtech tudása se az srácnak se az apjának nincsen
    apja bemegy a boltba mondja a leggyorsabb pc kell :))
    igy kapott egy p4 2ghz-es konfigot fél millioéert

igaz ugyan hogy ha amd-t vesz fele ennyiböl kihozza,
    meg még gyorsabb is lesz :))

szoval azt akartam kihozni az egészböl
    véleményem szerint csak a lamerek vesznek p4-et:)
  • versio
    a Mhz az nagyon jo a ram-nak,minél nagyobb annál jobb:))

ha ennyire kezdö vagy jobb lenne ha nem is kisérletezgetnél ,
    vidd szakemberhez az majd megjavitja

• jasper.
    Sziasztok!

Ha valakinek lenne tapasztalata az Rdramokkal kapcsolatban és megosztaná velem nagyon hálás lennék!
    Xp fut a gépemen abit th7-es alaplap P4-es procival.
    Természetesen Rd ram-al.Sajnos töbször előfordult már ,hogy a gépem játék (de talán még játék nélkül is) magátol nyomott egy resetet!
    Próbáltam kivanni kettőt, más sorrendbe vissza tenni a 4-et mert úgy vettem észre ,hogy nem mindegy neki.Valamikor eltelik úgy nap ,hogy nem is resetel ,de van amikor többször is.
    Az is nagy segitség lenne ha valaki megmondaná nekem mi az a mhz ami jó a ramnak mert alaplapból tudom állitani. 300, 400, illetve proci húzáskor ettől eltérő is lehet.
    Remélem nem egy olyan hozzászolást sikerült inditanom ahol az én beirásomon kívűl nem lesz semmi más!