28
Pentium tuning
-
[Walaki]D`Lair #28 én poverstrip-el felhúztam a tesóm s3 Virge/dx vagy vx nemtom. videókártyáját 70-ről 100(!) MHz-re!!! 0.00001 mp alatt Sz@rrá fagyott. És még nem értek a tuningoláshoz :))))))))))))) -
Anee #27 Lehet....nekünk a P166 ot húztuk P200ra de mivel a GP2 fagyott visszaállítottuk:-))))))))
-
#26 Lehet. Akár 233-as is lehet belőle :) -
[Walaki]D`Lair #25 Lehet egyáltalán tuningolni a 200MMX-et? -
Bilux #23 valaki tudna egy gyári intel cell2-es vagy Tu..proci hűtőtt mutatni?
Link jöhet! -
Mathias #22 mág=még -
Mathias #21 Tesztelhetsz mág 3DMarkkal vagy játékkokkal hogy stabil-e. A feszültséget állíthatod 2.2re is ez nem árt a tuningnál(tovább húzható). -
Epox #20 BLO: SiSoft Sandra 2001 Pro. A teljes verziót letöltheted innen: http://www.wtcracks.com/1.html
Lefuttathatod a multimédia és a CPU Benchmarkokat is. Mind 466 - on, mind 434 - en. A PCI frekvencia normál esetben 33Mhz. Az FSB emelésével természetesen emelkedik a PCI frekije is és ha a PCI slotokban vannak kártyák, azok közül bizony nem mindegyik tolerálja a magasabb feszkót. Az én hangkártyám is ki volt téve nemrégen 41Mhz - es PCI frekvenciának és ez már egy kicsit sok. -
Blo #19 És a PCI frekvencia mire jó? -
Blo #18 Az AGP eredetileg is 2/3 volt. A feszultséget lehet állítani, most 2V-on van. Most beállítottam 434 Mhz-et, stabilnak tünik (466-ot is próbáltam de az nem volt biztató, lassabb volt mint előtte). Tesztelni mivel tudok? -
Mathias #17 Ja és nézd meg, hogy lehet-e állítani a feszültséget(Vcore). -
Mathias #16 Egyébként eddig az AGP 1/1-en ment? -
Mathias #15 A szorzót fölöslegesen álítottad mint láthatod. Mert ha valóban 5.5 lenne a szórzó akkor az 660Mhz lenne,tehát nyugottan állítsd vissza 3.5-re. Az AGP-t ne állítsd át mert nem bírná a videókártya. Az FSB-t még állíthatod, ha így stabil. Aztán mindíg tesztelj és ha nem fagy emeld még feljebb az FSB-t addig amíg nem kezd el fagyogatni teszt közben. Sok szerencsét! -
Blo #14 Kösz a címet és az útmutatásokat!
Beállítottam a következőket: AGP freq.=2/3 CPU Bus or Host Freq., 5.5x multiple, 120 mhz CPU freq. selection. Ebből lett 420 MHz. Egyenlőre működik. Merjem tovább emelni a CPU frequency-t? Vagy álljtsam át az AGP-t? -
Mathias #13 Megnéztem elég sok leírás van az alaplaphoz, de tudnod kéne milyen verziós. http://www.asus.com.tw/download/manual/mb-man-slot1.htm Na itt van egy olyan hogy jumper settings azt töltsd le olvasd el (pdf formátum) és ott látod hogy hogyan kell az FS0,1,2,3 jumpereket raknod hogy elérd a kívánt FSB-t. -
Mathias #12 Blo: Nézd meg az alaplap leírást hogyan lehet növelni az FSB-t és a feszt, ha nincs meg a leírás töltsd le. -
[Walaki]D`Lair #11 Úgy értettem hogy akkor az FSB-t próbálja inkább. -
Blo #10 A biosban semmi erre vonatkozó, működő menüpont nincs. Az alaplap Asus P2B/350-U. -
Mathias #9 Havernál egy ilyen ment vagy 448-at -
Mathias #8 a proci valóban szorzólockos, de ennek az égvilag semmi azaz semmi köze az órajel emelséhez.
azt viszont nem értem mit jelent hogy nem engedi változtatni.Ha biosban próbáltad változtatni és úgy nem engedte, akkor lehet,hogy van az alaplapon jumper és azzal kell.Nézd meg az alplap leírásban. -
[Walaki]D`Lair #7 hát elvileg az abit alaplapokban lehet a buszsebességet állítani. Azzal lehet eredményt elérni. milyen ASUS-od van? -
Blo #6 És ezekere van valami ellenszer? -
[Walaki]D`Lair #5 Ja majd elfelejtem. Hogy lehet Egy Pentium 200MMX-et tuningolni? Azoknak még régi alaplapja van de nemtudom azokon hogyan lehet. -
[Walaki]D`Lair #4 1. Szorzólockos a proc
2. ASUS alaplap
3. Dzsunka RAM <--- De ez nem valószínű -
Blo #3 Nem engedi változtatni az órajelet. Ez mitől van? -
Mathias #2 Hát a BIOS-ban állítsd az FSB-t amíg nem fagyogat a rendszer. Ja majd elhelejtem ha lehet állítani a feszültséget ne habozz. Ha az eredeti feszültséghez hozzáadsz meg 0.2V-ot nem negyon lehet baj csak ha rossz a hűtésed. -
Blo #1 Pentium II 350MHz-es procimat szeretném tunungolni, ami Asus alaplapon van. Mi kell a minél jobb eredményhez, és mi az eljárás? Aki tud a témáról valamit, az légyszi írja meg.