Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Lugo nem volt hülyének beállítva. Nagyon okosan kitervelt, hülyén kivitelezett akció volt ez. Ezt mutatja be a film is. Ehhez egy rakat szerencse kellett, meg véletlenek tömkelege, hogy komédiába torkolljon egy emberrablási és gyilkossági eset. A mi kultúránkban ez tabu, nem szabadna ebbõl "viccet csinálni", de ez az volt.

Mikor Tom megpróbálja kinyírni Jerry-t, de sosem sikerül neki, akkor azt sem a dolgok tragikus szemszögébõl nézzük.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

I.C.ram
Köszönöm doktor úr a diagnózist...

Az egész film alatt talán 4x nevettem, pedig elvileg vígjáték. Erõltetett, szar poénok, tök átlagos színészi játék (nagyon erõltetett volt mindhárom figurája), de Tony Shalhoub se erõltette meg magát. Az egész sztori ostoba volt a hülye erõltetett utalásokkal arra, hogy ez megtörtént esemény. Gagyi volt. Mint egy Adam Sandler vígjáték összegyúrva egy krimivel.

A vígjátékokat meg szeretem, fõleg ha nincs bennük romantikus szál, amibõl elég kevés van manapság, szóval rögtön ráharaptam, de hatalmas pofára esés volt számomra a film.
Blasta
Bay egy kibaszott megaloman giccsvadasz fasz, ertekelheto filmje iszonyat keves van (ugy ertem, hogy a joizles keretein belul ertekelheto), ez nem titok, de ez a filmje tenyleg megutotte a lecet, es lefosozni illetve megnemerteni ostobasagra vall. Vannak erenyei es ezek tukreben kell ertekelni.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Teny, es Lugo okosabbank is tunt a tarsainal. Egyszeru volt de mindenkeppen eszesebb mint a tobbi.

Nekem sem lesz ez alapfilm, de mindent osszevetve azert messze van a fostol.
Ha vkinek a groteszk vagy a fekete komedia (megjegyzem egyaltalan nem volt vicces, inkabb a fejemet fogtam, hogy "ilyen van?") mufaja nem jon be, akkor eleve minek nez ilyet, masreszt meg ha mar megnezte akkor minek hoborogni rajta?

En nem nezek pl. musicalt, de ha esetleg veletlenul megis, akkor sem jovok ide kiakadva, hogy micsoda szar volt ez, a rendezo legszarabb filmje, stb...

cylonflatus
Azért a Sziget nem volt rossz.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

tomsolo
Pl. vannak viccesnek szánt jelenetek amik nagyon erõltetettek, ezen persze segítene átlendülni az itt is emlegetett „... és ezek tényleg ilyen hülyék voltak...” csak hát nem voltak, sõt...

(Lugo-ról több rendõr is nyilatkozta, hogy meglepõen intelligens volt a többi bûnözõhöz képest.)

Személy szerint elég lapos filmnek tartom rengeteg sztereotípiával (kvázi fekete giccs) plusz nem fogok rá jó szívvel emlékezni.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Blasta
Te beteg vagy
Kérlek elemezd le részletesen, hogy mik azok a rendezesbeli/dramaturgiai és egyéb hibák, amik a filmet elrontottak!
Koszi

tomsolo
Rendkívül sokat ront a film értékelésén a "based on true story" duma.

A külföldi oldalakon is elég sokat kapott ezért, ráadásul a Bay által megálmodott sztereotípiákat - homofóbia, impotencia - is sokan kifogásolták mivel köze nincs a valósághoz. Imho sokkal jobb lett volna ha max az "insipred" szócskát használják és a neveket is átírják kitaláltra.

Egyébként pl. a magyar rokonok IS próbálkoztak felvenni a kapcsolatot még a film készítése során, de Bay csapata kedvesen annyit mondott nekik, hogy semmi közük hozzá. (Azért az is jelent vmit hogy a True story of Paind Gain könyv igencsak jó értékeléseket kap.)

I.C.ram
Hozzátartozók tudtommal semmit nem tudtak a filmrõl...

Ne haragudj de ezek a filmek számomra ugyanúgy középszerûek. Armageddon, Bad Boys, most komolyan? Ne vicceljünk már. The Rock volt talán az egyetlen említésre méltó filmje.
Tyler1
Igen, a hozzátartozóknak biztos azt adták be, hogy életrajzi drámát forgatnak az áldozatokról-.-

Ez Bay egyik legjobb filmje, attól még hogy neked nem tetszett. Az utolsó mondat meg egy vicc, ezt már a nethuszárok adják egymás szájába. A szikla, Armageddon, Bad Boys, A sziget, csak pár film a "teljesen tehetségtelen" Baytõl. (én a Pearl Harbor-t sem tartom rossznak, na bumm)

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

I.C.ram
Pain and gain...

Ekkora fost régen láttam már. Félretéve, hogy maga a film is egy kalap szar, most frankón abból csinálnak vígjátékot, ahogy egy banda brutálisan megölt egy ártatlan házaspárt, és nem szégyellik többször is kiírni, hogy megtörtént esemény?

Rokonok helyében a szart is kiperelném ezekbõl. Bay meg újra bebizonyította, hogy teljesen tehetségtelen.
WhiteStar
végigjátszottad? tudod te mirõl beszélsz ember? jaaaaaaj néha tudsz produkálni olyan sötét dolgokat hogy önmagukba omlanak vissza a pixelek a monitoromon

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

mi van, taláékoztál egy véleménnyel ami más mint a haveri kör véleménye? :D
botrány!!! kiálts TROLLT!!!! az az über megoldás mindenre! :D

Kmarha
Na az tökös egy rendezõ lenne, aki bevállalná :)

Pedig milyen jó kis bosszú film lehetne belõle

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Túl a fenyvesen.

Hosszú volt de megérte. Nem úgy izgalmas, mint egy akciófilm, de voltak benne fordulatok.

A fõszereplõváltás meglepett :)
WhiteStar

te... hupazmeg.

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

startrek into darkness vagy mi

kb transzformersz "minõség" :D

a masseffekt egy ipari termék, nulla eredetiséggel...

ProGabe
Nagyon nem szeretem, ha ezt lopásnak hívják, offolok miatta 1-2 sort :)

Mindenki folyamatosan "lop", fõleg igaz ez a mûvészetekre, legyen az zene, film, vagy alkalmazott grafika.

Amikor pl. egy kezdõ designer meglát egy jó terve(ke)t, ami megfelelõ lenne az adott feladatához, elkezdi lemásolni, de úgyis belerakja saját magát, a emberi és szakmai tapasztalatait, stbstb és ettõl más a végeredmény. Amikor meg már tapasztalt lesz, akkor is "másol/lop", csak akkor már a fejében lévõ "képekbõl"! Ehhez kell ugyebár a sok éves tapasztalat, a rutin.

Minden ember folyamatosan másol: így tanultad meg az anyanyelvedet, hogy köszönni kell, vagy hogy hogyan kell reagálni egy kínos szituációban. Tehát egy mûvész sosem lop, hanem tapasztal és azt beépíti a saját munkáiba.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Bucser
"Az egész Elysium kinézetét – csak hogy minek is erõlködjenek mindenféle új fantasztikus kinézett kitalálásával - egy az egyben lopták a Mass Effect Citadeljének körgyûrûjébõl."

Nezd meg barmilyen Gundam mangaban a coloniak kinezetet. Aztan rajossz, hogy ezeka designerek es muveszek egymastol lopnak.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sir Quno Jedi
Na azt végképp nem lehet filmre vinni sztem. Alfred az egyik legnagyobb valaha is élt sf író volt. Az a könyv a szinesztéziára is épít, nem tudják más médiumra vinni anélkül, erõsen hogy sérülne az értelme. Persze ettõl még VALAMIT ki tudnának hozni belõle, de talán jobb ha nem erõszakolják meg. Ahhoz õ maga kéne és a víziója.

Meglátjuk mit hoz a jövõ...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Ja, vagy nem érted a "majmolás" lényegét. Értem...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Olvastad az 1931-es történetet vagy sem?
Ha igen, akkor nem értem, miért is nevettél (magadon)?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

tomsolo
Ahaha, sry de irgalmatlanul felnevettem.

Én egyébként egy Tigris, Tigris feldolgozásnak örülnék, ahogy szét jauntolják egymást :P

tomsolo
Érdemes pedig mert az elsõ könyv viszonylag egyszerû az utána lévõkhöz, az uccsó részek pedig már kb. Dûnei bonyolultságban lebegnek.

http://www.youtube.com/v/x0TTuEqk8LE&version=3

Hümmmmmmm, hümmmmmm, hümm.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

genndy
Dehogyis, ne írj többet, csak azt hittem ebbõl ráismerek, de soha nem hallottam róla.
De ennyi infó már elég, így már meg tudom nézni, meg a könyvre is rákeresek.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PetruZ
Nem is tudom... Az Ender's Game csavarjának csavarját valami háromszoros spoilerbe kéne tenni és még akkor is zûrös lenne (bár az is igaz, inkább anno, akkoriban ütött nagyot, ma már azért messze nem annyira hûha). A filmtõl én is tartok, mivel a trailer alapján valami másféle... "értelmezést" szeretne nyújtani.

A Rama film meg el van átkozva, nem is tudom, hányszor futottak már neki, hogy megcsinálják. Most legutóbb Morgan Freeman karolta fel, mint producer, és szerintem pont ráillik az "ûrhajótörött" öreg szerepe is, hátha bevállalja...
Sir Quno Jedi
Nem mesélem el a sztorit, mert az spoiler. Ha akarod elmondom spoilerben, de nem érdemes. Meg nem is olyan 1xû... :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

genndy
Nem hallottam még róla, de köszi az infót, megnézem.

IMYke2.0.0.0
Yesss... keverem-kavarom ezeket.
S ez is bizonyítja, hogy
* ezer éve olvastam õket,
* saját kútfõt használok, nem Kuglit.

ZilogR
:D az lehet, de Huxley írta... ;)

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

IMYke2.0.0.0
Konkrétan az Elysium a "Szép új világot" majmolja.

ZilogR
...azt hiszem INNENTÕL lesz érdekes a csevej(ly?) a topikban... :DDD

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

IMYke2.0.0.0
A Philip K. Dick "Szép új világ"-át kell elolvasni és pont.
Utána már semmi társadalom kritikás történet nem tud újat mondani.

Akkor most jól beaposztrofáltad magad a Szellemi elit legfelsõbb körébe.

Én nem olvastam egy csomó etalon scifit, pedig szeretem a mûfajt. Ez van, ettõl nem érzem hülyébbnek magam, mert bármely fórumra bemegyetek, mindig van egy ügyeletes mindentudó, aki listákat vág az arcunkba, hogy "Na EZT se olvastad?" Már ne vedd magadra. Csak azt kell megérteni, hogy pl a Háború és Békét sem olvassák el sokan, pedig vannak akik szerint az alapmû. De lehetne még sorolni a dráma, stb mûfajokban országonként, koronként a könyv hegyeket, amik kiemelkedõ produktumok és mondhatnánk "illene" elolvasni.
De maradjunk a scfinél. Az alapmûvek sem egyformák és nem jönnek be mindenkinek. Én pl ki nem állhatom a Dûnét. Se könyvben se filmben. Pedig próbáltam megszeretni, hisz a környezetemben mindenki imádta. Nem sikerült. Sem az írásmód, sem a világa egyszerûen nem fogott meg. Ellenben Asimov Én a Robot-ját nagyon szeretem (a könyvet nem a filmet).
Errõl az Ender's Game-rõl speciel még nem halottam, legyen bármekkora alapmû. Engem az nem zavar, ha gyerek a fõszereplõ, rengeteg jó film van amiben gyerek a fõszereplõ. Bár ha túlzottan meg akarnak felelni a mai elvárásoknak, az átültetés aggodalomra adhat okot (mondjuk nekem mindegy mert nem olvastam a könyvet). Majd kiderül. Harrison Ford miatt amúgy is várós a film.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Blasta
Elfogjak kurni kegyetlenul az fix.
Bar en csak az elso konyvet olvastam, de az alapjan es amit a trailerben lattam konkretan a falat kaparom.

Sir Quno Jedi
Nyilván.

tomsolo
Én imádom az Ender könyveket, de a filmtõl félek mint a tûztõl.
(Sztem ótvar lesz az eddigiek alapján, de ne legyen igazam.)

Meglepõdnék ha végig élné az összes részt.

Sir Quno Jedi
Épp olyan sorozat, mint Asimovtól az Alapítvány.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game

77-es rövid sztoriból dolgozta át 85-ben, majd 91-ben ápdételte. A tartalmát nem lõném le, fõleg hogy a sorozat eléggé elvont irányokba megy el az elsõ részt követõen.

A film lassan kész (október vége-november eleje a bemutató, de nálunk ki tudja mikor, keressetek rá). Az egyik legismertebb szereplõ maga Harrison Ford.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game_%28film%29

Nyilván érdemes elõbb elolvasni az elsõ könyvet (ezt filmesítik egyelõre meg) és utána majd megnézni a filmet. A film nem adhatja tökéletesen vissza a könyvet, mert az kivágná a biztosítékot az amcsiknál de durván. Így elõször könyv, aztán film...

Jogos. Egyszerûen csak annyi idõt töltöttem a Mass Effect univerzumban, hogy a körgyûrû látványa egybõl mellbevágott.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

genndy
Na akkor errõl az Ender's Game-rõl csöpögtessél némi infót légyszi :)
(film/könyv/író/bemutató/szereplõk?)

Dynamic
Lehet. Mentségemre legyen mondva, hogy aznap 4 órát aludtam, és úgy mentünk az esti elõadásra, és bár majd elaludtam, azért úgy éreztem, hogy képben vagyok.
Sir Quno Jedi
Szerintem nem figyeltél. Több dolgot konkrétan megválaszoltak a filmben (mozgóképben is, szóban is). Már persze ha ugyanazt a filmet láttuk, ugyanúgy megvágva.

Dynamic
Annyi fájdalmas baromság volt az Elysiumban, hogy már majdnem zokogtam. Azon már fenn sem akadok, hogy 150 évvel késõbb(!) ugyanúgy néz ki minden, mint most (ugyanolyan lcd monitorok, autók, ruhák, öltözetek, rádiók stb.), csak vannak robotok meg gyógyító ágy, na hurrá...

Egyáltalán minek akartak bevándorolni, ha úgyis lelövik õket? Meg mit csinálnak bevándorlás után, ha pillanatok alatt kiderül, hogy nem az Elysium gazdag lakóinak polgárai és úgyis kitoloncolják õket? Meg miért nem szereztek a FÖLDRÕL egy gyógyító ágyat, amikor amúgy is ott gyártották azokat, ne adj isten miért nem dobott össze akár ezer ember egy gyógyító ágyra?(gondolom a jegy ára Elysiumra nem 2 fillér, vagyis ebbõl az árból ezren biztos össze tudtak volna dobni egyre, ha már annyi eszük nem volt, hogy lopjanak egyet). Meg egyáltalán, mi a fasz volt ez a rendszer újraindítás? Mitõl lett minden bevándorló Elysiumi polgár, amikor csak annyi történt, hogy letöltötték a programot és újraindították a rendszert, miközben ilyen funkciót, nyilván nem írtak bele a programba? Miért van benne olyan ostoba védelem, hogy nyugodtan el lehet ugyan lopni(!) sõt a tolvajtól is le lehet tölteni, "mindössze" annyi történik, hogy a tolvaj meghal?

és még ezernyi kínzó kérdés...
Sir Quno Jedi
Ááááááááá ezek lefikáznák azt is, mint a fõoldalon az Ender's Game-et. Ami csupán csak a valaha írt legjobb scifi a 100-as listán (no.1), de szemlátomást ezek még csak nem is hallottak róla, olyan sötétek szegínkík, ámde fikázni, na azt tudták. Én élve behaltam és a füleim visszanõttek a fejembe a hülyébbnél-hülyébb hozzászólások kapcsán. Nyilván Vernét is fikáznák, mert azt sem ismerik (meg úgy semmit sem az sf-bõl kb.)...

genndy
Abból mennyire filmet kéne már csinálni...<#finom>

Sir Quno Jedi
Halo? Star Trek?? Mass Effect???

Gratulálok!

Egyet mondok kedveskéim: Arthur C. Clarke Randevú a Rámával.

Nóóóómális?!

IMYke2.0.0.0
Inkább Halo + Star Trek...