Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Newton : https://hu.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton
- kinetikus (mozgási) energia: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mozg%C3%A1si_energia
Segítek picit: Az elsőben egy híres fizikusról olvashatsz, a másodikban pedig láthatod annak a fizikai törvénynek a leírását és magyarázatát, melyre utaltam. Nem hiszem, hogy elolvasod, azt sem, hogy felfogod, de hátha..
Búcsúzóul két idézet Tőled:
"Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség."
" az általános iskolai fizikával próbálja magyarázni egy szuperhősuniverzum szabályrendszerét meg az emberfeletti karaktereinek a tulajdonságait, az fényesen mutatja mennyire nincs lövése az egészről."
(Segítek ebben is: magadat hülyézted le.)
Amíg nem olvastam el a kritikákat, azt hittem, hogy ez egy ügyes marketing fogás volt a producerek részéről, hogy ennyi díjátadóra betuszkolták (gondoltam az Élősködők tavalyi sikerét meglovagolva). Aztán elolvastam a véleményeket, és úgy látszik, rajtam kívül mindenki oda van a film minimalista stílusáért. Akkor legyen.
A film egy koreai kivándorló sajátfilmje (írta és rendezte) egy koreai kivándorló családról, akik Texasba költöznek, hogy a család feje, megvalósítsa a farmjáról szóló álmait. Van egy konfliktus helyzet, mégpedig hogy ezért mindent félre dob. A fia szivbeteg, a kórház órákra van a farmtól, a felesége barátok és ismerősök nélkül marad, hja meg nagyon pénzük sincs az egészre. Csak bankkölcsön.
Aztán történik amit előre tudunk hogy történni fog. Mindez szépen lassan, kirohanások és drámai betétek nélkül. Ami tragédia történik, az is mind lassabban, nyugodtabb tempóba esik meg. A vége nagyjából (úgy vettem le) oda fút ki, hogy az apa beismeri, hogy mindent nem tud egyedül megoldani, talán némileg benne lehet az is hogy eltávolodott az ezoterikus világtól és túlságosan anyagias lett, de ez most változik.. nem tudom.
Abszolúte semmit nem tudott nekem nyújtani ez a film azon kívül, hogy szépen megidézte gyerek koromat, mikor mamának a földjén robotoltam "nyaralás" címszó alatt. Se a karakterek, se a történet nem kötött le, igaz nem is nagyon bántott. Ami viszont nagyon is jó volt, az a fényképezés és a zene. Az operatőrnek remek szeme van, és ténylegesen jól ki tudta használni a természet adta szépséget.
Én már jövő héten nem fogok emlékezni arra, hogy ezt a filmet láttam.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Még egy ködös utalás, hátha ezt megérted: Valóban nem érdemes galambokkal sakkozni.
Szóval ez a hozzászólásod sem sikeredett sokkal intellektuálisabbra az előzőnél, leírtad ugyanazt a semmit csak más szavakkal. Remélem harmadjára képes leszel meg is fogalmazni hogy mire gondoltál pontosan, mert eddig csak a szél lobogtatta a szád.
Utoljára szerkesztette: Salmaa, 2021.04.02. 00:36:56
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Szerintem teljesen jó volt. Jókat verekedtek, az emberek meg vergődtek, hogy relevánsak legyenek. Plusz ez jó megoldás volt, nem hátráltak ki a küzdelemből. Egyértelmű győztes született.
7/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Azért megnézném azt a kardot amit fénysebességre gyorsítanak, és nem megy át a vályog falon <#hehe>#hehe>
Ő se volt badass rögtön csak miután öccsét Draxx-t
megölte és megkapta az Omega erőt, lett isten.
Aztán kétszer így is jégre tették egyszer Anti-Monitor
egyszer meg Orion.
Kiolvastam wikit seperc <#hehe>#hehe>
"Facepalm... a gyorsaság nem egyenlő az erővel... értsd már meg. Flash kezében nem ér szart sem Diana kardja. Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség."
A ligatagok személye viszont csak egy könnyed málnaszörp szódával Darkseid számára. Mikor Superman az Apokalipszisre került, a fúriákat is alig bírta legyőzni, pedig azok csak Darkseid őrsége.
Persze tudtam, hogy Snyder nem fogja szolgaian követni a képregények stílusát és történetvezetését, de hogy ennyire lealázza a nagyurat, az nagyon tré. Ahogy egy buzogánnyal szalad a serege élén, mint egy lelkes kidobófiú, az derékban töri ketté a mítoszt. Ez nem Thanos. Ez a kisujját sem mozdítaná egy Zeusz meg egy Árész ellen, mert ezeket még a Nagyi is leverné.
A képregényekben is úgy késztették meghátrálásra, hogy kihasználták hogy szavatartó, mert bár lelketlen pszichopata, de a szavát állni szokta. Nem következetlen. Ezt tudták ellene kihasználni. Ha neki is mentek, sosem tudták lenyomni, csak legfeljebb csépelték egy ideig, majd belátták, hogy felesleges. Maximális erőbevetéssel is csak feltartani tudták valameddig, itt meg vérezni kezd egyetlen baltacsapástól... ez volt a legcringebb jelenet az egész Snyder cutban.
Ráadásul ha az a bizonyos antilife equation ha a Földön van, akkor ezt csak úgy elfelejtette? Mindennél jobban kell neki, megtalálja, csak nem tudja megszerezni mert lenyomják. És utána? Elfelejtette, hogy hol van? Kiment a fejéből? Vagy észre sem vette amit Steppenwolf azonnal észre vett? Nem is értem...
A képre ill a fejődéses dologra meg: azzal az íjjal-nyíllal az amazonok királynője célzott lövést adott le egy másik kontinensen álló célra.... :) Ehhez a teljesítményhez nem is egyetlen fegyver, hanem egy komplett, csillió dolláros fegyverrendszer szükséges. Valamilyen robotrepülő, mondjuk egy Tomahawk rakéta, műholdas infrastruktúra a navigációhoz, célzáshoz,stb.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Végre egy igazi szörnyfilm! Kellett már egy ilyen jól megtekert történet, valódi lélekkel rendelkező, könnyen azonosulható emberi szereplők, és ez a fotorealizmust súroló, mégis rendkívül precíz és földhözragadt látványvilág! Végre egy olyan mozi, ahol hiába láttál belőle egy-két trailert, szinte percenként érnek a meglepetések, az áll-leejtős mozzanatok, és "wow, erre aztán tényleg nem gondoltam" mozzanatok. Teljességgel megérdemeltek a jó kritikák róla!
Ja, a fentieket nem ide.
Tehát:
Faék egyszerűségű és 'a trailerben minden benne van' sztori, pipa
Már az első előzetesben is ellőtt money shotok, pipa
Még egy jobb 4K TV-n is full CGI-nak ható bunyók, pipa
Fejvakarásra késztető sci-fi látványvilág sok helyen, pipa
Kötelező gyerekszereplők (kötelező lúzerkarakterrel!), akikért izgulni kell, hogy majd jól besegíthessenek a NAGY VÉGSŐ ÜTKÖZETBEN, pipa
Kötelező viccesen lökött fekete fazon, pipa
Kötelező meccselünk aztán összefogunk, pipa
Alternatív fizika a földön, vízen, levegőben, pipa
10/4
Sajnos kár érte, mert vártam - így nálam még mindig a 2014-es Godzilla a legjobb a szériából annak minden hibája ellenére. Ja, és hogy a fenti, közel sem teljeskörű felsorolás ellenére a GvsK jobb kritikákat kap, mint a Snyder Cut? MUHAHAHAAAHAAAAAA
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2021.03.31. 14:25:21
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
F=ma
a=dv/dt
"Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot" majd "Az erő a lényeg, nem a sebesség"
Általános iskolai fizikát még tanulmányozni kéne sztem :)
Forgatókönyvi főhajtás egy forgatókönyv író és legjobb munkája előtt. Ez a munka pedig nem más, mint az Aranypolgár.
Amire számítottam, bár kevésbé örültem neki, az az, hogy nem a történet filmre viteléről szólt (ami engem kicsit jobban érdekelt volna) hanem annak eredetéről. Ez inkább egyfajta történelmi lecke a korszakról és bizonyos szemszögből Hollywood működéséről, így úgy érzem, elsősorban a filmkészítők, írók és filmrajongók számára készült, és kevésbé az átlag nézőnek.
Az Aranypolgárhoz méltóan, a történetvezetés nem teljesen lineáris, illetve az, csak nem egy idősíkon játszódik. Nem annyira ugrálós és főleg nem elbeszélések alapján flashbackelt, mint az említett mű. Párhuzamosan halad két szál, a múlt és jelen, mely bemutatni szándékozza azokat a körülményeket, politikai és propaganda eseményeket, valós személyeket, akik valamilyen formában megihlették a történetet. Pár jelenetben utal az eredetire, illetve a korszakra jellemző rengetek easter egg add némi csemegét a nézőnek (már ha valamit ismer ezek közül, hiszen egy 90 évvel ezelőtti korszakról mesél). Én személy szerint kaptam némi rálátást, mely alapján jobban meg tudom érteni az Aranypolgárt, illetve a történet vezetés és a színészi játék engem elszórakoztatott (főleg Gary Oldman alakítása), de a véleményemet azzal a filmmel szemben nem tudta megváltoztatni. Bár nem is hiszem, hogy ez lett volna a célja.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.28. 14:53:29
"De amíg az előbb említett filmben, ennek a káosznak volt egy jó üteme, addig ennek, olyan érzetem volt, mint ha" = de amíg az előbb említett filmben a káosznak volt egy jó üteme, addig itt olyan érzésem volt, mintha
Aranypolgár
A filmről a Rózsabimbón, Orson Wellesen és azon kívül, hogy a világ legjobb filmjei között tartják számon (mondjuk ez utóbbit az imdb 90. körüli helye kicsit árnyalja), nem tudtam semmit sem a filmről, így viszonylag elvárások nélkül ültem neki. De még így is kevesebbet adott, mint amire számítottam.
Azt meg kell hagyni neki, 80 éves létére, meglepően mozgalmas és teljesen időt álló alkotásról beszélhetünk. Ez a film, konkrétan korának A Wall Street farkasa.
De amíg az előbb említett filmben, ennek a káosznak volt egy jó üteme, addig ennek, olyan érzetem volt, mint ha egy rögtönzött jazz előadást hallgatnék. Az egész film egy egybemosódó hangzavar, mindenki egyszerre beszél, a beszélgetés mellett, mögött mindig van valami figyelemelterelő tánc, tömegjelenet, kiabálás. A karakterek nem csak egymást szavába vágnak, de saját mondataikat sem mindig fejezik be, és már úgy kezdik/folytatják az új mondatot. Lehet csak engem zavart, de nagyon kivetett a filmből.
Pedig a díszletek látványosak, a kamera kezelés egyszerűen lenyűgöző, a jelenetek megkomponálása tökéletes. A maszkok, a színészi játék simán elférne egy mai filmbe is. Maga a történet "mondanivalója" is tetszett, az, ahogy elindul az újságíró a "Rózsabimbó" nyomon, hogy megmagyarázza a főszereplő halálát, életének értelmét. Majd a végén kilyukad oda, hogy az egész kirakósban, ez csak egy apró darabocska. Ahogy mondták, egyetlen szó, nem magyarázhat meg egy egész életet.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.27. 21:07:35
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Egy képregényfilmben (ami lehet bármilyen dark vagy felnőttes, mégis csak egy mese) minden egyes jelenetben logikát keresni még mindig nem menő, főleg ha nem tud vki állandó szőrszálhasogatás nélkül nézni egy ilyen filmet.
+ az amazonokhoz: a halhatatlanságuk a hosszú életet jelenti, de ez még mindig nem egyenlő a sebezhetetlennel. ;)
A WW első részében is láthattuk már, hogy akár egyetlen puskagolyó is elintézheti őket.
Utoljára szerkesztette: viizo, 2021.03.27. 08:10:52
ha az amasonok hallhatatlanok akkor miért haltak meg amikor elvitte a kockát a farkas ?
Én 2x néztem meg a snyder cutot és másodjára nagyon feltűnő volt, hogy voltak akciójelenetek, ahol Flash totál eltűnt 3-4 percre és nem csinált semmit. Tiszta szánalom ez így ebben a formában.
Volt az a jelenet, mikor egyszer meg akarta lökni Supermant és visszapattant róla, azt mondjuk jó megcsinálták, az hihető volt, de a többi jelenetben szánalom, hogy nem ölt meg 100 ellenfelet 3 perc alatt.
A feltámasztós jelentnél 50 méter kellett neki, hogy fénysebesség fölé gyorsuljon, de a kocka felnyitásánál meg 10 perc alatt kellett futnia 300000 km-t?
Kojiro ergo sum.
Ez már jó régen volt "és a film is szar volt" szóval szerintem már nem spoiler, de ott is fogtam a a fejem, amikor az X-Men:Apokalipszis filmben Quick simán elkezdi emberi erővel "pofozni" a sebessége miatt "lefagyott" Apokalipszist, ahelyett hogy mondjuk felnyomna valami hegyes tárgyat a szemén át az agyába. Vagy 30 másodpercig püföli, míg Apokalipszis végül képes lesz felgyorsulni az ő szintjére és lezúzza. Tudom, hogy poénos emberekkel tetriszezni meg belezabálni lassítva kiömlő borsólevesbe de a szupergyorsaságnak van még pár egyéb előnye is, amit sosem használnak ki a filmekben.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Ahogy erzed. Barmelyik marvel filmet szivesebben ujranezem mint ezt a justice leaget.
"Egy sima ember emberfeletti lények között semmilyen csalinak nem felelne meg, mert meghalna pillanatok alatt."
Egyértelműen lövésed sincs a karakterről... Batman nem egy idős bácsi a sarki közértből... ő egy edzett, kiképzett és tapasztalt harcos, aki nem megy fejjel a falnak, hanem mindig gondolkodik és mesterien stratégiázik.
Azonkívül a filmből sem sikerült túl sokat megértened, hiszen Batman energiaelnyelő hiper-szuper kesztyűkkel volt felszerelve, amelyek még Superman lézersugarait is könnyedén elnyelték. Ráadásul ezeket az energiákat utána vissza tudta lőni az ellenfélre. Tehát nem csak egy "sima ember" volt emberfeletti lények között.
A paradémonoknak meg valójában nincsen semmilyen különös képességük a repülésen meg illatérzékelésen kívül, és nem is annyira erősek. Az hogy erősebbek az átlagembernél, nem azt jelenti, hogy Steppenwolfnak akárcsak a közelébe is érnének. Akkor miért jelentenének Batmannek akkora kihívást? Ráadásul még ostobák is mint a föld... csak agyatlan szörnyek, akik nem képesek az önálló gondolkodásra, csak a vezéreik parancsát követik.
"Ha flasht letudja lőni a paradémon batmant nem?"
Flash a saját gyorsasága csapdájába esett. De azt hiszem, ezt már leírtam.
"Egyrészt itt Diana láthatólag közelében sincs supermannek, elég megnézni a filmvégi harcot."
Az tökmindegy. Flashnél sokkal erősebb, ez tény. Ha neki nem ment, akkor Flashnak miért menne? Még mindig ugyanaz a logikai dilemma.
"Flash fogja diana kardját és felnyomja wolfi agyába a szemén keresztül (nesze neked páncél)."
Facepalm... a gyorsaság nem egyenlő az erővel... értsd már meg. Flash kezében nem ér szart sem Diana kardja. Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség. Steppenwolf pedig sebezhetetlen az átlagerővel és az átlag energiatámadásokkal szemben, szóval nem tudom, honnan a francból veszed, hogy Flash emberi erővel át tudta volna szúrni a szemét. Látod, ez van amikor nem ismered a filmbeli karakterek tulajdonságait, de azért okoskodsz.
"Konkrétan izzik a ruhája a sebesülés szélén, mint amit energia fegyver talált el"
Ezek szerint még mindig nem világos, hogy én nem azt cáfolom, hogy eltalálták az energiafegyverrel. Azt cáfolom, hogy a találat pillanatában sérült meg. Miután kiesett a sebességerőből, akkor sérülhetett meg. Izzást meg bármilyen emberfeletti sebességű súrlódás tud produkálni, és ő rendesen súrlódott is mikor végigzanyált a földön.
"Ha Diana, aki majdnem olyan erős mint Superman, nem bír Steppenwolffal, akkor majd Flash (akinek annyi a képessége hogy gyors) fog vele bírni. Ez komolyan vehetetlen. Ráadásul az a suit ami Steppenwolfon volt, megvédte minden sérüléstől. Az elején az amazonok szurkálták épp eleget a nyilakkal, szart sem ért ellene." Egyrészt itt Diana láthatólag közelében sincs supermannek, elég megnézni a filmvégi harcot. Másrészt szerintem érthetően leírtam, hogy mikor flash teper, akkor a többiek - köztük steppenwolf is - kb. "lefagy". Flash fogja diana kardját és felnyomja wolfi agyába a szemén keresztül (nesze neked páncél). GG WP.
"Nem is állítottam, hogy nem találta el. Eltalálta, de a sérülést valószínűleg nem a találat pillanatában szerezte, hanem mikor kiesett a speedforce-ból, és nekicsapódott a földnek." Konkrétan izzik a ruhája a sebesülés szélén, mint amit energia fegyver talált el...
Darkseid meg nem csinált semmit, mert kellett valami a következő filmre. <#eplus2>#eplus2>
Megjegyzem ezek a dolgok marvel filmek esetén is jelen vannak. Pl Thanost simán megölhetné a hangya. Bevisz valami bombát, vagy akármit a fülén keresztül az agyába és felrobbantja, vagy felnagyítja...
"Konkrétan ilyen szituációkban ott sem kellene lennie, mert sima emberként megdöglene 5 mp alatt."
De ott kellett lennie, mert áldozatokat hozott, ahogy a többiek. Ő volt a csali, de ezt el is mondta, hogy magára fogja vonni a parák figyelmét, hogy a többiek könnyebben tudják kivitelezni a tervet.
"Pl. mert Diána láthatólag nem bírt farkincával, Flash meg simán megölhette volna."
Végül is logikus. Ha Diana, aki majdnem olyan erős mint Superman, nem bír Steppenwolffal, akkor majd Flash (akinek annyi a képessége hogy gyors) fog vele bírni. Ez komolyan vehetetlen. Ráadásul az a suit ami Steppenwolfon volt, megvédte minden sérüléstől. Az elején az amazonok szurkálták épp eleget a nyilakkal, szart sem ért ellene.
"Újranéztem a jelenetet és nekem úgy tűnik, hogy oldalba trafálta a fegyverrel. Lett is egy szép "lyuk" az oldalán."
Nem is állítottam, hogy nem találta el. Eltalálta, de a sérülést valószínűleg nem a találat pillanatában szerezte, hanem mikor kiesett a speedforce-ból, és nekicsapódott a földnek.
"A térkapu meg még a kockák egyesülése előtt kinyílt, és egy ideig nyitva is volt."
Persze, viszont Darkseid csak abban az esetben szándékozott átmenni a kapun, mikor létrejön az egység. Ez nem történt meg.
"Egyébként meg mitől félt volna Darkseid? Szupermant leszámítva a liga többi tagja wolfival sem bírt"
Ez egy erősen nerfelt Darkseid volt. Közelében nem járt a képregényes megfelelője hatalmának. Árész megsebesíti egy ócska fejszével, és a katonái támogatják be ájultan az űrhajóba? Mégis mit gondolt Snyder? Ez nem a Sötétség Ura. Az nem ilyen és nem is így harcol. Ez a karakter lett leginkább elbaltázva a filmben... hogy ilyenfajta szóviccel éljek. Túl gyenge lett.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Bocs, de ez mindent visz, nagyon nagy :D
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyszerűen nem tudom kevesebbel jutalmazni. Fantasztikus, hogy az előző verzió gyakorlatilag ugyanazon alaptörténetéhez képest mennyire más, mennyivel kerekebb, mennyivel komolyabban vehető film lett. Bár én a 2004-es Holtak Hajnala óta nagyon kedvelem Snydert, az újravágott Igazság Ligájához nem fűztem nagy reményeket - a rendező filmjeinek rajongójaként kifejezetten mosolyogtam a #Release mozgalmon. A moziba küldött, gyenge közepesnek ható alaptörténetből ugyan mit lehet kihozni egy újravágással? Nos, az eredményt mostantól tudjuk: dimenziókkal többet és jobbat. 4 óra alatt utóbbi évek (szerintem simán) legjobb és legdrámaibb szuperhősfilmjéig jutottunk, zárójelbe téve tucatnyi egyéb filmet DC / Marvel oldalról.
A történet sokkal érzelmesebb és immár kifejezetten nagyívű, a látványoldalról nem is beszélve. Flash két jelenete egyszerűen annyira üt mind látvány, mind érzelmi téren, amelyhez foghatót említeni sem tudok az elmúlt évek hasonló látványmozijai közül, de még ezek mellett is kifejezetten sok a nagyívű és emlékezetes pillanat. A film meglepett ennyire sötétre hangolt hangulatával, DeSaad pokolbéli beszélgetéseitől már kissé horror ízt is éreztem rajta: a tét, és a főgonoszok elszántsága bizony magasra emelt. Nem elhanyagolandó a Junkie XL féle zene, aminek dübörgő taktusai sokkal jobban illenek a mozihoz, és tovább emeli az újravágott JL fényét.
Mindazonáltal a film természetesen nem hibátlan: 8-10 percnyi anyagot feleslegesnek éreztem, a CGI lóláb néhol kilóg, a 4:3-at megszokni mai szemmel otthoni megjelenítőn nem egyszerű, de ezek egyszerűen eltörpültek amellett, amit pozitívumként éltem meg. Ha Snyder Cut-ot játszanák moziban, már váltanám is a jegyet rá, négy órás hossz ide vagy oda - számomra minden percért megérné.
Olvastam olyan 'kritikát' is vmelyik oldalon, ahol a publicista nem átallotta bevallani, hogy laptopon nézte meg több részletben, de rendkívül unatkozott rajta, a látvány sem volt az igazi, meg hát egyébként is izé, neki nem jött át az ölben tartott tizennégy colon meg a kétwatton sem a hangulat, sem a látvány, sem a zene. Egy olyan szórakoztatóipari terméket, amit kifejezetten IMAX vászonhoz és komoly hangtechnikához terveztek, ahol a 4:3 miatt otthon az 58"-as TV-t is kicsinek éreztem és a megszokottnál is közelebb ültem a 4K élmény miatt, és ahol kellett, remegtették rendesen a házam falait a méteres hangfalak, vagy ahol épp kell, síri csend van.
Érdekes adalék, hogy főként Marvel fanoktól olvastam, és olvasok folyamatosan súlyos ellenérzéseket és lehúzásokat a Snyder Cut kapcsán, mintha világfájdalom lenne, hogy a rágógumi univerzum után itt nem a bohóckodáson van a főszerep. Valamiért nem értik néhányan, mi tetszik ebben a filmben sokaknak, holott a DC-t ugye divat szidni, Martha óta rajtuk mulat a 'zinternet, és hát most miért nem ócsárolja ezt a rettenetesen művi, oktalanul pózerkedős, fejfájdítóan lassításos komolykodást a többség. Majd ők megoldják minden posztnál és minél több fórumon a belerúgást, de hát váljék ez egészségükre.
Én a Snyder Cut kapcsán csak egyet sajnálok, de azt rettenesen: már nem láthatjuk az újravágott liga film Snyder féle folytatását, azt a várhatóan minden eddiginél megalománabb, hatásvadászabb, szuperlassításokkal és arcba tolt pátosszal teli filmet, amit ez a mozi vezetett fel. Borzasztóan kár érte.
Én ezektől a szuperhős filmektől füleg amikor igy összeállnak olyan Dolgokat várnék mint egy RPG vagy egy diablo játéknál.
Hogy minden karakternek van valami speciális képessége ,de egyedől kevesek ahhoz, hogy a fögonoszt legyözzék és ezért össze kell állni, hogy kisegítsék egymást.
De se a DC se a marvel filmekben nincs ilyen, mindig csak ököllel bunyoznak egymással, hiába van spec fegyvere képessége sose azzal harcolnak.
Ahogy itt sem, az aquaman, egy vizcseppet se használt hogy az spec képességét és lételemét használja.
A cyborg, se használta a tudását , hogy a fegyvereket a saját oldalukra forditsa.Egy tök átlagos halando készitett fegyverekkel harcoltak , még abban sem segitett alfrednek, hogy kifejlesszen valami speciális dolgot maguknak.
A batmannak meg szép messziről kb csak a rádiozás lett volna a dolga,mert azonnal kinyirták volna .
Meg ugy egyáltalán, ha a cyborg gyerek képes manipulálni a pénzügyeket, akkor nincsenek rászorulva a batman pénzére sem.
De ugyan ugy elmondható ezt a marvelre is. vasember ugyan ugy csak egy halando ember, de neki legalább hihetőbb védelme van a ruhájával, mint batmannek ahol kilátszik az arca és ott is kap pofont supermantol, meg radioaktiv sugárzást is.
Aztán ott van a fekete özvegy is, ö is csak egy sima halando, semmi spec ruhával, csak tud küzdősportolni, mert orosz titkosugynök volt, ugyan ugy a solyomszem, azon kivül, hogy jól tud lőni nyillal , semmi spec képessége a tulélésre.
Ugyhogy ahelyett, hogy milliokat ölnek bele a CGI-ba meg 4 orás filmeket csinálnak, inkább forditanának több időt arra, hogy kidolgozzák a történetet, hogy ne legyenek benne olyan hülyeségek mint amik most .
Batman bár csak "ember", de az évek alatt az emberek között a legleg lett, főleg, hogy Ra's al Ghul az apósa.
link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.23. 16:52:55
És pont ezért is tetszett a Snyder cut is. Egy kicsit komolyra vették a stílust, jó volt nézni, és egy percig nem unatkoztam.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
"Az emberek mentése volt a feladata. Másrészt WW is emberfelettien gyors, hiszen ki tudja kerülni a golyót. Akkor nem mindegy kinél van a kard?" Pl. mert Diána láthatólag nem bírt farkincával, Flash meg simán megölhette volna. És amilyen sebességgel mozgott simán belefért volna az a kis szurkálás is, és nemcsak az ott lévő embereket, hanem a bolygót is megmenti egy füst alatt.
"Bár akkor a paradémon hogy sebesítette meg mikor kb. fénysebességgel körözött ott?" Újranéztem a jelenetet és nekem úgy tűnik, hogy oldalba trafálta a fegyverrel. Lett is egy szép "lyuk" az oldalán. Hogy nem halt bele az valószínű a ruhának köszönhető, amiről el is hangzik a filmben, hogy űrhajók borításánál használják és elég ellenálló.
A térkapu meg még a kockák egyesülése előtt kinyílt, és egy ideig nyitva is volt. Egyébként meg mitől félt volna Darkseid? Szupermant leszámítva a liga többi tagja wolfival sem bírt <#circling>#circling> A képességit megnézve megette volna őket reggelire.
"Számomra mindig vicces volt mikor ilyen batman szintű légypiszok (értsd: sima ember) ugra-bugrál isteni erővel rendelkező karakterek közt"
Csak szükséghelyzetben ugrabugrált, pl. mikor megsemmisült az autója vagy a gép, amit vezetett. Ott kéne maradnia és várni, míg miszlikbe tépik?
"WW viszont nem sima amazon hanem (ha jól emlékszem) Zeusz "lánya", szóval félisten."
Félisten nem lehet, inkább 3/4-ed isten, mivel az anyja Hippolyta is emberfeletti és halhatatlan.
"Flash-en én is gondolkodtam, hogy mi a fasznak futkorászik ott fel-alá, ahelyett hogy elvenné WW kardját"
Az emberek mentése volt a feladata. Másrészt WW is emberfelettien gyors, hiszen ki tudja kerülni a golyót. Akkor nem mindegy kinél van a kard?
"Egyébként ezek a futkosós karakterek sérthetetlenek mikor futnak (pl. flash mezítláb felgyűri a betont)?"
Valószínűleg igen. Megvédi őket a gyorsasági erő, különben Barry arcának maszkon kívüli része le kéne hogy málljon akkora légellenállás mellett, amit a fény közeli sebesség jelent.
"Bár akkor a paradémon hogy sebesítette meg mikor kb. fénysebességgel körözött ott?"
Úgy, hogy azt a sérülést nem a sebességi erőben kapta, hanem amikor már lelassult és kiesett a lendületből. A földhöz vagy valamilyen törmeléknek csapódott és az sebezte meg. Ha az a sérülés az ágyúból származna, akkor nem úgy nézett volna ki az oldala mint a filmben... hanem úgy mint a tetovált rab teste a Fortress-ben, akiből középtájon semmi nem maradt.
"Egyáltalán hogy a faszba találta el?"
Csak gondolod végig: egy viszonylag kis területen körözött óriási sebességgel. Ez azt jelenti, hogy minden másodpercben sok százszor vagy sok ezerszer kellett átmennie azon a ponton, ahová a para célzott. Nagyobb művészet lett volna nem eltalálni.
"Ami még fura volt nekem az darkseid. Kinyílik az az "ablak" a film vége felé, és csak áll ott és les."
Az anyadobozokat szétválasztották, és legyengítették, kvázi már nem lehetett volna velük terraformálni a bolygót az Apokalipszis hasonmására, és az élőlényeket sem lehetett volna Darkseid szolgáivá tenni. Így már nem volt értelme átmennie. Másrészt nem ott fog támadni, ahol számítanak rá, és mindenki várja.
"Szóval ott van a csávónak az a halálsugara ami elől állítólag nem lehet elmenekülni, addig üldöz amíg el nem talál és akkor kapa. Mért nem használta?"
Mert a földön volt elrejtve az életellenes egyenlet, amit annyira keresett. A halálsugár könnyen megsemmisítheti az egész bolygót, és akkor nem találná meg, mert az is megsemmisülne.
WW viszont nem sima amazon hanem (ha jól emlékszem) Zeusz "lánya", szóval félisten.
Flash-en én is gondolkodtam, hogy mi a fasznak futkorászik ott fel-alá, ahelyett hogy elvenné WW kardját, és a sebességét kihasználva (amikor repeszt a többség (kivéve az ilyen superman, apokalips, stb szintű karaktereket) be van "fagyva") simán összeszurkálhatná az ellenséget. Ez a marveles higanyszálra is igaz. Egyébként ezek a futkosós karakterek sérthetetlenek mikor futnak (pl. flash mezítláb felgyűri a betont)? Bár akkor a paradémon hogy sebesítette meg mikor kb. fénysebességgel körözött ott? Egyáltalán hogy a faszba találta el? <#guluszem1>#guluszem1>
Ami még fura volt nekem az darkseid. Kinyílik az az "ablak" a film vége felé, és csak áll ott és les. Először mondom biztos azért nem csinál semmit mert az nem térkapu (de ugye később farkincát áthajítják rajta, szóval átjáró az). Szóval ott van a csávónak az a halálsugara ami elől állítólag nem lehet elmenekülni, addig üldöz amíg el nem talál és akkor kapa. Mért nem használta? Ott helyben kiirthatta volna az egész ligát.<#fejvakaras>#fejvakaras>