Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincs igazán miről beszélni. Jó szórakozás egy jó főhőssel.
7/10
300
Epic, még ma is epic. Meg kicsit vicces. De azért egy kicsit meg is kopott már. Ritkán látni olyat, hogy egy képregény film kockáról kockára követi az eredetit, de itt Snyder mindent megtett. Emlékszem anno nagyon vártam meg tetszett. Meg is van DVD-n 😄 Ma már nincs olyan hatása, de nem is olyan nagy baj ez.
Ami nem tetszett, hogy a csatatér dimenziói néha nem voltak egyértelműek. És most nem is a szorosra gondolva, az egyértelmű, de az az előtti rész hol 100+ méter szélesnek, hol 2 méter szélesnek tűnik. Tök zavaró tud lenni. Pedig azért volt egy establishing shot az első roham idején, de mégse segített. Feltételezem a green screen miatt lehetett.
A másik, hogyha már úgyis átment kvázi fantasyba a dolog a végén még adhattak volna egy morális győzelmet Leonidázséknak a hősi halálon kívül. Vagy talált volna célba az a lándzsa, ezzel megölve Xerxészt, vagy ne is lett volna ilyen jelenet és sima csatában esnek el. Mert így Leonidász szar célzása miatt nem sikerült eltalálni. De evvan...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
arrival:Nem nagyon állt össze a dolog bennem,hogy mirröl akart szolni a film, és azt sem,hogy miért kellett volna a csajnak oscart kapnia ahogy pár kritikában emlitették
(2017.03.25) (127 perc, amerikai) - Biography, Drama, History
A múlt század hatvanas éveiben, a NASA soraiban dolgozó "human computer" afro-amerikai (akkoriban: néger) matematikus --- közülük is 3 kiemelkedően okos --- hölgyekről szól a történet, akik nélkül nem is biztos, hogy beindulhatott volna az amerikai űrprogram.
//A szegregációról, a diszkriminációról szólt elsősorban - melyet az űrprogramot vezető Al Harrison (Kevin Costner) tör meg a NASA-nál, a történet szerint. Kirsten Dunst nagyon öregnek látszott a filmben
A szereplők szerethetők voltak --- igaz, Jim "Sheldon" Parsons most "undi" karaktert játszott ---, és a sztorit is jól tálalták, a hölgyekért lehetett izgulni. A film végi információk külön érdekesek, a képekkel.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(2017.03.17 - 2017.03.25) (134 perc, amerikai) - Action, Adventure, Sci-Fi
Már a klasszikus részekből is tudni lehet, hogy rengeteg áldozat árán sikerült megszerezni a terveket - gyakorlatilag, amint szóba került a Death Star és a terve, azonnal tudvalevő volt, hogy nincs miért izgulni. Tényleg nem volt, mert jött megint egy tökös csaj, meg pár önként halálba sétáló.
//Tőmondatokban: a nagy nevek csak asszisztáltak (nyilván: marketing). A két full CGI karakter közül a többet látott valóban nagyon kilógott. A klónok továbbra sem tudnak célozni. Az űrharc nem dobta fel a filmet (különösen a 'kicsi hajó gyorsan eltolja a nagyot' témával). A számtalan hibát részletezik a neten - nem mennék bele (jó párat magam is észrevettem). Az külön érdekes, hogy az Erőt nem használók is úgy kántálják az "Erő legyen veled"-et, mint az öngyilkos merénylők az "Allah akbar!"-t --- de legyen, mert csak én szoktam el ettől, és nyilván erre is van magyarázat.
//A lényeg: csak egy Star Wars IV előzmény film lett, se több, se kevesebb. Jobb lett volna helyette egy valódi folytatás.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Koponya sziget: 10/5
Life: 10/7
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.03.25. 19:47:40
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.03.25. 19:46:37
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2017.03.25. 19:31:00
/mi lett volna batmannel egy bolygókat mozgató superman ellen...<#hehe>#hehe>/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Kitűnő eszmefuttatás arra, hogy ha mindenáron az űrállomáson kell vizsgálni az idegen létformát (gy.k.: a Föld számára ez karantén), akkor miért lehessen egyetlen gombnyomással az egész labort beleb@5zni a Napba, ha a dög akár csak rossz irányba néz.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
PSN ID.: Beegabor
Látszott, hogy mű.
A rohamosztagosok MINDIG MELLÉ LONEK! Fact! 😉
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Csak azt felejted el, hogy Orson Krennic birodalmi főgeci, megölte Jyn anyját mikor még Jyn gyerek volt... volt tehát affinitása ahhoz hogy a lázadókhoz csatlakozzon, és megvolt az indíték is. Azonkívül felfogta milyen fontos az ügy, mi ellen harcolnak, és hozott egy döntést.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
(2017.03.21) (112 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery
Thomas Craven (Mel Gibson) lánya hazalátogat, és a meghitt vacsora terve azonnal füstbe is megy, amikor támadás áldozataivá válnak - a lány meghal, és hősünk (szinte már rémisztő nyugalommal) felveszi a nyomozói kesztyűjét, és elkezdi kibogozni gyermekének halálának körülményeit, a mögötte húzódó okokat és szereplőket... s a szálak (talán mondani sem kellene) elég magasra vezetnek.
//Egynek elment - bár Mel Gibson miatt került beszerzésre, az ausztrál-szerb Bojana Novakovic lett a kellemesebb meglepetés. Ennek a nőnek nagyon kellemes a megjelenése.
A filmmel az a baj, hogy egyszer borzasztóan lomha, majd megpróbálja "utolérni magát", és ilyenkor egy eseménnyel felgyorsít, hogy újra lassú legyen.
Az amúgy nagyon ütős ötlet --- a bérgyilkossal való diskurzusok --- nem kapott elég feszültséget, hangsúlyt. Akár barbecue sütögetés és sörözés
Röviden: csak akkor, ha már minden körbelövöldözhető filmet letudtál...
Per Aspera Ad Inferi.
"The trees move. Do you not see it?"
Nyilvánvalóan a meghibásodott légkondicionáló rendszer okozta a gondot. <#nezze>#nezze>
Nem értem miért kell minden technikai jellegű problémáért a nagyurat felelőssé tenni.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Viszont szerintem az utolsó csatában, ami annyira tetszik mindenkinek, is van bőven baromság. Eleve hogyhogy mégis odamegy az egész flotta, amikor előtte beszélték meg, hogy mivel nincs egyetértés, ezért talán még vége is a rebellionnak és fel is oszlanak... Aztán hirtelen mindenki ugrik be a vadászokba. A Jedi visszatér után érdekes látni, hogy simán megbénítják a csillagrombolót pár Y-szárnyúval. Na nem mintha különösebben félnének a csillagrombolóktól, pedig az endori csatánál még az volt hogy "hát azért csak tovább kibírjuk a csillagrombolók ellen, mint a Halálcsillag ellen...". A Rogue One meg ugye áll kb. 10 emberből, ahhoz képest elég sokáig kitartanak, több AT-AT-t meg rohamosztagosokat lefoglalnak, miközben mutogatják, hogy folyamatosan hullanak... Igaz, közben kapnak még egy 10 fős gyalogos erősítést...
De ami nekem nagyon nem tetszett, az a túltolt pátosz a főszereplők halálánál. Kezdve K-2SO-val, tiszta Leonidász. Aztán Chirrut amikor odamegy a kapcsolóhoz, már előtte olyan zene szól, hogy tudod, hogy meg fog halni.😊 És amikor felrobbantják, hirtelen eltűnnek a rohamosztagosok, hogy Baze oda tudjon menni és elbúcsúzni tőle.😊 Aztán hirtelen előkerülnek a rohamosztagosok, persze csak egyesével, hogy felhúzogathassa a fegyvert a lövések között... A birodalmiak meg párszáz méterrel véletlenül pont mellélőnek (wtf?) hogy a csaj meg a pasi még összeölelkezhessenek a tengerparton... Krennicnek volt a legjobb halála. Az tényleg tragikus és drámai. De a többi inkább vicces. A pilótáé még jó volt.
Amúgy tök jó poén, hogy az eredeti trilógiából is vágtak be jeleneteket az űrcsatához.😊
DE
nekem valahogy ezzel együtt is tetszik. A karakterek és a színészek azok amik egy Ep VII-nél jóval komolyabb(an vehető) szintre emelik az egészet. Szóval ezeken a fenti dolgokon én túl tudtam lépni és második nézésre (pedig ott direkt a hibákra koncentráltam😊) már egészen megtetszett. Hiába unalmaskás kicsit az eleje.
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2017.03.22. 13:00:25
Vak volt és nyilvánvalóan erő érzékeny. Egy békésebb korban Jedi lett volna belőle de így csak ennyire futotta. Szerintem teljesen beleillett az univerzumba.
A legjobb arc a robot volt. Igazi felüdülés a C3PO féle rinyagép után. Bár erre úgy tűnik rájöttek a rendezők is mert már az ébredő erőben is minimális volt a szerepe.
Viszont a hirtelen lelkesítő beszédet levágó Jyn -en és is csak néztem. Nála mintha hiányzott volna egy fél óra a filmből, ami megmutatta volna hogy hogyan lett elkötelezett lázadó.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.03.22. 11:34:02
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
//az hogy elotte ivott lenyegtelen 😄
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.03.22. 11:16:31
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Szerintem teljesen rendben volt a film. Egyaltalan nem olyan baromsag mint az elso 3 resz.
Feleslegesen keresgelni benne a hulyesegeket mint a vak karatemester mivel akkor az egesz filmet hulyesegnek tarthatnank.
Amugy Harrison Fordot jo volt latni az "elozo" reszben de amugy irto gyenge volt.
Nezzetek ujra az elso 3 reszt. Szanalmasan gagyi dolgokkal vannak tele. Pl. a hajam hullik ki a jajgato-vicceskedo robotokkal. Legalabb K2SO jo fej volt.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Harrison Ford azért működött mert kötődtél hozzá, nosztalgia faktor. Szerintem a színészek nagyon is rendben voltak.
Egyébként csodálkozom hogy senki nem említi K2-SO-t a robotot, legnagyobb figura volt 😄
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.03.21. 22:00:43
Nekem személy szerint a Ébredő Erő jobban tetszett, bár van annak is hibája,sőt sok hibája van , hajaj, lenne mit mondani, és igen működött nálam is a nosztalgia faktor, de egy példa: Ott Harrison Ford mint nagy név, működött.
Itt..Mikkelsen? Forest Wihtaker? Feleslegesek.Withaker karaktere is felesleges, és hülyeség az egész.
Oké, viszont a csata az itt sokkal jobb volt mint az Ébredő Erőben.