Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megnéztem a Kék bársonyt is Lynchtõl. Jó kis mozi. Ha egy mondatban kéne leszûrni a film tanulságát, talán úgy fogalmaznék, hogy: a naiv valóság mögött, félelmetes dolgok rejtõznek. Az az érdekes, hogy teljesen abszurd és groteszk dolgokból indul ki a cselekmény, és ezeket az abszurditásokat egy bájos, nyugodt kertváros mögé bújtatja, melyek aztán a felszínre törnek. Mik is ezek a dolgok? (SPOILER leszek) Például az, hogy srác csak azért jön a kisvárosba vissza az egyetemrõl, mert a faterja eltörte a nyakát locsolás közben egy hirtelen mozdulat miatt. Ez eléggé groteszk. (Egyébként a nyaktörés után közvetlenül a kamera a fûbe kezd mozogni, és elõtûnnek a föld alatt rejtõzõ férgek és bogarak. Ez is azt jelképezi, hogy a látszat mögött egészen más dolgok rejtõznek.) A srác megjön és talál egy levágott fület a fûben. Abszurd. És elkezd nyomozni, a rendõr lányának segítségével. Érdekes, hogy a csaj, csak úgy elõjön a qrva nagy sötétbõl, az utca végén, és ekkor imserkednek meg. Miért a sötétbõl jött? Van ennek jelentése?
Szóval sok kérdést fölvet a film, amin érdemes elgondolkozni, de csak a megnézés után!

PetruZ
Nekem azért tetszett jobban, mint a másik kettõ (jöhet a kõzápor 😊 ), mert a képregények világát kifordítva mutatta be, hétköznapi emberekkel és hétköznapi hõsökkel, afféle "veled is megtörténhet" stílusban. A '60-as, '70-es évek képregényeiben még nem tobzódtak a szuperhõsök, amelyek még a s*ggükbõl is villámokat szórtak, akkoriban a hõsök "csak" emberfelettiek voltak egy-két apróságban, de sokkal inkább emberek voltak, mint szuperlények. A film fõszereplõje sem különösebben hõstípus, megvannak a maga problémái (mint még jónéhány tízmillió hasonló státusban élõ - inkább lézengõ - amerikai átlagembernek) és a képregénygyûjtõ figurája a képregények eredeti gonosz figuráját testesíti meg, nem az újhullámos "csakazértis gonosz mer' õ gonosz" alakját. Nem érdeklik a mellékes dolgok, hogy emberek százait pusztítja el, õ a saját elméletének igazolását akarja látni. A képregényes forgatókönyvek okán elkerülhetetlen a konfliktus közöttük és míg eleinte megvannak egymással (bár a hõs még kerülni is akarja és a fiát is kivonja a fickó befolyásolóképessége alól), a film végén már szembekerülnek. És innentõl kezdve mindenki továbbgondolhatja a történéseket a klasszikusok nyomán... 😊
Hentes Bill
nekem az is nagyon tetszett

Boldog Karácsonyt!

A Keresztapa I.: Igazából semmi extra nincs benne, de ezt nem rossz értelemben kell venni: bemutatja a család életének egy szakaszát, DE azt KIVÁLÓAN. Nagyon egyben van az egész, a hangulat, a színészi játék, a rendezés, a zene, a képek. Marlon Brandoról sugárzik a tekintély.
A Keresztapa II.: Ez némileg gyengébb, mint az elõzõ rész, de még mindig kiváló.
Shrek II.: Nagyon király! Ezerrel rámentek a poénokra. A Csizmás Kandúr nagy fazon. Baze, az a nézés! :-D Egyedül az "ostromnál" (mikor Shrek nyomul a nagy mézeskaláccsal, meg mindennel a várba befele) éreztem, hogy ez már kicsit sok. Amúgy tényleg jó.

Blasta
Jaaaaaaa, olyan nyugisan, megfontoltan UNCSI :-DDD

De a többi

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Az nekem sem tetszett annyira, mint a másik kettõ, ez tény.
Ugyanakkor szarnak azért nem nevezném. (olyan erõs közepesnek mondanám)

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Blasta
Azért valljuk be, a Sebezhetetlen eléggé KÖHHÖMM... :-D

benne,na

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Nem vagyok bene biztos, hogy érted, mire céloztam.
A bemutató elõtt belinkeltem az állást, száz-valamennyi szavazat volt és kb. 5 ponton állt a film. Valószínûleg a sajtóvetítések nézõi szavaztak ennyien (és az alacsony pontszám egybevág azzal, hogy az amerikai újságírók nagyon elégedetlenek voltak a filmmel), és még beszéltünk is arról, hogy jó eséllyel fog az még feljebb menni. Ment is.

Blasta: nem, de ugyanakkor elfogult vagyok Shyamalannal, egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy szart csináljon.

?? a village-et már 4 napja nyomják, és már lel lehetett tölteni a netrõl is.
Blasta
Te már láttad?

Már 6,6-on áll a Village

A filmet premier elõtt látó és elsõként szavazó kétszáz filmkritikus megnyalhatja a makkomat.

de Jessica Alba-t szeretem😊))

http://gaborszantai.co.uk/

a king arthur egyszerûen csak érdektelen, ellenben ha a nyálazást nem szereted, akkor a honey-t ne nézd meg, az egész az. az egész egy nagy nyálazód videóklip
mindkettõnél nagyobb bukás (sõt a legnagyobb bukás a thunderbird), ráadásul a macskanõ elég szépen teljesített, ahhoz képest, hogy még ennél is lejjebb várták
CSOCSO
ja.. tenyleg azt le kell toltenem... en imadom jackie-t
ezek olyan dolgok, hogy én kedvelem Jackie boy újkori filmjeit is, így nekem pozitív élmény volt, éppígy Halle Berry is pluszt jelent számomra, ezenkívûl a Catwoman nem volt annyia túllihegve, mint az X-men, vagy a Spiderman...
Minden ízlés kérdése...

Én pl. a Troy-t a mai napig nem láttam, és nagyon nem is érdekel, szintén nem bírtam sem a Titanicot, sem Ben Afflek Pearl Harbour-i nyáladzását végignézni...
Ellenben a Honey-ra kíváncsi lennék, de azt meg sehol nem találom...

Ízlés kérdése, nekem idén a Catwoman tetszett az összes film közül a legjobban, a King Arthur-t majd este nézem meg...

Hentes Bill
év 1ik legnagyobb bukása (Catwoman, és az Artúr király után)

Boldog Karácsonyt!

én a Steven King könyv után után néztem meg, úgy jobb volt...

Blasta
Hát ennek a Titkos ablaknak télleg nemsok értelme volt.
SUX!

3/10

80 nap a Föld körül - király kis akció-kaland-vígjáték Jackie Chan-nal😊

Bandew
De az nem Shymalannal, hanem Readley Scott. :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

A Gladiator-t meg sem emlitik 😊

Bandew
"A színész korábban is dolgozott már együtt Shymalannal, a Jelek-ben Mel Gibson egyik fiát játszotta."
LOL

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Ryleh
Holnapután.....na vegyes érzelmekkel vagyok erröl a filmröl....talán nem kellett volna ekkora PR hozzá.....mindenesetre a közepesnél jobb ,viszont a zenéje nekem nagyon tetszett...le is cuppantottam a teljes OST-ot😊

Blasta
Faszasrácok vagytok!
Asszem csak pár részletet láttam ebbõl a filmbõl még régen, de a beszámolóitok alapján esküszöm kurvára kedvet kaptam hozzá, így le is töltöm DVD verzióban!

Köszi!!

Ryleh
Na erre csak annyit mondanék:tegnap éjjel töltöttem le,szerencsére feliratosan......bázzzzzzz....nagyon jo film....5letes hogy az öregfiukat betették 1 jo sztorival ebbe a filmbe,és nem lett rokabör effektusa sem.Amugy aztmondja a fáma ,hogy megtörtén eseményen alapszik a sztori,és Munny valos személy volt.
//ENG.DiVX-Nincs.Bocsanat.DVDRip.XViD.AC3.HunSub//

fifi
Nekem az tetszett anno, sztem érdekes film volt, fõleg a "zsákos futás"...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Unforgiven
Clint 1992-s filmje. Megint maradandot alkotott. Egy a western korszakban elo "megjavult" brutalis es kegyetlen (noket es gyerekeket is megolo) gyilkosrol szol (Eastwood).

!SPOILER!
Akit 11 ev puska/pia mellozes utan ujra fegyvert ragad. A filmben vegig benne van a gyotrodes: Az egesz mocskos elete kiserti napjait ennek az oregedo/beteges malacpasztornak. Mar azt hittem azt mutatja be vegig, hogy meg tud kuzdeni az osztoneivel. De nem. Egy regi jo baratja brutalis megolese miatt bepial es ujra megmutatja ki a legeny a gaton. Egyedul olyan meszarlast vegez, hogy aki csak rafogta a fegyvert addig lotte mig mozgott. 😊 JO FILM!!!
!SPOILER!

Jah es a szereplok: Clint Eastwood (Munny), Morgan Freeman (Ned, a barat), Gene Hackman (Little Bill).

9/10 Clint apank nehezen tud melle nyulni.

CSOCSO
13 going on 30
nem is volt olyan rossz😊
The Girl Next Door 8/10
50 elsõ randi 6/10 tipikus 1x nézhetõ poénok vannak benne

The Garrett
Punisher

X+1 akciófilm. Amikor bejött a NAGY OROSZ elkapott a sírógörcs. amugy volt benne 1-2 jo poen.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Megvolt a Radírfej Lynchtõl. Teljesen szürreális, értelme nincs, legalábbis én nem véltem fölfedezni a jelentést. Ettõl függetlenül van akinek tetszik. Nekem nem jött be.

Megnéztem sajnos az Intacto-t, hát ez egy elég furcsa film.
A szerencsérõl szól, de elég kusza. Nálam 2,5/10

én is láttam, tényleg jó kis film...

Szigoruan piszkos ugyek: Nagyon jo azsiai film. A Jo/Rossz harcarol. 8/10

A leghosszabb nap

a partraszállás 60. évfordulójára felújított régi ff háborús dokumentumfilm - ezt hiszem felesleges szót vesztegetni rá: akiket érdekel a történelem egyik legszörnyûbb hadmûvelete, azoknak alapfilm - nincs agyonvérezve, mint a Ryan közlegény, mégis hitelesebb képi elemeket használ...
Jah, és ugye ott van az a színészgárda, ami magárt beszél:
Sean Connery, Richard Burton...
Háborús film etalon 1962-bõl
10/10

LezLee
Blow - Betépve

A film valós történet alapján készült. A film középpontjában George Yung áll, aki még fiatal korában - látva szánalmas apját, aki napi 14 órákat dolgozik a semmiért - elhatározza, hogy õ más lesz, õ nem fog ennyit gürizni ilyen kevés pénzért. Aztán George 20 éves korában el kezd füvet árulni a nyugati parton. A film azt mutatja be, hogy Yung hogyan lesz egy kis senkibõl egy hatalmas drogbáró, majd pedig hogyan veszíti el egyik pillanatról a másikra mindenét: a pénzét, a feleségét, a kislányát. Nagyon megkapó a történet, amit ugye maga az élet írt. A film fõszereplõje Johnny Depp, aki szokás szerint szenzációsan játszik, szinte a hátán viszi az egész filmet. Nagyon jó kis film, a legjobbak között van, szóval ajánlom mindenkinek, aki még eddig nem látta volna.
10/8
CSOCSO
ripleyt en nem is lattam a bemutatokban😊
CSOCSO
😞((
mindegy.. nekem a fohos csavesz bejon mint szinesz arc a jelek meg nagyon bejott..szal azert ezt is meglesem.. max nem varok elore tole sokat.. igy max csak csalodni tudok... jo ertelemben😊
The Garrett
Hm van 1 tippem mi lesz a film vége de nem akarok spojlerezni...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

PetruZ
Megnéztem ma a Dirty Dancing 2-t, az egy jobban tetszett, de ez sem volt rossz. 5/10

És épp most fejeztem be a Fújd szárazra édes c. vígjátékot is, ami egy fodrászversenyrõl szól, ami újra összehoz egy családot. 3/10

Nekem is föltûnt, hogy mindenhol rendesek hozzá, meg õ szerény marad. De túl kiszámítható az egész, és minden szépen megy. Van egy-két bibi néha, de az se nagy gubanc, és mindig megoldódik hamar.

Ryleh
azért elég meghato😊 a film,az oreg nem semmin ment keresztûl.És amikor a lejtön kicsit kiszalad alola az irányitás...akkor is kellemes fordulat az ,hogy rendesen bánnak vele,afilm elején a makacs fiatal lányt is meggyözi....stb.....nagyon is kellemes film..10/10😊az extra az hogy spontán veszik körûl az öreget kellemes események,élmények..és ö mégis szerény marad....extra mert ezek nem nagyon láthatoak manapság.

Bucser
Igazából abban a filmben az a lényeg, hogy vietnám hogy hatott az emberekre.. Nem a képivilág, hanem ahangulat... Az egséz egy szürreális õrület...
--------SPOILER------------

Szörfözés a Frontvonalon, a besoztott azt sem tudja, hogy ki a parancsnok a holott a parancsnok már 2 hete halott erõsítést várnak lassan 3 hete és rádión is szóltak holott 4 hete nincs is rádiós... este robbantják a hidat nappal építik... szerintem marha durva az egész film.. nekem tetszett.. Csak vége kicsit vontatott lett...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hentes Bill
biztos bennem van a hiba, de most néztem meg az apokalipszis most c. filmet, és halálra untam magam, szétásítottam az egész filmet szinte. ráadásul a 200 akárhányperces verziót néztem, nem tetszett a film. pedig imdb-n nagyon elõkelõ helyen van a top 250-ben, és szavazatok alapján is. szal biztos én vagyok alma

Boldog Karácsonyt!

mint minden neil labute-film, ez is korrekt
nem rossz film, csak egy az egyben ugyanarról szól, mint a temetetlen múlt vagy a hetedik érzék😞