Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tok mindegy mennyi embert olsz meg ha ugyanaz az indok... En is ugy vagyok vele, hogy az amerikai neger/indian gyulolet es gyilkolas miatt egyaltalan nem kulonbozteti meg oket a naciktol. Kulonbseg az annyi, hogy az amcsik buszkek a tortenelmukre.

Zool
Igaz. Ha jól tudom itt Magyarországon csak félmillió körüli cigány áldozat volt. Na errõl ennyit...

Ha őszintén a szemembe néznek, mindig elkap a röhögés.

PetruZ
Kapjál már az agyadhoz és ne terjessz hülyeségeket. Légy szíves hiteles forrást megadni arról, hogy sokkal több indiánt lemészároltak. Az én forrásom Dee Brown, aki maga is indián és megírta a magyarul is megjelent "A Vadnyugat története indián szemmel" c. igen vaskos történelmi munkáját, részletesen feldolgozva mindent, fõleg az 1865-1890-es sziú-csejenn háború idõszakára koncentrálva (és mint ahogy a cím is mutatja: indián szemmel). Õ nem ír milliós pusztításokról, az egész idõszak alatt legfeljebb néhány százezerre teszi az õslakos áldozatok számát. Molnár László Miklósnál 400,000-es adat olvasható, ami korabeli katonai - tehát kissé feltupírozott - forrásból származik. Ez a szám nagyjából megegyezik a csak 1941. júliusa és decembere között elpusztított zsidók számával...
Zool
Ez tényleg nagyon király film!

Lehet, hogy engem azért fogott meg mert mindig az indiánokkal szimpatizáltam, és a rohadt amcsikat meg utálom - furcsa belegondolni, hogy az emberek hogy tekintettek a nácikra, pedig milyen elenyészõ a megölt zsidók száma a kiírtott indiánokhoz képest, akik ráadásul õslakosok voltak...
Mindegy, ez már történelem...

http://gaborszantai.co.uk/

CSOCSO
szerintem bekattantal.. a truman show baromira nem arrol szol hogy a sok millio fasz nezi az csakot... hanem arrol hogy a csako nemtud semmirol... node mindegy.. amugy jo film..es egy valosagsokk musor nem igazan vetheto ossze ezzel...
Zool
Hát, mit is mondhatnék. Nem rossz, én 8/10 et adok rá, azért mert a végén könnycsepp nállam nem volt, de egy kellemesen jó hangvitelû kalandfilmre sikerült, attól függetlenül hogy elõre sejthetõ volt mi lesz a végkifejlete a versenynek, a csattanó azért nem maradt el, és bizony ez sokat lendített a film megítélésében.
Szerintem akinek annakidején bejött a Farkasokkal táncoló - Kevin Costner-el -, annak ez is egyik kedvence lesz.

CalebJoe

Zool
Na elég. Nagyon felkeltette az érdeklõdésemet, és miután a betervezett Dr. Moreau elmaradt, megnézem a Hidalgót. Majd leírom én is a véleményemet róla. Go!

visszatérve a Hidalgo-ra - még most is belehúzogatok pár jelenet miatt - aki tudja minnél elõbb nézze meg, ha a Return of the King nem idén lett volna, akkor ez lenne a kedvencem...
Minden pillanatában tökéletes kaland/western film Omar Sharif-fel és Viggo Mortensen-nel (gyk: Aragorn😄)...
A vége pedig, na nem lövöm le, de nem gondoltam volna, hogy 28 éves fejjel könnycseppeket törlök ki a szemem sarkából egy film hatására...

Zool
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de vannak olyan filmek amiknek ha elolvasom a tartalmát, vagy a kritikáját, és érdektelennek tûnik, az istenért nem tudom megnézni. Sõt van hogy leülök és az elsõ 10 perc után Go! - menekülök. Ilyen a Kárhozottak királynõje, meg az Elefánt is többek között. Tudom rossz szokás, mert már ráqrtam egy két így lehúzott filmmel, és amikor késõbb megnéztem leesett az állam.

ez ahol Aaliyah volt a vámpírkirálynõ?

mert nekem az tetszett - bár én nagy vámpír/drakula rajongó vagyok😊

Megnéztem a Kárhozottak királynõjét, sajnos.
Nagyon gyenge, szerintem.

Bandew
ELEFÁNT

Elég vegyes érzelmeket váltott ki belõlem. A felépítése kicsit zavaros volt, nem sikerült a több idõsíkon való ábrázolásmód. A menete teljesen ok volt, a jellemek is kidolgozottak voltak. Néha erõltetett volt, pár rész meg kifejezetten röhejes, de azért jó volt. Néha teljesen felesleges dolgokat raktak bele.

6/10

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Zool
Fél szemmel sasolom a Tv-ben a "Rémségek szigetét" vagy mit Michael Caine-el. Eszembe jutott a The Quiet American, vazzzz..., hogy az mekkora film!

Hentes Bill
az bitos, hogy Jim Carrey utánozhatatlan, egyedi stílusa van 😊

Boldog Karácsonyt!

Zool
Ha már itt tartunk, nekem a Minden6ó is nagyon bejött. Nagyon jó színész ez a "Jim gyerek"!

Jano
Szerintem az Ember a Holdon, Kábelbarát, sõt, a teljesen elfelejtett Majestic is nagyon jó film, bár az utóbbi élvezéséhez kicsit lassú hangulatra van szükség. Jim Carrey roolz.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

CalebJoe
Most néztem meg a Buffalo Soldiers - Buhersereg-et aki nem látta feltétlenül nézze meg!
Zool
Azt mág nem láttam, abban is drámai alakítása van?

az egyik legjobb - a másik az 'eternal sunshine of the spottless mind', mindkettõ 10/10
nah, ezen is túl vagyok, de akár újra megnézném:

Hidalgo 10/10 - az év kalandfilmje, de lehet, hogy nálam Top3-as is lesz az év végén...

Zool
Látom megtette hatását, szerintem Jim Carrey-nek ez a legjobb filmje. 9/10

TRUMAN SHOW
Dühös vagyok az emberekre, és dühös a kereskedelmi médiára. Mert ugyan az zajlik a szemünk elõtt, mint a Truman Show esetében. Egy embercsoport a valóságshow-kkal egy vagy több ember életét kihasználva húz hasznot más emberekbõl: belõlünk - nézõkbõl. És mi bevesszük ezt a szart, és közben föl sem tûnik, hogy nem csak az a nyomorult - akit a kamerák állandóan figyelnek tudtával vagy tudtán kívül -, hanem mi nézõk is részesei vagyunk ennek a globálisan agymosott, velejéig romlott fogyasztói társadalomnak. Részei vagyunk, szerves részei, belõlünk élnek, és már föl sem tûnik. Pedig mi is hibásak vagyunk, sõt, bûnösök. Legalább annyira, mint a mûsorok készítõi, mert õk legalább tudják, hogy amit csinálnak, az erkölcsi és etikai normákba ütközik, de a nézõ már leszokottt a gondolkodásról, csak nézi, nézi aktuális hõsét, röhög rajta, szurkol neki, esetleg gyûlöli, majd ahogyan jött, el is felejti. És az egész kezdõdik elölrõl.
Elõször ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem a film kapcsán. Tudom, hogy van olyan, aki nem néz valósáshow-t, sõt mereven elzárkózik elõle. De most mindenki tegye a szívére a kezét, és mondja meg õszintén: soha nem fordult elõ, hogy belenézett egy-egy részbe? Dehogynem. Ez a film komoly figyelmeztetés. Könnyen lehet, hogy pár év múlva tényleg itt fogunk tartani. És ez már nem csak a média, a nézõk, hanem az egész emberiség szégyene lesz.
Végezetül: ezt a filmet mindenkinek ajánlom, legyen az valóságshow nézõ vagy nem nézõ, függetlenül mindentõl. Biztosan vannak a filmnek hibái, mindezek ellenére engem nagyon elgondolkodtatott, és el is szomorított. De ez nem baj. Sõt jó. Ezentúl biztosan más szemmel fogom nézni az ehhez hasonló mûsorokat.

Zool
Bocs, nem kötekedni akarok, de ez a Troy lenne?

Zool
6.5/10
Végül is annyit simán megér, hogy megnézd. Ha láttad a Majmok bolygóját és bejött, akkor ez is tetszeni fog. A digitális effektek kicsit gagyik, de a tartalom korrigálja. A francba, már nagyon régen láttam, ezért meg is nézem most újra.
Hy.

wizy
tudom hogy régi de kinek hogy tetszett?

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

Punker
régi film, ha nem figyeled azt hogy mennyire gagyi elég érdekes a mondandója

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

wizy
milyen volt a Dr.Moreau? meg akartam nézni, de közbecsuszott egy nyaralás
kinek hogy tetszett?

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

Galy
Troa

nézzétek meg, mert csak
láttam, megéri, nekem nagyon teccett😄

LezLee
Eurotripet látta valaki, megéri leszedni???
Immortel hivatalos oldala, érdemes megnézni, igaz francia, de nem bonyolult...

ha az aláfestõ zenét megszerené vki nekem - örök hála...

Mike
Good Boy!

szódával elmegy, nem is rossz, ennél sokkat rosszabb gyerek+kutyis filmek vannak

7/10

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Megnéztem.
Nem tudom értékelni, mert nincs mégegy ilyen film, vagy én nem láttam.
Olyan mintha összekeverné az ember az "Ötödik Elem" világát a "Final Fantasy" látványávál...
Tényleg nincs még ilyen film: 4-5 hús-vér színész van talán a filmben ezenkívûl minden számítógépes animáció.
Nincsenek benne nagy lövöldözések, üldözések, verekedések, de valahogy mégis lebilincselõ.
Szerintem a nyugodt zenék és a profi módon megalkotott világ miatt.
Mindenkinek ajánlom, fiúknak gyakorlati szempontból is: jó bõr a fõszereplõ lány😊

PetruZ
És ki ne hagyjuk Lex Barker-t és Pierre Brice-t sem. 😊
PetruZ
Francokat. Egyik sem. Hanem: Gojko Mitic! 😊
Bucser
Neeeeeeeeeemmmmmmmmmmm Hanem David Carradine😊 Vagy Owen Wilson esetleg Kovács Vili (gy.k. Will Smith)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

és a legjobb westernhõs Jackie Chan...😛

Bucser
A legjobb western az a kicsi Rita a vadnyugat réme

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

macska a kalapban 10/1
reg lattam ilyen szar filmet

Glpetyus
ez nem egy átlagos western ahogy elnéztem 😛

Glpetyus
ehhh...az egy dolog hogy mit írnak a boritóra...azzal csak eladni akarják...
Ha meg te ugyan olyannak láttad a két filmet,az a te bajod 😊

PetruZ
Hogy hogyan? Hát pl. nézd meg a magyar kiadású DVD ömlengõ sorait. 😊 Már nincs elõttem, vmi olyasmi, hogy a "legjobb háborús thriller a BHD óta" <- ezen percekig fetrengtem a röhögéstõl 😉. És igen, jómagam semmi különbséget nem láttam a BHD-hoz képest, de nekem tényleg mindegy. 😊
én nem emléxem olyan western-filmre, amely túlnagy szövegértést igényelt volna😄

Glpetyus
Nekem nincs hozzá felirat,és sehol se találok 😞

már lejött, lassan nekiállok, most a Blueberry címû westernt szedem, nem tudom milyen, de mostanában annyira kevés a vadnyugati film, hogy akármilyen rossz, én megnézem😊

Glpetyus
hû bazz,tényleg qrva rossz volt 😄
De mostmár nézd meg 😛

nem tom mire vártam az 1. után 😄DD csak már 80%, mostmár lehúzom 😊
Glpetyus
HIHETETLEN szar szvsz