Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért ennyire sehol sem húzták le. Még a Sokk sem ír róla olyan rosszakat, pedig õk aztán furcsa egy népség. 😊)
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
- Good Lord ! It's El Topo meets Azumi on the set of Quantum Leap!
- Incredible exploration into the psyche of meaning
- Good concept stretched to the limits of endurance
- A philosophical journey or the soul or utter clap trap- talk about mileage varying
- Miike goes political (again)
- THE most bizarre movie I have ever seen
Nyamnyam !
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
(lásd "A ravasz az agy és...")
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az egész Ganxsta-Dopeman-OGLI-G klán szerepelt már vmelyik magyar SZUPERPRODUKCIÓBAN, én egyáltalán nem vagyok meglepve ezen...
-Sting szerepelt több filmben is (jó, nem fõszerepek és nem hollywoodi filmek voltak 😊 ).
-Majka állítólag filmet rendez... 😄
A legutóbb is Johnny To-val foglalkoztunk, most is õ következik, mégpedig egy meglehetõsen jó imdb pontszámot kapott darabbal - bár az én értékelésem rosszabb ennél.
Már az elején megemlítem, hogy az összes Johnny To filmben látott fõbb és segédkarakter ugyanúgy feltûnik itt is: a fõszereplõ Andy Lau és Shiu Hung Hui (a "default" rendõrnyomozó szinte minden To filmben), valamint a "szokásos" leányzót is ismét Yo Yo Mung alakítja (bár most nincs nagy romantikázás a filmben).
Szóval hõsünk, Cheung (Andy Lau) gyógyíthatatlan rákos beteg, már csak négy hét van hátra az életébõl. Mivel nincs vesztenivalója, ezért élete lezárásaképpen végrehajtja azt, amire már évek óta készül. Eleinte csak egy különösen értékes gyémánt nyakék megszerzése körül megy a bonyodalom hõsünk, a rendõrség és egy brit maffiózó között, késõbb sokkal személyesebb vonásokat is kap a történet, végül a gonoszak megbûnhõdnek, a jók elnyerik a jutalmukat, hõsünk pedig meghal (csak semmi nyáladzás, ez úgy csendben megtörténik a lezárás hátterében). Körülbelül ennyi az egész.
Sajnos se nem igazán mozgalmas, se nem érdekfeszítõ, a sztori és a bûnözõ-rendõr "ellenségbõl barát" kapcsolat is ismerõs már sok helyrõl, szóval az imdb 7.1-es értékelését túlzónak tartom. Részemrõl 5/10. Egyszer nézhetõ, némileg drámai, kicsit humoros, de semmi több.
Izo (2004, http://imdb.com/title/tt0377079)
Hmmm, Takashi Miike és Takeshi Kitano vajon mire képes együtt dolgozva? Hát... egy nagy büdös nullára. Ez a film egy összegányolt, kaotikus, abszurd és nézhetetlen vacak, kb. a felétõl (ahol az a kb. tízperces gitáros-énekes rész van...) már pörgettem tovább, hogy van-e benne valami értelmes, nézhetõ rész, de semmi. A párbeszédek ordító klisékkel és filozófiai lufikkal vannak tele (pl. "Azért vagy kegyetlen, mert ember vagy? Vagy mert ember vagy, ezért kegyetlen?", loál 😊 ), a végsõ "döbbenj meg ember és nyiljon ki a szemed" lelkizõs ostobaság meg egyenesen maga az ujjal mutogatós rotfl, pl. a Casshern ezerszer jobban tálalta ezt... A képeken vagy végtelen és értelmetlen mészárlások, vagy retro-híradó és film-részletek a háborúkról, felvonulásokról, vagy meztelen nõk, vagy nemi aktusok láthatók teljesen kaotikus sorrendben.
Izo valami harcosféle, aki a középkorban élt és már akkor olyan kétes "hírnévre" tett szert a kegyetlenkedéseivel, hogy az ördögnek hitték. Szentelt lándzsákkal ölték meg, de Izo a pokolban sem nyughatik és elindul, hogy lemészároljon minden élõt. Útja során térben és idõben ugrál, az egyes helyszíneken vagy lemészárol mindenkit, vagy megdugja az ott hentergõ nõket, alternatíva nincs. Élõt és holtak egyaránt pusztít, végül valami istenféle egy homlokráncolással eltünteti. Lol.
Értékelés: 1/10. Nézhetetlen vacak.
La Caja 507 (aka "Box 507", 2002, http://imdb.com/title/tt0325145)
Végezetül pedig lássunk egy kellemes és meglepõen jó spanyol krimit.
Modesto Pardo a tipikus hivatalnokfigura, egy névtelen déli tengerparti spanyol városka jelentéktelen bank- és értékmegõrzõjének az igazgatója. Alacsony, köpcös, szemüveges, kopaszodik, a hangját alig hallani, teljesen erélytelen. A háza szolíd, minden hivalkodás nélküli, autója nincs, munkába busszal jár. Csendesen éldegél a családjával és egyetlen kamaszlányával, aki egy tûzesetben váratlanul meghal.
Hét év telt el, Pardo és felesége már nagyjából kiheverte a csapást, de életük sivár és ha lehet így mondani, még hétköznapibb. Péntek van, a hét utolsó napja, és Pardo ismét munkába indul. De ez a nap nem úgy alakul a számára, ahogy az eddigiek. Egy profi banda tökéletes precizitással megtervezi a bank kirablását és ehhez az igazgatót használják fel. A feleségét túszul ejtik, így kényszerítik a széfterem kinyitására, majd elaltatják és a hétvége alatt feltörik az összes széfet, és elviszik az értékeket (ékszerek, készpénz). Pardo, amikor magához tér, be van zárva a terembe, várnia kell hétfõ reggelig, míg visszajönnek az alkalmazottak kinyitni a bankot. Addig felméri a károkat (hivatalnok) és talál egy furcsa iratcsomót az 507-es számú széfben. Nevek, bankszámlák és átutalások listái. Különös szerzõdések titkos záradékokkal. Mi lehet ez? Pardo úgy dönt, maga jár utána a dolgoknak...
Rafael rendõr volt, most a spanyoloknál - luxuskörülmények között - bújkáló Marcelo Crecci, olasz maffiózó, jobbkeze. Kemény, határozott ember, aki amint meghallja a bank kirablásának hírét, azonnal pánikba esik. Egy széfben fontos dokumentumokat õrzött, amelyek az életbiztosítását jelentették Marcelo szeszélyeivel szemben. Mire a helyszínre ér, a papírok eltûnnek. Feltételezi, hogy a bankrablók vihették magukkal, ezért bulldogszívóssággal ered a nyomukba...
A két cselekményszál egymással párhuzamosan fut. Míg Pardo belefut egy iszonyatos méretû panamába és fény derül lánya halálának okára is, Rafael megtalálja a rablókat és rá kell döbbenjen tévedésére: rossz nyomon jár. A két szál végül összefut, az olasz maffia is feltûnik... de ki marad végül életben?
Értékelés: 8/10. Nagyon tetszett. Az elején figyelni kell a nevekre, eseményekre, mert kicsit zavaros lesz, de aztán fokozatosan tisztul a kép, a csattanó pedig kicsit váratlan. 😊
Megfigyeltetek hogy az utobbi idoben hany nigger rapper jaccik mellek esetleg mar foszerepet? Feldollar meg az a Usher meg a Ja Rule...
Mutasatok mar egy filmet ahol Sting vagy esetleg Robbie Williams a szereplo!😄
Az alapotlet hogy ugye a RMB zene az "ot fekete pasas ing nelkul norol enekel es arrol hogy az milyen sima" es hat valojaban nem tudom megerteni halivudot... ennyire nincs mar fekete boru szereplo hogy ezeket a barom egylemezes faxfejeket be kell rakni a filmben vagy egyszeruen azert teszik hogy a filmet a kis Akos is megnezze aki a tegnap szurt hason egy jarokelot mert a dal ami ment a radioban arrol szolt?
Emez szavakat a Assault on Precinct 13 c. tegnap esti csodafilm keltette eletre amiben ugye Ja Rule baratunk oscardijas alakitasa nagyon feldobott.
Lassan mar mindgyart Majkat is viszontlassuk ha a magyar rendezok peldat akarnak venni 😄DD
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Nem is tudom..kb...hmm, hmm...olyan 7 - 10, megvalósítás és hangulat zseniális, történetre már döcögõsebb.
Hide and Seek
Még a felénél tartottunk amikor kitaláltam a film csattanóját és teljes történetét, 5 - 10
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
NÉZZÉTEK PUPÁKOK!
Nagyon jó film volt! Györnyörû zene és színek, a színészek is kitettek magukért. Egy szép szerelmes film.
Néhol sajna talán kicsit túl színes is, bár ezt lehet csak azért érzem, mert mostanában igencsak elterjed ez a módszer, bár Jeunetnél ezt elnézem, hisz õ mindig is ilyen volt.
9/10
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
-----------------------
9.5/10
Nem létezik, hogy ennél jobb TV sorozatot csináltak volna :-)))
Sajna úgy sikerült eddig látnom a filmeket, hogy a második szezonnal kezdtem, így 1-2 fontos dolgot már tudtam elõre, nem ért meglepetésként.
Mindazonáltal szerintem jobb a második szezon ennél, de csak egy paraszthajszálnyival. ;-)
Aki teheti töltse le, izgulja végig...
Lássuk a harmadik szezont :-)))
Nezz a szemembe...
😄DD
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
amugy meg elhiszem hogy nem divatbol szidjak, ense divatbol tudnek ideggazt dobni amerikara, van okom ra
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Megnéztem végre. Hát mint film, elmegy, de adaptációnak borzalmas volt! Egyszerûen nem akartam elhinni. Azt még simány lenyeltem, hogy Mexikóban játszódik és hogy fekete a fõszereplõ, de hogy a kislányt nem ölik meg azért az erõs. Így is elég kegyetlen volt, de a könyv ezerszer túltesz.
Akkor mint film: nem tom ki hogy van vele, de ezek az állandó villódzások nekem nagyon nem jöttek be. Én elhiszem, hogy ez vkinek tetszik, mert hogy mekkora újítás, de ez engem inkább zavart, elvégre is ez nem egy klip. A színészek jók voltak, de összességében sajna semmi extra.
5/10
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
János a rohatt téker :-DDDD
Itt voltál a topikban, nem csak a tékért jöttél be, szal sztem nem kell bümti.
Nyugi akos! Nem rakom be az aláírásomba!
Reméljük a 3 igazán jó lesz.