Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Secretary (2002)
Fõszerepekben Maggie Gyllenhall és James Spader. Egy elmegyógykezelt leányzó egy ügyvédhez kerül dolgozni és egy a normális emberek számára furcsa viszony alakul ki közöttük. A férfi tipikus domináns/szadista (a kérlek üss meg - csak azért sem fajtából) csaj pedig tipikus alárendelt/mazochista. Igen érdekes inkább pszichológiai eset😊 viszont a fényképezés és színészi játék miatt érdemes megtekinteni😊 Én kedvesemmel néztem óriási poénok vannak benne néhol, amik valahol szánalmasak és csak a kívülálló számára viccesek. Nagyon jól megjelenik benne egyfajta macskaegérharc ahol a macska nem akar játszani az egérrel csak amikor kedve van az egér pedig legszívesbben állandóan kötöszködne a macskával😊 Szóval én megtekintésre ajánlom😊 Egyszer mindenféleképpen.
8/10
Nekem nagyon tetszett mikor láttam😊 De gondolom ez lejön a Postomból is. (pl hogy õ az egyetlen aki hajlandó szakítani azzala tévhittel, hogyha kiszaladsz a lakókocsiból minden karcolás nélül megúszod a robbanást vagy a másik véglet, hogy darabokra tép éppen. Vagy hogy egy túszhelyzetben folyamatosan pofáznak... Itt inkább csak fejbelõtték gyorsan a fószert mert veszélyt jelentett😄
hat vicc(e) volt a film...
jo.. nem vagyok egy nagy miami vice sorozat fuggo, de szerintem a sorozat teljesen mas hangvetelu volt.. nappal jatszodott a part kozelben ahol homok van vagy valami.. jo tudom nem keverendo a bejvaccsal.. de ez tok sotet volt.. teljesen komor, stb!
az egyetlen kircsi jelenet az az volt mikor az elejen szetlovik az autot a sniperosok. egesz jol meg volt csinalva ahogy szakad a vegtag😄
nem volt rossz de tul hosszu volt es tulsagosan is unalmas!
ami eszmeletlenul hanyinger kelto volt az a kamerakezeles! Meg lehetett szamolni hogy a kameraman hanyat lep felvetel kozben. gusztustalan hogy ossze vissza dulongel a kep... ez iszonyat.. es neha meg a kep minosege is plusz a megvilagitas is olyan volt mintha egy single ccd-s kamcsival vettek volna fel amit eppen aznap vettek a bestbuyban nomeg egy jo nagy elemlampat is vettek mert neha annyira direkt fenyt vetitenek hogy olyan eros az embereken az arnyek es a feny talalkozasa hogy zavaro.. mindegy..remelem ertitek.. nem vagyok egy fenykepesz sem operator.. szal be kell ernetek a zagyvasagommal😄😄😄
a film 4/10
BUDA > miskolc.
Magyarországon nem igazán ismert, 1-2 évig lehetett kapni DVD-n, ám Ázsiában nagyon híres. Minden egyetemen tanítják itt, így nekem is. Magamtól nem néztem volna meg, fõleg nem a plakátjáról, vagy a tartalmáról ítélve. Ti se ítéljetek a DVD borítóról, vagy arról amit a hátuljára írnak. Nem is arról szól a film.
Nagyon szép szerelmes történet. Bár nem lesz benne, szex, egy csók sem. A legszebb az egészben az, hogy úgy közvetíti a fõszereplõk szerelmét, hogy azok mindössze 1-2x beszéltek, még csak hozzá sem értek egymáshoz (a film alatt), de mégis sokkal többet ér, mint akármelyik romantikus film. Egyszerûen a nézésükbõl minden átjön.
Személyes nagy kedvencem, Zhang Ziyi a fõszereplõ. Nagyon aranyosan, nagyon jól játsza a szerepét. Errõl is be tudnám copyzni az elemzésemet, de inkább most nem. A zene magában is megállja a helyét, én mióta elõször láttam a filmet szinte minden nap belehallgatok.
Be akartam linkelni a bemutatóját, de nem találom Youtubon, pedig tudom, hogy fent van.
9/10. 9, mert szerintem, ha a végén végre egymáshoz érnének, csak egy ölelés formájában, az robbantott volna. Valamint egy kicsit hirtelen van vége a fõsztori mesélésének, én még vártam volna valamit.
legalább nézzétek meg biztos tettszeni fog
dvd borítók minden mennyiségben ingyen
2054-ben vagyunk, Párizsban. A város egy marha nagy beton- és acéllabirintus, ahol mindent és mindenkit megfigyelnek. A legnagyobb cég az Avalon, amely mindenütt jelen van és mindenütt sulykolja a nagy Békés Boldog Új Idõk üzenetét - amelyet természetesen csak az Avalon hozhat el. Persze a sikátorok, a külvárosok szegény nincstelenjei kissé távol állnak ettõl az álomtól...
Ebben a városban tûnik el Ilona Tasuiev, az Avalon egyik legígéretesebb biogenetikai kutatója. Az ügyre a kemény zsaru Karas-t állítják, aki szisztematikus munkával és Ilona testvére, Bislane segítségével megpróbálja felgöngyölíteni az ügyet. Ami egyszerû emberrablásnak indult, abból nagyon komoly, az emberiség jövõjét veszélyeztetõ (?) / befolyásoló (?) ügy válik...
Vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban. Elõször is, a történet tkp. nem rossz. Bár sablonos, elég jól végig van vezetve, és morálisan is próbál erõs lenni. Viszont a legvégét, amikor Karas elmondja Bislane-nek, hogy mi történt, na azt totál elbénázottnak érzem - annak fényében, hogy ha ez a film anime lett volna, egészen máshogyan alakult volna, ez tuti.
Azért hozom az animét, mert ez a film kicsit az akar lenni. Ugyanazzal a technikával készült, mint az Appleseed, vagyis élõ szereplõk mozgását, arcát rögzítették, digitálisan feldolgozták, és köréjük varázsolták magát a sci-fi környezetet. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy amíg az Appleseed-ben jól mûködik ez, itt más utat választottak és minden, a teljes film minden kockája (pár momentumot kivéve) fekete-fehér. Kábé negyedóra alatt sikerült megutálni, nekem nagyon nem jött be. Még ha nyomasztó lett volna, talán megbarátkozom vele, de az egészet nagyon elnagyoltnak, nagyon foltosnak találtam, hiányoztak a részletek, és ezért bele sem tudtam élni magam. A Renaissance világa egyszerûen elképzelhetetlen a számomra, annyira sivár és üres (a legjobban ott látszik ez, hogy az Avalon mindent elnyom; kettõ darab más reklámot lehet látni, az egyik egy ismert szénsavas dühítõital, a másik meg egy szintén jól ismert francia autómárka). Bár lehet, hogy mások ezt fogják felhozni mellette, mint pszichológiai érv. Vagy mint "noir"-os példa, de attól én dührohamot kapok. 😊
Igazából ami tetszett, azok az akciójelenetek voltak (nem kell félni, alig pár darab van belõlük). Érdekes módon ezek olyan helyszíneken játszódtak, ahol voltak részletek is (pl. a tetõtéri kis erdõ esõben), és ettõl máris valahogy "élõbb" lett a világ. Kár, hogy ezek után újra visszakapjuk az unalmas foltokat.
Szóval nem lenne egy rossz film ez, csak nekem a megvalósítása nem jött be. Kap mondjuk 6 pontot. Ha kicsit jobban feszegette volna a történetben felbukkanó morális elemeket, és ha más a befejezés, a fekete-fehér CG-tõl függetlenül többet adtam volna rá.
Ui.: Ha ezt a filmet japcsik csinálják japcsi stílusban, most oda meg vissza lennék a gyönyörtõl. 😊
<#smile>#smile><#wilting>#wilting>
El kellett ütnöm az idõt Pesten, hát gondoltam beülök erre a filmre.
Õszintén szólva nekem nagyon tetszett! Végig fentartotta a feszültséget, egy percet nem unatkoztam. A színészek is jól alakítottak. Semmi korszakalkotó nincs benne, de számomra nagyon élvezetes mozi volt, végig pörgött és lekötött. Szeretem az ilyet. Ami még tetszett benne, hogy a nyelvezete tipikusan hollywoodi, mégsincs semmi közhelyes amcsifilmes fogás a jelenetekben (ha van is, az vagy elkerülte a figyelmemet, vagy mûködött). A Szigorúan piszkos ügyek egyáltalán nem tetszett, szóval kicsit aggódva ültem be a moziba, de végülis kellemesen csalódtam. Utólag belegondolva mégcsak hibát sem nagyon róhatok fel neki. Pár dialógust kicsit talán (nagyon kicsit) erõltetettnek éreztem, de amúgy teljesen jól összerakott film volt.
9/10
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Pffff, netszerte olvastam pár kritikust, imádták 😊
(persze ez nem jelent semmit) 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Már ha érted miért írtam... 😊
Ezt inkább visszavonom, és megadom a 9 pontot a filmnek. 😊
------------------------
8/10
Az elõzetesen olvasott kritikák agyon magasztalták a filmet, így énis nagyon vártam, hogy láthassam. Nem csalódtam. A film zseniális, apróbb hiányosságai vannak, de ettõl függetlenül érdekes, izgalmas és még mondanivalója is akad bõven.
Hogy mirõl szól, arról nézzen utána az akit érdekel. Röviden, talán poszt-apokaliptikus, sci-fi-szerû, drámának nevezném, de ez sem fedi teljesen a valóságot. Nehezen besorolható a film szerintem.
Végig olyan "28 nappal azután" érzésem volt, csupán ez a film kicsit lassabb tempójú, de mégsem unalmas. Komolyabb tûzharcokra és akcióra ne nagyon számítson senki, legalábbis a fõszereplõ sztorijával kapcsolatban nincs ilyesmi. Inkább a körítés, a mellékvonalak kapcsán láthatunk ÁLLKERESÕS tûzharcokat, illetve egyéb akciójeleneteket.
A dráma vonalát végig kísérik a közeli jövõ sötét történései. A film nagy részénél olyan érzésem volt, mintha dokumentumfilmet látnék. Iszonyatosan aprólékosan, életszerûen ábrázolták a közeli jövõ angliájának összeomlás szélén lévõ társadalmát.
Amitõl viszont leginkább padlóztam, azok a pár akciójelenet kidolgozottsága, és egyéb kulcsfontosságú jelenetek ábrázolása.
Kéremszépen, a legtöbb ilyen jelenetet kb. 2-5 perces, vágás nélküli adagokban tolták az arcomba, ráadásul olyan NEM CGI effektekkel, amitõl 100%-osan úgy éreztem, hogy valóságot látok és nem fikciót.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyszerûen ezen jelenetek alatt megállt bennem minden, szinte ott éreztem magam a szereplõk között. A legtöbbször kézikamerát használnak, de a háborús, "ridliszkottos" remegõ kamerát mégis kerülték. Anélkül is lehet életszagú harci helyzetet teremteni.
Két pontot azért vontam le, mert néha tényleg kissé lassan alakul a sztori, de ez nem azt jelenti, hogy unatkoztam!!! A másik pontot azért vontam le, mert a film vége kissé demagóg, de aztán ezt végülis remekül helyrehozzák.
Ismét Spoiler:
Egyszóval az utóbbi idõk legerõteljesebb filmje amit láttam, szinte hibátlan, mindenkinek ajánlom, aki képes komolyabban elgondolkozni és igényli a mondanivalóval bíró ""akciófilmeket"". (súlyozottan macskakörömben értendõ az akciófilm).
Fast and the furious rajongók messzire kerüljék, úgysem fogják sem érteni, sem értékelni! <#vigyor2>#vigyor2>
Szombat - Végsõ állomás 3 - 10/10
Pont azt kaptam a filmtõl, amit vártam. Ez tipikusan az a film, amit akárhány részen keresztül lehet húzni, mivel tudja az ember hogy mit fog kapni. Ami a legjobban tetszett mind a három részében, hogy milyen bagatel apróságnak tûnõ véletlenek sorozata vezethet egy ember halálához. A legfurcsább az, hogy ez a véletlen a mindennapjaink része, és sosem lehettudni, hogy mikor jön el a pillanat... Ezért éld úgy az életed, mintha a mai nap lenne az életed uolsó napja! De ez már egy másik film :o)
Vasárnap - Omen II - 10/10
Egy-két hete néztem meg az elsõ részt, merthogy ilyen klasszikust nem szabad kihagyni. Mégha csalódom benne akkor is meg kell néznem! És nem csalódtam. Sõt! Annyira beleéltem magam, hogy a vasárnap megnéztem a II. részt is. Érdekes, hogy évekkel (évtizedekkel) ezelõtt is milyen hatást tudtak elérni a filmmel! Köszönhetõ ez nagyban a remek színészi alakításoknak és a filmzenének, ami annyira jellegzetesen hasonló a 20-30 évvel ezelõtti horrorfilmekre! Lehet, hogy nem a megfelelõ kifejezés, de olyan "zenekari hatása" van az akkor filmzenének a mai gépesített filmzenékhez képest! A filmrõl azért nem írok szinte semmit, mert egyszerûen meg kell nézni! Szerintem az egész sorozat alapmû! Alig várom, hogy mi történik a III. részben, ahol Damien már felnõtt férfi...
"a záróvolnal nem téglafal" <#eljen>#eljen>
Kojiro ergo sum.
PSN ID.: Beegabor
cáhá gyerekkorom egyik kedvence, simán 10/8 mai fejjel is 😄
BUDA > miskolc.
Hát mint mondjak. Senem mûvészi, senem jó, senem különösebben egyedi.
Nem egészen értem, miért lett említve ez a film. Nagy nulla 😄
PSN ID.: Beegabor
Ha igen : LOL. Ez akkora baromsag volt mint ide lacchaza. Hagyal ma'... muveszi 😄 LELE
Ha nem : K.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Student name: Levente Láng
Student ID: 1000614512
Subject: Film Studies
Lecturer’s name: Mr. Patrick
Topic: The Haunting
The story has, by now, been imitated endlessly. There are four people on a haunted house to investigate it. The story is told in the most perfect classic form. From beginning to end, you follow the story in the most careful pace. From the prologue to the conclusion, the story is peerlessly told. Robert Wise sets up a classic haunted-house film. There is no blood and gore, no creatures or monsters in plain sight, there is very little physical presence in this movie that should evoke such a fear reaction. True, there are multiple angle exterior shots of the mansion that make one feel as if the house is watching them all the time. And there are loud unexplained noises, bulging wall panels, and door knobs that turn by themselves. This is one of those great films where the tension is constructed upon the things you hear, upon the things you know there are. Honestly, I didn’t fear, since there were many people in the room, but I think if I would be alone in the dark, maybe I would not be able to watch the full movie.
We have the little bit stereotyped performers again. I mean it is stereotyped now, but when the film was created it was new. Julie Harris is the troubled, always-screaming woman haunted by inner ghosts, Claire Bloom is the perfect icy clairvoyant (okay, maybe she is not stereotyped), Richard Johnson is the Doctor who must keep control of the experiment and there is Russ Tamblyn, the non-believer who is in just for the adventure. Where this movie fails a little bit is in the casting of Julie Harris as Eleanor Vance. Her performance is the only weak point here: she's much too shrill, even when in repose. It is very annoying that she always screaming even if there nothing scary.
The Haunting is also keen in its images: black and white make way to light and dark and smothering shadows.
I liked this movie, I’m sure I’ll watch it again alone with a tremulous girl and watch her reaction.
Ilyen nincs. Azt rögzítsétek magatokban, hogy az a film akkor készült amikor innen sokan még csak kósza ötlet formájában léteztek, illetve apukájuk gerinccsatornájában lifteztek.
1979-ben készült, amikor is -a mostani trendtõl eltérõen- fõleg pszihikai hatásokkal kellett a filmeket izgalmassá, feszültséggel telivé tenni, hisz nem voltak olyan speciális effektusok mint ma. Ma teljesen átlagosnak számít, ha realisztikusnak ható digitális effektek vannak egy TV-s DOKUMENTUMFILMBEN, nehogy egy mozifilmben. Akkoriban az Alien szinvonala top volt, csak ezt a kis tizenéves ficsúrok képtelenek megérteni...
Az Alien egy akkoriban teljesen korrekt szinvonalú horror volt. Mostmár kissé mókásnak tûnhet a használt technológiák és vízuális effektek, de akkor is, az a film egy teljesen korrekt horrorfilm.
Olyan nincs, hogy mûvészi horror, felejtsétek el.
Ez tré volt. Kínkeservesen hosszú volt, meg sem közelítve az elsõ részt. Mintha valami II. világháborús filmet néztem volna 15 éves kamaszokkal(Ryan K.M. koppintja erõteljesen a partraszállás jelenet) Az elsõ részben épp az tetszett ahogyan egyenként haltak meg a diákok, ehelyett a folytatásban mindenkit kalasnyikovval szednek ki, semmi "kreatív" elem nincs benne (ha egyáltalán kreatívnak nevezhetjük mások gyilkolását 😛) Az egyetlen rész ami tetszett benne az az volt mikor felcsendült a Stille Nacht az elsõ reggelen 😄 (az 1.ben nagyon tetszett ahogy minden reggel vmi klasszikus zenét nyomtak be, sajnos a második részben a jó zenék száma is csökkent 😛)
I love this game!
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
???????
tudod mi a mûvészi horror? a Dellamorte dellamore.... az...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
De még ezen negativumok sem tudnának rákényszeríteni, hogy 10-bõl 8pontnál kevesebbet adjak rá 😛 Sõt, megkockáztatom én a 9-et is, a hasracsapásos pontadás módszerével 😄 (gondolom nálad marad a max pontszám 😛)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Jááááj... Nekem mindmáig egyik kedvenc filmem az elsõ rész is. A második rész is zseniális, az elsõ is. Csak más mûfaj: az Alien feszültséggel teli, mûvészi horror, az Aliens meg vérbeli akciófilm pár horrormomentummal.
\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
mármint Alien (A nyolcadik utas: a Halál) és Aliens (A bolygó neve: Halál)
"The trees move. Do you not see it?"
Ferdeszemûek meg nem szoktak finomkodni egy film végén... 😄
Az elsõ részben pont az volt a zseniális, hogy minden visszamenésnek volt értelme, és tényleg tudtad, hogy igen, most vissza kellett menni, mert ezt rendbe kell hozni! De a második rész egy idióta küzdelme saját maga ellen - ráadásul se nem vicces, se nem szívfacsaró, csak idióta, mint a fõszereplõ és a film maga.
A vége meg tipikusan nahaggyámá-kategória...
5/10-et azért megérdemel, de az elsõ rész cipõfûzõjét sem köthetné be.
\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
Mára már a "repkedõs" stílusú filmekkel is kibékültem.
Tuljadonképp ezek a filmek sztem nagyon szépek. Pl Repülõ tõrök Klánja, Hõs. Szép helyszínek, szép harcjelenetek stb stb 😄
Most nagyon rájuk vagyok kattanva, szal ha valaki tud jó távol keleti filmcímeket akkor ne habozzon, vagyis ne kíméljen engem 😄 😄
\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana