Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én teljesen másabb vigjátékra számítottam, de a célnak tökéletesen megfelelõ filmvigjáték még így is! A sztori olyan amilyen, de nem is ezen van a hangsúly, hanem a családi és vigjáték faktorain. Nemhiába vállalta fel a Disney ugyebár. Természetesen a végkifejlet miben is szenvedhetne, mint a jól bevált és klisés csöpögös eredeti amcsi családi blablablában. A színészekrõl: azt kell h mondjam, h Rock Johnson bának igenis Hollywoodban a helye. El tud játszani minden mûfajbeli karaktereket. Tud játszani az Izomagy. Ritka egy eset, de még esze is van ezek szerint. Jó utat választott, örülök, h nem birkózik, mert akkor a kellemes társaságát nem láttuk volna soha. Csak így tovább, lendüljön Schwarzenegger nyomdokaiba, minél több és jó (fogyasztható) filmje legyen a továbbiakban is! Roselyn Sanchezt már látthattuk már a filmvásznon, mégpedig a Csúcsformában 2-ben. Azt a fõbalett jelenetet jól megcsinálták Sanchez körül, hatásos volt, mintha tényleg félelmetes lett volna a légkör, a kamera is úgy fókuszált a nõre.
Amerikában egy hajszál választotta el, h blockbusternek lehessen nevezni. Kár érte, ez megérdemlete volna legalább a 105 milkót is😄
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szerintem a világ legszebb színe a zöld....
sosem adj meg adatokat a neten magadról, hidd el sokakéval visszaéltek már. szerintem vesd az adatlapod revízíó alá.(és minden máshol)
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,
meg aztán a 300-ról írtak már mindenfelé példának kedvéért ezerrel.
szeretnék véleményt..., nem tucatfilmekrõl..., is itt olvasni...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az egész film egy bõdületes csalódás, a +1* a díszlet miatt adtam, meg az adott kor miatt, persze nem hitelesen elõadván azt. Emmerich nagyon mellényúlt filmminõségre is. A 105 milliós budget film "mindössze" alig 95 milliót termelt otthonában (majdnem blockbuster lett USA-ban). Világ bo viszonylat alapján nem bukott a film, de otthon eltaknyolt rendesen. A sztori szánalmasan gyenge, kérem szépen ilyet láthattunk már hasonló történetet a Chamberlain kalandfilmek során is, és ez így mai szemmel már rég elavult. A fõhõs szerelme után kutat messzeségeken át, de ezt annyira a rendezõ nem is érzékeltette velünk, h tényleg jókorákat utaznak. Semmi kalandrészbe nem tette a karaktereket, amivé emlékezetessé válna az út számunkra. A színészek egytõl egyig gyérek voltak, még Cliff Curtis is. A befejezés pedig maga a szánalom volt!
Ennyit róla, kerülje el mindenki, DVD-n pedig marhára kihagyható, pedig azon néztem...
Az Év csalódása!
Értékelésem: 32%
Szerintem simán nyomhatod képekkel sõt még jobb is.😊
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Más. Most láttam: Tû a szénakazalban (kicsit spoileres)
Ez egy régi klasszikus a fiatal Donald Sutherlanddel aki egy német kémet játszik (fedõneve "Tû" mert egy hosszú tûvel gyilkol) aki Angliában tevékenykedik, és információkat szerez a szövetségesek partraszállásával kapcsolatban. Jó kémfilm, szinte semmi akcióval de itt nem is az a lényeg, hanem a végig feszült hangulat (hisz a nézõ tudja, hogy a Donald az egyik legokosabb és legkíméletlenebb náci kém, de az õt körülvevõ emberek nem). Szóval a régi klasszikusokat az ember mindig szebbnek látja, de nálam ez a film simán 10/8. Mindenkinek ajánlom aki szereti a II. WW filmeket, a régi klasszikusokat és a feszültséggel, izgalommal teli kémfilmeket. Aki akcióra számít csalódni fog, ez egy ilyen film.

aki szereti az üde poénokkal teli krimit, "újhullámos" fergeteget..
az azonnal üljön neki, telefont, kapucsengõt kilõni,,,és nézni!
ha szereted a blöff tipusú filmek humorkodásait , ez neked való.
Miért kellemetlen ha elrabolsz egy nagymellû nõt akinek a válláig sem érsz fel?
Mi zörög a bokorban sötétben, ha nem haraszt?
Miért baj ha egy gyilkos családcentrikus?
Mindezekre és egyébbre meg kapod a választ ha ezt a filmet választod ma esti kikapcsolódásnak!
Ird le velemenyed, nem kell ahoz kep.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
<#worship>#worship> Ilyet még!
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
"És a 300-at a mai napig is az utóbbi évtized (10 év, remélem érted) legjobb filmjének tartom, top 10-ben vagy akár top5-ben is simán ott van -most is."
Hát kérlek, egészségedre, én meg továbbra is röhögni fogok az írásaidon, és nem is egyedül, abban biztos lehetsz! 😛PPPPPPP
u.i. filmkatalóguson még életemben nem jártam.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Mondjuk az Ütközések sztorilag jobban felépített volt. A film 3 fõtörténetet ad elõ. A sztori átlagon felüli! Különös, h Whitaker karaktere mily különös volt: megvolt mindene, mégis hiányzott egy löket az életébõl de egy sugallat egy rém-álom mindent tönkre tesz, rémálomból tényleg rémálom lett. S a lepke szimbólúma egyértelmûen a Nõ, vagy is Gellar-t jelképezték a lepkével Whitaker szemszögébõl ill a befejezés végett meg pláne!
A Nõvel mindenki valamilyen módón kapcsolatban állt, ugyan Whitaker csak jelképesen, az imént említett lepke szimbólum sugallatára. Az összes karakter a nõ körül forgott.
A színészek hozzák, ami hivatásuk. Garcia-nak pedig különösen jól áll a maffiózó, rideg, kegyetlen szerep, és teljesen jól játszott, karizmatikus képeségekkel Whitakerrel együtt. Többi fõkarakterek is dicséretre méltóak: Fraser, Gellar na és Bacon is!
A film DVD-n kerülendõ, de mindenképpen kötelezõ megnézni azoknak, akik látták legalább az Ütközések c. filmet! Ajánlatos.
Mindössze, alig 26 ezer dollárt termelt usaban.
Értékelésem: 70%
Blasta:
És továbbra is: nem lehet mindig Objektiv véleményt írni csak is a te izlésednek megfelelõen filmet!
Ezt mikor így kijelnetetted nagyon felháborított, h te így látod
mindezt. Olyam mintha tényleg elvtárs lennél.
És nem kéne lenézni a másikat, amiért nem kritikus mint te. Egyáltalán neked ez a szakmád? A filmkritika? És ha az is lenne, nem kée ilyen legyél másokkal szemben. FOGADD el, és tiszteld mások véleményét.
ui: filmkataloguson véletlenül nem Master Blaster néven vagy?! 😄DDDDDD
És a 300-at a mai napig is az utóbbi évtized (10 év, remélem érted) legjobb filmjének tartom, top 10-ben vagy akár top5-ben is simán ott van -most is.
Akkor most velem van a baj?
Vagy a világon mindenki hülye, és ne is írjon ide semmilyen bejegyzést?
Vagy talán el kéne fogadni, hogy MÁSoknak lehet MÁS is a véleménye...
De szar lenne a világ, ha mindnkinek ugyanazok a filmek, nõk, kaják, piák, ruhák, stb. tetszenének...
Így kerek a világ!
I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune
Nekem tetszik a 300. Kategóriáján belül nagyon jó kis film lett. 1-1 jelenetét szívesen néztem újra.
De olyat eszembe nem jutna leírni, hogy az évtized filmje.
Mert láttam/látok rengeteg olyan filmet (még kategóriáján belül is) amik minden szinten nagyobb élményt nyújtanak nála.
Szórakoztató kis film lett a 300, ûber látvánnyal, de ennyi és nem több.
Az évtized filmjének nevezni egyszerûen szûk látókörre, ingerszegény ízlésre vall SZERINTEM. Aztán ezzel is lehet egyet-nem érteni.
Ha te a 300-at torz izlésnek véled, akkor miért velem van a baj? Igaz mások vagyunk, de h nem lehet szeretni ezt a filmet? Nagyon sokaknak bejön a film, azt ne mond, h neked nem... mert nem hiszem el, h nem tetszik ez a film neked.
ÉS MELLESLEG N E M VAGYOK FILMKRITIKUS!!! Ne is várjál veled azonos izlést kivánó filmet tõlem, mint már mondtam mások vagyunk. Lehet ,h egyszer egyezni fog a véleményünk adott filmrõl...
És sztem elég lesz a provokálásból, a sok lehülyézésekbõl ill ennek hasonszörû körülirásaikból. már szinte lehülyézel, de mégsem teszed... értsd így.
"Az utóbbi évtized legnagyobb filmje a 300"
...annak egész egyszerûen vagy torz az ízlése, vagy nincs meg a megfelelõ filmismerete ahhoz, hogy KRITIKÁT írjon, vagy kizárólag ilyen rágógumi szemeteket nézhet agybafõbe, ha neki ez a film a nonpluszultra.
Az ilyesmit pedig nem tudom komolyan venni, nem tudom nem kiröhögni. Ha úgy érzi, jöjjön és filmkritikázzon, de vállalja azt is, hogy H Ü L Y É N E K fogják nézni.
Én is tegnap néztem meg ezt a filmet. Szerintem is roppant béna befejezése volt. Amikor a vége velé ott ültek megkötözve, és fogdosták egymás kezét (a nõ ujján ott volt a gyûrû), meg mondogatták h szeretlek...na akkor azt hittem, hogy olyan Jigsaw módra a 3 idegen megkíméli a szerelmespár életét. Azt gondoltam, hogy így az ilyesztgetés által összehozták õket, és majd jól összeházasodnak 😊
Erre nem...leszúrják mindkettõt. A végén meg Liv Tyler ahogy beijeszti a mormon kölyköt az is tök baromság volt. Na mindegy...egyszóval csalódás.
Teljesen mindegy mi van oda kiírva HA mondjuk szar az ízlésed vagy nincs elég IQ-d az objektív filmkritikához. Egyeseknek pedig az önjelölt és síkegyszerû "filmkritikusok" mindig is a bögyükben lesznek.
Vártam ezt a filmet.A bemutató alapján kellemes borzongásra számítottam.Mondjuk ez többé-kevésbé be is jött.A film elsõ harmada telitalálat.Kb. úgy éreztem magam, mint anno a The Others(Más Világ) nézése közben.Aztán ez a varázs kissé megszûnni látszott, majd a sztori a végére olyan borzasztóan egyszerû végkifejletbe teljesedett ki, hogy az már zavaró.
5/10
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Õket így kell elfogadni. Már nagyon várom, hogy mikor kötnek bele a legutóbbi 10/10-es osztályozásomba, hogy röhögjek rajtuk egyet, és azon gondlokodjak, hogy most én nem értem a topik lényegét, vagy õk
Bár ha belegondolok, akkor két értelmû a topik címe:
Amit én értelmezek: "Filmek, amiket most láttunk"
Amit õk értelmeznek: "jippikájé madafaka"
Apropó, kedves CSOCSO!!! Én ezt a "jippikájé madafaka" alcímet én lecserélném egy olyan szövegre, ahol a kifejteném a topik használatát, pl. a 10/10-es osztályozás értelmezését, mert az illetékes elvtárs(ak) szerint nem tudom, hogy mire LEHET 10/10-et adni és mire nem!
Na jónapot
Úgy sem tölti le senki, de azért egy kis próba kedvcsinálóként: angol futballhuligán kényszerûen kiszáll a történetbõl a '80-as évek közepén, majd egyre inkább a maffia felé sodródik. Útját baltás gyilkolások, késelések, kínzások és törött csontok kísérik, a kamera pedig nem szégyenlõs megmutatni mindezt, nagyon nem gyerekfilmrõl van szó. Sokat nyom még a latba, hogy igaz történet, amit látunk!
Aki látta a Football Factory-t vagy néhány kortárs angol filmet, az sok ismerõ arccal találkozhat, csupa tehetség, úgyhogy erre nem lehet panasz!
Ahogy a zenére és a fényképezésre sem, minimális visszhangjához képest meglepõen profi darabról van szó, most vadászom a soundtracket, pedig ilyet nem gyakran csinálok!
Szóval még egyszer: 16+ szigorúan, tessék komolyan venni!
9/10
(mínusz egy pont az eltúlzott erõszakért, itt-ott túllõttek a célon a hatásosság kedvéért, de azért bocsánatos mértékben!)
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Igaz ez csak a Marauder program kezdete úgymond, de korrekt kis B scifi. Néhol kicsit, gagyi, néhol uncsi, de mindig feldobják valamivel. A végére egész kerek kis sztorit kanyarítottak neki (némi csavarral, bár nem vitték túlzásba). Akinek tetszett az eredeti mozi, annak ez is kötelezõ. Szórakoztató és tanulságos is a maga butus módján. Úgy lopkodták össze ezernyi sztoriból, de az nem bûn és így jó lett.
Kíváncsi vagyok folytatják-e, mer ez egész tûrhetõ.
Kedvencem, mikor a kedves kis vallásos kislány, mikor bejelentik, hogy a SM valóban hisz Istenben, csak éppen a "másik" Istenben, akkor lazán benyögi kapásból, hogy "Talán akkor öljük meg!". 😄DD Kérdi a pilótacsaj, hogy miért, azért mert õrült, vagy azért mert hisz Istenben mint maga?! 😄DDDDD
Az is kész beszarás, ahogy a tolószékes háborús veteránt akasszák, aki amúgy a béke pártiak "terrorista" vezetõje. 😄
Végsõ beszólás: GOD'S BACK!
A. GOD Exists
B. He's on Our Side
C. He Wants US to WIN.
[/spolier]
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
10/8
Nagyon nehezen indult be, de sztem elég jó lett, bár a végefelé kicsit idegesített hogy annyira elhúztak pár dolgot(pl.20percig csak azt bambultam hogy a csaj kiugrál a konyhába aztán visszajön és felsegíti a férjét, majd elmegy...ez volt 20perc és nagyon nagyon részletes volt^^) és volt az a távkapcsolós visszatekerõs jelenet ami elég...
A 2 elmebeteg golfos állat meg sztem nagyon jól kente😊
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
horror a javából?
Hálózat csapdájában?
mivel jómagam is az internetes bûnõzés "sötét" múltjával
viaskodom várva,vártam ezt a filmet..
jól összerakott klisék, számomra ismeretlen színészek, pergõ események.
Miért ölik meg a kiscicákat? hát nem aranyosak?
FBI internetes bûnõzési osztálya, fõhõsnõnk itt tevékenykedik, kevés sikerrel.
valahogy mindig a rosz fiúknak kell közeledni hogy na kapjatok már el, itt a címem és IP számom.
Hát hogy lehet hogy a FBI internetes szakosztályának csoportvezetõjének nincs az otthoni gépén tûzfal, virusirtó, trójai irtó?
ezt a hülyeséget még az arabok se veszik be.
ezen nagyon felidegesítettem magam...de AZÉRT jó film, és e bakitól eltekintve nézhetõ.
ha a perzsák gyõznek és nem az örökké intrikáló, mindig elégedetlen, két krajcárért anyjukat is eladó,félbarbár görögök.
a legújabb kutatások szerint a médek, és leszármazottaik a kurdok rokonai vagyunk.szal jó kis birodalmunk lehetne azóta, és lehet nem csak olyan megtûrt nép vónánk ám itt európa keleti részén.
Mivel angol nyelven nem különböztetik meg Görögországot és Göröghont (Greece), így a fordítók hibája, hogy ORSZÁGNAK fordították, nem a filmé!!
Egyebet nem tudok mondani <#kuss>#kuss>
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az utóbbi évtized legnagyobb filmje a 300
Véleményem a filmrõl, elsõ benyomásom a moziból kijövet:
"Egy új korszak kezdõdik..." Jó kezdés😄
Maga a film rögtön a spártai neveléssel kezdõdik, ezt megélte Leonidász is😄
Nagyon elszántak voltak a spártaiak, nagyobb becsületük is volt mint Athénnak, ugyebár ez be is bizonyosodott a film szerint😄
A közeledõ perzsa diplomatával és kísérõível rögtön elbánt SPÁRTA.
Az ephoroszok a filmben elvoltak túllozva, de mondjuk ez csak a képregény bûne lehet. Már említeném, h TÖRTÉNELMI alapokra épült ez a képregényadaptáció!
Mikor összecsaptak az szenzációs volt, maga a lassítások, és pozítivum, hogy a lassításkor a kamera Leonidászra fókuszált. Nincs kegyelem!
A képi (hátterek) világ tökéletes, bár nem kiemelkedõ.
Fúúú, aztán jött a nyílzápor, mintha sáskák özönlöttek volna az égbolton: a lényeg, hogy a 300 spártai ott tényleg árnyékban harcoltak -hehehe😄D.
Mikor megjelent Xerxész, hát az bizony mondom nektek, hogy az maga a szánalom volt. Azért egy perzsa uralkodót úgy kivitelezni mint egy csöves digót a kukasorházból, hát szóhoz se jutok. Nem csodálom, hogy Irán fellázadt a film hatására. De ez is csak a képregény bûne!
A halhatatlanok megjelenése valós is volt egyben, maga a perzsa uralkodó személyes testõrségei, Na de hogy ennyien, káprázat😄D No aztán megjelent egy troll szerû lény, az már sztem hihetetlen. Még a hárem hölgyek között oké a megjelenés, mert bizti volt ilyen torz ember abban az ídõben.
Az orszarvú, meg az elefánt megjelenése az nagyon is oda illõ volt (gondoljunk csak a Rexonás reklámra, ott is elég termetes), mert ugyebár Perzsa Birodalomban minden van, ha nem is, akkor a szövetségesektõl is kölcsönözhették ezeket a göröghonban nem tenyésztett élõlényeket. Bár az orszarvû és az eli elég termetes volt.
Mellesleg az orszarvút hamar kivégezte az egyik elég hatásosan...
Nah igen az a fura perzsa hóhér, no comment😄DD
Vannak nagyon sok durva jelenetek a film során, vegyük csak Astinos esetét. Az apa épp, büszke volt fia tettére, de aztán hátulról...(((
Megtörtént a leszámolás órája/inkább percei. A szokásos kivégzem Xerxés méltóságai szitu (beleszúróm a speart) megtörtént.
Mondanivalója is van a filmnek: ha Thermopülai-nél igent mondott volna Leonidász, akkor mi és a többi "európai" népek hol is lennünk, mert Xerxés leigázott volna mindent és talán másfajta civilizációban élnünk :F... És szerencsére Leonidász és az úrnõ, no meg a "futárszerû" Diliosz spártai esze helyén volt...
Maga a spártai hadviselés is megmutatkozott a filmben, szenzációsan alaklamzták a falanx formációt is például. Nyílvánvaló, hogy a spártai gyalogosok voltak a történelem legelszántabb katonái. Utána a Nazi elit stormok a medal of honor airborneból XD XD
A filmben soxor olvastam "Görögországot", dehát akkor nem volt állam, csak részállamokból, ugymond városállamokból állt, nem volt egyesítve.
Legalábbb Göröghont írtak volna a feliratozók😄
A film rendezéséért egyértelmûen gratulálni kell Snydernek, no meg a vágóknak és az operatõröknek is.
A színészi gárda nagyszerûen teljesített, különösképpen Gerard Butler.
A film vizsgálata, tények és történelem: KIÁBRÁNDÍTOK MINDENKIT, aki azt vallja, h köze sincs a történelemhez!
Spártai nevelésen kivüli további történelmi hûség és hûtlenség a 300 c. filmben:
Spárta csak egy Héraklész vérébõl származó király halála árán menekülhet meg. Ezt a film, ha jól emléxem említette, a nézõk érezzék, h mennyit is áldozott fel Leonidász. Az ephorok valószínûleg csak félszívvel támogatták az akciót a Carneia ünnep miatt és ez a film során lehetett érezni, (csak hát az ephorok kinézete...) és mert õk inkább a Korinthoszi-földnyelvnél szerették volna összevonni a védekezõ görög erõket. Az még mindig kétséges, hogy a thermopülai-i elõcsatánál tényleg 300-an voltak, na ezt sztem sosem tudjuk meg. BÁR a félszemû ARISZTODÉMOSZ (Diliosz) túl élte, és ott volt Leonidásszal egy darabig, ha csak õ nem tudja bebizonyítani, ha mondjuk leírta volna hõs tetteiket. De ez csak megint õ tudhatja, bár írásairól nem tudok...
Egy nagy baki volt még a 300 filmbe: ugyebár azt mondták az ephoroszok, hogy ez az ünnepség AUGUSZTUSBAN történik. De mondom én: honnan ismerték a görögök a naptárt, tudtommal elõször Caesar vezette be, Kr. e. 44 elõtt. És tette közé a római nevekkel tüzdelt hónapokat.(aug, jul..) Ja és Gorogország NEM létezet akkoriban!!!
Max. göröghon néven. Több ezer szövetségbõl állt.
Számos történet szól Leonidasz és csapata bátorságáról, ami tovább öregbítette a spártaiak katonai hírnevét az ókori világban és lettek elismerve a mai kultúrákban is. A perzsák elsõ támadása elõtt Xerxész követei útján arra szólította fel a görögöket, hogy adják át fegyvereiket, amire a LEGENDA szerint Leonidasz csak ennyit válaszolt: "Gyere értük és vedd el. NA már most, ez a filmben halhattuk, a csata elõtti szitukban. A harmadik napon a király arra szólította katonáit, hogy vidáman reggelizzenek, mert az este már a Hádészben, az alvilágban vacsorázhatnak. Ez is benne volt, csak másképp mondta, a mai kultúrával kifejezve.
A szûk szorost védõ apró, de jól felfegyverzett és fegyelmezett csapat az elsõ két napon egyszerûen lemészárolta a szembõl támadó perzsákat. Ekkor azonban a görög Ephialtész hegyi ösvényeken keresztül a görögök háta mögé vezetett egy nagy perzsa csapatot és Leonidasznak meg kellett osztania seregét. A filmben torz volt Efiáltész, ez hiba volt tõlük, na de legalább így történt.
Na most jön a bökkenõ:
A király a 300 spártaival, 400 thébai-ival és 700 thespiaival maradt a szoros bejáratánál, azzal a szándékkal, hogy élete árán is feltartja a perzsákat, hogy a görög városállamok felkészülhessenek a harcra.
A thébaiiak kivételével, akik megadták magukat, az egész görög sereg a csatatéren esett el. Egyes források szerint Leonidasz maga küldte haza a sereg zömét, hogy megmentse õket a harc folytatásához és hátvédként maradt vissza csapatával, nehogy a perzsa lovasság lerohanhassa a visszavonulókat.
Leonidasz a harc sûrûjében esett el, testét azonban a spártai harcosok elragadták az ellenségtõl és a végsõkig védelmezték. Ez nem volt benne a filmben. Az elõzõ napok kudarcaitól felbõszült Xerxész levágatta a megölt Leonidasz fejét, testét pedig állítólag keresztre feszíttette. A holttest meggyalázása, ha valóban megtörtént, szokatlan cselekedet volt a perzsáktól. A holttestet késõbb visszajuttatták a spártaiaknak.
Teljes tiszteletadással és a spártai szokásoktól eltérõen, a Delphoi jóshely tanácsára, nagy gyász közepette temették el. A király és katonái áldozata emlékére oroszlánt ábrázoló faragott emlékmûvet emeltek, a következõ felirattal:
"Itt nyugszunk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza".
A spártaiak közül ketten élték túl a csatát. Arisztodémosz Dilioszt a vonalak mögé küldte Leonidasz, miután a harcban szemsérülést szenvedett és a király parancsára a visszavonuló szövetségesek magukkal vitték. Társa, Eurütosz hasonló sebet kapott, ami megvakította, ennek ellenére visszatért a harcba és elesett. Arisztodémosz késõbb azzal mosta le a nevén a spártaiak szemében esett gyalázatot, hogy halálmegvetõ bátorsággal harcolt a plataeai csatában Kr. e. 479-ben, és hazatérte után ezért tisztelet övezte. És így fejezõdött be a film... mármint a plateiai csatá kezdetével
A másik túlélõ Pantitész volt, akit Leonidasz azért küldött el, hogy Thesszáliában sereget toborozzon, de csak a csata után ért vissza a szoroshoz. Szégyenében felakasztotta magát.
Szerintem a film nagyvonalakban követte a hûséget, a képregényhez fõként (kivétel Snyder agyszüleményei). Csak a karakterek voltak mások: lásd perzsák. De a kinézet miatt sztem attól mondható történelminek, DE ez elõsorban képregényfilm.
És a fenntiekben leírtak pedig a filmben a nagyarányban követhetõk volt. A kinézet lett rosszul kivitelezve (perzsák), és ezért "döngetik a kaput", hogy ez nem történelmi film, pedig az, ha Trója c. film annak mondható, akkor ez is.
Lemerem fogadni, h a kivitelezéssel (perzsák, torzítások) van a gond, aki nem ismeri el történelmi filmként!
imdb
Most lehet elindítok egy hosszas vitát -persze aki elolvassa-, de igenis köze van a történelemhez, hiába képregényadaptáció, és hiába fantasy elemekkel teletüzdelt a film.