Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az alapkoncepció, hogy mindent egy képernyőn keresztül látunk annyira nem mozgatott meg, de a magas értékelések miatt megnéztem, és kellemesen csalódtam. Tetszett.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Karakterekkel igazából nem is volt bajom csak az egész sztori hiányos.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Jó volt, azért kicsit idegesített, hogy ilyen időkritikus melóban nem tud párhuzamosan csinálni 2 dolgot
Beszélni valakivel telefonon, és közben szólni, hogy akkor addig ezt a kocsit körözzék, stb
// Az belefér, hogy a film kedvéért nem volt pontos a mobilok bemérése.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
a katonaság látóterébe került a csaj, így megtalálhatták Bee-t is
-> ez onmagaban boven elegendo magyarazat.
de az ezredes segíthetett volna elmismásolni, mégiscsak megmentették
Az ezredes valoszinuleg pontosan tudta, hogy egy szemelyben mit sem fog erni a szava. Szoval
1: jo esellyel nem hisznek neki, es tovabbra is ellensegkent tekintenek ra.
2: ha megis hisznek neki, akkor is mint veszelyforraskent tekintenek ra.
- hozzateszem joggal... az Autobotok bekaphatjak hogy a mi bekes bolygonkra exportaljak a haborujukat, veszelyeztetve a komplett emberiseget. Az emberiser erdekeben egytol egyik likvidalnam oket (ha szepen megkerve maguktol nem tavoznak), pusztitsanak inkabb valami kietlen bolygot a sajatjuk utan.
3: ha esetleg meg ossze is baratkoznak, akkor is Bumblebee szem ele kerul, es konyebb lesz ot megtalalni, mikozben a parancs kifejezetten az volt, hogy rejtozkodjon.
Szoval semmilyen objektiv elonye nem lett volna szamara a maradasnak azon kivul hogy haverkodhatnak...
Na ez a film pont olyan, amilyennek lennie kell ha Michael Bay vegre kiszall belole:) Az utobbi (vagyis az elson kivul az osszes) filmnek szinte osszes nagy hibajat sikerult kijavitani benne..
- A robotok vegre ROBOTOK, nem pedig robotnak nevezett alakvalto szornyek, akik robotvert vereznek, hosszu robotszakallal jelzik hogy oreg robotok, es robotdinoszauruszt lovagolnak... Tehat nagyobbreszt ujra mechanikus szerkezetek, es nem T-1000kent folynak at egy masik alakba, hanem felismerheto, hogy pl az auto mely alkatresze hova kerul a ketlabu formaban.
- Nem 2.5 ora folyamatos atlathatatlan robbanassorozat, aminek mar az elso orajaban epilepszias rohamot kapok, hogy a vege mar erdektelenne valjon mert kifarad az agyam.
- Nem egy 100+1-edik blockbuster ahol azzal akarjak kiszurni a szemunket, hogy mar megint lerombolnak egy nagyvarost/bolygot.
- Ujra emberi foszereplo van, es nem csak diszletkent szerepelnek homo sapiensek.
Egy hulyeseg maradt a filmben a tobbi reszbol. A katona figura, aki egy szemelyben mindig mindenhol ottvan, akar tengeralattjarot kell vezetni, akar helikoptert, akar a nagyvarosban, akar a vilag vegen a sivatagban. Nem tudtam nem arra gondolni, hogy ha a hadserege HADSEREG-kent jelenne meg vegre, akkor a robotok kepernyon latott teljesitmenye alapjan gyorsan legyalultak volna mindkettot, es az utanuk erkezo kovetkezo 100-at is... De igy hogy tartalekos nemzeti garda egy kisebb egysegekent vonultak fol, egyetlen fizetett katonaval, nem csoda hogy nem birtak veluk:D
Es egy oriasi kihagyott ziccer: a 80-as evek. Ez lett volna a tokeletes alkalom meg idejeben kiaknazni az alakulo divatot, es a 80-as evek nosztalgiajat az arcunkba tolni (ami nekunk Magyaroknak meg a 90-es evek is), ami pl a Stranger Thingsben olyan jol sikerul. Itt viszont 1-2 zenebejatszason, es haverok autoin kivul nagyon kiaknazatlan maradt, akar ma is jatszodhatott volna.
Az elso resszel erdemes osszehasonlitani igazabol, mert az utana kovetkezok olyan kirtikan aluli szarok, hogy emliteni sem erdemes.
- A foszereplo es a hattertortenete sokkal jobb mint Shia Labeouf, akinek a fo problemaja az volt hogy hogyan dugja meg a suli jocsajat, ami egybol sikerult neki mihelyst jobb kocsit villantott...
- A sztori kidolgozottabb, le tud lassitani amikor le kell, es folporog amikor porognie kell. Van szep ive a tortenetnek. Nem akartak tul sok mindent gyomoszolni a 2 oraba.
- A "csalad" karakterenek a szerepe hasonlo, de 2007-ben valamivel jobban sikerult viccesebben es emlekezetesebben alakitaniuk. Akkor szeretheto hulyek voltak, most inkabb csak hulyek:)
- Most abszolut hianyzott a mitologiai/osszeeskuveselmelet vonal, ami szamomra eleg sok plusz szint vitt a filmbe. De ez inkabb egyeni velemeny, sokak szamara ez eppen pozitivum is lehet:)
Szoval osszessegeben nekem a 2007-es Transformers jobban tetszik egy icipicit, mert stilusosabb es emlekezetesebb, de ez is szorosan ott van a nyomaban, es sok reszletben jobb is nala.
7.5/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Úgy látom mások is Úrdongó napot tartottak. :D
Kedves, családias film, de ugyanakkor komolytalan is egy kicsit. Disney mese feelingem volt végig. Magyarul, nem aggódtam magam túl a szereplőkért mert már az elején lehetett tudni/érezni, hogy ebben a filmben nem lesznek nagy tragédiák.
Volt 1-2 dolog ami előtt értetlenül is állok. pl.:
A másik... az emberek vízpacává pukkannak.... ez szerintem irtó gagyi volt. Ha család baráttá akarták tenni, akkor inkább csak magát a lövést mutatták volna az "eredményét" pedig nem.
Végül arra sem kaptunk választ, hogy miért pont a Földre kellett jönni és miért kell elrejteni az álcák elől?!
A zenék - mint a Ready player one esetén is - nagyon jók voltak.
Nekem a Bay féle filmek jobban bejönnek mint ez, de azért nem volt rossz.
Vacillálva de:
7/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Teljesen nézhető, és már rájöttem, hogy a DC az animációs filmekben igazán erős... akad egy-két jó kivétel az élőszereplős filmjeik sorában is, de az animésönökben eddig sosem csalódtam. Mindegyikre megadható egy jó erős 7-es, de inkább 8-as.
Jelen epizód elég brutális, nem finomkodnak, repkednek a végtagok rendesen, és a történet is rendben van, szóval hamar elrepült az a másfél óra. Jelentkezhetnének ilyen mozikkal gyakrabban is.
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Szerintem egész jól megcsinálták. Örültem neki, hogy a régi, képregényes külsejüket vették elö. Kicsit családiasra vették a figurát, nincs is benne annyi bunyó, mint a többi Transformers-filmben, de pont elég. A végét nem nagyon értettem,
a katonaság látóterébe került a csaj, így megtalálhatták Bee-t is, de az ezredes segíthetett volna elmismásolni, mégiscsak megmentették
Számomra az elsö Transformers-el egy szinten van, a 2. rész se volt rossz, de a többit szépen el kéne felejteni, föleg a Last Knight részt.
7.5/10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Pont kezdődött a tv-ben, hát maradtam. Még mindig zseniális ez a film :D
7.5/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Azsszony szerint ez vót a legjobb Transformers film. Nyilván, női szemmel ez biztos. Szerintem még mindig az első rész a legjobb, ez meg legyen mondjuk a második helyezett. Mer' tényleg jó.
7/10
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.12.30. 18:59:47
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Jobb volt mint amire számítottam. 'Könnyed kis gyilkolós film'
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Tarantino-s, jól állt neki.
6-7/10

Igazán érdekes élmény...
7.5/10
1/10
Amikor a film kezdete után pár perccel már 3 pár megy ki a teremből, a film végén valaki azon örvendezik, hogy de jó, hogy most nem ő fizette a jegyet, a pasik meg bocsánatot kérnek a csajuktól, hogy ezt nézték meg BÁRMI MÁS helyett, akkor az mindent elmond a filmről.
Katasztrófa.
Ilyet még videón is ciki lenne kiadni, nemhogy moziba engedni.
Will Ferrell legrosszabb filmje. Gondoltam ua páros, mint a Taplógáznál, annyira szar nem lehet így karácsony után. De ..., lehet ...
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Kis cowboyos film, nem az akció-dús fajtából, hanem inkább a drámaibból, ami a történetre és karakterekre koncentrál.
18 éve van meg a lemez. Ideje volt végre megnézni..<#vigyor5>#vigyor5>
Röviden: mese habbal.
Bővebben: aki bírja Jim Carrey humorát, annak vélhetően bejön.
Többiek inkább kerüljék. Részemről újabb 18 évig hanyagolom....<#idiota>#idiota>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Tokeletesen ugyan az a koncepcio mint a "A Christmas Prince: The Royal Wedding" amit lentebb szidtam. Viszont igy kell ezt jol csinalni, amit ott elrontottak, itt odafigyelve jol megcsinaltak.
Szoval a koncepcio mint irtam ugyanaz, nepszeru, mar bevalt temakor, mar bizonyitott klisek, alacsony koltsegvetes, legalabb egy szinesz aki nem A kategorias sztar, de van legalabb 1 sikeres sorozata.
De a lenti filmmel ellentetben itt az alacsony koltsegvetes nem az osszecsapott munkaval egyenlo, itt igyekeztek odatenni magukat a filmesek. Es a tortenete is ertekelheto, es ha nem is vilagmegvalto, de azert megprobaltak valami elvezhetot alkotni, es nem csak a forgatas elott csaptak ossze.
Tehat ha az asszony azt mondja "nem tudom mit nezzunk, tegyel be valami karacsonyit a Netflixen", akkor vallalhato dontes ezt elinditani. Kicsit melengeti a szivet mint a jobb romantikus vigjatekok, aztan elfelejtjuk:)
6/10
Iszonyatosan látszott, hogy Stallone paádézot csak a filmben, mintha direkt kikötés lett volna, hogy ő játszhat a filben, de a kisujját se kelljen megmozgatnia közbe.
meg mintha 2 külön filmet vágdostak volna össze, ami találkozik az utolsó 15-bercében, Na meg az a szutyok befejezés is. :D LOL
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Egy mérhetetlenül rossz film lett.
Szégyen maga a film. Meg az hogy ehhez a nevét és karakterét adta Stallone. Arnold bölcsebb volt, így utólag nézve.
Se eleje, se közepe, se vége.
Egy kb 1.5 órás youtube trailer szinte az egész.
Erős jóindulattal 3/10
Az a 3 pont Stallone miatt meg a néhány bunyós jelenet miatt.
Ha stílusos szeretnék lenni, akkor azt mondanám, ez az akció filmek "Alien vs Predator 2"-je.....
Bár felesleges is lenne, mostanra már arra sem emlékszik senki.....
Tetszett. Nem egészen ilyen filmre számítottam, azt hittem 12+-os kis thriller. Ahhoz képest.. :D Nem karácsonyi film, de nekem bejött, ajánlom.
The Omen
Ómen
A film mai szemmel már nagyon szájbarágós. Nem csak a történet mesélésben, de a képi világ és a zene is mindig pontosan rámutat, mi is fog történni. Egyszerűen nincs lehetőséged meglepődni.
Gondolom 76-ban ez a feszültség keltés egyik eszköze volt. Nem tudom, nekem a 3 évvel régebbi stílus társa ennél sokkal feszültebb, idegborzongatósabb volt (Ördögöző). Egyedüli kivétel a végén a házban osonás (az is a kutya részéről). Ebből több kellett volna.
Ahogy a gyerekkel megvalósított paráztatásból is. Szintén a fent említett előd emelendő ki ebből a korszakból, ott ez is jobban működött.
Nem hibának rónám fel, mert elsősorban az időnek tudható be, de megemlíteném az elégé vérszegény megvalósítást, gagyibb maszkokat, felhasznált állatbábukat. Ami kevésbé bocsátható meg, az a jól kivehető bokorban bujdosó statiszták (és állatidomárok gondolom), illetve a "kaszkadőr" mutatványok megvalósítása. Erre már akkoriban is jobban oda lehetett figyelni.
Egy múzeumi körsétának megfelelt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.12.25. 21:45:28
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Minden bizonnyal, ehhez is be kellene szerezni a "tananyagot", avagy mit is akart a költő kifejezni útmutatót. Addig is (értelmezés előtt):
Europa
Már a cselekmény narrációja sem hétköznapi, egy hipnotizőr kísér végig a film egészén, egyfajta "visszaemlékezés" a megtörtént cselekményekre (visszaszámolok, és két ugrasz előre egy hónapot, felébredsz itt, csinálod ezt-azt). Annyit elárulhatok, hogy nem az derül ki, hogy a főszereplő egy terápián ül, ez inkább az író, a rendező, a sors, egy túlvilági erő (akár Isten) narrációja, mely a főbb pontok felé tereli a szereplőket, fordítja meg sorsukat.
Ami igazán lekötött, az a filmezés stílusa. Nagyon régies képi világot idéz, nem csak a fekete-fehér (inkább szürke) képi világával, de a díszletek, hátterek használatával. Mégis újfajta, ha nem is modern, de nagyon is művészies csavarral, mint az idönként megjelenő vöröses-narancsos színezés, a vetített hátterek túlnagyítása, vagy díszletnek használása (sokszor mozgó háttérről beszélünk, vagy egy karakter kilép az előtérből és a háttér kerül fókuszba). A kamerakezelés nagyon megtervezett, ha nem is túl hatásos, mindenképpen feltűnő. A színészi játék ráerősít a régies hatásra, ténylegesen 40-es, 50-es évekbeli hangulata támad a nézőnek. Ahogy a film tényleges története sem egy túl csavart, vagy éppen a rendezőre oly jellemző beteges, polgárpukkasztó, sokkal konzervatív, egyszerű.
Nem mondom, hogy a leghatásosabb film amit tőle láttam, de kárt sem okozott. Izgalmakra nagyon a néző ne számítson, talán kifejezetten érdekes dolgot sem lát, de van egy üteme és stílusa, ami végig nézetteti ezt a másfél órát. Az értelmezésének meg majd este nekiülök, hátha dob az élményen egy kicsit.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Unalmas délutáni matiné. Ez a "3D-s hologramban bűvészkedés" utoljára kb. a Különvéleményben volt menő.
4/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Én kiégtem ezen, kész vagyok. Zseniális az egész, a zenés életrajzi filmek paródiája.
Ha láttad pl. a Ray, a Nyughatatlan, a La Bamba, vagy az Elvis: a kezdet kezdete c. életrajzi filmeket, bejön ez a stílus, és szereted a fura vígjátékokat amikben nem kell az értelmet keresni csak vigyorogni akarsz egyet (de nem hoznak lázba a fingós poénok és a tinifilmek), nameg bírod John C. Reilly stílusát, akkor adj egy esélyt ennek a filmnek.
(nem mellesleg a zenék is nagyon jók).
Bonts egy sört, dőlj hátra, és kapcsolj ki másfél órára.
Nálam ez 8/10
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.12.24. 18:43:13
GOOBY, pls
aszta mi volt ez a katyvasz. amúgy tetszett az, hogy lassan bontakozott ki a film, az egész egy allegória, de semmit sem magyarázott meg szerintem.
Az elején lévő kalózok a tengeralattjárót akarták megszerezni, méghozzá azért hogy azzal támadják meg atlantiszt.
Nem véletlenül, ugyanis Orm bérelte fel őket, hogy a többi királyságot megszerezze szövetségesként azzal kapcsolatban, hogy a felszíniek veszélyesek, háború küszöbén állnak
Végre egy DC-s film a Batman: Kezdödik után, amire azt lehet mondani, hogy jó. A film jól indít, a karakterek, legalábbis a fö karakterek ki vannak bontva annyira, hogy megismerjük az indíttatást, miért teszik azt, amit. A föhöst szépen építik fel a történet folyamán, jellemváltozáson is átesik közben. A sztorit láttuk ezerszer, de majdnem mindegyik szuperhöstörténet ugyanaz, van a föhös, lesz egy szerelme, majd legyözi a gonoszt. Vicces, a poénok jók és ott vannak, ahol lenniük kell, nem érezni öket eröltetettnek. A végsö csata nagyon látványosra sikerült.
Én nagyon jól szórakoztam a majd 2,5 óra alatt, várom a következö részt. 9/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Tipik kertvárosi Amerika. A helyszín mindenképpen jó választás volt ehhez a sztorihoz, és a cselekmény is érdekfeszítő, bár lassacskán pörög fel. A gyerekcsapat ábrázolása viszont elég szetereotipra sikerült: van a team leader aki a kezdeményező, aki egyben tartja a csapatot, van az ügyeletes okoska, van egy vagány srác, és egy duci zsírosbödön, aki rendszerint jól megszívja. Mintha láttam volna már ezt a kompozíciót valahol. Sőt, több helyen is. Ezt leszámítva semmi különösebb gond nincs a filmmel. 7/10
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Ha nem láttad még, és ha szereted Jennifer Aniston humorát, ne hagyd ki idén karácsonykor..<#vigyor1>#vigyor1><#eljen>#eljen>
-Nyugi, van tablete, azt se venné észre ha eltűnnénk. Csak nézne azzal a bamba tekintetével...
- Igen. Na pont erről beszéltem...<#hehe>#hehe>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
De szép bauxit, honnan van?