amd tunning
Oldal 1 / 2Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sztem ez a topik kihalt, mindjart egy fel eve nem nyult hozza senki....
<#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas>
<#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas>
TDU:[HUN]dudutech
Nekem AMD Athlon XP2000+om van
felhuztam 2000MHZ-re es most 2600+alakult
huzhatom fenneb??
felhuztam 2000MHZ-re es most 2600+alakult
huzhatom fenneb??
TDU:[HUN]dudutech
hát figyelj ennyivel nem tudod elrontani ^^ amennyiben a hûtés megfelelõ lehet vele próbálkozni.. most számold ki mennyi 1.5 volt 5%a..alig 0,75voltal emelnéd a feszt.. De véleményem szerint ez nem fogja megoldani a problémát..
"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"
Jo rég meghalt ez a topic de hátha benéz valaki!
Adott egy 2200+ AMD Athlon egy ga-7vt600 lapban az FSBt 135 ig tudom emelni mert utánna nem tölt be az xp.Sztm feszt kéne adni neki de, a biosban nincs konkrét érték csak: 5% 7.5% meg 10%.Ha átálitanám 5% nem tenne kárt a prociban??? A hömérséklet nem rossz! köszi
Adott egy 2200+ AMD Athlon egy ga-7vt600 lapban az FSBt 135 ig tudom emelni mert utánna nem tölt be az xp.Sztm feszt kéne adni neki de, a biosban nincs konkrét érték csak: 5% 7.5% meg 10%.Ha átálitanám 5% nem tenne kárt a prociban??? A hömérséklet nem rossz! köszi
en az 1.6+ xp hajtom 2V on 1.8mhz -en ,szinten vizhutessel.Igaz hogy kellett forrasztani a lapon de muxik.11*136 jobb ,mert az a ket mhz memoriasebesseg nem igazan oszt ,de az a +50mhz valamelyest dob a teljesitmenyen.Bar ha jatekra kell tokmindegy.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Hát a TB 900at nem tudod jelentősen húzni ..de úgy 9*115 simán kijön belőle..
HI!
Mit lehet kihozni egy abit KG-7bol, & 128 2100DDR ram & Thunder 900ból?
Mit lehet kihozni egy abit KG-7bol, & 128 2100DDR ram & Thunder 900ból?
én ugyan nem
Ismeri valaki az "AZZA" típusú alaplapokat(TB1.4GHz alá)??
asushoz is van beta verziós bios
eze jo az epox 8kha+.Van hozza beta bios ,ami magas fsb beallitasa eseten 3/4 en hajtja a memoriat ,de attol a proci ugyanugy megkapja a beallitott erteket.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Nekem bírná az alaplap csak a rammal van a gáz...Egyébként én is szétvágtam a házat..két 8 cm-s hűtő van rajta..+ egy titán a procin+ egy kicsi a via chipen...nem mondom van huzata
én is most akarom felhuzni egy PICIT a procit hogy menjen 266 fsb-n,de ebbe má segített segment, hogy tudnám csin..
én is most akarom felhuzni egy PICIT a procit hogy menjen 266 fsb-n,de ebbe má segített segment, hogy tudnám csin..
nekem az asus lapka 110-et bír max...gigabytre nem mondok semmit.
De most olvasom a hwswn hogy az amd 750 es chipkészletes lapok, meg még sokegyéb más is, nem nagyon bírják a 110-120 fsb fölötti emeléseket, de azért hátha, mivel a gép elindul, semmi hangot nem ad ki hibára UTalván, egyszerűen csak a winfos balhézik a vxd jével.
Bocsi de nagyon zavart a sok hiba és inkább bekopiztam -kijavítottam..
Bocsi de nagyon zavart a sok hiba és inkább bekopiztam -kijavítottam..
That\'s All Folk\'s
gigabyte ga-7ixe4 amd 750 chipkészlettel.
De most olvasom a hwswn hogy az amad 750 es chipkészletes lapok, meg més soskegyéb más is, nem nagyon bírják a 110-120 fsb fölötti emeléseket, de azért hátha, mivel a gép elindul, semi hangot nem ad ki hibára UTalván, egyszerűen csak a winfos balhézik a vxd jével.
De most olvasom a hwswn hogy az amad 750 es chipkészletes lapok, meg més soskegyéb más is, nem nagyon bírják a 110-120 fsb fölötti emeléseket, de azért hátha, mivel a gép elindul, semi hangot nem ad ki hibára UTalván, egyszerűen csak a winfos balhézik a vxd jével.
That\'s All Folk\'s
Milyen az alaplapod?
olyan titán t v ettem én is azt hiszem...de én házhűtőnek vettem, mert a fop ot én le nem szedem csak ha rászántam magam a szorzó emelésére-), egyébként nyitott házban jól nézne ki, éppen azon filózom, mivel most vágom szét az oldalát, beépítem lexxannal, hogy a fop ot leszedem, és felteszem a titánt, csak kérdés hogy mennyire jól hűti le a huzott procit, mert azért a fop38 al most 41 fokos átlag.
Másik.: nem tudom az fsb t 110 nél feljebb tenni. 115 ön is megy: akkor 9*115=1035, de sajna a winfos wxd zik ezerrel. Ugy tudom nincs kihatással a kettő, tehát a memóriával lehet gond nem? (kingston 133) Szóval help me mert nem értem miért van ez.
Másik.: nem tudom az fsb t 110 nél feljebb tenni. 115 ön is megy: akkor 9*115=1035, de sajna a winfos wxd zik ezerrel. Ugy tudom nincs kihatással a kettő, tehát a memóriával lehet gond nem? (kingston 133) Szóval help me mert nem értem miért van ez.
That\'s All Folk\'s
Ez változó mindenkinél...(jól kell rátenni)...nekem 3-4 fok minusz jelentett a sarkazásgátló felrakása.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a lesarkazásvédő használata hány fok pluszt vagy minuszt jelent, mert már olvastam ezt is azt is.
A másik, hogy a "használt" hővezetőpasztát mivel lehet leszedni a magról ill. bordáról(sérülés nélkül).Kösz.
A másik, hogy a "használt" hővezetőpasztát mivel lehet leszedni a magról ill. bordáról(sérülés nélkül).Kösz.

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
Végül is a hűtő bírná.....Cak meg kell előbb vennem még a rammot
Te tudod, mennyire rakod, csak azért mondtam, mert én szeretem a maxot kihozni a gépből.
1596-ra emeljem meg????de ha cak 30 mhz-el emelem meg akkor már 266-on megy...egyébként ha 266-ra rakom akor véletlenül nem kéne egy 133mhz-es ramocska??????
Helyes...emeld meg. Helyedben megemelném a feszültséget és rányomnám 12*133 -ra ;>
Mindkettő birja de a szorzó 13 és igy cak 100 fsb-n megy!!!!De ha 30 mhz-el felnyomnám má meglenne benne a 266 fsb
Ha a lap is tudja meg a proci is, akkor hogy a büdös fenébe ne mehetne 266-on, nem kell azt húzni. Ha meg csak 200-at bír, akkor úgyse fog menni 266-on.
Nem tudom pontosan hogy milyen a Titán hűtőm de nagyon ott van... Akkora a borda a prockon hogy az cak na...Érdemes azért felhuzni a procit hogy 266 fsb-vel menjen????
osztom
Thunderbird 1200/200@1430/220 ; default magfeszültségen (1,777V)instabil volt ekkora
órajelen, viszont 1,89V-on gyönyörűen megy. Cool111+ vigyáz a melegedési problémákra. Aki szerint nem lehet az AMD-t tuningolni az húzzon a levesbe ne itt lúzerkodjon.
órajelen, viszont 1,89V-on gyönyörűen megy. Cool111+ vigyáz a melegedési problémákra. Aki szerint nem lehet az AMD-t tuningolni az húzzon a levesbe ne itt lúzerkodjon.
Igazából már megvan, csak nem tudom, hogy amit összeraktam az jónak számit e. Vagyis hogy sikerült e jól összeraknom.
Nem nagyon akarom probálgatni de egy 1.3 Ghz-es Amd-t lehet cak ugy simán 30 Mhz-zel emelni??Meert ha ezt megtenném akkor menne 266fsb-vel meg ha vennék egy 133Mhz-es Ramot huuuuuuu belegondolni is jooo
hűttésel nincs gond meert egy olyan Titán hűtő van benne ami birjy 1.6 Ghz-ig....
hűttésel nincs gond meert egy olyan Titán hűtő van benne ami birjy 1.6 Ghz-ig....#35
a fop32 egy hűtő
de meglehet oldani....
szétszeded a géped kiveszed a procit s megcsinálod azt a műveletet amihez linkeket adtam. Ha ez kész akkor veszel egy hűtőt is mondjunk COlink 122+...ekkor garantáltan fog menni sokat...jha ha zárt házad van építsd be a rendszeredbe egy házhűtőt/1500HUF/ az is javít 3-4 fokot s javítja a tuningot.
Hát ha alapból 50felett van akkor a hűtő mindenképp kell!
szétszeded a géped kiveszed a procit s megcsinálod azt a műveletet amihez linkeket adtam. Ha ez kész akkor veszel egy hűtőt is mondjunk COlink 122+...ekkor garantáltan fog menni sokat...jha ha zárt házad van építsd be a rendszeredbe egy házhűtőt/1500HUF/ az is javít 3-4 fokot s javítja a tuningot.
Hát ha alapból 50felett van akkor a hűtő mindenképp kell!
Bocs hogy nem értek hozzá de mi az hogy FOP32!
Amúgy megpróbáltam ahogy mondtad de a gép 105FSBn le-le fagy 106on meg azonnal lefagy.Hát hol lehet
itt a baj?Talán a hutés nem elég mivel nekem csak
gyári van zárt házban normálon 50C-fölött megy.
Azt nem lehetne megoldani hogy csak a szorzót
állítsam?
Amúgy megpróbáltam ahogy mondtad de a gép 105FSBn le-le fagy 106on meg azonnal lefagy.Hát hol lehet
itt a baj?Talán a hutés nem elég mivel nekem csak
gyári van zárt házban normálon 50C-fölött megy.
Azt nem lehetne megoldani hogy csak a szorzót
állítsam?
hát nem egy szép eredmény
lazuló FOP32 115ös FSBvel járatott duron 850 ugyanilyen hőmérséklettel fut.Bár egy Compaq házhűtő nyomul benne...a belső hőfok annyi mint a szobáé
lazuló FOP32 115ös FSBvel járatott duron 850 ugyanilyen hőmérséklettel fut.Bár egy Compaq házhűtő nyomul benne...a belső hőfok annyi mint a szobáé
(Ide írok mer az ilyen témájú topicok elhaltak)(hátha reagál valaki😉
Csá!
Nekem XP 1700+ van coolink 111+ és 1.65 V-ra lecsökkentettem a corefeszt. Így tuning nélkül 133fsb-vel alaphőmérséklete 43C(0%procihasználat). Játék után 48C volt max. Ja és zárt ház és 30-32C system hőmérsélet mellett.
52C-volt max a hőmérséklete ha 1.75v-on ment.
Ventik:coolink111+ brutálhűtő(bár asztal alatt nem annyira hangos), vga, chipset, duál tápventi.
Nálatok ilyen hűtővel ez az 1700+ mekkora corefeszen milyen hőmérsékletű, mert szerintem lehet sok pasztát kentem a magra és még csökkenteni lehetne, bár fene tudja és csak minnél jobban kimélni akarom😊)
Csá!
Nekem XP 1700+ van coolink 111+ és 1.65 V-ra lecsökkentettem a corefeszt. Így tuning nélkül 133fsb-vel alaphőmérséklete 43C(0%procihasználat). Játék után 48C volt max. Ja és zárt ház és 30-32C system hőmérsélet mellett.
52C-volt max a hőmérséklete ha 1.75v-on ment.
Ventik:coolink111+ brutálhűtő(bár asztal alatt nem annyira hangos), vga, chipset, duál tápventi.
Nálatok ilyen hűtővel ez az 1700+ mekkora corefeszen milyen hőmérsékletű, mert szerintem lehet sok pasztát kentem a magra és még csökkenteni lehetne, bár fene tudja és csak minnél jobban kimélni akarom😊)
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
hwsw.hu vagy overclockersen van részletes leírás hogy hogy kell átálítani
az meg 9*115=1035...
jah esetleg próbálkozz aszinkron memóriával de ha nem megy akkor arra gyanakodj
jah esetleg próbálkozz aszinkron memóriával de ha nem megy akkor arra gyanakodj
ha emeled az fsb-t azzal nő a memória órajele is...
szerintem abból a KT7Aból s a 900as TBből úgy 115 fsb-t még egy FOP32vel is ki lehet hozni
szerintem abból a KT7Aból s a 900as TBből úgy 115 fsb-t még egy FOP32vel is ki lehet hozni
KG7-es Abit alaplapom van 1400MHz-s K=Thunderbird procival. ha leveszem 500-ra az órajelet nem indul el az egész kóceráj. Miért nem lehet 500-on futtatni?
Még igen.
Az FSB növelésével tudnék nagyobb teljesítményt
elérni? És kb. mennyivel lehetne?
Most 200-on megy.És amúgy megérné?
Azért gondoltam a tuningra mivel már most elég
sok haveromnak fel van húzva a procija,
most nekem a 3DMARK2000-ben 7000 pontom van 1024x768-ban és az interneten ugyanilyen VGAval
több mint 8000 pont csak viszont nagyobb procival.
Az FSB növelésével tudnék nagyobb teljesítményt
elérni? És kb. mennyivel lehetne?
Most 200-on megy.És amúgy megérné?
Azért gondoltam a tuningra mivel már most elég
sok haveromnak fel van húzva a procija,
most nekem a 3DMARK2000-ben 7000 pontom van 1024x768-ban és az interneten ugyanilyen VGAval
több mint 8000 pont csak viszont nagyobb procival.
Igen a szorzó az zárt....ajánlom inkább az FSB tuningot azt legalább lehet..
Amúgy garanciális a proci még?
Amúgy garanciális a proci még?
Igen, 900 ról akartam 950re, át is tettem de a
restart után a proci maradt 900on!
Lehet hogy védve van?
Hol lehetne még megpróbálni?
restart után a proci maradt 900on!
Lehet hogy védve van?
Hol lehetne még megpróbálni?
mit akartál szorzót?
Lécci segítsetek már!
Nem tudom tuningolni a CPUt.
Próbáltam a BIOS-ban de a proci nem állt át.
írjatok már valamit!
Gép: ATHLON 900
ABIT KT7A
Nem tudom tuningolni a CPUt.
Próbáltam a BIOS-ban de a proci nem állt át.
írjatok már valamit!
Gép: ATHLON 900
ABIT KT7A
Szerintem se cseréld le, nem érné meg váltani.
Ha akarsz egy másfeles XP, akkor üsse kavics, de addig maradjon csak a KT7E.
Ha akarsz egy másfeles XP, akkor üsse kavics, de addig maradjon csak a KT7E.
SAM!
LE NE CSERÉLD!
A KT7E sokkal jobban tuningolható és normális a BIOSa is.
LE NE CSERÉLD!
A KT7E sokkal jobban tuningolható és normális a BIOSa is.
annyiból biztos hogy abba az xp is belemegy
Oldal 1 / 2Következő →