7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
bár én a 4 lemezes verzióból másoltam a sajátomat..... -
nekem 4,5 giga és nincs benne semmi csak a menü meg a magyar hang..... -
Hát igen, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy minőség vagy gyorsaság. -
Tudom de pont ezt mondtam, hogy nekem az svcdből utána dvd lesz, azaz ha megadok neki 2500-as bitrátát annál szerintem VBR-el sem lesz jobb, mert valami 2700 körül van az elvi határ ami fölött már nem minden olvasó tud megbírkózni vele. Ja és az se mindegy, hogy pl. 3 passos VBR-el dolgozik vele mondjuk 4 órát, míg CBR-el végez 1 vagy 1,5 alatt és végig kiváló minőségű lesz.
A DVD rippeket meg SVCD-ket azért csinálják VBR-el hogy ráférjenek 1 vagy 2 cd-re és ahol nem szükséges ott ne legyen magas a bitráta de nekem a méret nem igazán számít. -
"Azért használok CBR-t, mert SVCD-t írok ki DVD-re és nyugodtan beállíthatok CBR-nek 2500-at is, akkor nem kell számolgatnia és a 2500-as érték szerintem már jobb bárhány passos VBR kódolásnál, vagy tévedek?"
Tényleg nem akarlak leugatni, de ez nem igazán így van. Hisz a CBR lényege ugye az, hogy végig ugyanazt a bitratet használlja mind az "eseménytelen" mind az "esemyénydús" jelenetekben. A VBR ezzel szemben azonban képes arra, hogy azoknál a jeleneteknél ahol nem szükséges ott alacsony bitratet használ, ahol igen ott pedig magasabbat, hogy megtartsa a lehető legjobb minőséget.
Természetesen ettől még használhatsz te CBR-t de hidd el nem véletlenül adnak ki minden DVD-t, DVD-rippet, SVCD-t..stb. VBR-el
-
Köszönöm a segitségedet
jelentkezem
P.L -
De igen. Ha tényleg +- os azaz mindkét formátummal megbírkózik, 4x-esen tud írni, adnak hozzá garit akkor megveheted minden további nélkül.
Ha csak 2x-esen ír és nem fontos a 4x-es sebesség akkor is talán még megér annyit, ha adnak rá garit is de inkább majd írd ide ha többet tudsz róla. -
Sajnos nem tudok nevet mondani mert még én sem tudom.
De igy tipus nélkül nem tudsz irni semmit?
-
Köszi, de pont az előbb írt trunks666 egy jó kis linket és amit onnan leszedtem azzal jó a legújabb verzió is. -
yal #259 plextor 708a dvd r/rwhez milyen progi ajanlott dvd irasra? -
Kérdezz egy pontos márkát és típusszámot és mondunk róla véleményt. Nem biztos, hogy olcsónak tűnik, ha mondjuk csak 2x vagy 1x író, mivel lehet már 4x-es írókat kapni újonnan 30 bruttó körül az pedig nettó már majdnem 20 körül van és van rá 1 év gari... -
DVDShrink.
NEkem bejött -
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni dvd iró vásárlás elött mire kell figyelni. Mit kell tudnia az irónak,hogy ne érjen meglepetés.
Ajánlottak nekem egy dvd újra irót Álitolag tudja + - is irni.
Az iró egyébként vadi új. 20000 ezerért kinálják.Tudom,hogy olcsonak tünik de nem értek hozzá.
Kérlek segitsetek.
P.L -
Kösz a sok tippet, kipróbálgatom amiket mondtál.
Azért használok CBR-t, mert SVCD-t írok ki DVD-re és nyugodtan beállíthatok CBR-nek 2500-at is, akkor nem kell számolgatnia és a 2500-as érték szerintem már jobb bárhány passos VBR kódolásnál, vagy tévedek? -
Pedig annyi hely kell, hogy legalább az ideiglenes fájlok ~5gb felférjenek a vinyóra, mert ha nagyobb mint 4.7gb a DVD (amire nagy az esély) akkor szerintem On the fly nem is tudod másolni mert előtte össze kell tömöríteni a proginak. Használja AnyDVD-t a CloneDVD mellett és 1 óra alatt át van másolva az eredeti DVD egy általad berakott DVD-re a megadott méretben (akkor 1 óra, ha 2x-esen íród a DVD-t). -
A CBR-t meg felejtsd el. Csak VBR-t használlj, min 3 pass-al. -
Ja azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azért nem találtad a demux lehetőséget a virtualdubban mert az csak a virtualdubmodban van. -
Ja csak ez a gondod ! Akkor nincs baj 
Én jelenleg is hasonló dolgot csinálok mint te. NGE epizódokat konvertálok avi forrásból AC3 hanggal DVD-re.
Hidd el erre a legjobb program a DVD2SVCD. A CCE-t azért nem tudtad használni mert a cracked nem tűntette el azt a védelmet benne ami miatt nem lehet ECL fájlokat elmenteni. Erre itt a megoldás.
Hidd el a CCE-t 1000-szer érdemesebb használni mint a Tmpgenc-et mivel szebb is és gyorsabb is.
A DVD2SVCD-ben ne felejtsd el beállítnai forrásnak az AVI-t kimenetnek pedig azt, hogy DVD. Az integrált bitrate calculatornak pegig add meg, hogy hány Mb-os legyen a végeredmény...ennyi
-
Nem találtam demux lehetőséget a virtualdubomban. Én a file menü Save wav... gombját használtam és a végén azért kellett átnevezni ac3-ra, mert azt írta a Gspot de szerintem a Virtualdub rendesen ac3-ban szedte ki, csak wav néven mentette el. Nem hinném, hogy egy egy órás wav 80 megát foglalna csak. És utána a Winampo disk vriter pluginja simán tudta kezelni és meg is hallgattam külön.
DVD2SVCD progi eddig nekem nagyon nem jött be. Tmpeggel már megoldottam 4-5 filmet, előbbi még egyre sem volt képes. Ha a Tmpeg-et választom ki konvertálónak akkor ugyanott vagyunk, mert a Tmpeg baszik átrakni a hangot csak a videót csinálta meg, viszont ha CCE-t választom ki az meg mindig hülyül, hogy cannot save project file aztán emiatt sosem tudta még végigcsinálni a konvertálást, mert ha lemegy az 1 menet CBR-el mondjuk 2300on akkor utána nem talál valami fájlt és nem is tudja folytatni az egészet.
Szóval ha valaki tud egy normálisan feltört CCE-t felajánlani nekem amiben nincsenek ilyen hülye korlátozások (van hozzá két darab crack fájlom de azt nem szedi ki, hogy a projectet tudja menteni és onnantól meg van lőve a DVD2SVCD) azt megköszönném.
De amúgy a kérdésem továbbra is fennáll, azaz tudtok még olyan progit ami össze tudja rakni egy fájlban a képet és a hangot két külön fájlból a tmpeg-en kívül? Vagy elég lenne az is ha nem rakja össze, hanem már a DVD formátumban lesz csak jó, ezt megcsinálja a DVDLab de akkor meg nem szabvány DVD videót kapok hanem valami SVCDs hibrid szerűságet amire jó nagy az esély, hogy nem játssza le az asztali. -
a 2*-sen írható TDK DVD-RW-n ilyen nincs...... -
A DVD-n, meg a dobozán. -
az hol van feltüntetve? -
Mire is kell ez neked Balee?
Mert ha még mindig arra, hogy Svcd minőségű filmekből csinálsz a végén DVD-t, tehát azt ami ifo, bup, és vob fájlokból áll akkor hagyhatod a hangsávot AC3 formátumban. Szerintem az lehetett a gáz, hogy nem a demux opciót használtad virtualdubban a hangsáv kiszedésére mivel ahogy látom azt íród, hogy át kellett nevezned AC3-ra. Ha a demux gombot nyomod akkor az eredeti AC3-at kapod, ehhez már nem kell nyúlni. (kivéve persze, ha az avi mondjuk 23.976 FPS mert ezt nem támogatja a DVD formátum)
Ha viszont sima Svcd akarsz az aviból akkor meg használd a DVD2SVCD progit . Ebbe csak betöltöd az avi-t és az megcsinálja a többit. -
Na még mindig nem oldódott meg ez a rohadt audio probléma.
Szóval végül megnéztem Gspot-al az avit és ac3 hangja volt, lementettem virtualdubbal, átneveztem ac3-ra, próbáltam BeeSweet-el de sehogy nem ette meg a tmpeg.
Aztán használtam a winamp disk writer pluginkát és azzal áttettem PCM 16 bit stereora 48000khzre.
Erre most mit ír ki ez a balf*sz Tmpeg amikor multiplex előtt meg akarom etetni vele a fájlt?
"Multiplexing Linear PCM stream to system stream is not supported."
Mivaaaaaaaaaaaan?
Akinek van valami ötlete szóljon mert már az örület határát súrolom. -
Verziószám nincs az enyémen, de a Philips az ISO4/200-as. -
Akinek van DVD-RW-s lemeze, regélje már el, hogy mennyi a verziószáma! Az enyém 1.1 (lehet emiatt nem tudom írni) -
Ja, utána meg meg akarom formázni, mire aszongya, hogy ez nem is újraírható, mire csinál belőle egy 22 gigás lemezt. Ezután újabb törlés, ekkor egy normál DVD-RW az eredmény... -
Ugyan azt mondja, de most angolul. Egyébként hogy lehet az, hogy megírja a bevezető szakaszt, aztán hal ki?!? -
www.nero.com -
Hi Gunfighter. Azért nem rippelem egyből Shrinkel a filmet mert lementéskor, meg újrakódoláskor folyton a DVD-ről dolgozna. Jobbnak látom ha 1:1-ben minden varia nélkül leszedem a cuccot vinyóra, utánna onnan úgy dolgozik ahogy akar. Azt írtad, hogy miért nem kapcsolom ki a nemkívánt anyagot teljesen ahelyett, hogy állóképre rakom. Hát én nem látok rá lehetőséget, hacsak nem Re-Author módban csinálom, így viszont úgy tudom hogy a menüt nem lehet megtartani, én pedig ha egy mód van rá szeretem megtartani a menüt. -
olyan mint pl: az alaplapnál a bios... -
6.3.0.2-> Where is it??? -
500 körül simán bírni kell nekik, sőt van aki 1000 törlést és újraírást mond rájuk.
Ajnánlom még a Verbatim és a Philipst újraírhatókat.
5ös Nerot tényleg el kell felejteni DVD írásra. Most jött ki nemrég a 6.3.0.2 azzal próbálkozni. -
6-s Nero-t használj.... -
RW-t úgyse vesz sűrűn az ember úgyhogy ebből szerintem érdemes megvenni a márkásat.
Személy szerint én TDK-RWt és RICOH+RWt használok. Legalább 50-szer voltak egyenként újraírva...eddig gond nélkül. -
Ne gagyizd, ma vettem belőle egy párat :D
Mellesleg milyen DVD-RW-t ajánlasz? A smartbuy kiesett :( -
Ritek egyértelműen jó választás.
Princo...hát erről talán annyit, hogy nem igen létezik gagyibb lemez nála. Persze ez csak az én véleményem, bizonyára vannak olyanok akiknek bejött. -
Ha eddig ugyanarra a típusra írtál, akkor próbálj ki esetleg egy másikat. -
Új Nerot próbálj meg feltenni, ha marad a hiba akkor meg vidd vissza, hagy szenvedjen vele a bolt ahol vetted. -
LG GSA-4040B Super-Multi DVD Writer
smartbuy DVD-RW
akár adat, akár DVD-Video
A Nero6.0.0.19 az alábbiakat írja, a hozzá adott szösszenet meg egyszerűen Hardware Error-ral küld el...