DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megoldottam, átvettem reklámokkale együtt. Nem vagyok hajlandó szenvedni vele.

barret
Hû de csúnya! Lenne egy kérdésem,bár offtopic. Van egy bóvli diskman-em,ami minden helyzetben jól mûködik,csak talpra állítva nem,mitöl lehet ez? (Nem öreg).

Bérbe vehet? reklámfelület...

Met
AnyDVD fut?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Lenne egy kis problémám:
Decrypterrel felveszem a filmet, utánna instant copy-val akarom tömöríteni és ezt írja ki:

Mi ez??

ALCATELGOD
Nah, a tapasztalatok:

AVI to DVD:

TMPG Enc Plus 2.59 progival konvertáltam át a filmet, de elötte a Virtual dub-al különválasztottam a filmet a hangtól, majd a BeSweetv1.2 progival csináltam egy normális wav-fájlt (1.2GB méretû). A TMPG Enc Plus 2.59 betöltöttem, a hangot filmet, feliratott és vártam.......... Majd mikor kész lett, elindítottam a TMPGEnc DVD Author programot betöltöttem a 3,40 óráig konvertált 1 óra,40 perces filmet csináltam szép menüt, és megint konvertált ezt kiírtam és nagyot néztem!! PC-én és Jó TV-én (100hz sajna...) Szebb lett a kép, míg normál TV-én olyan mint a forrásé :-) Biztos volt valami minõségvesztés, de nem nagyon lehet észrevenni 'hál istennek!! Most 3 filmet írok ki egy DVD-re (errõl majd csak holnap számolok be :-)

Most jön a gond: A megírt filmnek a feliratával van gond: ugyanis az utolsó percben már nincs felirat (nem sok hiányzik, de azért zavaró, addig ki sem írtam normál lemezre, hátha lehet hozzárakni még egy feliratott az SRT2SUP-ot most nem tudom használni mert az 5 mega és analoggal vagyok (késöbb le tudnám, de addig nem várhat) valami kisebb (Max 1MB-os) progi nincs erre a célra?

Asszem volt egy szabolcsi csákó (laci77 vagy ilyesmi) annak üzenem én is szabolcsi vagyok és ha még kell lemez akkor én tudok neki hozni "olcsóbban"

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

remélem lesz. most még úgyis drága a kétrétegû, de majd lemegy annak is az ára ha jobban elterjed

[Jakuza]
Azt nem.
Mint leirtad a CCE-vel probalkoztal, az meg mpeg encoder, tehat semmi koze nincs az AVI-hoz.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Stann
És dvd-bõl avit is?
Na mind1, már nézem is, köszi!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

[Jakuza]
Ezt a progit szedd le a CCEhez es konnyebb lesz a dolog.
DVD2SVCD 1.2.2 Build 1 Bundle

Ezzel a programmal tudsz DVDbol, AVIbol -> DVD-t,VCD-t,SVCD-t csinalni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Stann
Jelenleg még nem létezik olyan, a legújabb a 207-es, de ebben még nincs. Hogy késõbb lesz-e, azt nem tudni!

az lg 4082b firmware frissítéssel képes lesz kétrétegû lemezek írására? ha nem is most hanem késõbb is jó

Met
Az Instant Copy elvileg tud dvdbõl vcd-t.

Stann
Hali!

Egy kis helpre lenne szükségem!
Szóval lehet vsz. útálni fogtok, de nekem nem sikerült egy dvd-t lementeni 1 cd-re. Próbálkoztam AutoGK-val, ott 700 megát állítottam be, és 300 megásra csinálta meg, persze rossz minõségben. CCe-t istenítik még, azzal meg nem tudtam mit kezdeni, és a doom9.hu-n sem találtam konkrét, használható infót.
Mégis mivel kéne csinálni, ha az idõ nem számít, és láma módra be lehessen állítani, h. v. 2cd-s legyen!
Az anyagot már DVD decrypterrel leszedtem, csak a kódolás lenne hátra!

Met
Így értem, Ritekkel még nem volt bajom, Princóval annál inkább😊

ALCATELGOD
Félreértetted a Princot már a Magyarországon vettem, míg a Riteket Ukrajnában.... vagy Romániában (5 FT az eltérés)

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

ALCATELGOD
Nah rájöttem, hogyan kell csinálni, TMPGEnc két progijával:

1, TMPG Enc Plus 2.59

2, TMPGEnc DVD Author

Egy gond van: Nincs hang, gondoltam virtualdubal le px3converterrer át szabványos

wav-á, de a progi kifagy mikor indítom a konvertálás, kérdem én akkor mivel

alakítsam át a kodek infója a következõ: 48000Hz VBR 126 kb/s total (2 chnls) ,

Joint Stereo LAME3.90.°

ALCATELGOD
Már egy éve használom, és sõt volt egy traxdatám (Ritek gyármányú) és ráírtam a JOGTISZTA :-) ManHunt-omat és láss csodát CRC hiba a lemásolásnál (A játékot fel lehet vele rakni, de lemásolni azt már nem, jó kis másolásvédelem :-)))

Nézd már!!A majom számítógépezik!Zenzáció!!

Met
Drágább a Princo mint a Ritek??
Mindenhol fprdítva láttam

RelakSfromhome
NEMMONDOD??? PRINCO-t használsz ADATRA????? Bazz, ha a film megsérül, dolog, szar lesz az egyik kocka. Ha a kedvenc programod ugyanúgy megsérül, akkor meg nézhetsz...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
pl dvdshrink. Egyik dvd-nyi anyagra rányomod csak a filmet, másikra csak az extrát, esetleg a legkülönfélébb hangokat és feliratokat levágod. Nem kell feltétlenül kódoltatni! Bár a film legtöbbször hosszabb, mint a dvd fele, sazl mégis fog kelleni

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ALCATELGOD
Ehhez a DVD borító progihoz nem tudtok cracket? Easy Cover Print 3
Még régebben ajánlottta valaki....

ALCATELGOD
Akkor milyen egyszerû programmal lehet Kettévenni DVD9-es filmet?

ALCATELGOD
Na most jön egy kis mese, hogy én miként csinálom:

01 Beszerzem a filmet, alapanyagot (most sajna csak PRINCO volt de jobban szeretem a Riteket 95FT-ért, most csak ez a szar jutott 110FT-ért) és a totko 40FT

02 DVD Shrink 3.1 -el faszényosan kiveszem az egyéb hangokat, menü marad, extrákat leveszem Still picturera és megyek a Bacup! gombra.

03 Én a kezdetektõl fogva a Copy to DVD-ét használom a legjobb író program (egyszerû, de nagyszerû) számomra!

04 Megnézem az asztaliban (LG, de hogy milyen azt nem tudom /NEM a beépített erõsítõs!!!, mert az szar!/)

Lemez tapasztalatok :

Samsung (AZ ISTENÉRT SENKI NE VEGYEK PLEASE) Volt, hogy fél nap múlva már nem volt rajta az adat, addig meg okés volt m inden és ezt nálunk adták anno 450-ért a boltos csovot meg az egyik kuncsaft annyira felhúzta, hogy nem vette vissza a lemezt hogy szétverték az egész boltot!

PRINCO: Hmmmmm.... na most erre mint mondjak???? Jó is meg nem is ez egy ilyen dolog kint 65-ért pocsékollják ADATRA én csak azt használom, néha a nincs más akkor filmre is jó (de utána ha tehetem /Fizetéskor/ átírom ritekre)

FIBRA: Elég gyökkér lemez, de nem volt vele annyi baj mint a Samsunggal

Sony szitázott: Elég jó a 20 DB-ból 2 volt rosz

Maxtec: Jó minõségõ de az amerikai cuccok nem ismerik fel

PARADOX: Elég jó lemez asszem ennek is a Ritek az alapja

PrimeDisc: Ez elég korrekt lemez nemhiába Ritek

TraxData: Ritek gyártmány

Budget: Olyan Princos, 5%-al jobban teljesített

RITEK G04 (Az állítólagos Hamisítvány, ugyanis az okosok azt mondták, hogy nincs Ritek feliratu Ritek lemez, nyugi nem itt láttam :-) ) Nagyon korrekt csak van egy érdekes bukéja olyan karamell szaga van, de a legjobb amit eddig vett fõleg 95 FT-ért

Az én íróm LG4081B és tökéletes-en megír mindent.

Stann
Ez engem is érdekelne, hogy egy jobb minõségû aviból hogyan lehet DVD-t készíteni? Mivel az avi ugye veszteséges tömörítés, de alig kivehetõ, és néhol a felbontása is nagyobb, mint a dvd-video-é, valahogyan meg lehet csinálni, csak már nem émléxem.
Arra most ne menjünk ki, h. nagyobb tv-n látszik a minõségromlás, lehet. De hogyan lehet megcsinálni?

RelakSfromhome
1: pl dvdshrink

2: szvsz nem

3: sehogy. Ha nemjó az avi minõsége, a dvd-n sem lesz jobb, sõt, mivel mpeg4-be alakítod, még romlik is egy kicsit.

KÖszi.

ALCATELGOD
Van egy pár gondom:

1. Milyen programmal lehetne a DVD9-et DVD5-e másolni (persze, hogy megmaradjon minden)
A DVDXCOPY szóba sem jöhet, talán a DVDFab de még nem találltam, hozzá egy értelmes
leírást.

2. A DVDSrink-el ugyen nem lehet 2DVD-re menteni?

3. AVI-ból DVD-re miként lehet jó minõségû videót készíteni? Ezalat azt értem, hogy
a legtöbb program nem használja ki a DVD méretét és egy normál filmnél nem 3-4 GB-ot
csak 2,8GB készit és így elég kockás lessz a film, van egy progim a TMPGENC ami kihasznállja a FULL méretet, de egy gond van vele m2v formátumba ment, amit nem tudum mivel lehet átkonvertálni *.VOB-á, ha valaki tudja akkor feltétlenül írja meg!

4. Animált menüket melyik programmal lehet készíteni (olyat mint a Gyári filmeknél van)

Egyenlõre ennyi, itt is lehet kérdezni (akár tõlem is, elég rég benne vagyok a témában)

Stann
Hali!

Itt találsz:

Sony Dw-u14a

Látom elvagytok srácok.

Egy kis segítség kéne, nem találok firware frissítést az íromhoz: Sony dvd rw dw-u14a.

Met
Akkor még várjál vele😊

Sajna csak polszki meg nederlanden nyelvu oldalakat talaltam rola. 😊

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Tudna valaki segíteni?

aproneten talaltam, de nem mond semmit.

Liteon slim dvd iro
"8x-os +/- -os DVD író NOTEBOOK-ba!!! ÍRÁS: 8xDVD+R, 4xDVD+RW, 4xDVD-R, 2xDVD-RW, 2.4xDVD+R9 DL (dupla rétegû), 24xCD-R, 24xCD-RW OLVASÁS: 8xDVD (minden), 24xCD (minden)"
Vajon 1 ilyet meg szabad-e venni? Minoseg? Ertelemszeruen notebookba.

[Jakuza]
NEC 2500A

Met
"A hackelt FW-vel mar DL-es lemezre is tudsz az NEC-vel irni."

Szerinted??

Vacakol mostanában a DVD íróm. Az ellenõrzés mindig failed, mert egyes filek mindig különböznek az eredetitõl. (Files are different). Nero 6.3.1.10-est használok. Az író egy ASUS DRW-0402P/D. Lemezek: Traxdata 4x, Princo 4x, Arita 1x, Gigamaster 4x - már mindegyikkel elõfordult

ez melyik íróhoz van?

bogyoka
húhhh, ez fantasztikus, köszike, jó lett, hurrááá

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

bogyoka
oké, akkor nem aggódom akkor mostmár
Meg mi is sok fórumot néztünk, mielõtt ezt megvettük.😊)

[Jakuza]
Ne aggodj.
Mivel nekem is ilyen irom van en is vegig bongesztem megvetele elott a forumokat.
PPeter tesztje szerint is az irasi minosege az ironak nagyon magas osztalyzatokat kapott mindenhol.
Gyakorlatilag egy szintu a Pio-val.
A forumokon leirtak a regi FW hibajat a Ritek DVD-nel.
Sajnos az olvasasi minosege nem olyan jo az ironak, ezert nem art ha van mellette egy DVD olvaso, de az irasi minosege kivalo.

bogyoka

bogyoka
köszike, megpróbálom

[Jakuza]
Tegyel fel uj Firmwaret.
A hackelt FW-vel mar DL-es lemezre is tudsz az NEC-vel irni.
2.16 (2100@25x0, riplock removed, RPC1, RITEK DL support, DL bitsetting!)

Nekem az LG cd irom csinalta ugyanezt 1 ido utan, ez ennyit tud.

bogyoka
jaaaa, köszike
akkor megnézem

Met
Valszeg be van állítva a Neróban, hogy autómatikusan határozza meg az írás sebességét, lehet, hogy gyengébb minõségû a lemez.
4x helyett 2xesen írja, ha film akkor jobb a 2x

Met
Én firmware frissítés után annyit vettem észre, hogy nagyobb írási sebességet javasolt a dvd decrypter ugyan arra a típusú lemezre.

bogyoka
NEC2500A DVD íróm van. Egy pár napja a négyszeres ritek DVD-ket fél óra alatt írja meg, elõtte pedig 16 perc alatt írta meg mindig. 1 hónapos a DVD íróm. A Nérót használom írásra.
Ha wincsirõl írok ki, ugyanez a helyzet.
Ez az író hibája? Megtudná valaki mondani?
Általában csak ritek lemezt használok.
Köszöi elõre is.😊)