15
  • Reboszi
    #15
    Na akkor kezdjük a legelején.
    1.Számításokkal bizonyítható, hogy a II. Világháborútól kb. 1995-ig fegyverkezésre költött pénz és energiaösszegből fedezni lehetett volna a terraformálási programot, és így nem 1000, hanem nehány száz, vagy esetleg még kevesebb év alatt át lehetne alakítani a Marsot.Egyébként az algás megoldás stimmel, de ma már vannak tervek légkörátalakítókról, és a géntechnikával lehet biomechanikus gépeket is alkotni.(Esetleg később még egy fajt is kreálhatunk, ami csak annak él, hogy nekünk légkört teremtsen.)
    2.Terraformálásra mindíg szükség lesz, mert:
    - Nem túlságosan dúskálunk a Föld típusú bolygókban, és valószínűleg nem is fogunk a mai számítások szerint.(Bár semmi sem biztos.)
    - Ha mégis ilyen bolygóra akadunk, akkor miből gondoljátok, hogy azon nem lesz egy másik intelligens faj, vagy nem lesz saját élővilága, amit mi csak tönkretennénk.Ha viszont lemásoljuk ezeket a bolygókat, akkor megóvjuk az élővilágukat, de magunknak is megteremtjük a kellemes feltételeket.
    - Harmadszor pedig egyátalán nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz ilyen nagy távokat megtenni, így lehet, hogy egyelőre csak a mi Naprendszerünkre kell támaszkodnunk.
    3.A fénysebességről, az energiamegmaradásról és a relativitáselméletről meg csak annyit, hogy réges-régen valamikor a Föld lapos volt, tengeri szörnyetegek lakoztak az óceánokban, és az ember mar meghalt volna 30 km/h-s sebességnél, mert a nagyokosok azt mondták.
    Végül pedig szeretnék érdeklődni egykét dologról.
    - Milyen mesterséges gravitációra gondoltatok pontosan?
    - Mit tudtok az űrhajók meghajtásáról?
    - Hogy számoltátok ki azt a néhány ezer évet?
    - És miből gondoljátok, hogy a Mars talaja terméketlen?
    Egyelőre ennyit, és várom az észrevételeket, válaszokat.
  • xtaki
    #8
    ha kepesek lennenk egy bolygo legkorenek szbalyozasara akkor ezt elsokent a sajatunkon kellne megtenni...
  • CAD
    #7
    Inkabb megnezem meg1x a Babylon5-t A Call to Arms-t...
  • Bekomman
    #4
    Türelem rózsát terem :)
    Nem kell más mint egy jó kis jégkorszak és párezer év múlva felolvasztják kis bob-ot és ő lesz az első
  • Lacc
    #3
    Szerintem várjuk meg azt a párezer évet :)
  • Kis-Bob
    #2
    szivesn lennék az első telepesek között...
  • rotator
    #1
    Nem rossz. A folyamatot megfelelő technikával akár meg is lehetne gyorsítani, azért pár ezer évig még a NASA se tervez előre. :)