62
XP Driver - Mustek 600CP
  • Pheel
    Namost ilyen nyelven nem értek, de tippeljünk:

Mustek 600cp (Scanner)
    Läuft standardmäßig unter Windows XP: nein

Mit jelenthet ez? Szerintem tényleg lemondhatsz a scannerről.
  • Pheel
    1: ez lehet elkopott csapágy, de elferdült fej is, ami súrlódik a lemezzel. Én lementenék róla minden adatot és sürgősen keresnék egy másik vinyót az tutis.
    2: egyszer jártam így, de az durvább volt. Hoztak hozzám egy 1.7GB-os Fujitsu vinyót én balga pedig adtam neki UDMA-t windowsból. Na akkor eltűnt róla minden értelmes adat. Valszeg a FAT-et írta rá rosszul. PIO MODE 4-gyel ment.

Milyen vinyó ez? Érdekelne még az is, hogy miért használod. Biztosan jó ócska már...
  • Bakka
    Pheel : Egyebkent rajtad kivul meg a fene sem jott ide es hat, hogy te mindig valaszolsz nekem ugy dontottem , hogy atterek egy kicsit mas iranyba. A scenner az ugysem fogmenni, amig azok a tetu Mustek nem csinal drivret...
    Megneztem, hogy programozo vagy, es gondolom a hardwerekhez is ertesz valamicsket.
    Na szoval :
    Van egy winyo problemam (egyebkent az erre nyitott topicba , szinten nem akart jonni senki, legalabbis kevesen) !
    Igazabol ket baja van :
    1.
    Elegge hangos, koszorulo hangot ad ki (kb olyan ket eve meg nem volt de aztan egyre surubben csinalta es egyszer aztan veglegesen igy maradt. Mi lehet ez HW hiba, motorhiba, vagy egyszeruen ilyen ?
    Ez meg nem is olyan komoly de most jon a
    2.
    Kepzeld el, hogy pl. Friss Windowsra (teljesen mindegy hogy milyen )rakapcsolom az DMA - t ott az eszkozkezeloben. Aztan ujrainditas utan meg bejon a rendszer . Nem is tudom, ilyenkor stabil e , de szerintemnem nagyon es valszeg ujrainditom egy ido utan megegyszer, ha mas nem akkor valami mas miatt.
    A lenyeg az, hogy mikor ujraindult es kezdene tolteni a Windowst megall, mert hibat eszlel. Vagy nem talalja a win.com - ot, vagy pl. kek ablakba kiirja, hogy serult, meg nem talalja az iosubsy. valamit !!! Ilyen kor mar tutira nem lehet visszahozni a gepet, formazni kell.
    Egyszer ezutan rogton felbootoltam egy floppyval es megneztem, hogy hol vannak a fileok.
    Kisse meglepodtem mikor meglatta, hogy system kolyvtar a windowsban teljesen hianyzik (eltunt) a windows kolyvtarnak pedig a kovetkezo a neve :
    h%°%& ( valami ilyesmi, de a lenyeg az, hogy idegen karakterrel van tele, es persze hasznalhatatlan)
    Mikor telepitettem a win2000 - et vagy most a winXP - t akkor is beszart az egesz , mert gondolom tudod, hogy ott is hasznalja a DMA - t.
    Letiltottam az egeszet a BIOS -ban es ugy mar ment.
    Ja es egyebkent ez azt hiszem azota van igy mikor felfrissitettem az Asus v3800 TNT2 - es videokartyam BIOS - at. Akkor is ujra kellett inditani a gepet es ott is beallta halal. Persze azert mert a DMA elozoleg mar engedelyezve volt.
    Szerintem valami akad valamivel, de nem tudom, hogy mit lehet tenni.
    Egyszer visszatettem az eredeti BIOS - t a kartyab es akkor is meghalt minden.
    Szerinted miert vannak ezek ????
  • Bakka
    Bocsi, de az egesz szoveget bemassoltam ide es aztan mar en sem tudtam, hogy melyikre valaszoltal !
  • Pheel
    A 2-es számú kérdésedre már válaszoltam, most feltetted uazt.

"Driver Installation Aborted, Scanner may Not Works Property"
    Ez pedig annyi, hogy nem rakta fel a drivert, tehát nem fogod tudni használni a scanner-t.
  • Bakka
    Amikor azzal a programmal probaltam feltenni a win2000 - es drivert az XP - re akkor pontosan a kovetkezot irta :
    Driver Installation Aborted, Scanner may Not Works Property"
    (ez vajon mi a mano ?)

A ket jotanacs utan irtam nekik vissza, hogy egyik sem megy ok meg a kovetkezot irtak :

"Our software department in taiwan is responsible for the driver
    programming. We can´t tell you right now when a windows XP driver
    will be available."
    (na es ehhez mit szoltok ? mi akar ez lenni ?)
  • Bakka
    Ja meg mar azt is kiprobaltam, hogy az driversetupnak az exe - jenek atallitom a kompatibilitasat win2000 - re de ez sem segit.
  • Bakka
    Ez szerintem is durva egy piciket. :) Es sajna azt sem mondhatom, hogy bevalt.
    Ennel mar nem ir ki semmit de ugyanugy nem fejezi be az installalast. Mikor kilep a teleptobol elvileg meg kellene mutatnia hogy miket tett be a Start menube. Meg is mutatjaes csak egy Icon van ott az Uninstall. Mikor kesz a telepites , elvileg ki kellene tennie egy kis Scanner icont a Talcara (ahonnan egyszeruen indithato) es be kellene jonnie a Scanner Programnak, ha felnyitom a Scanner tetejet, de sajnos egyaltalan nem eszleli, olyam mint ha nem is lenne feltelepitve.... lehet, hogy nincs is.
  • Pheel
    uhh. Eléggé durva megoldás. Essünk neki húsz kilós kalapáccsal a tojásnak, ha fel akarjük törni :)

Bár ha esetleg valakinek bevált :)
  • Bakka
    Hat igen azt a megoldast is leirtak !!! Csak en nem irtam ide mert nem mukodott az sem.
    Egyebkent az a kovetkezo, bar lehet, hogy meg kellene hozza valami :
    Maybe you try this solution (without warranty)

1. start regedit
    2. about HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Microsoft\Windows NT\current version
    change the valve name "product name"
    from Microsoft Windows XP
    into Microsoft Windows 2000

3. install the Mustek driver for Windows 2000
    4. undo the changes in the registry.

• Pheel
    Csinálják a drivert elvileg (tehát nem) és nem tudják mikorra lesz kész (soha).

Valszeg volt még valami abban a levélben, mert valami megoldás kipróbálását ajánlja az utolsó sor, de garanciát nem vállalnak rá.
  • Bakka
    Irtam a Mustek - nak e mailt, de nem nagyon ertem amit valazsoltak . Aki tud jol angolul az forditsa le .
    Our software department in taiwan is responsible for the driver
    programming. We can´t tell you right now when a windows XP driver
    will be available.

Maybe you try this solution (without warranty)
    ...
    Koszi
  • Bakka
    Hi !
    A problemam az, hogy XP - re szeretnem feltenni a Mustek 600 CP sikagyas lapszkennert !!!
    Az oldalukon van egy progi amin keresztul elkell inditani a win2000 - es drivert !
    A baj az , hogy ez hibauzenetet ir ki es a telepitesd vegenel " Abort " van ! Azt irja nem mukodik jol !
    Na most az lenne a kerdesem, hogy ez mi miatt lehet ? Talan hibas az az atalakito program ?
    A masik megoldasnak azt tanacsoljak, hogy manualisan irjam at a regeditet installalas elott !
    hkey_local_machine...../softwere/winnt/current version/pruductname - t atirni Microsoft Windows XP - rol Microsoft Windows 2000 - re ! Aztan a telepites utan irjam vissza az eredetit ! De igy sem megy !
    Talan valamit meg at kell irni ?

Help me!