3672
Gothic 1
  • Wenik
    Udv.

Gondolom mar megtalaltad a New Camp-et, de azert biztos ami biztos itt van 3 terkep :)

http://gothic.rpgdot.com/index.php?hsaction=10053&tgame=10&type=12
  • FREAK
    Basszus, gyerekek, hogy lehet ennyit írni? Meg se próbálom végigolvasni... :D

Szóval nem tudom, épp hol tartunk a beszélgetésben, de örömmel jelentem, hogy troll kampó, lurker így utólag kampó (amikor utoljára próbáltam, csak rámnézett és meghaltam, most meg jól feltápolva nekimentem, és első csapásra feküdt).

Összesen asszem 2 mission-öm van :
    Aaron's Chest
    Minecrawler's Secretion

Mivel mindkettő a kurva Old Mine-hoz van kötve, ami azóta sem nyílt ki, így hát I'M FUCKED.

Van valami MISSION COMPLETE cheat??????
  • SAX
    Hi! Kene egy kis help. Level 14 en vagyok, guard. Azonban szeretnek belepni a swamp camp-be, de azzho az kell, hogy 4 guru tamogassaon Car Colom-nal, vagy Car akarkinel, ez nem lenyeg. A 4 guru-bol 3at sikerult meggyoznom, hogy fasza lenne ha felvennenek. A 4. kuldeteset azonban elqrtam, ugyhogy az a szal kilove (ez volt az, amikor a lusta Harlokot kellett volna melozni kuldeni, de en kinyirtam:) ). Maradt meg egy guru, az amelyik a templom elotti teren sohajtozik. Ha valakinek sikerult mar a szivebe lopnia magat, vagy van valami otlete az irja le plz! Nagyon fontos lenne.
    Koszi: SAX
  • ity
    hiba: akkor lehet mégiscsak engem ábrázol a kép :DDD

Viking: new camp-hez való csatlakozásról nem tudok, mert ugye én nem oda csatlakoztam, nem ismerem a küldetéseit :/
    De sly, whistler és finger nem fog hiányozni, mert nekik csak az old camp-be való csatlakozásodkor lett volna szerepük.

Megint gondom van (31-es templar). Nem bírja a gépem a tempót, szaggat mint atom ha megidézek magam mellé 3 csontvázat és van pár ellenség is a képernyőn :(((
  • I.C.ram
    nem kellett volna ennyi horrorr filmet nezni! :))
  • Viking
    Na help... A vizes hulyesegen kivul mit kell csinalni, ahhoz, hogy csatlakozzak new camp-hez?
    Aztan: Ugye Sly, Whistler, es Fingers semmi szerepet nem jatszanak a sztoriban? Mert vegigirtottam old campet (digger/shadow/guard/barki becsalasa a hazba, aztan lesujtas) es ok is veletlen benne voltak, es mar nincs olyan mentesem, ahol elnek...
  • ity
    Hmuda, köszi a képet, ez mindjárt más :)
    Amúgy meg én is ilyen b***ott nagy bárdal futkosok, mégsem én vagyok a képen, szal bárki lehet az akinek elég a strenghtje hozzá :D
  • Hmuda
    Bocs, kétszer ment. Moderátorok!!!
  • Hmuda
    Ity:

http://kep.tar.hu/hmuda/images/pic609460.bmp

Tessék, itt van. 1200x1024 ben van. Remélem ez már jó. Nem a poszter csak a kezdőkép.
  • Hmuda
    Ity:

http://kep.tar.hu/hmuda/images/pic609460.bmp

Tessék, itt van. 1200x1024 ben van. Remélem ez már jó. Nem a poszter csak a kezdőkép.
  • Viking
    New camp akart lenni... Fogalmam nincs, hogy lett nem camp, de az lett...
  • ity
    Rincewind: igen, ez a kép kellene, csak normális minőségben, de azért kösz ;)

Másik Sleep scroll-t is lehet találni egy ládában, de hogy melyikben volt ... :D Tudom, ezzel nem sokat segítettem.
    A baal 3 ember elött ólálkodik akik egy-egy hordó elött kevergetnek vmit, ott beszélsz az egyikkel, aki megkér hogy segíts neki, stb.
    Szóval a fickó akit keresned kell (és vissza vinni dolgozni ahelyett aki most csak helyettesíti, akivel beszéltél) az nem a mocsárban van. Mint korábban is leírtam (lehet nem figyeltél? :D) a sweed árus mellett.
    Részletezem: ha a swamp camp bejáratánál levő baal társának mondod, hogy mutassa meg merre találod car calom-t, akkor hajszálpontosan oda fog vinni ahhoz a sátorhoz ahol az általad keresett fickó lustálkodik (szipózik a sátor elött). Nem mászol fel car calomhoz, hanem ott van lent rögtön a csávó.

Viking: Scorpio sokára fog kiköltözni (nem akarom lelőni mások elött a poén-t, hogy miért költözik ki, mert úgy jó a játék, de sokára, nem tudom érdemes-e várni rá).
    Ezt meg nem értem: mi az hogy a nem camp-be hogy lehet beállni zsoldosnak? Ha new camp-et akartál írni akkor természetesen az ottani megbízásokat kell teljesítened. Ha pedig nem akarsz sehova csatlakozni akkor nem tudsz továbblépni a történetben.

hiba: igen volt, pl én sem az old camp-be csatlakoztam
  • Hmuda
    Bocs Viking, ez Rince beszólására lett volna válasz.
  • Hmuda
    Nekem is kellene egy negyedik Baal.
    Eddig készen van a Dustys, a New Camp beli Baaltól kaptam sleep scrollt, így a templomhoz közel tanító Baal segíteni fog, és megvan a főkapunál álló Baal segítsége is.
    Ki a negyedik???
  • Viking
    Ity, kosz hogy elmondtad, azert kerdeztem meg ujra, mert nem akartam elhinni, hogy ilyen hulyesegek vannak a gothicban...

De irtal valamit arrol, hogy scorpio kikoltozik az old camp melle, es akkor tanit crossbow-ot bow master szint nelkul is... Nos, ez mikor lesz?

Aztan: nem camp-ben hogy lehet beallni zsoldosnak?

Amugy egesz jok ezek az italok (ST,DX)! Ha valami akar ilyet szerezni, elmondom, en hol talaltam, meg a lada nyitas kombinaciojat is:
    Az egyiket Fish es Dexter korul, abban a hazban, amin ajto van, de nincs bezarva, befele a masodik ladaban (nyitas: < < < < > >), aztan egy eroital stone muhelyeben, a falnal levo ladaban (< > < > > <), meg megegy ugyanarra az orok lakhelyenel, a legnagyobb ladaban (< > < < > >)...

Mas most nincs... (Meg lesz!)
  • Rincewind
    Kellene még egy kis segítség!
    1. A kapu mellett alló Baal, akinek a szolgája segít, MEGVAN!
    2. Akinek Dustyt kell elhozni, az is OKÉS!
    3. A templom előtti téren, akihez a New Campben lévő Baal ajánl be is KILŐVE!
    4. Ezzel nem tudok mit kezdeni, mert elakadtam! Valaki segíthetne egyben az alábbiak közül:
    - Mivel a segítséget választottam a New Campben, nem pedig a scrollt, nem tudok egy sleep scrollhoz jutni és ezáltal a negyedik Baalt sem lekenyerezni a szolga elaltatásával! Honnan juthatnék egy sleep scrollhoz???
    - A mocsárban én nem találtam semmiféle elveszett munkást kereső Baalt! Van ott valami őrült, aki fákról beszél, de annál nincs ilyesmi (sőt mostanság csak az END a választási lehetőségem annál)! Hogy kell megcsinálni ezt az elveszett munkásosat???
    - Esetleg, ha valaki tud egy harmadik lehetőséget, nekem az is jó csak tudjak végre csatlakozni... :))
  • I.C.ram
    ezen a cimen taltok nehany hatterkepet a gothicrol : http://gameswallpapers.xwallpapers.com/games/game_121.php
  • Atomy
    Ez szívás
  • Rincewind
  • ity
    Jah igen, egy kérdés, majdnem elfelejtettem (bár most már nem lesz jelentősége szerintem, de hátha én is elkezdem mégegyszer, mert QRVA JÓ GAME :D)

Tehát, 4-es magic circle-m volt, és tartalékoltam a skill pontokat, hogy 5-ös szintű legyen, már volt 40 skill pontom, (azóta elköltöttem másra) de a swamp camp-be aki eddig tanította ezt a képességet, most még a lehetőséget sem ajánlotta fel (mikor nem volt elég skill pontom akkor pedig még ott volt, hogy mehetnék ötös szintre is). Kérdés hogy akkor ez most mi???????
  • ity
    Na picit belehúztam :)
    Karakterem 28-as szintű, most léptem át éppen a chapter 5-be (ha minden igaz ez lesz az uccsó fejezet)

Beco: köszi, az infót, de nem hagytam annyiban, rájöttem magamtól végülis :)
    Csak hát tudod, hogy van ez, kalandozó természetű vagyok. Elöbb elmentem kiírtottam mindegy szálig az ork falut. :))) Most meg ott tartok hogy megkaptam ezt az ulu-mulut, amivel nem bántanának az orkok ha bemegyek a faluba :DDD Picit felcseréltem a dolgokat. Lényeg hogy így tutira nem fognak bántani :)))

Ha már ennél a képnél tartunk, nem tudná vki kilopni a betöltéskor megjelenő képet? Ahol az 3 fickó áll, két harcos, középen egy mágussal, felül Gothic felirattal. Nekem nem sikerült kiszedni hypersnap-el. Másom meg nincs.
  • Rincewind
    The Best!

The Best!
  • Hmuda
    Ok, kössz. Már rájöttem. : )))
  • Rincewind
    Isten vagy :))
  • ity
    Rincewind: hát ezt így nem lehet győzni, alig írom le a választ, leokézom, ott a köv. kérdés :)
    Pedig tényleg szépen le van írva a küldetéseknél, hogy kivel, mikor, hol mit kell csinálni, csak meg kell nyomni az "N" betűt majd kurzorral navigálni a menuben :)

Lényeg tömören, hogy 4 baal papot kell meggyőznöd, hogy alkalmas vagy (hű vagy hozzájuk).
    Egyiknek ugye el kell vinned egy új tanítványt (Dusty-t, akinek a tesója már ott van), Másodiknak elaltatod egyik tanítványát, harmadiknak visszaviszed az egyik emberét, aki lusta dolgozni (ott van swamp camp-ben, csak éppen állandóan pipázik a sweed arus mellett) negyediknek (swamp camp bejárat-nál rögtön) meg a társával kell beszélgetned a sleeperről, stb (elcsalod a társát hogy mutasson meg vmit, hogy mi hol van, és ott megdumálod vele, hogy beszéljen veled hangosan a guru elött ilyesmiről, stb)
  • ity
    Viking: tényleg jó lenne visszaolvasni korábbi hozzászólásokat, mert mindegyik kérdésedre ott a válasz :/
    Én most mondom el utoljára, sorry:
    1. Az attól függ hova csatlakozol, minden camp-ben van kétkezes fegyvertanár (de elöbb egykezes mesterré kell válnod, addig a lehetőséget sem látod, hogy megtanulhatod majd).
    2. Igen detto u.a.. Camp-től függ a tanár, és mindegyikben van.
    3. Old Camp - kastély, Stone (kovács) ládája. Szerintem kezdésnek az egyik legjobb kétkezes fegyvert onnan lophatod ki. (kis dex igény jó sebzéssel).
  • Rincewind
    Khmm, némi instrukció kéne a Swamp Camp-be való csatlakozáshoz. Épp csak, hogy elindulhassak... :)
  • ity
    hiba: igen ott (a new camp-i könyvtárban) egyik szoba közepén van egy asztal, és rajta könyvek, azokat lenyúlod jól. Amúgy nem nagy cucc, kő gólem vs (kőtörő) buzogány, jég gólem vs tűz varázslat, tűz gólem vs villám varázslat. De lehet egyéni megoldásokat is keresni :)

Hmuda: lent semmit, csak összeszeded a tojásait és visszaviszed car calomnak (de úgyis leszólítanak majd a táborba menet a kapuban, hogy jól csináltad, és elmondják mit tegyél).
  • Viking
    Na akkor egy-ket kerdes:

1. Ketkezes fegyver tanulasa kitol lehetseges?

2. Detto ugyanez crossbow-al, illetve, hogy mind1 hova tartozom, tanulhatom, vagy mi?

3. Hol egy norma ketkezes fegyver?

Ja en is ujrakezdtem, elso karimat elbasztam elegge... Ott meg ugy gondoltam, old camp a nekem valo...
  • Hmuda
    Hé skacok! Mi van azután, ha kinyirtam a minecrawler királynőt? Megöltem, de semmit sem írt ki azon kívül, hogy kaptam XP-t. kell még csinálnom lent valamit?
  • Hmuda
    Kösz már megvan. Kösz Atomy és kösz ity.
  • ity
    Atomy: még nem teszteltem, hogy távolságra nagyobb-e a crossbow. Sebességben egyforma az biztos és a tűzereje is nagyobb (és több dex kell hozzá természetesen).
    Elméletileg akkor tudod megtanulni ha már a bow masteren van. De későbbiek folyamán mikor Scorpion kiköltözik az old camp melletti vadász faházba, akkor megtanítja már bow kezelés nélkül is a crossbow használatát.

Hmuda, arra nincsenek orkok, ahogy kimész az old camp északi oldalán, elindulsz nyugatra, nem sokat kell menni, jobbra lefelé "szakadék", mész előre tovább, és lekanyarodsz a fentről látott szakadék felé. Onnan nem messze van a vadászház. Ami ott megy út, azon maradj rajta (lesz két golin bal felől). Átmész egy hídon (ha a fenti úton mentél). Ott a híd után közvetlenül balra az úton, egyenesen odavisz.
  • Hmuda
    Ok. Most beszélem Atomyval a részleteket. : )))
  • ity
    Hmuda: természetesen nyugatot akartam írni, nem keletet, sorrry :)

Bukta: Trnasform To Meatbug, és már bent is vagy, belülről kinyitod és behívod Gorn-t is magaddal.
    Többi cuccost bent már megoldod, ha eddig eljutottál kérdés nélkül :)

hiba: most direkt lementem az általad említett (víz alatti folyósón keresztüli) barlangba. Kinyírtam mindenkit, és 1x sem fagyott ki.
    Bent viszont találtam két ládikót amit master open locking-al sem tok' kinyitni (kulcs kéne hozzá) de az meg nincs :) Mi a megoldás?

Lényeg, hogy ha rip-ed van akkor szerintem amiatt fagy neked ki állandóan, ha meg az ISO-s változat akkor vagy a hardverkonfigod nem tetszik a proginak vagy vmelyik driver amit használsz.

Jah és még vmi ha esetleg vki már ott tart (vagy Beco ha erre jár). Elmentem a nekromantához. Dumcsiztunk. Visszamentem Saturas-hoz, elmondtam neki mi a pálya. Elmentem az Orc Camp-be, kinyírtam mindenkit. (Volt ott egy kürt is, azt is fújom össze vissza mindenhol, de nem történik semmisenem.) Bent találtam egy rácsos kaput, a hozzá való kapcsoló nem műxik, hogy jutok be? Egyáltalán hol találom a nekro által említett orc shaman-t, ebben a camp-ben van? Mert mintha a nekro vmi romos tornyot emlegetett volna, nem camp-et. De torony meg csak egy van itt a közelben, és ott sincs semmi, ill. van egy kapcsoló, de nem tom mit kapcsol, mert nem történik semmisenem.
  • Hmuda
    Ott ahol van 2 buszma ork őr?
  • Atomy
    Én meg azt kérdezném hogy mi a különbség a bow meg a crossbow között(tűzgyorsaság, sebzés, lőtávolság), és mikor és hol tudok crossbowt tanulni, szerezni?
  • Atomy
    Van valami vadász egy faházban az Old Camp közelében, aki a sneak-et + a bow-t tanítja. Azon az úton menj tovább, és megtalálod. Ha van még kérdésed akkor ICQ-n megtalálsz.
  • Hmuda
    Valaki magyarázzam már el, hogy hol van a New Camp!!!
  • Hmuda
    A keleti részen a Sect Camp van.
  • ity
    Hmuda: ha vettél már térképet az Old Camp-ben (a kestély bejárótól nem messze levő tábortűz körül álló egyik fickótól, kinek nevét már elfelejtettem) akkor azon nézz körül, hogy hol van "településféleség". Szemeidet erősen meregesd a térkép keleti részére, és megleled amit keresel :)
    Amúgy meg tényleg ne legyetek már ennyire lusták, tessék visszaolvasni a forumot, mert szinte minden felmerülő kérdésre (többször is) választ kerítettünk már.

Rincewind: eddigi tapasztalataim szerint semmi hátrányos hatása nem lesz. A történet ugyan az marad, csak ugyanazokat az eseményeket vagy kivülről látod vagy belülről (attól függ hova csatlakoztál). Én először Shadow-ként játszottam, de az Old Mine "bezáródása" miatt 11-es szintű karakteremet ott kellett hagyni. Újra kezdtem, de most a szektásokhoz csatlakoztam. Hátrányát eddig nem éreztem. Mindent ugyanúgy meg lehet tanulni, csak értelemszerűen más emberektől.

Amúgy meg ha nem mondtam volna még, akkor UTÁLOM A TŰZ GOLEMEKET !!! :D