1096
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1073481175
-
#453 Ok -
#452 Mikor én anno számtech boltban dolgoztam, akkor volt egy ABIT NF7-es széria, ami kivétel nélkül ment vissza garba, uis gyári hibás volt. Aztán volt az ABIT-nak a K7V600-as szériája, ami megintcsak szar volt gyárilag, az összes. A többi eladott ABIT lappal nem volt gond, sőt volt olyan NF7-es széria is ami hibátlanul működött.
ASUS A7N8X-es lapokkal is volt jópár garos csere. Hiába ASUS. Még az akkor 40e-50e Ft-os Delux változatokkal is.
Az ASRock-ot is sokan szidják, de Nekem és a boltnak soha nem volt vele problémám, kivétel az, amit nemrég vettem egy ASRock K7upgrade VIA-s lap, amin a SATA vezérlő szintén gyárilag hibás tervezés (be is ismerték, és sajnálják), rossz hír, hogy BIOS cserével sem korrigálható.
Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy minden gyártónak lehetnek kevésbé jól sikerült darabjai/szériái, nem szabad ráhúzni az összesre, hogy mind szar/hulladék! Persze ami szar, az szar. :-)))) -
izb #451 ok ezen nem veszünk össze.
Neked abit nekem meg más:) -
#450 Nálam pont fordítva. Minden mással volt valami gebasz, Abit lapokkal soha. Legutóbb pl MSI-vel szoptam kegyetlen nagyot. K8N Neo-fsr lap. Ha 2MHz-et is emeltem az FSB-n elszállt a net és kurvára recsegett a hang. Szvsz nem fixálta a PCI órajelet, szerintem AGP-t se mert egyszer mikor nagyobb FSB -t kapott kusza lett a kép is. Millió biossal próbálgattam aztán eladtam a rákba inkább. Zsír újan vettem a lapot amúgy. -
izb #449 Eddig bármikor vettem abit alapot mindig csak szoptam és szívtam
Amikor öcsém vett szívott vele.
Tehát azt hiszem ha ingyen adnák aranyórával,akkor sem kéne Abit lap még akkor sem,ha most a legjobb lapok az Abit üzeméből kerülnek ki.
De ezzel az álítással azt hiszem egy kicsit vitatkoznék:)
-
izb #448 ja asus-ból 10x annyi
és kivetítve jóval kevesebb hibás darabot vittek vissza. -
#447 Mult időben írtad, és igaz is. Mondom újabb lapok nagyon kemények, de sajna az olcsóság is elveszett. Csak egy röpke tapasztalatot mondjak énis: Volt egy megégetett barton proci, fekete volt a mag körül és alatta is. Egyetlen lapban mégis elindult, persze egy Abitban, igaz csak 600-on. De többiben meg se nyikkant. Azért mondom kurva jó lapok, ha az általad említett magas hibaarányt nem számítjuk. Nem tudom mennyi fogyott az Abit lapokból, de tippem szerint sok. -
#446 Én legalább meg indokoltam. Te csak szorozol. -
Inquisitor #445 Nekem meg nem a saját véleményem, hanem a kollégáimé is, hogy nem annyira.
Több helyen is dolgoztam, és rengeteg szervizesünk véleménye ... meg tapasztalat, hogy még ultra noname alaplapokkal (Mercury, ECS, akármi ...) is kevesebb szívás és garanciális probléma volt. Persze ha ólcsó ÉS tuningolható alaplap kell, abban semmi se versenyzik az Abittal. -
izb #444 Egyedül maradsz ezzel a véleményeddel azt hiszem....
de tényleg nem érdemes vitatkozni ezen
-
#443 Erről sztem ne vitázzunk mert hülyeség. Saját szerény véleményem szerint az Abit a legjobb. Sok lappal volt dolgom, de mindíg az Abittal volt a legkevesebb baj, annyira kezes. Ráadásul az újabb lapok hihetetlen kemény minőségellenőrzésen esnek át. Lehet, hogy 6-8 éve szar volt, de el kéne már felejteni... -
Inquisitor #442 Ha zsír új gép lesz, és VGA is kell bele, akkor a "Asus K8V SE Delux (754)" helyett jószívvel ajánlom az Asus K8N4-E Deluxe deszkát. Alig drágább, annyiba kerül, mint 939-esből a "sima" NForce 4, és mivel ez is NF4-es van rajta PCIE, meg rakás plusz csati :)
Amúgy szerintem is egy jó kis 256K caches Sempron64 lenne jóóó. -
izb #441 abit---agy rakat sz@r ha nem haragszol meg -
#440 Abit KV8 Pro és 3100+ sempron jobb választás lenne sokkal és nem lenne sokkal többe. A lap szerintem olcsóbb is, 3100+ samóban meg több a cache. 128kb azért nagyon kevés. -
izb #439 Kircsi a combo
memoria pénzfüggő -
hano2 #438 izb-#433?
Köszi előre is. -
Isegrim #437
Köszi az infót !
Sajna pénz az csak nagyon szűkösen... az Athlon 64-es ára pedig a csillagos ég nekem, a 939-es alaplap is eléggé húzós, együtt meg végképp sok(k).
Az alábbi szerinted, az anyagi lehetőségekhez mérten, ideális? :
Asus K8V SE Delux (754)
AMD 3000+ Sempron s754 BOX 64bit
2x512 DDR400 RAM
Ha esetleg tudsz ajánlani memóriagyártót, vagy másik (sajna ez a szempont) költséghatékony alaplapot, tedd azt légyszíves. -
izb #436 1.
a ddr1 184 pin-es
a ddr2 240 pin-es
tehát egy ddr 400 alapba egy ddr2 memori nem megy bele
2.van ugyanis a memoria kezelése a sempronnak 64bitesnek iszonytatóan jó
Ha nem sajnálod a pénzt,akkor 939 lap legyen athlon 64bites procival
előnyei
-fejleszthető-nagyobb proci elég sokáig
-gyorsabb adatkezelés
-
Isegrim #435
Sziasztok,
megint visszamaradtam a hardverpiac változásaival, egy kis segítség kéne a hozzáértőktől!
Tehát új gépet veszek, a fő profil filmezés, hébe-hóba játszogatás, főleg szimulátor a neten, szóval otthoni hobbigép. A pénz limitált, egy két alkatrészt pl. vincsi, videókártya, hangkártyát, írót, eger/KB-t egy másik gépből kannibalizálok, ezeket nem kell mégegyszer megvenni. Kb. 60-70ezret szánok rá bruttó, ebben van a ház/táp, alaplap, proci,memória.
SocketA-kihúzva, valszeg kihal, egy két ezer forint a diffi a 754es alaplapok között, nem éri meg, nem fejleszthető.
A következőn gondolkodtam :
Alaplap : Asus K8V SE Delux (754, integrált audió,)
Proci : AMD 3000+ Sempron s754 BOX 64bit
RAM : 1 Giga kellene., ca 2x8000 Ft.
Nettó Árak (extremedigital)
Asus K8V SE Delux - 17 700 Ft
AMD 3000+ Sempron s754 BOX 64bit - 16 300 Ft
RAM : 2x 7500-8300 Ft
1, ha jól értem a 754-es alaplap nem támogatja a DDR2-t ami viszont faramuci módon olcsóbb... megéri/lehet DDR2-t rakni bele egyátalán, menni fog?
DDR van 333as, 400as, ill DDR2 533-as. Melyiket érdemes ilyen gépbe?
2, Sempron 64/32 bites... van lényegi különbség, illetve tud valaki jó ár/teljesítményes alaplapot ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget és az időtöket! -
hano2 #434 Bocs!#433-ban:"vagy Nec ND-3450" a winchesternél rossz gépelés -
hano2 #433 Sziasztok!Sulineten rendelem(max 2x60e vissza) az alábbi konfigot.Van-e "gyenge"pont?(szűk a választék-zárójelben az alternatíva)Asus A8N-E s939;AMD A64 3000+ s939 Venice;MSI NX6600GT 128MB PCI-E[44.900](vagy ASUS EN6600GT 128MB PCI-E[53.900]);TWINMOS Kit DDR 1024MB 400MHz CL 2,5 (2x512MB);Western Digital 160GB/7200 SATA 2[25.100](vagy NEC ND-3540Samsung 160GB SATA 2[25.200]);NEC ND-3540 DVD[13.200](vagy ASUS DRW-1608P[15.200]);Cooler Master Centurion CAC-T05-UW;420W-os táp-sulineten kívűl-iMBP HPC-420A(8.900-Ft)Kérlek,írjátok meg,hogy a VGA,Winchester,DVD hármasnál a kettő közül melyiket javasoljátok(és miért:)Köszönöm.
-
Justil #432 "még" hogy DDR2-es legyen --> én azt erre irtam :D -
#431 Az nem me'g, hanem meg csak egy vesszo hianyzik elole. :P
Tehat:
Szerintem, meg nem lesz tavasszal 75-nel tobb -
Justil #430 ja, de az a "még" az mit takar kb? hát ha lemegy 80körülre megveszem ha nem nem. na most léptem majd csak holnap este leszek csátoK! -
#429 jah igazat mondasz...télleg nem lesz 120k felett hülyeséget beszélek. sry
De 75 se az tuti.mivel a 6800U se ment le kiadása után egy évvel 100k alá. -
#428 Szerintem meg nem lesz tavasszal 75-nel tobb. -
#427 az alaplapod támogatja az X2-es kétmagos procikat szal a memória az nem annyira lényeges "még" hogy DDR2-es legyen ha akarsz valamit akkor még egy gigát rakjál be azt jóvan.
a 7800Gtx-nek az ára tavasszal még mindig jóval 110-120k felett lesz,szerintem -
Justil #426 Na most jött meg 1-2 napja az uj gépem, többek közt a te hatásodra is lett ilyen, amilyen, Gabesz :D Szóval a konfig: AMD Athlon 3000+, 1GB ram, MSI Geforce 6600GT, Gigabyte K8NF-9es alaplap. ennyi a lényeg. Az lenne a kérdésem, hogy ezt merre lehetne továbbfejleszteni? a ram az ddr1es mert asszem vagy a proci vagy az alaplap nem támogatja a ddr2-t de ugy hallottam az nem is valami jó. Viszont. meddig lesz jó ez a ddr1es ram? mi a tendencia a jövőre nézve? ugyanis vagy arra gondoltam hogy veszek még 1 G ramot, vagy esetleg tavasszal egy 7800Gtx karit a 6600gt helyett (addig kb mien árban lesz?). Vagy mit tanácsolnátok, merre haladjak a fejlesztéssel?nem szeretnék ugyanis 1-2 év alatt oda jutni, hogy megint már az ujdonságokból semmit nem rakhatok a gépbe, mert akkor az egészet cserélni kell inkompatibilitás miatt... -
#425 nemrossz -
#424 Igen a Hynix DDR400 D43 chipel szereltek memóriák 500Mhz felett rohangálnak vcore emeléssel. -
#423 jahjah
láttam :)
de az is elég.sőt a tuningőrültek is mind 400-as memcsivel hajtják ki a legjobb eredményeket :) -
MasterJay #422 Na mind1 sztem téma off. -
#421 #402 hozzászólásban én is ezt írtam. -
#420 neked elmentek otthonról, ZsirosKwork gép upgrade #399 hozzászólásról van szó... nem téged említelek
-
#419 az új szabvány csak 450Watt felett esedékes,azokon felül van csak PCI-ex csati! :(
Meg minden VGA-hoz adnak átalakítót
-
MasterJay #418 Igen én tom persze nem minden új dolgot ismerek ázé vk itt. Meg #399-re válaszoltam mint ahogy Te is. -
#417 aham,de még nem az AMD-nél mert még felesleges :)
Ha nagyobb időzítés a cél akkor vegyen 566-ast azt csá :) -
#416 van csati átalakító, de ha mso tveszel új tápot akkor mindenképp már az új szabvány szerintit vedd. -
#415 Muszáj volt , mert mi értelme van a jó időzítéseknek, már amikor DDR2 felé haladunk CL4->CL5 stb... -
MasterJay #414 Ha tele lennék lóvéval akkor nem érdekelne, hogy milyen csatlakozó van a vga-n meg nem is a ddr400-as ramon gondolkodnék.