1096
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1073481175
-
#533 Kösz...:)
Szal attól függ konkrétan melyik két procit és körítést nézted ki magadnak, meg hogy mire kell a gép. Én inkább celóD -t vennék i925-ös lappal és DDR2-es ramokkal, aztán meg se állnék 3.6 GHz-ig...A DDR2 uyganannyiba kerül mint a ddr1 csak sokkal jobban húzható, a lap sem drágább és van rajta nagyon jó minőségű HD audio. -
#532 Érdeklődnék, hogy melyiket érdemesebb venni: Celeron D, vagy Sempron? -
#531 Ha emeld az FSB-t, emelkedik a PCI órajel is. A PCI buszon kapcsolódó ezközök nem bírják sokáig általában, elszáll a hang, hálókari, satás vinyó stb. Nekem is volt olyan lapom ami nem tudott fixálni PCI-t, 10MHz-et sem tudtam emelni az FSB-n. Igaz az AMD-s volt. 915-ös lapom nem volt, de sokan panaszkodtak rá, szoptak vele. Ha mindenképp olyat akarsz nem tartalak vissza, de nem ajánlom. A 925-ös már tud fix PCI órajelet, de az már DDR2-es. Nekem sima 533-as PQI ramokkal megy, 800-ig bírják alapfesszel és kjóval olcsóbbak mint a méregdrága DDR1 -es tuningramok. Sztem passzold el azokat a PH!-n, vegyél egy rendes alaplapot és DDR2-őt. Nem lenne plusz költség. -
#530 PCI orajel fixalasa..?? Az mi..?? -
Akuma #529 neked írtam, mert te is nekem válaszoltál, sorry :)) -
Inquisitor #528 Nekem írod? Pont én írtam egy példát, ahol egy VIA-s 754-es lapban gyorsabb volt a ramkezelés, mint egy NF3-as 939-esben. Szóval vannak meglepő dolgok ... -
Akuma #527 órajelekkel fölösleges dobálózni (szóbajöhetne a cache méret is), a valódi teljesítmény a kérdés, amit a teszt mutat meg
de próbáljatok ki egy 939-es procit 1 giga 1 modulos rammal és 2*512 rammal, a teljesítmény különbség alig szól a duál mellett -
izb #526 A kérdés még mindig adott.
A 38% növekedés hova tűnik az alkalmazásokban? -
Inquisitor #525 "de nem ez volt kihangsúlyozva, hogy intel vagy amd!!
hanem, hogy az amd 754-es azonos jelzésű procija közel ugyanannyit teljesít, mint a 939-es drágább proci"
Megint nem vagyok benne biztos, de ha jól tudom a 754-es procik órajele magasabb is. -
Inquisitor #524 Azt senki ne mondja nekem, hogy a szimpla 400MHz-en menő ram nem lassítja be a 800-as FSB-s procit ... -
izb #523 durvának durva de hogy a tesztekben,alkalmazásokban ez a plussz hova tűnik,na az egy jó kérdés.
-
#522 Rábasztál akkor, mert i915 az egyetlen olan lap, ami tud PCIe-t és DDR1-es LGA lap. Viszont van egy fontos dolog amit nem tud, ez pedig a PCI órajel fixálása. Ez pedig gátatszab a tuningnak. DDR2 épp az olcsóságával és tuningjával bassza agyon a DDR1-et, meg kapni hozzá rendes alaplapot is. -
Akuma #521 de nem ez volt kihangsúlyozva, hogy intel vagy amd!!
hanem, hogy az amd 754-es azonos jelzésű procija közel ugyanannyit teljesít, mint a 939-es drágább proci
míg egy 2,8-as intelnél a nem duálos konfyg jóval kevesebbet teljesít azonos ram mérettel, mint ugyanaz a proci duál rammal
más kérdés lenne, amit írtál, hogy intel vagy amd, némely esetben a 754-es (nem duálos) proci is olyan szinten megy, mint az intel duálosa, azaz jóval gyorsabban, mint az intel nem duálosa
aki nem hiszi nézzen meg néhány szakálasabb tesztet -
Inquisitor #520 "Annyít gyorsít amennyire szükség van.P4 alatt ugyanúgy elenyésző a sebességnövekedés."
Hát lehet rosszul emléxem, de a tesztekben AMD fronton volt vagy +2-5% memória sebsség növekedés, a 800-1066FSB-s P4 prociknál meg valami 38% a duall DDR-ből fakadóan. Azért az elég durva szerinem. -
vjanika #519 Ha egy program kihasználja a dual adta kétszer nagyobb sávszélességet, akkor tök mindeggy, hogy AMD, vagy Intel, kihasználja. Azért megjegyezném, hogy az AMD-nél már a prociba van építve a memvezérlő ráadásul gyorsabb, mint az intel platformoknál. Tehát, ha azt nézzük akkor a dual AMD alatt jobban muzsikál mint Intel alatt. -
Akuma #518 ezt nemtudom melyik újadból szoptad
már elnézést a kifejezésért -
#517 Bocsi elirtam 64 bites proci tehat lga775....:) 1 honapja vettem a ramokat szuper f@sz@ tuningramok, fajna a szivem eladni oket, amugy meg ugy tudom a ddr2 nem olyan "szam"... Teszteket olvastam... De hogyha valaki meggyoz, hogy szar a lapka akkor eladom....:) -
izb #516 "athlon 64-nél a duál nem sokat gyorsít"
Annyít gyorsít amennyire szükség van.P4 alatt ugyanúgy elenyésző a sebességnövekedés.
-
Akuma #515 én inkább egy darab 1 gigás modult tennék bele, athlon 64-nél a duál nem sokat gyorsít, csak több helyet vesz el a csatlakozókból -
izb #514 ja.
de nem ez a legfontosabb.
Ha kevés a ram,a windows rosszúl érzi magát,játékokról meg nem is beszélve. -
hackman91 #513 Ja akkor 2x512mb. Akkor már megy a dual chanel is legalább. -
izb #512 jó,de plussz ramot vegyél még bele.
-
hackman91 #511 Csá!
Szerintetek milyen ez a konfig:
-Gigabyte K8NF9 Ultra
-AMD Athlon 64 3200+
-Pioneer 110D DVD író
-80 GB Samsung SATA HDD
-Gigabyte Nvidia 6600Gt 128 mb
-512 mb Kingmax super ram 400 mhz -
#510 Ha LGA775-ös a P4 akkor ezek az i915-ös lapok, elég szarok ha jól tudom. Inkább cseréld le a meglévű ramcikat DDR2-re és végy i925-ös deszkát, nem drágább ha jól tudom.
Ha S478 akkor nincs ilyen lap amit te keresel. -
#509 Valami alalplap otlet valakinek egy 32 bites p IV hez....? Sima ddr ramok, pci-express...???? Asus, abit vagy valami jobb... -
#508 régi szép idők -
#507 Annó haveromnak ennyi pénzért újítottam gépet használt alkatrészekből. Na mind1 veszek AGPs kártyát -
#506 50k? ez írtó kevés lové az újjításhoz!
ebből veszel egy erős középkategoriás PCI-ex-es VGA-t azt csá -
#505 Áh ez nem fog kijönni 50ből sehogyse :( -
#504 k, van rá 50 rugóm, játékra kell és megeléxem az átlagos graffal de azért shadereket szeretnék
kell 1024 ram, valami amd proci (athlon64?), 939(?) lap és egy pci express kártya?
16x pci express vagy 8x-os legyen az alaplapon?
SLI megéri a többlet költséget?
És ha athol64em lesz az fut 32 biten is? 64 biten gondolom nem sok mindent tudok még csinálni -
Akuma #503 " PCIexpreszhez új Ram & Proci is dukál? :( "
lehet használt is ;) egyébként meg Ja -
#502 Hi!
Nekem is hasonló konfigom van mint #485
9600Prom van és szeretném lecserélni egy kicsit jobbra (6600GTre gondoltam) de az olcsóbb fajták mind PCI-Exesek (jókis üzleti fogás :P)
Szal úgy döntöttem hogy beújítanék egy kicsit viszont nincs túl sok pénzem rá. PCIexpreszhez új Ram & Proci is dukál? :( -
#501 integrált vga, az az alaplap nagyon alap cucc inkább irodai géphez való -
#500 Intel p 4 (64bit) 650 3.4ghz 2mb l2c, asus radeon x800 GTO, asus p5gl-mx alaplap osszesen ugy 150e korul....??? Velemenyek..???
Ez mi??---->> Intel Graphics Media Accelerator 900
The new Intel Graphics engine has new capabilities that provide a significant increase in graphics performance. DirectX 9 hardware acceleration, 333MHz core clock, and up to 128MB of video memory all together provide a full-value, high performance graphic. Az alaplapon van es ugy tunik valamifele grafikai gyorsito...???
-
vjanika #499 :-D Nagy igazság. -
Inquisitor #498 Az nem bűn, csak dobj rá plusz 50.000-et a drágább proci, meg a bazi nagy hűtés miatt. -
#497 Intel meg ati fan vagyok...:)) -
#496 akkor vegyél AMD-t.olcsobb + jobb is.
ATI vagy Nvidia?
az ATI-nál most az X800GTO a nyerő.
De a 6800Gt se kutya. -
#495 nem sok mindenre hasznalom, digizes, jatek, net... Tapot vettem mert rajottem hogy az a gaz, 15 ezer Chieftec 400 watt de mar keso volt...:(((( VIVO-s vga elony, tv tuner sem hatrany.... -
#494 Hi
Ami megmaradt add el !!!!!!
Én az AMD-re esküszöm de kinek mi .
3 hete vettem új gépet :
ASUS A8N-SLI ; AMD Athlon64 3200+ ; 4*512MB RAM ; 6800GT 256MB PCI-E ; DVD-RW ; DVD-ROM ; Thermaltake CL-P0071 ; CHIEFTECH 420W
Én ezt tudom ajánlani , vagy valami ilyet . Én egy darabig nem nyúlok hozzá / nem is kell / május környékén veszek bele még egy 6800GT -t az SLI-hez.