Milyen gépet vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csapi007
Hello
Szerintetek melyik jobb:
1. Intel Celeron D 336 2,8GHz (EM64T,Prescott,4x133,256K,LGA775) Dobozos + Ati Radeon 9600 256MB
2. Intel Pentium P4 630 3,0 GHz (EM64T,Prescott,200,2048K,LGA775) Dobozos + Ati Radeon 9200SE 64MB
Természetesen játékokra használnám.
Késõbb még lehet hogy vennék új procit vagy VGA-t, de most melyik jobb???

A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is.

[Jakuza]
Az #558-as hozzaszolas pedig nincs olyan messze. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

bocsesz, rosszul emlékeztem, van 939-es AGP-s lap

ha még nem vettél VGA kártyát, akkor mindenképp a PCI-E alaplapot vegyed! valószínüleg a következõ videókártyáknak egyike sem, vagy minimális mennyisége fog kijönn AGP -re
és a PCI-E kártyák olcsóbbak is a legtöbb esetben a megfelelõ AGP-s társaiknál

"Akkor mar vegyen olyan Asrockot amin van AGP slot es 939es foglalat."
tudtommal ilyen nincs, egyik gyártónál sem

semo1
És agp legyen vagy pci-e?

[Jakuza]
En azt mondom, hogy 754es cuccot se vegyen, mert abba se tud beletenni dual magos processzort kesobb.
Akkor mar vegyen olyan Asrockot amin van AGP slot es 939es foglalat.
Meg ugyis jobban jat ha nem lesz valami nagy tunning lehetosege ennel a lapnal, minthogy a 754es lapot cserelhesse le, fel vagy haromnegyed ev mulva.
A 939es lappal pedig kilehet huzni szvsz siman majd 2 evet.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

semo1
ha 754-be gondolkodunk akkor AGP vagy pci-e legyen? és miert?

Nem vágom témát, de szvsz (ha tök mindegy mit veszel, mert 1 év múlva dobhatod ki), akkor igen is egy jó kis 64 bites Sempron proci, és felhúzni csillagos égbe!
Az ki van csukva, hogy egy régi 2200+-hoz ne lenne sokkal gyorsabb még 32 biten is. Másrészt kapsz hozzá AGP-s alaplapot, ha meg nagyon kell, akkor van PCIE deszka is.

Natural
részint meg inkább 1 jó kártya, mint 2 közepes

Hardware-be legyél maximalista - jó konfigot nem kell húzni:)))

Szerintem nem érdemes SLI-vel foglalkozni. Én legalább is elég sok lehangoló rossz véleményt hallottam, fõleg driver szinten, meg támogatottság terén ... de lehet 1x majd jó lesz 😊

Natural
inkább msi

semo1
Abit NForce4 KN-8 SLI AMD Athlon 64/939 DDR PCX SATA2 23kHUF
ez jonak tûnik

semo1
939-lapbol melyiket érdemes ÁR/Teljesitmény?
és érdemes e SLI-et venni?

Narancs
Csak ha új lapot és procit veszel, legyen az bármilyen, 754Sempron vagy 939 athlon, ramokat is cserélned kéne. Egyiket biztosan. Sztem nézd meg, hogy moddolható-e a 6800-ad. Ha az, akkor darabig még bõven jó lesz a 2200+osban is.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Atkamon
Igazad van.

[Jakuza]
Ez igaz, viszont DDR2 es PCI-Es cuccod attol meg nem lesz es azokat is megkell majd akkor venned es ketlem, hogy amikor azok az alaplapok kijonnek lesz rajtuk pl AGP slot.
Viszont meg ket ev mulva is fogsz kapni dual magos 939es procikat amik belemennek mindegyik 939es lapba.
Pl az FX-60 is.
Nehogy azt hidd, hogy utana nem talalnak ki valami mast, ami miatt lekelljen cserelned a lapodat.

Atkamon
Köszi, majd meglátom. A baj csak az, hogy az AMD a köv. procikat állítólag már nem 939-es foglalatba adja ki.

[Jakuza]
Ne ruhazz mar bele 32bites prociba.
Probald eladni a konfigodat meg amig lehet (legalabbis alaplap,processzort videokartyat) es vegyel 939es lapot es procit belole.
Van olyan Ati chipsettes lap, amibe bele van integralva egy X300as VGA, amit kesobb is tudsz boviteni.
Proci + lap kb 55K brutto, ha eltudod adni a cuccodat eleg olcson meguszod a fejlesztest.
Tudom, hogy nem egy Nforce4 chipsettes a lap de jo alternativa lehet akkor, ha nem igazan van penzed ugy fejlesztesre, ha meg egybol megkell venned mondjuk az alaplap,processzor melle egy PCI-E VGA-t.

Atkamon
Ma körbekérdeztem az üzleteket, és azt mondták, hogy a Sempront is el kell felejteni, Athlont szabad csak megvenni, mert a jelenlegi konfigomhoz képest a Sempron csak szintentartás, ha nem visszalépés. Hát nem tudom. Még egy olyat javasoltak, hogy keressek StocketA-s Athlon 3000-et, ha találok, az még a legolcsóbb megoldás. Szerinted?

Narancs
Érdemes, én vmi VIA K8T800 Pro chipsetes lapot vennék. A lényeg, hogy 256KB cache -es legyen és tudjon 64 bitet a sempron.

Atkamon
Hát a StocketA-t szerintem már nem kellene erõltetnem. Szerinted 754-es foglalatú alaplapot Sempronnal érdemes venni? Ha igen milyet? Ja és persze AGP-s legyen.

Narancs
Nem sajnos. De mobil bartonok mind lockmentesek ha jól tudom. Viás lapban még azt is be lehet játszani, mint A64-nél a Cool&Quiet. Mert ez mobil proci, alapból tudja csökkenteni az órajelét ha nincs kihasználva, csak ugye a rendes asztali lapok nem támogatják ezt a funkciót. Viszont a via kt600 már biztos, kt400-at nemtudom.

taaz
Én amugy mindig befürödtem az XP procikkal mindig szorzozárasak voltak.A soket A sempronok azok fel vannak oldva?

Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb

Narancs
Nekem volt is, eladtam egy gyereknek aki 2 nap alatt megsütötte. Pedig 1.7 volton megvolt a 2400MHz, csak aktív hûtés nélkül azért mégse<#hehe>

taaz
Én is olvastam ezekröl a cuccokrol. Elég frankon lehet tépni öket.

Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb

Narancs
Nem. Ugyanúgy Socket A, már elég olcsón vesztegetik PH-n.

taaz
Mobil bartonnak nem kisseb a foglalata?

Narancs
Ki beszélt 2500+ bartonról? Mobil barton alapon lazán viszi a 2200MHz-et, feszemeléssel 2500MHz körül mennek, mondjuk ehez jobb hûtõ sem árt.

taaz
HI. Én a helyedben már nem vennék 2200+ helyet 2500+ Bartont. Ha nem valami nagyon olcson jutsz hozzá. Asszem a tied 1800MHZ a barton meg 1833mhz. A plusz 256k gyorsitotára miatt meg minek cserélni. Nekem Akoriban 2600+ Tbread B magos volt ami 2083mhz ment de vége 247x volt.

Narancs
A lapod sem tudja a 400-as FSB-t, szal végülis mind1.

Atkamon
2 db 512-es DDR RAM-om van. Amibõl az egyik sajnos 333-as, a másik 400-as.

Narancs
Ja, csak A64. Ez már egy komolyabb beruházás, lehet én inkább több ramot és batont vennék. Bár nem tom mennyi és milyen ramod van.

Atkamon
Ez nem lenne rossz, de ebbe csak Athlon 64 megy, Barton nem igaz?

Narancs
Nem tud fixálni, de van benne vmi osztó ha jól tudom (via rulz), amivel leljebb tudod osztani a PCI órajelet az FSB-tõl, úgy mint amikor a ram órajelet osztod leljebb ha a ramod nem bírja a proci tempóját.

Narancs
És mi lenne, ha ezt vennéd?

Asrock 939DUAL-SATA2 S939 AGP/PCI-E Motherboard

És ebbe egy 939-es 3000+ost? Tud AGPt és PCIe-t is.

Atkamon
Ez a lap tud fix PCI órajelet? Mert ha nem akkor tuti fagyogatni fog.

Narancs
Namost a lapod nem kezeli a 400-as FSB-s procikat. Viszont a viás lapok imádják a mobil bartonokat, azokban meg nincsen szorzózár, szal olyan FSB-t állítassz be amilyet akarsz, és mellesleg übertuning darabok, egy sima hûtõvel is borzasztóan húzhatóak, vagy épp passzívan is elmennek egy nagyobb bordával gyári órajelen. Én tuti ilyet vennék, PH!-n nyiss topicot, hogy Mobil Bartont keresel.

Atkamon
A Bartonban mekkora a legnagyobb ami belemegy a foglalatomba?

Narancs
Akkor inkább várj még, esetleg vegyél vmi nagyobb barton procit vagy több ramot.

Atkamon
Hát nem hiszem, hogy annyit akarok mostanában áldozni gépre, de azért köszi.

Narancs
Jajj de fasz vagyok, neked AGP-s kell...szerintem add el azt a 6800-at, és vegyél egy rendes S939 A64-et, jobban jársz.

Atkamon
És ezek a lapok AGP-sek?

Narancs
Nettó, olcsópc árai. (www.olcsopc.hu)

Atkamon
Szia! Jelenleg AMD Athlon 2.2+ XP-m van EPOX 8K9AI alaplappal. Az árak amiket írtál nettó, vagy bruttó?

Narancs
Röhögni fogsz, de nekem 7 évet bírt ki a Vargáné és társa, egészen múlt hétig. Alaplap, 400-as amd proci meg 128 sd szállt el vele együtt. Szerencsére a Voodoo3 és a vinyó megúszta. Szal lehet nem azonnal, de meghalnak!

((nekem azért 2 évet mindenféle probléma nélkül kibírt a 400wattos Codegen tápom! csak annyit rémítgettek, hogy inkább vettem én is egy Chieftec-et (410W)... ))

Narancs
Pont, hogy a márka a lényeg. Codegen, Mercury és társai felét sem adják le a ráírt teljesítménynek, ezenkívük szokásuk elfüstölni és magukkalvinni az egész gépet. Chieftec 360-as, vagy azon felüli jó lesz neki, ezen egyszerûen nem érdemes spórolni.

Natural
hát a márkát döntse el mindenki saját maga, de 400w-os vagy azon felûl legyen

zolo15
a tápot nem tom a havernak van egy tápja azt nem tom pontosan milyen
mert milyen kéne hozzá nem túl drágán
(Nekem egy Chieftec 410W-os van)

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester