46
A matáv karácsonyi akciója .
 • Pheel
  #46
  De akkor datanet miért ment???
 • fotel
  #45
  pheel - azok a hibák a matávnál voltak

  rooter hibák a központokban a dslamnál
 • Willy
  #44
  Én már elvi okokból sem javaslom a 2 évest. Szerintem aki két évre lkötelezi magát megvonja saját magától azt a lehetőséget hogy szabadon válasszon. Gondoljunk bele 2 év alatt a fejlődés milyen mértékü lehet, ő viszont nem tehet semmit, mert el van kötelezve.
 • skorpio7
  #43
  Kössz a tanácsokat srácok .Szóval akkor inkább az 1 éves , mint 2 éves , mert a második év szívás is lehet a javából .Amúgy én is így gondoltam.Ha túl sokan áttérnek itt Szolnokon az ADSL-re , akkor talán lép a UPC is valamit , ha nem akar a netes piacon nagyot bukni .Bár a mostani karácsonyi akció-ban lehet , hogy sokakat magukhoz láncolnak , mert már a UPC is kezdi a 12 hónapos hűségnyilatkozat aláírását .Az én szerződésem még szerencsére mentes volt az ilyen hülyeségektől . :)
 • Pheel
  #42
  Axelero sem isten. Nekem sokszor produkált már "the remote computer is not responding" üzenetet. Erre való mellette a datanet - mozaikos elérésem :)
 • Willy
  #41
  Ja! Hát ha még megtoldja pár ezerrel. Ismerve eddigi ténykedését szinte biztos. Tény viszont az is, hogy a szolgálltatás terén ami a minőséget illeti korrekt és ez sem egy utolsó szempont szemben a kábeltévés bandákkal. Én most térek át jövő honapban Axelero ADSL-re. Inkább fizetek egy évig többet, de dühroham nélkül akakrom használni a netet.
 • Pheel
  #40
  Mi az a plusz 24EHUF arra az egy évre, mi? :(
 • Willy
  #39
  Most sem áll messze tőle. A két évesnél nem írják ki az igazságot csak kisbetükkel. A 8500 csak az első évre vonatkozik. Utánna 1 évig a listaár jön. Az mos 15 000 HUF. Ki tudja, hogy 1 év mulva mennyi lessz? Ráadásul ki sem léphetsz mert akkor is ki kell fizetni az összeget a teljes évre. Ezért érdemes az 1 évet választani. Utánna büntetlenül lehet váltani. Igaz így az ár havi 10 500 HUF.
 • Pheel
  #38
  Az tutis. Axelero-matávot ismerve lesz jövőre a listaár vagy 20EHUF. :(
 • Willy
  #37
  Ahogy a térképeiket elnézegettem mindenhol csak általában a peremkerületek esnek ki belőle. Az akciós ADSL-nél érdemesebb az 1 éves -t választani. A 2 éves 8500-ft-os csak mézesmadzag.
 • skorpio7
  #36
  Tudod a levelező címet erről a honlapról szedtem le , szóval ismerem .
  A másik dolog meg az , hogy ha olvastad a hirdetésüket , akkor Szolnok a decemberben beindítandó ADSL elérést biztosító városok között még nincs , csak a nekem küldött levélben van egy igéret a februári szolnoki indulásra is .Így még lefedettségi térképről sem lehet szó az én esetemben .
 • Willy
  #35
  Nézd meg az AXELERO honlapját. Lejjebb odaírtam a címet. Minden infót megkapsz, sőt még lefedettségi térkép is van. Tájékozódáshoz tökéletes.
 • TheZsenyka
  #34
  A TvNet, a UPC és az Axelero mind link népség. Én budapesti vagyok és megdöbbenve veszem észre hogy lassan minden nagyobb városunkban elérhetőek a fenti szolgáltatók internet csomagjai... a vicc az, hogy a XIII. kerületben OFKORSZ nem elérhető. A szennyedék térképükön a XIII. kerület összes határkerületében elérhető az ADSL a legtöbben UPC is van ezen felül. Két éve ígérgetnek, kamuznak ezek a cégek (korábban az ISDN-ért is könyörögni kellet). Megtudtam hogy időhöz van kötve hogy meddig kell kiépíteniük a szolgáltatásaikat. Megoldás: elpasszolták a XIII. kerületet a UPC-nek... Bementem a TvNet-hez és mit mondtak? Hááát, sajnáljuk de január 1-től a UPC "folytatja" az eddigi munkát a kerületben... Mit folytatnak??? Kapják be mind. Nyolc hónapja itt van a kábel tőlünk 10!!! méterre és BASZNAK RÁ hogy behúzzák a kurva 10 métert, nyolc kurva hónapja könyörgök nekik hogy húzzák be. NYOLC KURVA HÓNAPJA LÓG TÍZ MÉTERRE VAZZZ.... Már Mucsaröcsögén is elérhető az ADSL/BDSL/XYZDSL meg a többi rettenet. Kapják be!
 • skorpio7
  #33
  Ez valóban nem az a válaszlevél , amit a #22-es levelemre várok .Mindössze csak beraktam azért , hogy lám semmi nemű változást nem igérnek a következő évre , sőt ...
  Most indít egy akciót minden Broadband-es elérhetőségű városban a UPC ( Nagykanizsa , Szolnok , Nyíregyháza , Debrecen ) és az általuk küldött előrendelési kérdőívet küldtem midössze nekik vissza , mert idegesített , hogy ránk hűséges előfizetőkre lám karácsony alkalmából nem gondoltak .Mondjuk úgy , hogy "nesze semmi fogd meg jól" .Amúgy az állt benne , hogy aki most rendeli meg , az egy WEBKAMERA vagy egy OPTIKAI EGÉR közül választhat ajándékot .
  Szóval csak megpróbáltam , illetve a visszaküldött levél tartalma alapján látható , hogy vették a lapot és majd lesz valami akció a régi előfizetőknek is .De sajnos én már azt nem tudom megvárni , mert a leglényegesebb ( korlátlan és alacsonyabb ár ) dolgok nincsennek beigérve , bár még várok egy kicsit ( hiszek a csodákban ), mielőtt elhamarkodottan döntenék .
  Ha nem jön meg a válaszlevél az elkövetkező 2 hétben , akkor "viszlát" lesz nekik és ez már biztos .
 • Pheel
  #32
  Ez az UPC-s levél nem kifogásolható. Tárgyilagosan nem mondanak semmit és néznek át rajtad. :)
 • skorpio7
  #31
  Nos én a belvárosban lakok .Nagy marha lenne a matáv , ha nem ide helyezné a főközpontot , mert itt a legnagyobb a "népsűrűség" a városban és itt vannak a régi 10 és 4 emeletes épületek is , ahol a legtöbb embert el tudja érni .Most egy Szolnok térkép kellene csak , hogy lásd , mi is itt a helyzet .Másrészt meg légvonalban 1 km a matáv központ , szóval nem félek , hogy kimaradok a szórásból . :)))

  Amúgy itt az egyik válaszlevél , amit a UPC küldött nekem , "Az internetezz okosan !" akciójukkal kapcsolatban . :

  Ügyfélszám: ------------

  Tisztelt **** ****** Úr!

  Köszönjük megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk
  tájélkoztatni.

  Jelenlegi akciónk keretében csak az új előfizetők részesülnek ajándékban.
  Azonban szeretnénk megnyugtatni, hogy a következő évben tervezzük hasonló
  akció kihírdetését meglévő előfizetők között.

  Marketing osztályunk kalkulációja jelenleg még nem egységes, de nagy
  valószínűséggel jelenlegi áraink nem változnak a 2002-es évben. Ha emelésre
  kerülne sor a jövő évben, annak mértéke is 2-3% lesz.

  Amennyiben további kérdése van, kérjük, forduljon bizalommal a UPC
  Magyarország Kft. helyi ügyfélszolgálatához (5000 Szolnok, Dr. Sebestyén út
  2. tel: 56-421-555), ahol munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére.

  Tisztelettel:
  Bimbó Zsuzsanna
  csoportvezető
 • Pheel
  #30
  Úgy tudom, erre a kérdésre e-mailben is kérhetsz választ a normálisabb szolgáltatóktól. (Axelero, Datanet)
 • Tomcat
  #29
  Mondtam ADSL-t, nem? :)

  Csak 1re vigyázz. Attól mert a városban van ADSL elérés, az nem jelent 100%-os lefedettséget. Szal ha túl messze vagy az adott központtól(3-5KM es körben kell lenni, vagy valami ilyesmi), akkor lehet szopacs van... Ezt azért meg kell majd kérdezned szvsz
 • Laalee
  #28
  es meg a matavot szidjak :) upc mi ha nem göreny ceg?:)
 • fotel
  #27
  bocs az elgépelésért
 • fotel
  #26
  skorpőiio - aszittem hogy chellos és nem broadbandes vagy

  ebben az esetben jól járhatsz az isdn-nel

  de a legjobb az adsl az tuti

  olcsóbb, gyorsabb, KORLÁTLAN
 • Willy
  #25
  Az ADSL-ről pontos infót kaphatsz a https://www.axelero.hu/ címen. Vigyázz! Nem http hanem https ot mindent megtalálsz erről.
 • skorpio7
  #24
  Nem hiszem , hogy ilyen eset a közeljövőben előfordulna velem .
  Egy a lényeg ... az ADSL gyorsabb ( remélem ) , olcsóbb ( feleannyi ) és KORLÁTLAN ( NINCS !!! 1, 3, 5 GB-os UPC-s adatforgalmi korlát . ) .
  Szóval ha ezek közül csak a korlátlan teljesül , már akkor jóljártam .Egyszerűen nem lehet a 2 szék közé esni .
 • Pheel
  #23
  Aztán nehogy csöbörből vödörbe vagy éppen a két szék közé érkezz ezzel a nagy hévvel...
 • skorpio7
  #22
  És itt az a bizonyos UPC-s levél is .
  Remélem , hogy valóban meglesz azaz ADSL elérés itt is mielőbb és le tudom nyomni a torkukon a kábelmodemjüket .

  Jó napot kívánok Hölgyem/Uram !

  **** ****** vagyok és a következő kéréssel szeretnék önökhöz fordulni .
  Az elkövetkező időszakban egyre több városban lesz ADSL internet elérés .Én már több mint 1 éve vagyok hűséges előfizetőjük és fokozatosan léptem egyre magasabb csomagba ( Mondhatom , hogy a realitás határain belül maradva , mert 50.000 Ft-ot nem fizet szerintem egyetlen egyéni felhasználó sem havonta , hogy nagyobb adatforgalmi sávba lépjen .) .A szolgáltatás minőségét ( folyamatos kapcsolat , állandó letöltési sebesség biztosítása , stb ... ) kíválónak értékelem , DE !!! ... ez az adatforgalmi korlát sajnos most "betette a kaput" .Ha összehasonlítom az ADSL eléréssel , akkor mit látok ?! Gyorsabb ( igaz nem sokkal ) , KORLÁTLAN ADATFORGALOM ( !!! ) és még OLCSÓBB is ( kb. feleannyiba ( 8500 Ft )kerül a mostani akcióban a havi előfizetés , mint a broadband-os 5 GB-os profi csomag ( 16.500 Ft)) .
  Azonban akkor telt be igazán a pohár nálam , amikor megkaptam , az "Internetezz Okosan !" nevezetű levelet , ahol az új előfizetőknek egy webkamerát vagy egy optikai egeret ígérnek ajándékba az előfizetésük mellé .ÉS MI LESZ VELÜNK RÉGI ELŐFIZETŐKKEL !?
  Na mindegy ...
  Tehát a kérdésem a következő .:

  Várható-e lényeges változás mind árban és letöltési korlátban vagy marad minden a régiben ?

  ( Bár a levél a változatlanságot sugallja . )
  Mindenesetre érdemes lenne példát venniük az Axeleró-s kábelnetről , ami szintén korlátlan és még olcsóbb is .
  "...Az időben és adatforgalomban egyaránt korlátlan csomagok..."

  Csomagnév - le/feltöltési sebesség - egyidejű hozzáférések száma - webtárhely - e-mail címek - csatlakozási díj
  (egyszeri) havidíj
  Otthon - 320/64 kbps - 1 db - 25 MB - 2 db - 12 500 Ft - 9 990 Ft

  Otthon
  Modem* - 320/64 kbps - 1 db - 25 MB - 2 db - 12 500 Ft - 11 990 Ft

  Profi - 320/64 kbps - 5 db - 100 MB - 8 db - 25 000 Ft - 31 250 Ft

  Várom mielőbb válaszukat , bár ha nincs válasz , azis jelent valamit .
  Köszönettel
  **** ******

  SZOLNOK 2001. 11. 28.-a
 • skorpio7
  #21
  Na akkor berakom a leveleimet , hogy legyen miből szemezgetni .

  AXELERO-nak

  Jó napot kívánok Hölgyem/Uram !
  A honlapjukat figyelve láttam , hogy már több vidéki városban is elérhető lesz Dec.1-től az ADSL szolgáltatásuk .Sajnos mi városunk nincs közte , de remélem , hogy nemsokára itt is lesz .Emiatt is szeretnék választ kapni önöktől arra a kérdésre , hogy tervezik-e és mikor más vidéki városokban a szolgáltatás elindítását .Konkrétan Szolnok-ról lenne szó , ahol már ugyan van UPC-s kábelnet , de csak korlátozott adatforgalomat és drágább előfizetést tud nyújtani !? .Ezért is érdekelne , hogy tervezik-e a mi városunkban is a szolgáltatás elindítását és mikor vagy esetleg más utat válasszak , mivel váltani szeretnék mielőbb .
  Válaszlevelüket előre is köszönöm .
  Tisztelettel
  **** ******

  Szolnok 2001 . 11. 28.-a
 • skorpio7
  #20
  Még egy tanács mindenkinek !
  Küldjetek ti is levelet az Axelero-nak és tudakoljátok meg tőlük , hogy lesz-e nálatok ADSL .Nálam ma szakadt el a cérna a UPC lekorlátozása miatt , írtam délután egy levelet nekik és lám , már meg is jött a válasz .De még mennyire örömteli válasz .
  Na mostmár csak a Broadbandos arcok levelét várom meg , hogy mit lépnek a levelemre .
 • skorpio7
  #19
  Köszönöm srácok az infót , de minden megoldódott !!!
  Nemhiába küldem el délután a levelemet !!!

  Tisztelt **** ****** !

  Érdeklődő levelére a kövtkező válasszal tudok önnek szolgálni!

  Az ADSL szolgáltatást a Matáv Rt. folyamatosan fejlaszti a nagyobb
  városokban. Legutolsó tájékoztatásuk szerint Szolnok városában körülbelül
  2002 január végéig elérhető lesz az Axeler ADSL szolgáltatás.
  Nyílván hallott most induló decemberi akciónkról. Amennyiben december 31.-ig
  eljuttatja hozzánk ADSL igényét és a szolgáltatás január 31.-ig létesítésre kerül,
  abban az esetben Ön jogosult az akciós árakra.
  Ez abban az estben is igaz, hogyha most jelen pillanatban biztosan nem létesíthető
  az ADSL szolgáltatás.
  A mellékletben küldenék Önnek egy ADSL megrendelő formanyomtatvány, hogy minél hamarab le tudja
  adni megrendelését, és részt tudjon venni decemberi akciónkban.


  Remélem hamarosan ADSL előfizetőink táborában üdvözölhetem!


  Üdvözlettel:

  Nagy Balázs
  Axelero Rt.
  ADSL csoport

  EZT NEKED UPC !!!
 • Pheel
  #18
  Neeeem! Az dial-in! Annyival nem lehet rosszabb :)
 • Tomcat
  #17
  Hümm, elég rosszúl hangzik, hogy CS-ben szarabbak a pingek ADSL el. Főleg mivel gondolkodom az upgraden... :S
  350 -es ping :(((((
 • Pheel
  #16
  Azt mondják amúgy, hogy ISDN-nek jobb a pingje, mint ADSL-nek CS-ben. Nekem 56k-s modemmel 200 már jónak számít a 350 pedig még elfogadhatónak sajnos :((((
 • Tomcat
  #15
  Hoppálá, tényleg! :) Kissé fáradt vagyok mán. Fárasztó ám benyalni az emberi vázrendszer csontjait :)
 • Pheel
  #14
  MindenkineTre volt kíváncsi nem mindenkineKre. De azért ügyesen leírtad :)))
 • Tomcat
  #13
  No igen ISDN el csak este netezhetsz...
  meg most ugye mindenki parázik, mit lép matáv jan.1-től. ha törli kedvezményeket, akkor szopás ezerral azoknak, akik nem tudnak ADSL re upgradelni. Szal jól fontold meg!
 • Tomcat
  #12
  Szal nekem csak 1 szál megy a netre, ez 4000valány FT +korlátlan NET(4000valamennyi) +Mindenkinek(4000E FT). Szal 6,4-7kbyte/secért fizetek 12E FT körűl +telcsiszámla a sima telefonhívásokért.

  Mindenkinek: Ez egy általánydíj. Havi 4E FT ellenében a kedvezményes időszakban(18:00-07:00) nem számláz a matávgeci. Ha nincs, akkor minden csatlakozás után számláz 150Ft- Szakad a vonal-mert néha ISDN is szakad-, akkor újabb 150Ft...

  Szal játékra már jó az egy szálas ISDN is (CS: 80-150 es pingek). Forgalomkorlátozás nincsen, stb...
  Viszont ha van rá lehetőséged, akkor inkáb ADSL! Olcsóbb mint ISDN és ugye mint tudjuk, gyorsabb is egy hangyányit :)
 • Pheel
  #11
  Ezzel két hiba van:
  A kábelnet 24 órás, ISDN-nel meg csúcsidőben eléggé nagy gizdaság netezni.
  Állítólag jan 1-től megszűnik a 150 Ft-os és a mindenkinek csomagos kedvezmény. Úgy meg marhadrága!
 • skorpio7
  #10
  Bocsánat a szóismétlésekért , csak kicsit indulatos vagyok ma .
  Ma már küldtem egy tájékozódó jellegű levelet az Axeleró-nak és egy "szép" , hosszú vélemény nyilvánító levelet a UPC-nek .
  Várom mindkettő válaszát , remélem a héten meg is kapom őket .Ha elég érdekesek lesznek , majd kirakom ide őket , mert ez megmutathatja hogyan is gondolnak ránk szerény , egyéni előfizetőkre .
 • skorpio7
  #9
  Anee !
  Tudsz egy helyet , ahol ezt ismertetik - Mindenkinet ?
  Ez is a Matáv egyik csomagja ?

  Fotel !
  Tudod az a helyzet , hogy én elég sokat netezek és szeretnék sok mindent letölteni is , csak ez a szar UPC visszafog engem ebben .Hogy megértsd elmondom , hogy most mi a helyzet ( remélem , hogy jan.1-től gyökeres változások állnak be ) .
  Havi 16.500 Ft-ot fizetek a UPC-nek a Profi csomagért , amiért 5 GB-os adatforgalmat kapok !!! Érted amit mondok !? Naponta nem lehet több 166 MB-nál a modememen az adatforgalom , különben nagyon gyorsan elfogy ezaz % GB és akkor tudod mennyi lesz a Max. netezési sebességem ?!
  0,00 kbit/sec !!! és ez nem vicc !!! Na ezt elégeltem meg én .Vissza vagyok korlátozva és nem tudok letölteni egy nyamvadt ISO játékot ( pedig lenne mostmár honnan ) , mert vissza kell önmagamat fognom emiatt a nyamvadt adatforgalmi korlát miatt .Inkább választok egy lassabb , de korlátlan netezési lehetőséget , minthogy emiatt kellejen visszafogni magam .
  Amúgy kinek mennyi szokott lenni általában ezen az ISDN ( 128 kbit/sec ) vonalas elérésen a maximális havi összeg ? Csak tájékozódás jelleggel kérdezem .
 • atee
  #8
  de ha mas nincs a kornyeken akkor igenis erdemes!
  foleg ha jatszani akarsz online!
  56 k val szar:(
 • fotel
  #7
  NEm érdemes ma már ISDN-re előfizetni