20
svchost.exe CPU 99% + nincs átvitel, segítség kéne..
  • anonym21
    svchost vagy scvhost ?
  • goofy1984
    Próbáld ki ezt a Windows frissítést: KB921883.
  • atihtml
    Helo nekem olyan problémám lenni h közbe elöjön egy ablak aminek a felécén ez áll: svchost.exe - alkalmazáshiba.
    és az üzenet: kivétel(ismeretlen szoftverkivétel (0xc0000409)) történt az alkalmazásban a következő helyen: 0x5b0ea3c0!
    és ha le okozom elmegy a net meg néha a hang is! és ujra kell indítani a gépet! hogy lehetne ezt a problémát megoldani? kérem segitsetek! köszi
  • Antromorph
    Hello

Dejó ez a microfos frissítés(835732), nálam hiába van fennt egy nagy rakás szart ér, mert ma 3x-or jött be a Windows rendszeremre. És a Stringerrel is megnéztem a gépet. Semmi nyoma a féregnek nem volt.

Ezek a frissítések vannak fennt:

KB823980
    KB835732
    KB842773
    Servíz pakk1 magyar

+Outpost Firewall 2.1 és Nod32 2.0 vírusírtó.
    Akkor erre varjon valaki gombot, mert a a shutdown -a után nem működik már jól a rendszer, egyszerűen a vágólapról nem lehet bemásolni semmit

Kikészít ez a Windows XP, titeket nem?
  • Sil78
    A Sasser eltávolításának lépései (angol nyelvű)
  • Sil78
    Attól, hogy egy tűzfallal megállítod, a Sasser féreg a gépeden marad... Kapcsold ki a Rendszervisszaállítást, csökkentett módban indítsd újra a gépet, és víruskeresés + tedd fel a biztonsági frissítéseket a Windows Update-ről...
  • Garfield
    Windows Update mikor volt utoljára?
  • EOX
    a Tiny Firewall-t cseréltem a Panda Antivirus tűzfalára
  • cyrus #12
    tűzfalcsere ? most norton internet securityt használok. te mire cserélted v mit használtál ?
  • EOX
    nekem az lsass.exe okozott ilyet, egy tűzfalcsere megoldotta a problémát. Egyébként a "shutdown /a" parancs megállítja a visszaszámlálást
  • cyrus #10
    Áp !

hasonló problémával küzdök, de nekem nem blaster....

viszont egyzsercsak szabálytalan műveletet hajt végre az svchost, 1 perctől visszaszámol és leáll.
    viruskereső, adaware, spybot nem talál semmit.
    winxp-m van...

valaki bármi megoldással ? 5lettel ?
  • Hoz_Hun
    A vírusölők felfedezik, de leírtani még nem tudják. Leírtani ezzel lehet:

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html

Szerintem próbáld ki.
  • Galy
    gyógyszer:

http://www.microsoft.com/security/incident/blast.asp

;-)

• Gabo
    A problémátok okáról azt hiszem itt olvashatok egy kicsit, és orvosságot is találhattok rá:
    http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.html

Nálam is ez csúszott be valahonnan, de talán lassan sikerül a rendszert helyre pofoznom.
  • FormatC
    Szia!
    Van egy program, úgy hívják NT process viewer. Én ezt használom, bár hasonló funkcókkal ellátott program van egy kettő. Ezzel meg tudod nézni, hogy a gyüjtő processzen (SVCHOST)belül mi az ami fut és mi viszi el a procit. Ha kell a file mail me.

FC
  • TWN
    svchost.exe = CPU 99% + nincs átvitelem. A probléma egy újraindítás után keletkezett, sajna fogalmam nincs hogy mitől. A lényeg: kb. vmi. hülye exploitszerűen 100 %-ra tuningolja a CPU kihasználtságom, így a win2k nem tud normálisan működni :\. Másik érdekesség: vmelyik. progi berakott még 1 "Current Version" -t a Windows -hoz.. agyarm majd eldobtam, mondani se kell. Legutoljára kb. ezeket raktam fel:
    * ACDSee32 4.0 Trial;
    * PreSP3 -akból ezeket (csak magyart):
    - q300972
    - q302755
    - q303984
    - q307454
    * Holmi képernyővédők (az egyik újság cd-jéről);
    * Ad-Aware 5.62

Előtte: Magyar MSIE 6.0-t, de okés volt újraindítás után.

Most:
    * ha betölt a gép, akkor a netre tudok kapcsolódni, de nincsen adatátvitel;
    * ha be sejön az Asztal, akkor látható a CPU 100%-os terheltsége;
    * az Explorer Tallózó v. az Eszközök is kifagy (alias run32dll.exe): a fájl csekkolva, normális.

No izé, kb. ennyi. Remélem tudtok segíteni. Amúgy a betöltés "néha" változó, de netes átvitel sehogy sincs. A többi os alól nincsen ilyen jellegű problémám, lásd. most is a másik alól írok. Egyéb: a vinyóm mintha vírust tartalmazna - nem vagyok benne biztos, ezért kérek helpet -, konkréte kb. nyúl viselkedésűt -> mivel a vinyóról sok fájlt eltávolítottam, mégsem mutat fel több szabad helyet.

Thx all!