Átvertek a Thuderbirddel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja vmi ilyesmi 😊
Azert nem megy 133-on mert csak 😊
Kerdeseddel fordulj az intelhez 😊
Kerdeseddel fordulj az intelhez 😊
az rdram valos 400 mhz-en megy ,
de mivel dupla data rate -vel megy igy jön ki a
800 mhz
DE csak 16 bites busza van ,
mig egy sdram,ddram -nak 64 bites
de mivel dupla data rate -vel megy igy jön ki a
800 mhz
DE csak 16 bites busza van ,
mig egy sdram,ddram -nak 64 bites
úgyhogy-----> replace
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Nekem Tb-m van meg cd + Cdíró De elmegy egy 300W Táppal. (codegen) Előtte volt egy 400-as Acorpom és azt vettem észre hogy csak ugyanannyi feszültséget tud leadni mint a 300-as ráadásul az hőszabályozós.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Nagyjából 4-5 topic foglalkozik csak ezzel a kérdéssel, esetleg ott nézz szét, meg lehet kapni a választ rá. Hogy megkönnyítsem a helyzetedet: Nem árt, azzal tuti nem fogsz szívni.
Kicsit off lesz de mind1. Olvastam valahol, hogy aki TB akar venni, meg mellette van még DVD-je, CD írója, stb, az jobb ha 300 vagy inkább 400W-os tápot tesz alá. Ez így van?
na szoval 100at negyszerez es igy megy 400on ... na ezt akartam irni 😊
100Mhzen megy es azt negyszerezi
800 az csak elmeleti
800 az csak elmeleti
Namost ehhez én sem értek, de nem azért 4x-es sebességű, mert 200 MHz-es alapból és annak a 4x-ese effektíven?
EZ AZ IGAZSÁG!!! lehet némely alaplapon állítani a RDRAM szorzóját is, és lehet húzni vele az fsbt...
nézz be www.prohardware.hu ott elég okosan megmondják a miújságot
:I
EZ AZ IGAZSÁG!!! lehet némely alaplapon állítani a RDRAM szorzóját is, és lehet húzni vele az fsbt...
nézz be www.prohardware.hu ott elég okosan megmondják a miújságot
:I
jo akkor én lamer is beszolok 😊 én most fogok venni 2x256mb RAMBUS-t a p4 mellé.... ez is 133mhz-n fog menni és csak effektiv sebesség az a 800?
8ghz triplacore pentium + 2db geforce 99900GTIULTRAMEGA Ezek helyett inkább egy Honda Civic ;)
Neked ehhez a reklámhoz semmiféle közöd nincs, nem is sugaltad és egyértelműen nincs semmi kapcsolat a bejegyzések között 😊)))))
Legkozelebb mielott veszel valamit sok penzert, nezz korul a neten, azert van egy csomo oldal, hogy az emberkek ne b@sszanak ki sajat magukkal. 😊))
Majdnem sikerült is leírni, amit akartam. Az első mondat helyesen:
Na ezért utálom jól, ha úgy veszel sok pénzért valamit, hogy nem is tudsz róla semmit.
Na ezért utálom jól, ha úgy veszel sok pénzért valamit, hogy nem is tudsz róla semmit.
Na ezért utálom jó, ha úgy veszel sokpénzért valamit, hogy nem is tudzs róla semmit. A te géped teljesen olyan, mint amilyennek lennie kell, csak te nem érted a technológiai hátterét. A 266MHz csak effektív sebesség. Természetesen 133-as órajellel megy minden, csak a DDR (Double Data Rate) minden órajel alatt 2 műveletet végez. A procid hasonló trükközgetéssel dolgozik. De EFFEKTÍVEN tényleg 266-os a busz, amin dolgozik 😊
A DDR megpróbál könnyíteni az adatátviteli problémán az elméleti dupla adat ráta (Double Data Rate) segítségével. Habár a DDR busz alkalmas rendkívüli adatátvitelre, a valós teszkörülmények között csupán 10-15 %-os teljesítménynövekedést mutat az SDRAM-hoz képest. A DDR ezt úgy éri el, hogy az adatot képes a CPU órajel ciklus emelkedõ valamint esõ szélén is továbbítani (az SDRAM csak az órajel ciklus emelkedõ felén tud adatot szállítani). Emiatt a DDR 2 egységnyi adatot szállíthat egy órajel ciklus alatt, míg az SDRAM csak egyet. Ez megduplázza az adatátviteli rátát, de nem feltétlenül duplázza meg a teljesítményt.
Kb. egy hete vettem egy ECS Elitegroup K7S5A alaplappal egy 1000Mhz/266MHz Thunderbird procit. Egyenlőre meghagytam benne a régi SDRAM-jaimat, így 133/133 DRAM/CPU beállítással, 7.5-ös szorzóval jött ki az 1 Ghz.
Azonban a mai napon cseréltem le az SDRAM-okat SOK PÉNZÉRT 266 Mhz-es DDR-ekre, de semmi változást nem tapasztalok. A BIOS-ban továbbra is 133/133 a legmagasabb érték, amit beállíthatok. Lehet, hogy átvertek a boltban, és valójában egy 1000Mhz/200MHz Thunderbird-et kaptam a 266-os helyett? De ha ez is az igazság, a 266 Mhz-es DDR RAM-mal akkor is kéne hogy 200 Mhz-es FSB-vel menjen, nem?
A nagy semmiért dobtam ki azt a sok pénzt, azért, hogy DDR-re cseréljek? Tud valaki segíteni, mert én már nem értek semmit!?
Azonban a mai napon cseréltem le az SDRAM-okat SOK PÉNZÉRT 266 Mhz-es DDR-ekre, de semmi változást nem tapasztalok. A BIOS-ban továbbra is 133/133 a legmagasabb érték, amit beállíthatok. Lehet, hogy átvertek a boltban, és valójában egy 1000Mhz/200MHz Thunderbird-et kaptam a 266-os helyett? De ha ez is az igazság, a 266 Mhz-es DDR RAM-mal akkor is kéne hogy 200 Mhz-es FSB-vel menjen, nem?
A nagy semmiért dobtam ki azt a sok pénzt, azért, hogy DDR-re cseréljek? Tud valaki segíteni, mert én már nem értek semmit!?